HCL.hr forum

Upiti i savjeti o tehnologiji => Softver i internet => Autor teme: Zeleni - 12. Listopad, 2010., 20:51

Naslov: Problemi s internetom
Autor: Zeleni - 12. Listopad, 2010., 20:51
Grom ju vudril v hižu, neam pojma kak i šta, ali od onda mi internet nije radio. Znao sam odmah da je skurilo mrežnu na matičnoj ploči što se uspostavilo točnim, no sve ostalo je radilo ko vurica i odlučim staviti samo mrežnu Wireless PCI na matičnu, reko radit ce i to je to. I tako sad je stanje sljedeće:

Nešto ne štima s internetom, gubi se veze ili nesto slicno, na mahove superiška, kasnije banana, ali skuzio sam da nije to vremenski odredjeno, nego neke stranice oce otvorit neke nece, probao i s Mozillom, IE-om i Chromeom. Ne znam što mi je činiti.

Formatirao sam komp jer ga je ionako trebalo, bilo je svakakvih gadosti u njemu, ali opet isto sranje. Odlučim ja napravit speedtest i bude cca 2,26 Mbit/s što mi je malo jer znam da imam vezu veću, no to nije bitno jer na drugom kompu je brzina ista (isti ruter i sve) a rade te neke stranice koje na mom ne rade. Nakon toga nisam znao šta ću, reko idem probat utorrent pa ce se mozda na njemu vidit skokovi i gašenja ili ne znam više šta. I tako ja nađem neki COD2, stavim kad ono mali sa jednim seederom dere nekih 100 kB/s. Stranice koje su se do tad otvarale normalno se otvaraju, a one koje se nisu opet se nisu otvarale.

Šta da radim, trebam pomoć!!!!!
Naslov: Odg: Problemi s internetom
Autor: vilim - 13. Listopad, 2010., 00:52
reci, jel Windows XP? Jer ako je, smiješno zvuči, ali oni su jako nestabilni s wirelessom. Razlog? Pa wireless je bio još nepoznanica kada je XP napravljen. Makar nebi to trebao bit glavni uzrok... a zovi t-skam i pitaj ih zašto ti je tako slaba propusnost
Naslov: Odg: Problemi s internetom
Autor: Zeleni - 13. Listopad, 2010., 13:41
sedmica je

EDIT:
update problema: stavio sam USB stick Wireless koji koristim inace za laptop i sve radi bez problema, jel to znaci da je Wireless PCI otisla ili je u startu bila sjebana ili je PCI na maticnoj sjeban
Naslov: Odg: Problemi s internetom
Autor: Zeleni - 18. Listopad, 2010., 18:08
kaj da radim, ajd neko nek predlozi nekaj
Naslov: Odg: Problemi s internetom
Autor: vilim - 18. Listopad, 2010., 18:16
matična ti je cijela sjebana, možeš ju odmah u smetje...



šta odmah spremaš nešto pod mrtve, nemora ništa bit pokvareno. Ima očito ta PCI kartica nekih nedostataka pa možda noviji driver ima koji bi ju pokrpao. PCI ti sigurno nije loš, da ga je grom taknuo onda bi ga i spržio. Makar je meni čudno kako je otišla samo mrežna od udara groma.... može bit da se strujni krug zatvorio preko mrežnog kabla u ruter.

Imao sam i ja neko vrijeme wireless karticu, na XP-u, i to je bilo nešto najbugovitije i najneupotrebljivije ikada. Igrao sam nešto u lanu pa bi svakih sat vremena počela pucat veza i morao bih restartat komp.
Naslov: Odg: Problemi s internetom
Autor: Zeleni - 22. Listopad, 2010., 17:40
najvise sumnjam na maticnu, morat cu nju mjenjat