HCL.hr forum

Upiti i savjeti o tehnologiji => Softver i internet => Autor teme: SutaaID - 23. Rujan, 2012., 03:09

Naslov: Problem sa dizanjem sustava
Autor: SutaaID - 23. Rujan, 2012., 03:09
Pozdrav.

Imam problema sa instalacijom Windowsa na stariji kompjuter. Uglavnom , boot-am cd , formatiram particije , pokrenem setup i sve glatko ide. Kada se restartuje PC , nastavlja se sa tom instalacijom , no uvijek na "remaining time" od 27 do 32 minute , kompjuter se jednostavno freeza. Ubacio sam hdd u moj kompjuter , instalirao xp na hdd. Ubacim ponovo hdd u stari komp i kada se boot-a windows , 2-3 sekunde nakon toga , kompjuter se restarta.

znaci : hdd je oke , windows instalacija je oke , probao sam mjenjat kablove al i dalje isti problem. Da ga nosim na servis ukoliko se vi niste suocili sa ovakvim problemom ranije.

hvala unaprijed :D
Naslov: Odg: Problem sa dizanjem sustava
Autor: kaisersephirot - 23. Rujan, 2012., 07:02
ako slučajno imaš druge ram pločice i grafu, probaj njih zamjenuti, također probaj resetat bios (izvadiš bios bateriju, isključiš rač iz struje i stisneš dugme za paljenje), inače ti ostaje ploča ili procesor  :wildboy:
Naslov: Odg: Problem sa dizanjem sustava
Autor: EliteM3 - 10. Listopad, 2012., 16:25
Imao sam isti problem, kad sam umetnuo ram koji ne valja, windows se na bootu sporo učitavao, ona animacija kod windows xp-a kad se ide učitavat presporo se miće, i onda dođe do Plavog ekrana smrti (BSoD). Pa sam stavio ram koji valja.
Mislim da i SutaaID ima isti problem.