HCL.hr forum

Gaming => Videoigre => Autor teme: doktor1 - 17. Veljača, 2015., 10:59

Naslov: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 17. Veljača, 2015., 10:59
(http://i.imgur.com/zvL7K5D.png)
Ovo je zamišljeno kao centralna tema za diskusiju o dragim nam avanturama; modernim, klasičnim "point and click" te novim nadolazećim naslovima. Za početak, evo par korisnih linkova.

(http://i.imgur.com/DT4ZQv3.png)
(http://i.imgur.com/WIBk0Qb.png) (http://www.adventuregamers.com/)
Kliknite ovdje (http://www.adventuregamers.com/topreviewed) i provjerite punu listu najbolje ocijenjenih igara na AdventureGamers.com

(http://i.imgur.com/TvrwpKK.png) (http://www.gameboomers.com/) (http://i.imgur.com/eprggty.png) (http://www.adventureclassicgaming.com/) (http://i.imgur.com/Z40hMJU.png) (http://justadventure.com/)

(http://i.imgur.com/mBNlV1M.png)

U ovoj temi slobodno ostavite linkove do Kickstarter projekata ili regularnih najava novih igara u žanru avantura.

Da pokrenemo raspravu, recite koja je vama omiljena avantura? Je li to nešto klasično u point 'n' click stilu ili nešto modernije u stilu Heavy Raina?
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: Ementaler - 18. Veljača, 2015., 11:00
GG za otvaranje teme doktore :piva:

http://youtu.be/ocAF0oUDrrU (http://youtu.be/ocAF0oUDrrU)

Iz ovog videa je nekako jasno koja mi je omiljena avantura ikada :ementaler:

Nego...kad kažemo "klasične avanture", nekako prva stvar koja pada na um je 2D grafika i point 'n' click kontrole. E sad, Grim Fandango je 3D igra i prije ovog remastera što je nedavno izašao nije ni imao point 'n' click kontrole (imao je samo 'tank (http://www.giantbomb.com/tank-controls/3015-4647/)' kontrole), ali Grim Fandango je svejedno klasična avantura.

Jer pod klasične podrazumijevamo više-manje sve one starije igre koje se neovisno o grafičkom izgledu i načinu kontrole baziraju na otkrivanju priče kroz dijaloge/monologe, skupljanju itema u nekakav inventory i korištenju tih itema na određenim dijelovima mape, kombiniranju itema itd. To su u pravilu igre u kojima ne možeš umrijeti.

Za Heavy Rain, Beyond Two: Souls i slične "big-budget" novije igre koje vole reći za sebe da su žanrovski "interaktivna drama" ili "psihološki triler" također kažemo da su to avanture, samo nisu klasične već "moderne". The Vanishing of Ethan Carter isto spada u te modernije avanture jer isto izlazi izvan tih žanrovskih okvira gameplaya kakav se očekuje kod onih klasičnih avantura.

Eto, čisto da objasnim i to za sve koje ta naša kategorizacija na moderne i klasične može malo zbuniti.

Ali da se razumijemo, to je čisto nešto što mi iz HCL-a pokušavamo malo odvojiti jedno od drugog, ali vi apsolutno ne morate ništa odvajati - sve su to AVANTURE i vi slobodno pišite u ovoj temi i o jednoj i o drugoj vrsti takvih igara bez da napominjete koja je po vama "klasična", a koja "moderna". Ne zabrinjavajte se previše s time :piva:
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: Wyzard - 18. Veljača, 2015., 11:28
Od nadolazećih čini mi se zanimljiv ovaj Sunset (http://www.hcl.hr/vijesti-suncem-okupana-avantura-sunset-ima-prvi-trailer-12787-17.html), ali više po premisi negoli po izvedbi koja je u prvom traileru jako čudna. Od ostalih me interesiraju jako The Witness, That Dragon Cancer i Firewatch. Mooožda Everybody's Gone to Rapture, to se čini kao dobra ideja. I Republique koji konačno stiže na PC.

Od onih koje sam igrao najviše čekam Dreamfall Chapters nove epizode, Tales from the Borderlands i Broken Age.

Bogami, nisam ni znao da preferiram ovoliko te avanture dok ih nisam nabrojao ovako :solidus:  a sigurno sam nešto i izostavio.

Što se Grim Fandangoa tiče, igrao nekih 2 sata, ali nije me baš uhvatilo. Ne znam što ću s tim, volio bih odigrati :wildboy:
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: Cartman01 - 18. Veljača, 2015., 11:47
Monkey Island uvijek i zauvijek.
Curse je bio naravno najbolji, poslije njega sam igrao Secret i LeChuck's Revenge, ali ove remastered. Dva novija djela koja su 3d nisam ni probavo, glupo mi izgledaju.
I Broken Sword naravno, sve djelove igro.
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: Tanelorn - 18. Veljača, 2015., 12:03
Kao matori jarac, fan sam klasičnih point'n'click avantura. Kao predvodnike žanra izdvojio bih oba Monkey Islanda koje sam igrao davnih dana na Amigi, također i Indiana Jones serijal kao i Simon the Sorcerer... na tim igrama sam odrastao... zlatno doba Lucas Arts avantura (da, da, znam da SImoni nisu Lucas Arts) :)

Naravno, odigram i sve novije avanture (bez nekog pre velikog biranja) jer sam fan tog žanra i dobro dođu kao odmor od svega ostalog što se igra. :thumbs:
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: progabbeing-ixy - 18. Veljača, 2015., 12:07
Dosta su solidne ove neke Wadjet Eye igre.

Resonance i Gemini Rue su mi bili dobri. Onako, ništa preludo, al savršeno za ubit jednu nedjelju.
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 18. Veljača, 2015., 12:20
Par zanimljivih nadolazećih avantura iz moje perspektive:

The Book of Unwritten Tales 2 (http://www.kingart-games.de/bout2/en/)
(http://i.imgur.com/pCyoDan.jpg)
Nastavak fantastičnog The Book of Unwritten Tales naslova, (4.5/5 Adventure Gamers (http://www.adventuregamers.com/articles/view/18201)) koji izlazi za par dana - 20.02.
*ima i The Book of Unwritten Tales: The Critter Chronicles, (3.5/5 Adventure Gamers (http://www.adventuregamers.com/articles/view/23569)) koji prati Natea, jednog od trojice protagonista iz prvog djela

Zatim dolazi Silence - - The Whispered World 2 (http://www.daedalic.de/en/Game/Silence)
(http://i.imgur.com/Z5Pu7Vr.jpg)
Igra koja također ima prethodnika pod nazivom The Whispered World, (4/5 Adventure Gamers (http://www.adventuregamers.com/articles/view/18187)) no ovdje je dizajn drugačiji i nebi rekao da je to baš izravni nastavak... Igra bi trebala doći ove godine iz ruku Daedalica

Također je najavljen Lost Horizon 2 (http://www.animationarts.de/index.html)
(http://i.imgur.com/LNVLf6n.jpg)
Nastavak odličnog Lost Horizon naslova iz 2010 godine, (3.5/5 Adventure Gamers (http://www.adventuregamers.com/articles/view/18342))

Sljedeći na listi je Technobabylon (http://i.imgur.com/tbsOL30.jpg)
(http://i.imgur.com/tbsOL30.jpg)
Cyberpunk avantura sa retro prezentacijom.

