HCL.HR

Zašto volim iOS više nego Android...

  • 22 Odgovora
  • 44331 Hitova
*

NikolaDexter97

  • *
  • 23
  • Anime & Games
Zašto volim iOS više nego Android...
« : 23. Kolovoz, 2015., 01:27 »
*Ne pokušavam da pokrenem nikakvu svađu, ovo je moje mišljenje, i složite se sa njim ili ne (svakako obrazložite zašto).

Dosadilo mi je svađe po YouTube i FB-u o tome kako je Android mnogo bolji od iOS-a (iako po specifikacijama i mogućnostima jeste, ali evo zašto nije).

Koristio sam više uređaja koji imaju oba iOS i ANDROID sistem, i evo razlike, i zašto je iOS bolji (po meni, i po izloženim činjenicama):
-Android ima mnogo aplikacija, čak i do 5 puta više od iOS-a, no Android potpuno podržava root, i sa oficialne im prodavnice, direktno možete preuzeti aplikacije za skidanje muzike, APPLE toga nema, iako je to za vas loše, za muzičare je dobro, jer Apple čuva svoj iTunes, i omogućava lakši pristup kvalitetnoj muzici kroz isti.
-Android često skida dodatne fajlove, i za one koji žive u CRNOJ GORI, ista ta prodavnica zadaje milion problema. Na primer, mi iz prodavnice ne možemo skidati nikakve aplikacije koje imaju preko 1-1.5 gigabajta, jer (očajno) tek nakon skidanja, uređaj vas upozori da je već spomenuta radnja ne moguća. iPhone ne pati od ovog problema, jer niko ne kupuje aplikacije za mobilne uređaje, pa vas (pri pravljenu naloga) pita da odaberete region sa kojeg želite da kupujete.
-Takođe, većina igara se nalazi sa jedne strane, dok se njihovi fajlovi nalaze sa druge (OBB folder), što onemogućuje preuzimanje igara sa ilegalnih marketa poput Aptoida, gdje nakon skinutog APK fajla, dobijete jedan od error kao što su DOWNLOAD FAILED ili LICENSE ERROR. Ovaj problem iPhone nema, jer ako skidate aplikaciju sa AppStore, on baš kao i Steam, automatski skine i instalira aplikaciju (čiji fajlovi nisu na različita mjesta).
-Pored ovih bitnijih problema sa prodavnicom, valjalo bi napomenuti da iOS-ov App Store često daruje neke igre besplatno, i to veoma kvalitetne aplikacije, tako da potrebe za ilegalnim marketima (vShare) na iOS-u potrebe nema. Isto važi i za iTunes Store, koji nudi nedeljno besplatnu muziku, epizoda serije itd.
-Takođe bih volio da napomenem da sam Jailbreak-ovao iOS, i Root-ovao Android, i da se ne slažem sa retardiram člancima o tome kako ROOT nema granice. Naime, pri rootovanju Androida ne dobijete nikakva upustva šta dalje, tako da morate samostalno da skidate aplikacije poput ROOT CHECKER i XPOSED INSTALLER, jer ne dolaze uz sam root telefona, dok sa druge strane, 'čekeri' vam nisu potrebni za iOS, i imate samo jednu aplikaciju koja dolazi uz Jailbreak, to je CYDIA.
-U upoređivanju XPOSED-a sa CYDIA-om je kao porediti Ferrari sa prikolicom. Iako ni sam nisam siguran da je XPOSED pravi installer tweakova i đakonija za Android, definitivno jeste jedan za koji sam čuo po forumima (i molim vas obavjestite me ako znate za neki drugi). Naime, XPOSED je dosta komplikovan, no to mu nije ništa loše, navikne se čovjek, ali on svakako ima bar 80 puta manje hakova i modova, nego što to nudi CYDIA, tamo dodajete Source-eve i manipulišete aplikacijama na bilo kakav način (dobar predstavnik ovoga je Phantom za Snapchat). Mnogi modovi na koje sam se navikao na iOS ne postoje na Android-u.
