HCL.HR

Programiranje 2D igara

  • 2 Odgovora
  • 2745 Hitova
Programiranje 2D igara
« : 08. Veljača, 2015., 15:07 »
Došao sam do trenutka kad želim naučiti što se događa iza "paravana". Želim znati kako se igre prave, tj želim naučiti napraviti svoju čisto da imam novo znanje i poštovanje prema drugim developerima. Htio bih naučiti raditi igru tipa Realm of the Mad God, krenuo sam učiti Javu, pronašao sam tutoriale baš za izradu takvih igara ali ja mogu pisati te kodove ali ih ne shvaćam baš, htio bih naučiti što ti kodovi točno rade i kad ih pišem da ne prepisujem nego da shvaćam koja je njihova svrha tu.

Znam da se tako nešto uči mjesecima, godinama, ali to mi nije bitno, htio bih pokoji savjet što se tiče Jave, dali je Java jezik za takve igre ili možda neki drugi?
I ako imate neke stranice gdje bih mogao učiti Javu kao totalni početnik, da fino objasne neke kodove i onda da zadaju nešto što sam moram riješit. Ili ako se vi bavite već ili studirate programiranje da mi kažete što je najbitnije učiti za početak, malo da si olakšam jer sam apsolutni početnik što se tiče programiranja.

Ja mogu pronaći stranice koje objašanjavaju Javu ali pošto sam totalni početnik, ne znam dali su te stranice kvalitetne ili ne.

P.S. Nemojte mi davati savjete koje knjige da kupim ili tečajeve da platim, želim preko neta učiti malo po malo. ;)
"Keep that hair short, Clem."

Odg: Programiranje 2D igara
« Odgovori #1 : 22. Veljača, 2015., 21:38 »
Ja sam isto poceo uciti programirat. Trenutno igram ovu igru koja poducava programiranje https://codecombat.com/

*

SnowGamer

  • *
  • 144
  • ludos mea vita
    • Youtube kanal
Odg: Programiranje 2D igara
« Odgovori #2 : 23. Veljača, 2015., 15:01 »
Možeš skinuti engine u kojima nema uopće programiranja,nego samo ubacuješ stvarčice sa strane.Ja mislim da je takav način izrade jako dobar ako ste tek početnik u tim developerskim vodama :)

Evo nekoliko primjera:

RPG Maker
Construct 2
GameMaker
Stencyl

Da ja sada ovdje ne pišem kilometarsku listu,jednostavno idi na google i kucaj nešto tipa: "Create 2D games without coding".
I onda kad već naučiš u tome i vidiš da ti ta izrada jako dobro ide onda kreneš u malo zahtjevniji engine i onda malo po malo naučiš čitav programski jezik.


ıllıFicaHD ıllı PC GAMER ıllı

Youtube kanal( Please no hejt )

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9