Stasis (http://www.stasisgame.com/) mi djeluje dosta zanimljivo...
(http://i.imgur.com/cTwSTd5.jpg)

a tu je i Anna’s Quest (http://www.daedalic.de/en/Game/Annas_Quest)
(http://i.imgur.com/S8vfzzo.jpg)

Također čekam da izađu svi chapteri The Journey Down (http://www.thejourneydown.com/), (Adventure Gamers recenzije prva dva djela (http://www.adventuregamers.com/companies/view/1455)), Shadows on the Vatican (http://www.shadowsonthevatican.com/), (Adventure Gamers recenzije prva dva djela (http://www.adventuregamers.com/companies/view/1812)), Dreamfall Chapterss (http://redthreadgames.com/games/chapters/) te Broken Age (http://www.brokenagegame.com/) naslova
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: TheColossus - 18. Veljača, 2015., 14:36
Zanimljiva tema :). Po meni najjače avanture su bile one iz 90-ih koje sam prešao i sam nebrojeno puta. Primjerice Monkey Island 1,2,3. Curse (odnosno treći) sam prvo nabavio jer prije toga nažalost nisam imao PC tako da sam morao retrogradno odigrati starije nastavke, koji su takodjer bili odlični, uz to duhoviti, zabavni i zanimljivi. I kao što je već rečeno gore, nije se moglo umrijeti u njima, tako da se moglo igrati opušteno. Full Throttle, s bajkerom u glavnoj ulozi, obiljem dobre rock glazbe, mnogo humora i zabavnim scenama, takodjer me dugo vremena prikovao uz monitor. Zatim, Broken Sword 1 i 2 (iako ok su mi i ovi dalje nastavci, al prva 2 posebno izdvajam). Tu je tematika već bila nešto ozbiljnija i bilo je ubojstava (pri tome ste i sami mogli umrijeti zato je bilo potrebno biti oprezan), al opet sve skupa upakovano u lijepu grafiku, napetu priču kojoj takodjer nije manjkalo humora, te obilje stvarno zanimljivih lokacija u kojima smo morali svašta kemijati, kombinirati predmete i rješavati zagonetke kako bi prešli neki dio. Iduća avantura iz druge polovine 90-ih koju sam takodjer obožavao i prešao puno puta je Blade Runner. Inače sam obožavatelj tog filma, a atmosfera koja je prenesena u igru je vrhunska. Poneki likovi iz filma se pojavljuju kao i lokacije, ali priča je sama za sebe, samo smještena u taj svijet. Tu nije bilo kombiniranja predmeta, nego se sve svodilo na razgovore s ljudima, na koji način ćemo se kome obratiti, gdje ćemo prije stići i šta ćemo napraviti, što je moglo promijeniti tijek dogadjaja (ne kao u Heavy Rain, ali svejedno igra je imala hrpu različitih završetaka). Uz to, igra je svaki puta sama mijenjala neke detalje, tipa ko je ovaj puta replikant, a ko nije, a na nama je bilo da to sve detaljno ispitamo. Desnim klikom, naš glavni lik je vadio pištolj, što je ukazivalo na to da je tu takodjer bilo nešto i pucnjave, te je bilo moguće umrijeti. U jednom dijelu igre, sam naš heroj postane proglašen replikantom i progonjen od zakona. Vrlo zanimljiva i napeta igra. Grim Fandango je bila još jedna jako dobra igra koja je donijela neke promjene u žanr, a to je da avantura ne mora nužno biti point 'n' click da bi bila uspješna i popularna među obožavateljima žanra. Poslije su tu shemu pokušali sa Monkey Island 4, ali nije baš ispalo najbolje, nažalost. Sjetih se još legendarnog Sanitariuma. Igra koja je bila najviše mindfuck od svih avantura koje sam igrao u to doba. Čovjek stradava u prometnoj nesreći i budi se u ludnici. Tokom igre ulazi u uloge više stvarnih ili izmišljenih likova iz njegovog života i slaže djelić po djelić cijele zavrzlame do napetog  epiloga. Ko nije isprobao ovo, ima svakako preporuku. Takodjer još od zabavnih avantura iz tog doba koje bih izdvojio su: Indiana Jones & The Fate Of Atlantis, Day Of The Tentacle, The Dig i Sam & Max: Hit The Road. Iz 2000-ih meni najznačajnije i najdraže avanture su: Fahrenheit, Still Life (samo prvi dio, drugim nisam baš bio impresioniran), Syberia 1 i 2, Runaway trilogija i, meni najdraži, Heavy Rain sa PS3. Ima još jedna hrpica dobrih avantura koje sam propustio, ali planiram u skorije vrijeme to ispraviti :).
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 18. Veljača, 2015., 15:20
Par klasičnih PnC avantura koje sam odigrao u zadnjih dvije, tri godine te su me se poprilično dojmile:

The Black Mirror triologija (http://store.steampowered.com/sub/54396/)
(http://i.imgur.com/slnOFO2.jpg)
Mistična horor avantura. Definitivno preporuka!

The Book of Unwritten Tales (http://store.steampowered.com/app/215160/)
(http://i.imgur.com/GNzRrUl.jpg)
Predivna, simpatična fantasy avantura...

Gray Matter (http://store.steampowered.com/app/260570/)
(http://i.imgur.com/SCU60iV.jpg)
Još jedna odlična mistična avantura...

Lost Horizon (http://lost-horizon.deepsilver.com/index_en.html)
(http://i.imgur.com/2igPmnj.jpg)
Avantura inspirirana Indiana Jones filmovima. Bio sam apsolutno oduševljen kada sam je zaigro...

TDE: Chains of Satinav (http://www.daedalic.de/en/game/DSA_Satinavs_Ketten) i nastavk Memoria (http://www.daedalic.de/en/Game/Memoria)
(http://i.imgur.com/967xO6H.jpg)
Dvije fenomenalne avanture smještene u The Dark Eye svemir! Definitivna preporuka! No nikako igrati Memoriu bez Satinava jer su igre jako povezane!

A New Beginning (http://www.daedalic.de/en/Game/A_New_Beginning)
(http://i.imgur.com/1H5uONO.jpg)
Još jedan odlična avantura iiz ruku Daedalica! Nekoga bi mogao zasmetat 4:3 format.

Deponia - The Complete Journey (http://www.daedalic.de/en/Game/Deponia_-_The_Complete_Journey)
(http://i.imgur.com/1yFPnFf.jpg)
Kada je izašo prvi dio nisam bio pretjerano oduševljen no sada sam prešao sva tri u komadu i igra je zbilja vrhunska. Mogu iritirat ponekad nelogične i teške zagonetke...

Resonance (http://www.wadjeteyegames.com/games/resonance/)
(http://i.imgur.com/O60JnDh.jpg)
Dobra avantura sa retro prezentacijom.

The Next Big Thing (http://www.pendulo-studios.com/EN%20juegos%20TNBT.html)
(http://i.imgur.com/84XGe7a.jpg)
Odlična komedija! Liz Allaire (http://www.gamingangels.com/wp-content/uploads/2011/02/tnbt.jpg) mi je jedan od najdražih likova iz gaming svijeta.

Yesterday (http://www.pendulo-studios.com/EN%20juegos%20Y.html)
(http://i.imgur.com/sQdu9e9.jpg)
Odlična avantrua od Pendulo studija...

Broken Sword 5: The Serpent's Curse (http://revolution.co.uk/games/the-serpents-curse/)
(http://i.imgur.com/ph8RvOT.jpg)
Nakon jedinice i dvojke najbolji Broken Sword naslov... Početka je lagan no posle sve sjeda na mjesto! Predivna prezentacija!
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: densetsu - 18. Veljača, 2015., 16:04
Obje Syberie su ostale u dobrom sjećanju. Željno se iščekuje treći dio.

(http://i.imgur.com/KpmZXlJ.jpg)

(http://i.imgur.com/XhxAyVx.jpg)

(http://i.imgur.com/JFz094W.jpg)

(http://i.imgur.com/ld91PRj.jpg)

Od novijih odlična mi je Brothers: A Tale of Two Sons

(http://i.imgur.com/dMMz9FX.jpg)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: skipp - 18. Veljača, 2015., 16:24
Avanture su zakon. Prva igra koju sam kupio i koja je definirala moj top1 žanr na PC je bio Broken Sword (prvi).