-Igrice na marketu, kao što sam počeo, ANDROID ih ima više, ali da li su bolje ? Ne, svakako. Ima tu igara za svakog, ali opet, ekskluzive kao što su Infinite Blade i Bastion (Transistor i Broken Age, ProCreate pa nadalje...) su svakako vrijedne igranja, no one ne postoje na Android-u, baš zbog prevelikog procenta piraterije. Takođe, aplikacije su optimizovane za iPhone (iPade i iKurčeve), tako da ista igra na dublo gorem iOS uređaju, radi isto ili čak bolje od novijeg Androida (problem je u tome jer je Android kao PC, pa ga je teže optimizovati sa više komponenti).
-Google Play takođa i nema puno funkcija, ono što sam ja vidio, i nije baš impresivno, nema nikakvih sekcija (iako nisu potrebne), dok ih App Store ima puno, i lijep su dodatak, pa možete birati po lijepim igricama, teškim ili zaraznim, akcionim ili avanturističkim, sve po zavisnosti od vašeg ukusa.
-Uređivanje, ovo je stvar gdje je Android svakako na vrhu,i jedna od glavnih stvari zbog koje ANDROID FANBOYS-i zakopavaju iPhone. Da, Android nudi kile i kile mogućnosti za uređivanje, i to je lijepo, ali na kraju dana, to je samo telefon, i to je li lijep ili je ružan neće poboljšati kvalitet vašeg zvuka (u toku razgovora), niti ubrzati vaš telefon (tokom igranja). Takođe, iOS je jednostavan, i sam po sebi, dosta lijep. Svaka ikonica izgleda kockasto, nema okruglih, trouglastih, kockastih, sve su tako četvrtaste, sa zaobljenim ivicama i jednostavnom pozadinom. Opet zavisi, da li voliš da se zajebavaš sa telefonom, ili voliš nešto jednostavno.
-Sistem, da, ovdje takođe pobjeđuje iOS, jer ne koči... Ustvari koči, da, ali mu za to treba više vremena nego jednom Android telefonu, i iz iskustva, nakon fabričkog resetovanja oba uređaja, taj lag (blokiranje i kočenje) na Androidu se idalje nastavlja, a iOS je kao preporođen. Opet, do ovoga neće dođi (u oba slučaja) ako se ne zajebavate sa telefonom, ali ako dođe, fix za Android je veoma komplikovan (ili ga nema).
-Cijena... Da.... Android pobjeđuje, nema šta. Jer za cijenu jednog iPhone možete uzet pa solidan PC, ili čak 2 Android telefona sa većim specifikacijama (iako te specifikacije ne znače ništa, i PC je bolji od i snažniji od konzola, pa igre opet bolje rade na konzolama). Ali opet, cijena nije ni bitna, jer bolje platiti jednom 1000 eura (daaaa, bistro rečeno) nego svaka 3 mjeseca po 300, jer telefon ima problema (iako se to ne može desiti ako čuvate i pazite vaš telefon kao da je kamila) ?
-Na ijednom iUređaju nemate mogućnost promjeniti bateriju, i to je VEOMA loša stvar, ali (moje lično iskustvo), imam iPad 2, koji sam non stop pre-napunjavao (ne znam da li je to prava riječ) i nikada nije imao bagove zbog toga, niti je bilo potrebe za novom baterijom. Da, jeste se brže praznio i sporije punio, ali (lično iskutvo) za razliku od Samsungovog Galaxy-ja (valjalo bi napomenut da su oboje stariji modeli, zato ih i upoređujem) S III, koji se nakon pre-napunjivanja počeo blokirati, gasiti, treperiti i slične stvari, iOS je ostao nekako stabilan, uvjek.


Na kraju, to uopšte nije bitno. Ja kao gamer na telefon gledam kao na zanimaciju koja će ubiti vrijeme na putu, u avionu, vozu, te mi omogućiti brzu pretragu i pomoć u određenim situacijama.  Mnogo nas ionako neće igrati MODERN COMBAT (ili spomenute ekslkluzive) već Hearthstone i Clash Of Clans, jer zašto se mučiti kompleksnim igrama, kada to već imamo na konzolama i PCju ? A i te igre su se nekako utemeljile na mobilnim platformama.

