HCL.hr forum

Gaming => Videoigre => Autor teme: Vujo777 - 09. Veljača, 2021., 10:49

Naslov: Assassin's creed Unity vs Assassin's creed Syndicate vs Assasin's creed lll
Autor: Vujo777 - 09. Veljača, 2021., 10:49
Aj glasajte
Naslov: Odg: Assassin's creed Unity vs Assassin's creed Syndicate vs Assasin's creed lll
Autor: Iva Osrečak - 16. Veljača, 2021., 16:46
1. AC Unity
2. AC III
3. AC Syndicate

Assassins Creed III meni je imao interesantnu priču, ali je gameplay bio užasan. Syndicate mi jednostavno nikada nije sjeo, nije loš s tim da me ono oslobađanje kvartova strahovito živciralo. Sve u svemu, Unity je daleko bolji i od trojke i od Syndicatea.
Naslov: Odg: Assassin's creed Unity vs Assassin's creed Syndicate vs Assasin's creed lll
Autor: moordrak - 18. Veljača, 2021., 17:28
Nebih ti želio spojlati ništa, ali trojka se lijepo uklapa u prethodna  četiri nastavka. Assassins Creed 3 bi nazvao najboljim od tri ponuđene igre ponajviše  zato što privodimo kraju višedjelnu sagu otvarajući neke nove mogućnosti koje su u kasnijim iteracijama Assassins creeda fantastično eksploatirane. Povezati ćeš događaje i bez prelaska prethodna četiri nastavaka no propustiti ćeš vjerojatno najbolji, krucjalni dio Assassins Creed franšze. Za mene, prvih pet igara je srce i duša Creeda.  Sve što je uslijedilo kasnije, varijacije su na temu.  Čak i odlični Black Flag je bio naznaka nekih novih vjetrova u serijalu. 
Naslov: Odg: Assassin's creed Unity vs Assassin's creed Syndicate vs Assasin's creed lll
Autor: Maki - 20. Veljača, 2021., 18:35
Teško je za preporučiti nastavak kada nisi rekao koje si prije odigrao. ACIII nema smisla igrati previše ako nisi igrao prijašnje nastavke, dok Unity i Syndicate su više nekako standalone, tj. mogu se igrati bez igranja prijašnjih nastavka. Iako bi ja preporučio igranje cijelog serijala, ako ti nije previše stalo do priče možeš i igrati ovako nasumični nastavak. Svaki ima prednosti i mane, ovisno o tome kakvu igru želiš i koji setting.

Trojka je nastavak koji je donio osvježenje u serijal promjenom settinga i uvođenjem ogromnih novosti koje su građene na kosturu prijašnjih igara. Igra je definitvno rađena sa velikim i ambicioznim planovima no izvredba je već druga priča. Gameplay kao gameplay je sasvim okej i zabavan. Borba, šuljanje, istraživanje sve je okej odrađeno, iako je po pitanju šuljanja AC serijal uvijek bio speficifičan i zahtjevao dosta navikavanja na stakav sustav igre. Priča je s druge strane, barem meni, u početku vrlo zanimljiva, no kasnije jednostavno se gubi fokus i više se ne zna tko pije, a tko plaća. Sadržaja ima sasvim dovoljno, mape su raznovrsne, a borba s brodovima je postavila izvrsni temelj za daljnje igre u serijalu. Igra i nakon brojnih patcheva ima neke bugove, no sve u svemu, ACIII će ti biti hit or miss, ima nekih fantastičnih stvari, ali i nekih zbog kojih ćeš ugasiti igru i poželiti je nikada ne upaliti.

Unity je trebao biti Ubisoftov magnum opus. Sam setting Francuske revolucije je za jednu AC igru apsolutno fantastičan i upravo je s ovom igrom AC serijal postao sve ono što je oduvijek trebao biti. Daleko najbolji parkour i stealth te sama struktura misija. Unity se zapravo može gledati kao jedan ogromni reboot serijala. Svi poznati AC elementi su unutra ali su sada u potpunom novom i drugačijem ruhu sa potpunom drugačijim osjećajem kada se igra. Po prvi put u serijalu glavni fokus je stavljen na stealth, stealth i samo stealth. Borba prsa o prsa je, neovisno o tome koliko je igrač proveo sati u igri, jednostavno nemoguća sa više neprijatelja te dok se u prošlim nastavcima moglo ubiti i dvadesetak neprijatelja bez problema, ovdje čak i pet neprijatelja istvoremno vjerojatno znači game over. No, igra nikada nije bila zapažena kod igrača previše zbog beskonačno bugova koji su ispravljeni tokom godina, no glavni problemi igre su i dalje prisutni. Neprijatelji vide igrača kroz zidove, kada se ubije neprijatelj na jednoj strani mape, neprijatelj na drugoj strani nekako to čuje i odjednom su svi stražari alarmirani itd. Dok je definitvno pohvalno što je igra teža od prošlih nastavka, Unity upravo zbog ovakvih situacija nije fer i dovodi nekada do nepotrebnih frustracija. Ipak, igra je većinom vrlo zabavna te nudi najviše raznovrsnog sadržaja između sve tri navedene igre te je možda i ona najbolja za preporučiti. Priča je sasvim dobra te ima najviše Assassin's Creeda u sebi.

Syndicate je nastavak razvitka Unityjevog gameplayja. Sve što je valjalo u Unityju (osim sustava borbe) je vraćeno, a gore navedeni problemi su ispravljeni. Po težini je igra između trojke i Unityja. Ima nekih novosti ko kuka za penjanje kojom se u sekudni popne na bilo koji krov što umanjuje potrebu za parkourom, no to je razumljivo kada se uzme u obzir setting Londona u 18. stoljeću. Borba je okej, lakša nego Unity, no i dalje dizajnirana za male borbe sa 4 - 5 neprijatelja. Izvrsni Unityjevi elementi šuljanja su vraćeni te, ono što je trebalo biti, je popravljeno. Ipak, iako je London izvrsno rekreiran i pun sadržaja, priča i sama struktura misija nisu dobri kao u Unityju te, od sve tri igre, Syndicate ima najmanje osjećaja kao da ima potrebu za riječima "Assassin's Creed" u serijalu. Priča ima više osjećaj kao da je riječ o nekoj sporednoj priči koja nema preveliki utjecaj na cjelokupni serijal. Ipak, kome se svidio prošli nastavak Unity, vjerojatno će mu se svidjeti i Syndicate.