Daleko najbolji serijal avantura (iako su BS 1,2 i 5 zapravo "pravi", dok su 3 i 4 malo zalutali u 3D).

Svi klasici navedeni gore, al obavezno treba napomenuti The longest journey. Jedna od najdužih i najboljih avantura ikad napravljenih. Od zadnjih što sam igrao i mogu preporučit je Alter Ego. Ima požureni kraj, al je overall stvarno odlična igra i dolazi iz ruku developera Black Mirrora.

Dajem još jedan glas Chains of satinavu i Memoriji. Malo frustrirajuće zbog pixelhunta tu i tamo, al fenomenalne priče sa još boljim završecima
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 18. Veljača, 2015., 19:15
The Book of Unwritten Tales 2 (http://www.kingart-games.de/bout2/en/) recenzije:

 While Telltale ‘evolves’ the adventure games genre in the 3rd engine world, complete with all the advancements and bugs that brings, King Art out of Bremen, Germany, keeps to the traditional point and click format that served its previous games so well. With The Book of Unwritten Tales 2 there’s a mastery of the genre at work here and it’s easy to see why these games were so beloved, and still are.
--- 9/10 --- (http://www.gamewatcher.com/reviews/the-book-of-unwritten-tales-2-review/12153)

Let it be known that The Book of Unwritten Tales 2 is packed with even more video game humor and homages to fandom than its predecessor. In fact, the geekier the player is, the more they will enjoy this game thanks to references to Minecraft, Game of Thrones, Harry Potter, Pac-Man, Star Wars, Mario Bros., and much more!
--- 4/5 --- (http://www.gamerevolution.com/review/the-book-of-unwritten-tales-2)

The Book of Unwritten Tales was easily one of the best point and click adventure games of the last ten years, and it has a proper sequel. With top notch character development, story line, voice acting, music, visual design, and puzzles, The Book of Unwritten Tales 2 is a production that shouldn’t be missed.
--- 5/5 --- (http://gamingshogun.com/2015/02/17/book-unwritten-tales-2-review/)

The Book Of Unwritten Tales 2 is one of the best point and click adventure titles to be released, and stands as an example of what the genre has to offer. I would easily place it in the company of revered adventure titles like Grim Fandango or Tales Of Monkey Island, perhaps even surpassing them as it takes what made those titles great and expands upon them.
--- 9/10 --- (http://www.thesixthaxis.com/2015/02/18/the-book-of-unwritten-tales-2-review-pc/)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 19. Veljača, 2015., 00:36
The Book of Unwritten Tales 2

Game of Thrones, Čudovišta iz ormara, Skyrim i Minecraft u jednoj prostoriji...

(https://farm9.staticflickr.com/8635/16388316199_8b364d5288_z.jpg) (https://farm9.staticflickr.com/8635/16388316199_666afd7bf8_o.png)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: skipp - 19. Veljača, 2015., 00:40
The book of unwritten tales mi je duuugo stajala u steam libraryu, a kad sam prošo - definitivno se smjestila u jednu od najboljih avantura ikad napravljenih. U svakom trenu znaš što trebaš napraviti i kako trebaš napraviti, nema glupih zagonetki, nema pixelhunta, likovi su presmiješni, a svako malo uleti hint na neku drugu igru ili film.

Npr "Wanted: Hoggar" u jedinici - prvi "boss" u WoWu koji (btw) ima 666HPa :mrgreen:
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 19. Veljača, 2015., 11:07
Broken Age Act 2 je u beta fazi...
Ako ćemo vjerovat Shaferu :hihi:

http://youtu.be/mnY0TdkXZwI (http://youtu.be/mnY0TdkXZwI)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 19. Veljača, 2015., 14:58
Parodija na Dragon Age Inqusition scenu :hihi:

http://youtu.be/1TIa042jr_k (http://youtu.be/1TIa042jr_k)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 19. Veljača, 2015., 18:43
"The second part of Dreamfall Chapters will be opening its pages to you 10.03, Red Thread Games has revealed.

"The full trailer for Dreamfall Chapters Book Two will be arriving on 24 February. Until then, we can just speculate about the sort of choices and consequences we’ll be dealing with when the game itself hits."
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: Wyzard - 19. Veljača, 2015., 23:59
\:D/

Vjerujem da će se ovog puta više posvetit Kianu koji nije imao ni trećinu minutaže u prvoj epizodi.
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: zvucnjak - 20. Veljača, 2015., 00:49
Volim avanture, iako mi možda nije najomiljeniji žanr...

Počeo sam relativno skoro, sa Broken Swordom, kad su ono ponovo izbacili u digitalnom obliku... Završio prva dva, treći mi je malo nezgodan, plus sam se zaglavio, dal' je bug ili šta je u pitanju nemam pojma...
Kad smo kod toga, koliko je priča povezana između delova, posebno 3-4-5? Da li se propušta nešto bitno ako se preskoči neki?

Inače Dreamfall TLJ mi je bila dobra, onda sam probao originalni TLJ, i iako sam bio apsolutno oduševljen, nisam završio, kao prvo dosta je teška, kao drugo, još je teža zbog niske rezolucije zbog koje se teže raspoznaju objekti...  E kad bi za nju uradili neki Hi-Res Remaster bio bih presrećan!

Inače na GOG profilu me čekaju i obe Syberie, Gabriel Knight SOTF i Sanitarium... Kako je krenulo, načekaće se :)

Trenutno igram Grim Fandango Remastered (kao što su već mnogi videli na mom YT kanalu)...


BTW ne znam da li se računa, ali jedna od omiljenih igara mi je Fahrenheit, ne znam da li se svrstava u avanture, totalno je netipična igra, ali meni je najbliža tom žanru... Jel igrao neko?
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: skipp - 20. Veljača, 2015., 12:12
Radnje u nijednom broken swordu nisu direktno povezane, ali uredno imaju hintove na stvari iz prošlih nastavaka ili se susretneš s nekim starim likovima.

Kao što sam već spomenuo, BS3 je klasičan primjer kad developeri "moraju" raditi na posljednjoj tehnologiji i onda savršen klasik prebace u 3D koji totalno sruši cijelu koncepciju same igre. BS4 je dosta bolji po tom pitanju jer, iako je 3D, kontrole su klasične click'n'point, a i nema toliko "sokoban-guraj-kutije" zagonetki.

BS5 s druge strane je odličan povratak korjenima serijala. Predivna grafika, solidna priča, odlični voiceoveri kao i uvijek od glavnih protagonista.
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 20. Veljača, 2015., 12:41
Sasvim dovoljno je odigrat jedinicu i dovjku te preći na peticu..
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: densetsu - 21. Veljača, 2015., 00:14
BTW ne znam da li se računa, ali jedna od omiljenih igara mi je Fahrenheit, ne znam da li se svrstava u avanture, totalno je netipična igra, ali meni je najbliža tom žanru... Jel igrao neko?

Igrao prije nekoliko godina na Xboxu. Izvrsna igra.
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 04. Ožujak, 2015., 12:51
(http://i.imgur.com/I0dvEYr.jpg)

Izašo je Tormentum - Dark Sorrow (http://www.ohnoo.com/tormentum.html)

http://youtu.be/8v0NL5ITiZ8 (http://youtu.be/8v0NL5ITiZ8)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 13. Ožujak, 2015., 14:40
Dreamfall Chapters' second chapter launches on Steam today (http://www.polygon.com/2015/3/13/8206661/dreamfall-chapters-second-chapter-launches-on-steam-today)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 09. Travanj, 2015., 16:35
Danas izlazi Fire (http://www.daedalic.de/en/game/FIRE), nova avantura iz ruku Daedalica...