Potpuno je ne bitno na čemu igrate, ANDROID ili IOS, dok god u tome uživate, ali nemojte suditi onu drugu stranu, ako je niste probali. Jer većina ANDROID fanboy-a nije nikada koristilo iPhone. I ja sam, svakako iOS, Apple fanboy, i mnogo kenjam o tome, ali nikada nisam iznio činjenice zašto tako mislim. Znam da je tekst podugačak, i da ga vjerovatno mnogi neće pročitati, ali hej, radite šta želite, svako ima pravo na svoje mišljenje, zar ne ?

-NikolaDexter97 \:D/
« Zadnja izmjena: 23. Kolovoz, 2015., 15:03 NikolaDexter97 »
''You smart.
You loyal.
You’re grateful.
I appreciate that.
Go buy your momma a house.
Go buy your whole family houses.
Put this money in your savings account.
Go spend some money for no reason.
Come back and ask for more.''
-DJ Khaled (best man ever)

*

xlmntrx

  • n00b
  • 3
Odg: Zašto volim iOS više nego Android...
« Odgovori #1 : 02. Rujan, 2015., 16:21 »
iOS smece ak se mene pita .
android 4 da win

*

Hrv4tin4

  • Gost
Odg: Zašto volim iOS više nego Android...
« Odgovori #2 : 02. Rujan, 2015., 16:28 »
iOS smece ak se mene pita .
android 4 da win
Ovo si tako dobro objasnio... =D>

*

Terox

  • ***
  • 650
    • Planet Minecraft-TeroXCro
Odg: Zašto volim iOS više nego Android...
« Odgovori #3 : 02. Rujan, 2015., 18:01 »
Potpuno se slažem sa tobom Nikola.Ja već šestu godinu koristim iPhone 3G i bolje dizajnirani sustav,nisam vidio,iako mi se više sviđaju stari nego novi (Ios 7 pa nadalje).KOd androida me jednostavno nervira sučelje i to što bilo koju aplikaciju možete skinuti full bez da je platite.Piratizacija mi je već dosadila a jedino zašto još uvijek nisam prestao sa istim a PC-u je to što imam ograničeni internet i sporo računalo.

Odg: Zašto volim iOS više nego Android...
« Odgovori #4 : 02. Rujan, 2015., 19:27 »
Ja sam koristio skoro sve dostupne mobilne OS na tržištu.

Imao sam iPhone 3gs godinama, pa onda i5, isprobao sam i iPhone 6, od androida probao sam većinu top uređaja, i doma imam 2 na wp. Ja osobno koristim Blackberry 10 i sa njega se neću maknuti nikada, bar to mislim sada.

Što se tiče androida, silno mnoštvo ljudi po forumima jednostavno ne voli android ali ga koristi, jer su većinom povoljni i "otvoreni" što njima znači besplatne aplikacije. Ja ga ne volim jer svaki proizvođač jednostavno napuni smartphone raznim glupostima i instaliraju svoja sučelja koja uspore uređaj i gotovo uvijek se javljaju problemi pri pokretanju aplikacija. Iznimka ovome je Nexus linija koja svemu tome odljeva i koja ima čisti android, uz tu liniju uređaja po meni jedino Note serija od Samsunga može parirati. Od ostalih proizvođača, svaki se trudi osvojiti dio tržišta sa nečim posebnim ( npr. LG G4 kamera ) i u tome većinom uspjevaju, ali uvijek negdje zapinje.

Što se tiče WP uređaja, moje mišljenje je da su to najbolji jeftiniji smartphone-i na tržištu. Za manju cijenu daju dovoljno fluidan OS ( bolji od dobrog dijela androida ) i dovoljno osnovih aplikacija i igrica za nezahtjeve korisnike. Uz to netreba zaboraviti da su neki uređaji imali vrhunske kamere.

iOS je po meni najbolji mobilni OS na svijetu. Niti jedan OS nije tako dobro iskorišten i fluidan kao iOS. iPhone-i uvijek potuku konkurenciju sa (na papiru) slabijim specifikacijama. Ima veliku bazu raznih aplikacija za svačiji ukus i stvarno sve se može naći na App storeu. A dizajn, to je jednostavno prekrasno. Što priznaju i svi ostali proizvođači jer se trude iskopirati barem dio dizajna iPhonea.

