HCL.hr forum

Upiti i savjeti o tehnologiji => Softver i internet => Autor teme: nedac10 - 20. Rujan, 2014., 17:08

Naslov: Kako spojiti pc sa lcd tv
Autor: nedac10 - 20. Rujan, 2014., 17:08
Zdravo.Htio sam spojiti svoj pc sa lcd tv.Pa ako neko moze da mi objasni kako to da uradim,ili da stavi nek link gdje se jasno vidi kako se to radi.U pitanju je samsung lcd smart tv 32 inca,i da li postoji ikakva mogucnost da se prilikom kopcanja tv pokvari ili nesto slicno?Hvala unaprijed.
Naslov: Odg: Kako spojiti pc sa lcd tv
Autor: peacewalker93 - 20. Rujan, 2014., 20:51
Spojiš kabelom VGA/HDMI izlaz na svojoj grafičkoj i ulaz na TVu. U postavkama grafičke kartice podesiš output (znači na čemu će prikazivati sliku), na TVu izabereš input i to je to.
Pokvariti ne možeš ništa, samo uredno spoji kabel.
Naslov: Odg: Kako spojiti pc sa lcd tv
Autor: nedac10 - 21. Rujan, 2014., 01:15
A de mi molim te reci gdje da nadjem te postavke graficke,i da li kad skopcam hdmi kabal i upalim tv dodje odma slika i rezolucija nastimana za tv ili moram stimati na monitoru od kompjutera,posto sam gledo da tako neki radr na videu?
Naslov: Odg: Kako spojiti pc sa lcd tv
Autor: peacewalker93 - 21. Rujan, 2014., 11:37
Postavke podešavaš samo ako ćeš raditi duplicate display ili extend (znači duplicate da ti isto prikazuje i na monitoru i na TVu ili extend produženi zaslon). Inače ako to ne misliš dovoljno je samo spojiti kabel i na TVu odabrati input device, znači s kojeg HDMI porta da dobija sliku. Rezoluciju će najvjerovatnije sam podesiti, ako ne podesi uvijek je možeš sam.

Sve podesiti možeš s desnim klikom na desktop i izabereš screen resolution. Pod izbornikom resolution podešavaš logično rezoluciju, a pod multiple displays biraš opciju extend ili duplicate.