Trailer (https://youtu.be/Blfp35h6O8c)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 10. Travanj, 2015., 10:58
A Look Inside Daedalic’s Future Lineup (http://www.hardcoregamer.com/2015/04/09/a-look-inside-daedalics-future-lineup/142624/)

Technobabylon (Hands-On) (PC) Preview (http://www.cubed3.com/preview/515/1/technobabylon-hands-on-pc.html)

Technobabylon character teaser: Max Lao (https://www.youtube.com/watch?v=6nt6cO4YqRk)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: progabbeing-ixy - 10. Travanj, 2015., 17:36
a realno, odigrat ću taj Technobabylon nekad,,

te wadjet eye avanture su dosta dobre za baciti jedno popodne
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: bartul_9 - 10. Travanj, 2015., 17:59
Volin avanture nisan ih igra previse, najvise mi je u sjecanju ostala syberia 2 stvarno je bila vrhunska i prezadovoljan san.Sad san kupija Still life detektivska avantura nije losa pri pocetku sam ali me nije bas ni nesto previse obradovala.Zanima me ako ima neko preporuku neke avanture da je extra da je odigran trazija san po internetu i neznan njedna mi ne upada u oko..Ako neko ima preporuku javite...Inace konfiguracija mi je P4 3.0ghz, ati r 6450 1 gb, 2 gb rama...Neku da se uzivin dan, dva da se ne micen od nje..Netreba bit teska ni laka, nije bitno, samo da me uvuce u sebe bas da se uzivin.
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 10. Travanj, 2015., 19:06
VAko neko ima preporuku javite

http://www.hcl.hr/forum/multiplatform-gaming/avanture/msg743781/#msg743781 (http://www.hcl.hr/forum/multiplatform-gaming/avanture/msg743781/#msg743781)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: vilim - 10. Travanj, 2015., 19:09
Nisam baš puno igrao avanture, ali mi one starije ostaju u jako dobrom sjećanju. Jer ih je moja starija sister igrala dok sam ja bio klinac, a ja sam gledao i bile su mi ultra zanimljive :)

Evo nekih kojih se sjećam, a i ja sam po njima znao kliktati: The Curse of Monkey Island, Escape from Monkey Island, Grim Fandango, Day of the Tentacle, Runaway, Simon the Sorcerer, Syberia(1 i 2), Sam & Max, Myst, Gabriel Knight, Broken Sword,  iiiii tako dalje....
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 11. Travanj, 2015., 00:51
Dead Synchronicity: Tomorrow Comes Today (http://www.deadsynchronicity.com/en/home/)

Dead Synchronicity:Tomorrow Comes Today Release Trailer (https://www.youtube.com/watch?v=C-8zFZVNtBk)

Just Adventure recenzija (http://justadventure.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2747)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: Ementaler - 16. Travanj, 2015., 11:02
Evo nečeg zanimljivog, popust na Daedalicove igre na Steamu:
http://store.steampowered.com/sub/55062/ (http://store.steampowered.com/sub/55062/)

Točnije:

"This bundle contains 109 hours of Adventure delight featuring various award-winning titles like the Deponia Trilogy, the Edna-Series, both Dark Eye Adventures (Memoria and Chains of Satinav), A New Beginning, The Night of the Rabbit, 1954 Alcatraz and the Special Edition of The Whispered World."
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: virty - 16. Travanj, 2015., 14:11
Ima li koja dobra avantura za PS4 ili eventualno za Vitu?
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 27. Travanj, 2015., 21:04
Ko bi reko čuda da se dese....

Broken Age Act 2 recenzije - Adventure Gamers (http://www.adventuregamers.com/articles/view/28573) - IGN (http://www.ign.com/games/broken-age-act-2/pc-20011565) - Destructoid (http://www.destructoid.com/review-broken-age-act-2-291024.phtml)

P.S. - Tim Schafer recommends Broken Age players start over from the beginning (http://www.pcgamer.com/tim-schafer-recommends-broken-age-players-start-over-from-the-beginning/)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: Ementaler - 28. Travanj, 2015., 11:02
Malo se zagubila jer nije bilo svježih postova oko godinu dana, ali imamo temu za Broken Age (http://www.hcl.hr/forum/pc-gaming/novi-projekt-double-finea/) koju sam sada malo bumpao, pa idemo o tome radije tamo.
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: Ementaler - 30. Travanj, 2015., 15:44
Nova avantura iz Wadjet Eye Gamesa, Technobabylon izlazi 21.05., jučer je najavljeno. Evo nekih detalja o priči i trailera:

The Story
City of Newton, 2087. CEL agents Charlie Regis and Max Lao are investigating a serial Mindjacker who is tapping into the neural wiring of seemingly ordinary citizens, stealing their knowledge and leaving them dead. An agoraphobic net addict named Latha Sesame might be the next target. But when Charlie's past comes back to haunt him, he and his partner find themselves on opposite sides of the law, with Latha's fate in the crossfire.
 
Blade Runner meets Police Quest in Technobabylon, a slick point & click adventure that blends past and future with its retro-styled pixel art and intense cyberpunk plotline. Technobabylon sets you loose in a world where 'wetware' wires people directly to the web, where the cerebral online Trance has replaced almost any need for human interaction, where the city's omnipresent AI, Central, has eyes on everyone and everything -- a world that could someday be ours.

https://www.youtube.com/watch?v=wYwKjJkuMu8 (https://www.youtube.com/watch?v=wYwKjJkuMu8)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 03. Srpanj, 2015., 18:45
Par novih avantura izašlih u zadnje vrijeme...

Anna’s Quest (http://www.daedalic.de/de/game/Annas_Quest) - recenzija (http://www.onlysp.com/annas-quest-review/)
(http://i.imgur.com/71rT4YS.jpg)

Fire (http://www.daedalic.de/en/game/FIRE) - recenzija (http://www.adventuregamers.com/articles/view/28511)
(http://i.imgur.com/LQWjiuk.jpg)

The Charnel House Trilogy (http://store.steampowered.com/app/288930/) - recenzija (http://www.adventuregamers.com/articles/view/28576)
(http://i.imgur.com/ZoJgWJm.jpg)

Dead Synchronicity: Tomorrow Comes Today (http://www.deadsynchronicity.com/en/home/) - recenzija (http://www.adventuregamers.com/articles/view/28585)
(http://i.imgur.com/WyNLI0E.jpg)

Technobabylon (http://www.wadjeteyegames.com/games/technobabylon/) - recenzija (http://www.adventuregamers.com/articles/view/28665)
(http://i.imgur.com/S7OWyOV.jpg)

The Perils of Man (http://www.perilsofman.com/) - recenzija (http://www.adventuregamers.com/articles/view/28609)
(http://i.imgur.com/clapdhf.jpg)

I prve slike iz nastavka odlično Lost Horizona - Lost Horizon 2 screenshots (http://www.adventuregamers.com/games/view_screenshots/25102)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 28. Srpanj, 2015., 20:17
King's Quest

AngryCentaurgamer - recenzija (https://www.youtube.com/watch?v=vD9cBSn66i4)

King's Quest: Worthy of the Crown - Gametrailers (http://www.gametrailers.com/videos/ks127q/king-s-quest-king-s-quest--worthy-of-the-crown)
The first chapter revisiting this classic series shows how adventure games should be done.

Destructoid recenzija - 9.5 (http://www.destructoid.com/review-king-s-quest-a-knight-to-remember-296636.phtml)

Eurogamer - King's Quest charms and delights in its episodic revival  (http://www.eurogamer.net/articles/2015-07-28-kings-quest-charms-and-delights-in-its-episodic-revival)

Prva epizoda traje cca 5 sati šta je poprilično dugo uzevši u obzir izlazak po chapterima, (pet chaptera)! Iako ovdje se chapteri neće nastavljat već će svaki imati svoju priču)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: snowblind - 28. Srpanj, 2015., 20:32
Jučer stigao i trailer za Lost Horizon 2

http://youtu.be/foQaXGtvxSw (http://youtu.be/foQaXGtvxSw)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 28. Srpanj, 2015., 20:49
Prvi Lost Horizon je bio odličan; malo lagan ali odličan... Jedva čekam ovo..