Što se konkretno tiče Blackberry 10 OS, ja sam zadovoljan iako mnoštvo ljudi ne bi bilo. Ja najviše koristim HUB ( sva komunikacija na jednome mjestu ) i njegove geste, koje uz fizičku tipkovnicu jednostavno su savršene za komunikaciju. Baza aplikacija je iskreno očajna, ima aplikacija za većinu stvari i mogu se instalirati androdi aplikacije, ali žalosno je da stock aplikacija ima jako malo. OS je jako fluidan i pametno osmišljen. Moj uređaj BB Passport ima jako dobru bateriju koja uz umjereno korištenje zna trajati po 3 dana i to je velika prednost.

Sad na kraju, svaki uređaj i/ili OS će odabrati svaki korisnik za sebe po svojim potrebama, kao što će i svatko od nas za svaki OS i uređaj imati drugačije mišljenje. Svaki ima prednosti i mana.

Najviše od svega što mene muči u svijetu smartphone-a je činjenica da su to sve manje uređaji za komunikaciju, više za igrice, slikice, fb itd.
Ne smatram ja to nečim lošim, jednostavno mislim da se u uređaje stavljaju neke tehnologije bez prave i konkretne svrhe ( NFC, u zadnje vrijeme i Bluetooth iako se i dalje koristi, barem za slušalice, čitači otisaka prstiju - zanimljivo ali po meni nepotrebno i potencijalno "opasno"  , aplikacije za zdravlje - opet zanimljivo ali vrlo upitna funkcionalnost za većinu korisnika, zasloni koji imaju 500+ ppi - zaista to su prekrasni zasloni ali troše bateiju kao ludi, procesori sa 8-10 jezgri - iPhone 6 sve to obavi sa samo 2 jezgre. itd.) ponavljam, to nije nužno loše ali to veliki igrači koriste kao marketinški trik i prodaju uređaje zbog tehnologija koje će neki koristiti jednom ili nijednom ili nema uopće mogućnosti za korištenje u nekim zemljama ( Apple Pay ).  I onda cijene uređaja skoče u nebo, tako da je sada preporučena cijena za Samsung Galaxy S6 Edge + 7200 kn, što je apsurdno i previše. IPhone isto ima preveliku cijenu, 4000+kn u oglasniku, a u dućanima neću ni govoriti. Operateri su podignuli cijene tarifa i paralelno uz to cijene uređaja u nebo i "kako lijepo od njih" dopustili nam da uz npr. 2000 kn jednokratno otplaćujemo uređaj na rate, tako da rijetko koji top model nakon 2 godine ispadne manje od 10.000 kn. Ima i jeftiniji primjera, ali sve više ljudi teži za top modelima jer svatko od nas želi uvjiek bolje i jače. Ali nakon ovih primjera, postavlja se pitanje gdje je kraj podizanju cijena uređaja, 10.000? 15.000?

Ja mislim da bi se tržište trebalo posvetiti više produljenju vijeka trajanja baterije, riješiti probleme sa pregrijavanjem procesora, iskoristiti bolje OS i samim time ne bi bilo potrebe za gomilanjem jezgri procesora, obavezno nastaviti unaprijeđivati procesore jer tada postaju štedljiviji i jednostavno bolji.


DeusNikola

*

NikolaDexter97

  • *
  • 23
  • Anime & Games
Odg: Zašto volim iOS više nego Android...
« Odgovori #5 : 04. Rujan, 2015., 23:14 »
iOS smece ak se mene pita .
android 4 da win
Sledeći put odgovori na hrvatskom, srpskom, bosanskom, ili čak crnogorskom jeziku.

Potpuno se slažem sa tobom Nikola.Ja već šestu godinu koristim iPhone 3G i bolje dizajnirani sustav,nisam vidio,iako mi se više sviđaju stari nego novi (Ios 7 pa nadalje).KOd androida me jednostavno nervira sučelje i to što bilo koju aplikaciju možete skinuti full bez da je platite.Piratizacija mi je već dosadila a jedino zašto još uvijek nisam prestao sa istim a PC-u je to što imam ograničeni internet i sporo računalo.
3G jeste dosta star uređaj. I svakako je vrijeme za upgrade. Ako ne zbog sistema, bar zbog aplikacija...