Evo novih informacija i o Stasis (http://stasisgame.com/web/page.php?p=about) avanturi koja mi izlgeda jako zanimljivo

http://youtu.be/IagihEp47Fc (http://youtu.be/IagihEp47Fc)

A i Silence (http://www.daedalic.de/en/Game/Silence) je nedavno dobio novi cinema trailer:

http://youtu.be/9XmrW8x0ZuU (http://youtu.be/9XmrW8x0ZuU)

Danas sam sreo - The Last Night (http://oddtales.net/)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: bartul_9 - 29. Srpanj, 2015., 14:19
Evo skidam Lost Horizon, javin sutra ili veceras dojmove, prica mi izgleda brutalno bar po onome sto sam vidio u trailerima.\:D/
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: bartul_9 - 29. Srpanj, 2015., 22:24
Nakon prvih sat vremena u igri zadovoljan sam pocetnim dojmovima, vec vidim da ce prica bit po mom gustu.Nesto tipa Indiana Jones, drugi svjetski rat tematika.Za sada su zagonetke koliko vidim dobro smisljene i logicne i vec znam da cu nakon dugo godina uzivati u avanturi, a to nisam dozivio od Syberie...

(http://i.imgur.com/8JTWa8Y.jpg)

(http://i.imgur.com/wRZceRD.png)

(http://i.imgur.com/AlYxcR3.png)

(http://i.imgur.com/hjrRFqY.png)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 07. Kolovoz, 2015., 15:51
PnC horor Stasis (http://stasisgame.com/countdown/index.html) izalzi 31.08

http://youtu.be/ACFynCVApZ8 (http://youtu.be/ACFynCVApZ8)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 30. Kolovoz, 2015., 23:42
Prve recenzije STASIS  (http://stasisgame.com/countdown/index.html)avanture:

1ndieworld- 9.5/10 (http://1ndieworld.com/all-review-list/perfekcyjne-science-fiction-recenzja-stasis)
IGN - 9/10 (http://za.ign.com/stasis/93707/review/stasis-review)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: snowblind - 31. Kolovoz, 2015., 00:46
Mogao bi ovo probati. Dugo nisam igrao neku avanturu, a ovo izgleda interesantno.
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 01. Rujan, 2015., 20:02
Igram STASIS i oduševljen sam...
Prvi dojmovi su fantastični. Detaljan dizajn Groomlakea; prenamjenjeni svemirski brod na kojem se nalazimo u ulozi Johna Marachecka koji kruži oko Neptuna. Cayne Corporation je vlasnik tog prenamjenjenog minera te se potajno vrše nekakvi eksperimenti na ljudima...
Mi se budimo iz hibernacijskog sna i vidimo da je nešto pošlo po zlu...
THE WORLD OF STASIS (https://www.kickstarter.com/projects/bischoff/stasis-2d-isometric-scifi-horror-adventure-game/posts/655718)

(http://i.imgur.com/1LE85oi.jpg)

Atmosfera je odlična. Tome puno doprinose odlični zvukovi u pozadini. Iznenadio me i voice acting koji je prisutan u igri s obzirom na mali studio.
Priča i sva ta situacija u kojoj se nalazimo su mistični i zanimljivi te ima mnoštvo toga za pročitat na raznim kompjuterskim terminalima i tabletima...

(http://i.imgur.com/NWWypdH.jpg)

U pola sata sam umro dva puta... Netipično za PnC avanturu

"STASIS is the best adventure game I’ve played in years. It’s also one of the most impressive horror games I’ve played lately." - Rock, Paper, Shotgun (http://www.rockpapershotgun.com/2015/09/01/stasis-review-pc/)

"Terrifying, challenging and disturbing, STASIS is a nightmarish descent into the unknown and the kind of horror game that stays with you even when the end credits have rolled." - 9/10 Lazy gamer (http://api.viglink.com/api/click?format=go&jsonp=vglnk_144113919187612&key=de2ccb8ca8943c06669720e0a267a9f6&libId=ie1t0y9f0100ag8y000DLawan8a3t&loc=http%3A%2F%2Fwww.neogaf.com%2Fforum%2Fshowthread.php%3Ft%3D1104431%26page%3D2&v=1&out=http%3A%2F%2Fwww.lazygamer.net%2Fgeneral-news%2Fwheres-our-stasis-review%2F&ref=http%3A%2F%2Fwww.neogaf.com%2Fforum%2Fshowthread.php%3Ft%3D1104431%26page%3D3&title=STASIS%20%7COT%7C%20An%20isometric%20sci-fi%20horror%20adventure%20game%20inspired%20by%20Alien%20%26%20Sanitarium%20-%20Page%202%20-%20NeoGAF&txt=http%3A%2F%2Fwww.lazygamer.net%2Fgeneral-new...stasis-review%2F)

"STASIS is one of the most memorable experiences I've had from gaming in quite a while." - 8.5/10 Destructoid (http://www.destructoid.com/review-stasis-308755.phtml)

http://youtu.be/_0Bex90OgkQ (http://youtu.be/_0Bex90OgkQ)

CAYNE CORPORATION Teaser

http://youtu.be/5Cmj5J13F5Y (http://youtu.be/5Cmj5J13F5Y)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 03. Rujan, 2015., 19:39
Uz STASIS, nedavno je izašla Fran Bow (http://www.franbow.com/) horor avantura...

(http://i.imgur.com/qLay9XS.jpg)

http://youtu.be/cnfXW4JRLpc (http://youtu.be/cnfXW4JRLpc)

A evo još par njih koje dolaze...

Monolith (http://www.animationarts.de/sites/games/monolith.html); od tvoraca Lost Horizon avanture, (uskoro i Lost Horizon 2) dolazi nova PnC avantura gdje se u ulozi pilota Nolan Cartera rušimo na nepoznatoj planeti...

(http://i.imgur.com/1XCULcA.jpg) (http://i.imgur.com/hW44BXf.jpg)

http://youtu.be/-oqthUudiSI (http://youtu.be/-oqthUudiSI)
______________

Shardlight (http://www.wadjeteyegames.com/games/shardlight/)

(http://i.imgur.com/WfDQFdT.png)

In a post-cataclysmic world plagued by disease and hunger, a woman named Amy discovers that the all-powerful government is hiding a terrible secret. With the help of a mysterious figure, Amy will attempt to unite the oppressed, assist a revolution, and cure the plague that threatens humanity and her survival.
______________

Armikrog (http://www.armikrog.com/)

Armikrog is a unique stop motion clay animated point and click adventure game from the creators of Earthworm Jim and the Neverhood. Unravel the mysteries of the fortress that holds Tommynaut and his blind alien talking dog Beak-Beak captive through exploration and puzzle solving!

(http://i.imgur.com/FdQBnQW.jpg)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: snowblind - 11. Rujan, 2015., 11:52
http://youtu.be/It72E3EbJNk (http://youtu.be/It72E3EbJNk)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 20. Rujan, 2015., 23:19
Par avantura:

Adventures of Bertram Fiddle: Episode 1: A Dreadly Business (http://www.bertramfiddle.com/) - odlična i simpatična avantura; druga epizoda kroz koji mjesec
"A classic point and click adventure game, featuring weird and wonderful characters, beautiful animation and a fantastic soundtrack."
(http://i.imgur.com/eU0civ5.png)

D4: Dark Dreams Don't Die (http://d4-game.com/pc/about_d4/index.html) - nakon uspješne prodaje na X1 konzoli sada je prebačena i na PC platformu
"This is the story of a man with a very strange fate. His name is David Young. Two years ago, his wife was murdered by an unknown assailant, and Young suffered a blow to the head that cost him his memory."
(http://i.imgur.com/sz5tZBg.png)

Tu je i prva epizoda noir detektivske avanture -  Blues and Bullets (http://www.bluesandbullets.com/)
"Set in an alternative Eliot Ness & Al Capone story, Blues and Bullets blends a stunning script with detective work to deliver an amazing interactive experience."
(http://i.imgur.com/MtW4Hss.png)

Izašao je i Dropsy (http://dropsytheclown.com/) - open world avanturistička igra gdje preuzimate ulogu klauna... Šta reći, mora biti horor...
"After a deadly circus fire shatters his world and tarnishes his name, Dropsy the Clown finds himself on a journey of self-discovery through a story that harnesses powerful themes of love and unmerited kindness."
(http://i.imgur.com/RJxIWUl.png)

Te dalje imamo:

Albino Lullaby: Episode 1 (http://albinolullaby.com/)
"Albino Lullaby is a horror adventure game that doesn't rely on jump scares or gore. Escape from a surreal psychological nightmare as the world dynamically twists and contorts around you."
(http://i.imgur.com/YDuq7vn.png)

Stray Cat Crossing (http://straycatcrossing.tumblr.com/)
"Stray Cat Crossing is an indie pixel horror game about an encounter with a mysterious little girl named Cat. Explore a surreal world filled with colorful characters, challenging riddles, and dark secrets."
(http://i.imgur.com/iYYOLCC.png)

Black Sails - The Ghost Ship (http://store.steampowered.com/app/373240/) - horor PnC avantura izašla još 2010 godine, ali na njemačkom jeziku sada je dostupna i na engleskom...
"Black Sails is a creepy and mysterious point-and-click adventure game. Two survivors of a shipwreck try to survive in the raging sea."
(http://i.imgur.com/PafHZWF.png)

Hidden: On the trail of the Ancients (http://store.steampowered.com/app/352580/?snr=1_237_querypaginated__103)
"Immersed into dark and unexplored ancient woods in a search of the almost forgotten "Legend of the Ancients". But not everything goes as planned as the place keeps a never revealed horrifying secret."
(http://i.imgur.com/ER62Zoa.png)

Avanture koje dolaze kroz narednih par dana:

Else Heart.Break() (http://elseheartbreak.com/)
"Else Heart.Break() is a reimagination of the adventure game: a fantastic story set in a fully dynamic and interactive world. Instead of rigid puzzles you will learn (with the help from other characters in the game) how the reality of the game can be changed through programming and how any problem can be solved in whatever way you find suitable."
*izlazi 24.09*
(http://i.imgur.com/KWlhsNJ.png)

Armikrog (http://www.armikrog.com/)
Armikrog is a unique stop motion clay animated point and click adventure game from the creators of Earthworm Jim and the Neverhood. Unravel the mysteries of the fortress that holds Tommynaut and his blind alien talking dog Beak-Beak captive through exploration and puzzle solving!
*izlazi 30.09*
(http://i.imgur.com/XGidKE4.png)

Lost Horizon 2 (https://www.deepsilver.com/en/game-view/view/game/access16/pcd-lost-horizon-2/)
"In the shadow of the Cold War, Fenton Paddock is facing the hardest fight of his life. While the tensions between the superpowers threaten to tear the world apart, the British soldier has to save his family that has been caught by powerful enemies."
*izlazi 01.10*
(http://i.imgur.com/VpqmJK5.png)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: snowblind - 27. Rujan, 2015., 20:00
Odigrah Stasis upravo i malo sam iznenađen što se igra da završiti u jednom popodnevu. Bez obzira što je to Kickstarter naslov, nekako sam bio dojma da će trajati duže. Nije da mi je to negativno jer je dužina taman pogođena kada se poveže s radnjom, odnosno, nije se išlo bespotrebno odugovlačiti samo da se umjetno nabije satnica.

Sve u svemu, zadovoljan sam pogotovo što avanture i nisu baš moj žanr. S gameplay strane, veoma kvalitetan naslov ponajviše zahvaljujući zanimljivim zagonetkama i dobrom dizajnu broda. Atmosfera također ima ogromni utjecaj na doživljaj igre i mogu reći da me je malo podsjetilo na Aliena. Radnja interesantna iako možda malo predvidljiva, ali bilo mi je zanimljivo čitati sve logove.

Ako bi baš morao nešto izdvojiti kao negativno, onda je to voiceacting. Ne svi dijelovi, ali ima određenih koji su baš ono, promašeni emocijama. Fanovima žanra svakako preporuka.
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 27. Rujan, 2015., 21:10
Sada ti je pravo vrijeme da nastaviš sa sci-fi tematikom i odigraš SOMA naslov...

Inače ako se zaželiš neke PnC igre obavezno odigraj The Book of Unwritten Tales (http://www.adventuregamers.com/articles/view/18201), The Book of Unwritten Tales: The Critter Chronicles (http://www.adventuregamers.com/articles/view/23569) i The Book of Unwritten Tales 2 (http://www.adventuregamers.com/articles/view/28353)
Jedan od najboljih PnC seriajla zadnjih godina. A tu se ima šta za igrat...

Za ozbiljniji fantasy ton tu su TDE: Chains of Satinav (http://www.adventuregamers.com/articles/view/21919) i nastavk Memoria (http://www.adventuregamers.com/articles/view/25203); Memoria je fantastična i izravni nastavk Satinava...

Ili ako se preferira sadašnjost i mistika onda Black Mirror trilogiju (http://store.steampowered.com/sub/54396/) i Gray Matter (http://store.steampowered.com/app/260570/).
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: snowblind - 27. Rujan, 2015., 22:09
Trenutačno mi nije do Some, a iduća avantura koju planiram odigrati je Dropsy.

Kao što sam već bio spomenuo, nije to moj žanr pa da imam želju isprobati sve naslove koje si naveo, iako vjerujem da se radi o odličnim igrama. Jednog dana možda i budem.

Nego, zaboravio sam još jednu negativnu stvar kod Stasisa - prilikom prebacivanja predmeta iz inventorija, za neke zagonetke imao sam osjećaj da moram točno u pixel pogoditi gdje ispustiti predmet da bi sjeo na svoje mjesto. Ništa prestrašno, ali bi bilo bolje da se ne mora "ciljati".
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: skipp - 28. Rujan, 2015., 09:57
apsolutno preporučam the book of unwritten tales. fenomenalna avantura, jako fluidan gameplay gdje u svakom trenu znate što treba napraviti... nema glupih zagonetki koje su igri samo da produže gametime, nema mini-gamesa koji su nelogično postavljeni, voiceoveri su odlični, likovi presmiješni, priča odlična sa tonom referenci na druge igre, filmove i serije.