Ja sam koristio skoro sve dostupne mobilne OS na tržištu.

Imao sam iPhone 3gs godinama, pa onda i5, isprobao sam i iPhone 6, od androida probao sam većinu top uređaja, i doma imam 2 na wp. Ja osobno koristim Blackberry 10 i sa njega se neću maknuti nikada, bar to mislim sada.

Što se tiče androida, silno mnoštvo ljudi po forumima jednostavno ne voli android ali ga koristi, jer su većinom povoljni i "otvoreni" što njima znači besplatne aplikacije. Ja ga ne volim jer svaki proizvođač jednostavno napuni smartphone raznim glupostima i instaliraju svoja sučelja koja uspore uređaj i gotovo uvijek se javljaju problemi pri pokretanju aplikacija. Iznimka ovome je Nexus linija koja svemu tome odljeva i koja ima čisti android, uz tu liniju uređaja po meni jedino Note serija od Samsunga može parirati. Od ostalih proizvođača, svaki se trudi osvojiti dio tržišta sa nečim posebnim ( npr. LG G4 kamera ) i u tome većinom uspjevaju, ali uvijek negdje zapinje.

Što se tiče WP uređaja, moje mišljenje je da su to najbolji jeftiniji smartphone-i na tržištu. Za manju cijenu daju dovoljno fluidan OS ( bolji od dobrog dijela androida ) i dovoljno osnovih aplikacija i igrica za nezahtjeve korisnike. Uz to netreba zaboraviti da su neki uređaji imali vrhunske kamere.

iOS je po meni najbolji mobilni OS na svijetu. Niti jedan OS nije tako dobro iskorišten i fluidan kao iOS. iPhone-i uvijek potuku konkurenciju sa (na papiru) slabijim specifikacijama. Ima veliku bazu raznih aplikacija za svačiji ukus i stvarno sve se može naći na App storeu. A dizajn, to je jednostavno prekrasno. Što priznaju i svi ostali proizvođači jer se trude iskopirati barem dio dizajna iPhonea.

Što se konkretno tiče Blackberry 10 OS, ja sam zadovoljan iako mnoštvo ljudi ne bi bilo. Ja najviše koristim HUB ( sva komunikacija na jednome mjestu ) i njegove geste, koje uz fizičku tipkovnicu jednostavno su savršene za komunikaciju. Baza aplikacija je iskreno očajna, ima aplikacija za većinu stvari i mogu se instalirati androdi aplikacije, ali žalosno je da stock aplikacija ima jako malo. OS je jako fluidan i pametno osmišljen. Moj uređaj BB Passport ima jako dobru bateriju koja uz umjereno korištenje zna trajati po 3 dana i to je velika prednost.

Sad na kraju, svaki uređaj i/ili OS će odabrati svaki korisnik za sebe po svojim potrebama, kao što će i svatko od nas za svaki OS i uređaj imati drugačije mišljenje. Svaki ima prednosti i mana.

Najviše od svega što mene muči u svijetu smartphone-a je činjenica da su to sve manje uređaji za komunikaciju, više za igrice, slikice, fb itd.
Ne smatram ja to nečim lošim, jednostavno mislim da se u uređaje stavljaju neke tehnologije bez prave i konkretne svrhe ( NFC, u zadnje vrijeme i Bluetooth iako se i dalje koristi, barem za slušalice, čitači otisaka prstiju - zanimljivo ali po meni nepotrebno i potencijalno "opasno"  , aplikacije za zdravlje - opet zanimljivo ali vrlo upitna funkcionalnost za većinu korisnika, zasloni koji imaju 500+ ppi - zaista to su prekrasni zasloni ali troše bateiju kao ludi, procesori sa 8-10 jezgri - iPhone 6 sve to obavi sa samo 2 jezgre. itd.) ponavljam, to nije nužno loše ali to veliki igrači koriste kao marketinški trik i prodaju uređaje zbog tehnologija koje će neki koristiti jednom ili nijednom ili nema uopće mogućnosti za korištenje u nekim zemljama ( Apple Pay ).  I onda cijene uređaja skoče u nebo, tako da je sada preporučena cijena za Samsung Galaxy S6 Edge + 7200 kn, što je apsurdno i previše. IPhone isto ima preveliku cijenu, 4000+kn u oglasniku, a u dućanima neću ni govoriti. Operateri su podignuli cijene tarifa i paralelno uz to cijene uređaja u nebo i "kako lijepo od njih" dopustili nam da uz npr. 2000 kn jednokratno otplaćujemo uređaj na rate, tako da rijetko koji top model nakon 2 godine ispadne manje od 10.000 kn. Ima i jeftiniji primjera, ali sve više ljudi teži za top modelima jer svatko od nas želi uvjiek bolje i jače. Ali nakon ovih primjera, postavlja se pitanje gdje je kraj podizanju cijena uređaja, 10.000? 15.000?