Obavezno probat ako voliš avanture
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 29. Rujan, 2015., 20:24
Iz Telltalea dolazi Back to the Future: The Game (https://www.telltalegames.com/backtothefuture/about/) - 30th Anniversary Edition
(http://i.imgur.com/t7qSsAA.png)

Izlazi 13.10 u Americi te 16.10 u Europi za PlayStation 4, Xbox One i Xbox 360

"This year marks the 30th anniversary of Back to the Future, one of the most beloved movies of all time. To celebrate the occasion, Telltale Games is releasing Back to the Future: The Game - 30th Anniversary Edition!
Back to the Future: The Game - 30th Anniversary Edition features textures that take full advantage of current-generation console capabilities, and updated voice work from Biff Tannen's original movie actor, Tom Wilson. This edition also includes in-game access to new, exclusive content: a behind the scenes video featuring interviews with movie trilogy co-writer and producer Bob Gale, original movie cast member Tom Wilson, members of the development team, and AJ LoCascio - the voice of young Marty McFly.
"

http://youtu.be/jBdXEDRQsaA (http://youtu.be/jBdXEDRQsaA)

Back to the Future: Episode 1 - Adventure Gamers recenzija (http://www.adventuregamers.com/articles/view/18507)
Back to the Future: Episode 2 - Adventure Gamers recenzija (http://www.adventuregamers.com/articles/view/18532)
Back to the Future: Episode 3 - Adventure Gamers recenzija (http://www.adventuregamers.com/articles/view/18545)
Back to the Future: Episode 4 - Adventure Gamers recenzija (http://www.adventuregamers.com/articles/view/18561)
Back to the Future: Episode 5 - Adventure Gamers recenzija (http://www.adventuregamers.com/articles/view/18579)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: bartul_9 - 29. Rujan, 2015., 20:37
Jel ovo skroz nova igra ili one epizode od prije spojene zajedno?...Inace filmovi su strava, a sta se tice igre davno sam krenuo igrat prvi nastavak (ja mislim da je jedino on tada i izasao) i onda sam odustao,a bas bi volio odigrat sve u kompletu.
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 29. Rujan, 2015., 21:36
Malo o horor avanturama iz prvog lica:

Od nedavno su dostupni:

Stairs (http://store.steampowered.com/app/374060/)
"Stiars is a first-person atmospheric psychological horror game, inspired by real-life events, that takes players through the stories of three missing people as seen through the eyes of journalist Christopher Adams."
(http://i.imgur.com/PkCF5yA.png)
Stairs Trailer (https://youtu.be/M4vyPcw57Q0)

Albino Lullaby Episode 1 (http://albinolullaby.com/)
"Albino Lullaby is a horror adventure game that doesn't rely on jump scares or gore. Escape from a surreal psychological nightmare as the world dynamically twists and contorts around you."
(http://i.imgur.com/48KnHPB.png)
Albino Lullaby Trailer (https://www.youtube.com/watch?v=mS3qhoRW3ZY)

Par nadolazećih horor avantura:

Layers of Fear (http://store.steampowered.com/app/391720/)
"Layers of Fear is a psychedelic horror where you take control over an insane painter in his quest to finish his magnum opus."
(http://i.imgur.com/Ns1FuSP.png)
Layers of Fear Trailer (https://youtu.be/xZXFQ4i9szI)

The Park (http://www.theparkgame.com/)
"A psychological mystery thriller set in an amusement park where a dark and sinister secret is waiting to be uncovered."
(http://i.imgur.com/uGQlKiR.png)
The Park Teaser (https://www.youtube.com/watch?v=U1laEiebQ_E)

Routine (http://routinegame.com/)
"Routine is a first person Survival Horror set on a abandoned Moon Base designed around an 80's vision of the future, Your job is to find enough data and survive long enough to uncover the truth behind the strange disappearance of everyone stationed on the Lunar Research Station. "
(http://i.imgur.com/Fh8sSQd.png)
Routine - Official Gameplay Trailer (https://www.youtube.com/watch?v=RA8uS3n5WMg)

P.A.M.E.L.A. (http://www.pamelagame.com/)
"P.A.M.E.L.A. is an open world, sci-fi survival horror FPS with RPG elements in development"
(http://i.imgur.com/mEncUbm.png)
P.A.M.E.L.A. Trailer (https://www.youtube.com/watch?v=DSHhPDDLUPw)

The Hum: Abductions (http://thehumuniverse.com/the-hum-abductions/)
"Explore a desolate world that has forever been changed by a mysterious enemy. Find your way through a city ravaged by war as you scavenge for your basic survival needs. Avoid detection from the Invaders as you cling to every second of life. Watch as the aliens carry out their invasion and reshape the city. "
(http://i.imgur.com/MslawU2.png)
The Hum: Abductions - Trailer (https://www.youtube.com/watch?v=Wwi2pFXsunk)

Caffeine (http://incandescentimaging.net/)
"Caffeine is a quirky first person psychological horror adventure game with environmental puzzles."
(http://i.imgur.com/HE6pMKz.png)
Caffeine Gameplay Trailer (https://youtu.be/TNUGkafMovU)
____________________

Layers of Fear, P.A.M.E.L.A. i Routine mi djeluju odlično...
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: snowblind - 30. Rujan, 2015., 23:42
Izašlo danas. Izgleda zabavno.

http://youtu.be/xlT0f82hcJg (http://youtu.be/xlT0f82hcJg)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 01. Listopad, 2015., 00:26
Dva sata igram Armikrog (http://www.armikrog.com/)...

Prvo, treba uskoro doći patch jer ako ne stavite US regiju u igri nema slova, niti u glavnom meniju, niti u podnaslovima itd!!
Drugo, igra ima super dizajn zahvaljujući glini ili čemu više od čega je sve napravljeno...

Pa onda dalje....

Igra koristi default kursor od Windowsa te zbilja ne razumjem čemu to. Ja sam napravio par kursora koje si promjenim kada krenem igrat igru jer me ovaj deafult totalno smeta u inače jako ljepoj avanturi, (tu (http://www.adventuregamers.com/forums/viewthread/1681/P345/#99122) i tu (http://www.adventuregamers.com/forums/viewthread/1681/P345/#99132) su kursori)! Valjda će to promjenit u nekom patchu...

(https://c1.staticflickr.com/1/678/21658413040_7bcb173825.jpg) (https://c1.staticflickr.com/1/678/21658413040_dc67dab89e_h.jpg) (https://c1.staticflickr.com/1/608/21846444695_fc6ee555d2.jpg) (https://c1.staticflickr.com/1/608/21846444695_8562102e5d_h.jpg)

I za kraj, ova avantura je teška, jako teška!! Nema "stisni space da zablinkaju interaktivne točke", nema pomoći, (imaj jedan šta baca hintove, ali....).
Ništa se ne ističe od predmeta / stvari u okolišu sa kojima se može radit interakcija, ali za sada su ti objekti vidljivi no lako može nešto promaći.
Na samom početku sam mozgo pola sata gdje, kako, zbog čega to svjetli, a ovo ne itd...
Avantura uz koju treba imati papir i olovku uz sebe; ja hvatam screenshotove pa alttabam da vidim/usporedim gdje, šta i kako...

(https://c2.staticflickr.com/6/5620/21225376823_6a8913da49.jpg) (https://c2.staticflickr.com/6/5620/21225376823_d503e8ac81_h.jpg) (https://c2.staticflickr.com/6/5790/21658399960_f1ddc7e5e6.jpg) (https://c2.staticflickr.com/6/5790/21658399960_963817effd_h.jpg)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 01. Listopad, 2015., 20:53
Danas je izašo The Beginner's Guide (http://www.thebeginnersgui.de/); "igra" tvorca The Stanley Parable (http://www.stanleyparable.com/) naslova ...
"The Beginner's Guide is a narrative video game from Davey Wreden, the creator of The Stanley Parable. It lasts about an hour and a half and has no traditional mechanics, no goals or objectives. Instead, it tells the story of a person struggling to deal with something they do not understand."
(http://i.imgur.com/iVM0vVv.png)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 02. Listopad, 2015., 12:48
Broken Age (http://brokenagegame.com/) je ovaj mjesec besplatan na PS+ (http://blog.eu.playstation.com/2015/09/30/playstation-plus-in-october-broken-age-super-meat-boy-unmechanical-more/)
(http://i.imgur.com/CYdNqlv.png)

Broken Age - 4.5/5 Adventure Gamers (http://www.adventuregamers.com/articles/view/28573)
Broken Age - 4.5/5 Gamesradar (http://www.gamesradar.com/broken-age-complete-adventure-review/)
Broken Age (PS4) - 9.5/10 PlayStation LifeStyle (http://www.playstationlifestyle.net/2015/04/27/broken-age-review-adventure-time-ps4/#/slide/1)

Na Steamu je dostupan Lost Horizon 2 (http://store.steampowered.com/app/395560/), nastavk odličnog prethodnika (http://store.steampowered.com/app/40350/).
(http://i.imgur.com/eVa8X6G.png)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: 9mlg9 - 02. Listopad, 2015., 16:27
čekaju me deponia i new beginning u libraryju već neko vrijeme pa me zanima isplati li ih se igrati? isto tako mislim da nemam sve deponije u libraryju, pa me i s tog aspekta zanima igrati ili ne igrati.
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 02. Listopad, 2015., 16:46
Treba odigrat sve Deponie da bi se završila priča. U početku mi deponia nij legla no kada sam krenuo sa cijelom triologijom uz komentare Pokija, (Jan Müller-Michaelis, direktor Daedalica) koji su fantastično odrađeni jer se u njima javljaju i protagonsiti igre kao da razgovaraju sa njime odigro sam igru u šutu! Odlična avantura no često standardno Daedalic nelogične mozgalice...
Cijela triologija je jako dugačka...