Ja mislim da bi se tržište trebalo posvetiti više produljenju vijeka trajanja baterije, riješiti probleme sa pregrijavanjem procesora, iskoristiti bolje OS i samim time ne bi bilo potrebe za gomilanjem jezgri procesora, obavezno nastaviti unaprijeđivati procesore jer tada postaju štedljiviji i jednostavno bolji.
Maksimalno se slažem. Jedina realna mana iOS-ovih uređaja, je ta nenormalno divlja cijena. Prodaš bubreg, komad bešide, desno oko, dva rebra i pupčanu vrpcu, da bi kupio telefon. Suludo. I takođe, Tim Cook ide na lošu stranu sa iOS-em. iOS 8 je po meni (iskreno) sranje. Zašto je dodata mogućnost za mijenjanje tastatura ? Kuda će to povest ? Do novog remake-a Android-a ? Iskreno, fan sam iOS-a prvenstveno zbog toga što nema nikakvih gluposti, animiranih pozadina, temi, itd., ali bojim se da će se sve ovo uskoro pojaviti... Opet, nikad se ne zna, i nije na meni da komentarišem, ljudi koji tamo rade, sigurno znaju šta će. Ja kao gamer svakako da gledam na uređaj koji pruža najviše kvalitetnih igara...

''You smart.
You loyal.
You’re grateful.
I appreciate that.
Go buy your momma a house.
Go buy your whole family houses.
Put this money in your savings account.
Go spend some money for no reason.
Come back and ask for more.''
-DJ Khaled (best man ever)

Odg: Zašto volim iOS više nego Android...
« Odgovori #6 : 10. Listopad, 2015., 11:15 »
I Android i iOS su kvalitetne platforme, kod izbora što kupiti se sve svodi na to koliko kontrole želiš nad svojim uređajem. iPhoneovi su do prije par godina bili osjetno skuplji od najboljih Androida, ali cjenovne razlike sada više gotovo da i nema. iOS aplikacije u prosjeku jesu kvalitetnije, no ne bih rekao da ima više dobrih iOS od Android aplikacija, već jednostavno Google i ostali vlasnici Android storeova imaju niže standarde za ustupljivanje mjesta na svojim storeovima pa posljedično na njima ima i više smeća.

Odg: Zašto volim iOS više nego Android...
« Odgovori #7 : 17. Prosinac, 2015., 10:30 »
naravno

Odg: Zašto volim iOS više nego Android...
« Odgovori #8 : 03. Siječanj, 2016., 16:05 »
Meni je iOS bolji!!!!!

Dobro si napisala"!!!!

*

Ementaler

  • Administrator
  • *********
  • 38936
  • Embrace the mountain
    • HCL.hr
Odg: Zašto volim iOS više nego Android...
« Odgovori #9 : 04. Siječanj, 2016., 13:31 »
Iako ima ženu na avataru, mislim da je Nikola ipak muško :)

(btw, dobrodošao na forum, polako s tim uskličnicima)

*

c0bra123

  • ****
  • 1306
Odg: Zašto volim iOS više nego Android...
« Odgovori #10 : 04. Siječanj, 2016., 20:32 »
BMW,MERCEDES
PES,FIFA,
iOS i Android! Stvar ukusa i sve što sam nabrojao, ima prednost i mana, ništa nije savršeno ni daleko od kokurenta.
Iskreno, svako je svakog negdje kopirao. Cheers :D



I am a gamer. Not because I don't have a life - I choose to have many.

Odg: Zašto volim iOS više nego Android...
« Odgovori #11 : 20. Siječanj, 2016., 01:22 »
Koristio sam iPhone 4 a trenutno sam na iPhone 5s.
Bolji mi je iOS zato sto je:stabilniji,brzi,ljepši,prestižniji,majstori detalja znaci ako već nude neke funkcije onda te funkcije odrade kako treba a ne da kao neki natrpaju gomilu funkcija a dosta njih ne radi dobro,isplativiji su jednostavno uzmete danas iPhone 6s i znate da ce vam trajati barem 5 godina zato sto oni pažnju posvećuju svojim starijim uređajima i oni dobijaju updateove recimo iPhone 4s iz 2011 radi na novom iOS 9 i samim tim je telefon dugotrajniji i možeš za njega izvuci vise novca nego za neki Android kad ga budeš prodavao jer svaki iPhone od četvorke otprilike ostavlja taj neki Premium osjećaj,bolji izbor aplikacija,bolji izbor dodatnih stvari uz mobitel,jednostavniji,fluidniji...ima tu još dosta toga ali evo ovo su moji razlozi.

*

DoKs

  • *
  • 20
Odg: Zašto volim iOS više nego Android...
« Odgovori #12 : 27. Ožujak, 2016., 21:25 »
Imam trenutno galaxy s5, a prije toga sam imao iphone 4, iOS je po meni bolji jer kod njega ne mozes dobit viruse i nakon vise godina ti nikako nece usporit mobitel :)

*

Prayer

  • **
  • 183
  • 1.6180339887
Odg: Zašto volim iOS više nego Android...
« Odgovori #13 : 28. Ožujak, 2016., 00:05 »
Koristio te posjedovao iPhone 4, 5, i 6 kao i mnogo androida.

Da sada ne pisem zidove bespotrebnog teksta ukratko cu sumirati; Jailbreak-ani iOS je puno vise raznovrsniji sto se tice mogucnosti od Androida, no zato Android (pogotovo ovaj zadnji) pere iOS u svim aspektima, naravno to opet ovisi do uredaja s kojim ga upravljas sto isto vrijedi za iOS.

Do prekjucer sam imao iPhone 6 kojem se nazalost polako poceo odljepljivati ekran tj pucketati pa sam ga zamjenio za Galaxy s6 i mogu reci za Marshmallow na tom uredaju radi kao zvijer, od brzine software-a pa sve do same mogucnosti i domisljatosti nekih dijelova koji je Samsung sam ubacio u Android kao sto su fantasticne postavke za kameru, onaj ultra battery saving mode pa sve do nativne podrske mijenjanja tema sto iOS ne podrzava, takoder da ne spomenem ultra brz odazvuk na aplikacije kao sto je tipkovnica dok je na iOS ona malo znala zastekati kada se spotlight spustao.

Naravno nije svako Android isti no ovaj Marshmallow sto ga S6 koristi je divota i veselje.


*

disc0

  • *****
  • 3274
Odg: Zašto volim iOS više nego Android...
« Odgovori #14 : 30. Ožujak, 2016., 13:22 »
Ja se jos nisam odvazio prijeci na Android premda sam bio razmisjlao, uzeo 6S pred koji mj tako da sam bar 2 godine sada na iOS-u.
Inace sam jako zadovoljan zasada, imao sam prvo 3GS, pa sam presao na obicni 5 kada je izasao i sada 6s, svaki sam koristio cca 3 godine.
Plus sam imao ipad 1 i ipad 4, a i ipod nano, ugl jako zadovoljan jabukama :D

EDIT: I nema tu koji je bolji od ova dva OS-a, bolji je onaj koji ti vise pase. A i stvar navike ocito...
« Zadnja izmjena: 30. Ožujak, 2016., 13:24 disc0 »
3DS FC: 4768-7805-4966
PSN: DiSkAcH

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9