A New Beginning mi je bio odličan te definitivno preporuka...
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: skipp - 03. Listopad, 2015., 11:38
Ja počeo Memento Mori 2 neki dan. Za sad sam na pola chaptera 2 i igra je jako dobro složena. Jedinica je bila također dosta dobra, al se vidilo da su bili na nižem budžetu zbog voiceovera. Dvojka izgleda i zvuči fenomenalno. Apsolutna preporuka
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 03. Listopad, 2015., 12:31
Prešao Armikrog i razočaro sam se kako je igra kratka! Fora dizajn i zagonetke, ali kratkoća igre i broj lokacija su užasni!

Mislio sam preći Broken Age, ali sam se zaželio mistične avanture tako da ću odigat Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition (http://www.postudios.com/company/games/gabrielknight20th/).

(http://i.imgur.com/FEsBRyN.jpg)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: skipp - 04. Listopad, 2015., 02:12
Gabriela sam prepurchesao i odigrao odma čim je izašao - fenomenalan remake. Sretno sa skupljanjem bodova :mrgreen:
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 04. Listopad, 2015., 10:15
Pavilion (http://www.visiontrick.com/blog/pavilion/) dolazi i na PC.
"The fourth-person puzzling adventure from Visiontrick Media, throws you directly into its mysterious world without any text tutorials or beginning explanations. It is a puzzle game portrayed through exploration and audio-visual imagery. By interacting and observing you gradually, bit by bit, learn things about both the puzzling gameplay and the world itself."
(http://i.imgur.com/XjimR3a.png)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 04. Listopad, 2015., 13:02
Nedavno sam prešao The Book of Unwritten Tales 2 pa evo nekoliko dojmova....
Kao prvo, prethodnik, (The Book of Unwritten Tales (http://store.steampowered.com/app/215160/)) me iznenadio i odmah mi je igra postala jedna od najdražih PnC avantura. Iako dosta lagana, dizajn i likovi su bili odlični. nakon toga je doša The Critter Chronicles (http://store.steampowered.com/app/221830/) u kojem pratimo Natea i Crittera; također vrhunska avantura.

Ove godine je došao TBoUT 2 i opet smo dobili PnC avanturu koja se smjestila na sami vrh žanra.
Iako je prvi nastavk još uvijek predivna igra ovdje je prezentacija dovedena na još veći nivo. Zahvaljujući korištenju Projection Mapping (https://www.youtube.com/watch?v=GOa2-6lmvnI) tehnologije igra izgleda fantastično te ima najbolje odrađenu implementaciju 3D likova u statične pozadine, (koje opet nisu klasične rukom crtane radi Projection Mappinga). Također modeli i izgled likova je drastično kvalitetniji

The Book of Unwritten Tales 2 VS The Book of Unwritten Tales

(https://c2.staticflickr.com/6/5793/21746089018_9722cc1da2.jpg) (https://c2.staticflickr.com/6/5793/21746089018_0e5e8196ef_o.png) (https://c2.staticflickr.com/6/5824/21934064825_32618c055b.jpg) (https://c2.staticflickr.com/6/5824/21934064825_1a4c9b2d62_o.jpg)

Kao i u prethodniku igramo sa tri lika: gnom WIlbur koji je napokon postao čarobnjak, wannabe pirate Nate i princeza Ivo; te ponekad i sa Critterom. Njihove sudbine se opet isprepliču te ponovno moraju udružit snage nebi li svijet oko sebe doveli u normalu... 
Također srećemo veliki broj likova iz jedinice kao i mnoge nove, isto odlično odrađene likove.

Zagonetke su odlične i igra je nešto teža od prethodnika šta je dobra stvar; ništa preteško već su zagonetke logičke i zabavne. Ponekad u gameplayu treba kombinirat više likova i izmjenjivat iteme da bi rješili zagonetke no sve je logički odrađeno tako da nema izmjene deset itema među likovima jer eto možda će trebat ovom drugom...

Priča je standardnom fantasy duhu no potrebno je preći prethodnu igru da bi se potpuno uživalo u njoj. Humor je odlična, makar meni, sve je ljepo dozirano i na pravom mjestu. Ima zbilja, mnogo referenci na sve u svašta; u dizajnu okoliša te mnogo više u razgovorima. Pa evo neke poveznice koje se mogu srest na lokacijama i razgovoru sa likovaima: Game of Thrones, Dark Souls, Minecraft, Skyrim, Monster in Closets, The Pirates Bay, X Files, Dragon Age, Monkey Island, Gremlins, MC Hammer, Indiana Jones, Matrix, Lion King, Pirati s Kariba, Usual Suspects, financijska kriza, šala na račun gledanja prohoda, šale na račun PnC igara, Hobit - zagonetke između Goluma i Bilba, Spužva Bob..........
Samo na ovoj slici imamo Skyrim, Portal, Dark Souls, Čudovišta iz ormara, Game of Thrones itd... (https://c1.staticflickr.com/1/599/21908204446_483df74a75_h.jpg)

Lokacija je zbilja mnogo i sve su vrhunski dizajnirane.

(https://c2.staticflickr.com/6/5626/21762069595_6811689912.jpg) (https://c2.staticflickr.com/6/5626/21762069595_990c2453b7_h.jpg) (https://c1.staticflickr.com/1/601/21740439036_93d7cfa4bb.jpg) (https://c1.staticflickr.com/1/601/21740439036_8117235b40_h.jpg)

Igra ima i sporedne misije koje nisu obavezne za odradit, ali dobiju se neke nagrade, kao npr papirnata kapa za Wilbura ako se rješi quest u knjižnici, (a tu se skriva još jedno iznenađenje sa više dizajan knjižnice) itd.

Velike pohvale i na fantastični voice acting kod svih likova, bilo glavnih bilo sporednih. Zanimljivo da Nateu glas daje Doug Cockle tj Geralt of Rivia poznat kao Witcher i srećom uopće ne zvuči kao Geralt, (za razliku od Blues and Bullets (http://www.bluesandbullets.com/) igre gdje također daje glas glavnom protagonistu no zvuči identično kao Geralt).

The Book of Unwritten Tales - 4.5/5 Adventure Gamers (http://www.adventuregamers.com/articles/view/18201)
The Book of Unwritten Tales 2 - 4/5 Adventure Gamers (http://www.adventuregamers.com/games/view/26005)
The Critter Chronicles - 3.5/5 Adventure Gamers (http://www.adventuregamers.com/articles/view/23569)
_________________

Joše jedna odlična igra od tvoraca ovog serijala je The Raven - Legacy of a Master Thief (http://raven-game.com/en/home/)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: 9mlg9 - 05. Listopad, 2015., 00:02
doktore, svaka čast, zaintrigiran sam sad ovim igrama. idu na steam wishlist.
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: skipp - 05. Listopad, 2015., 10:35
critter chroniclese nisam završio. došo sam do dijela di mlatim onog pingvina po glavi :mrgreen:

Jučer završio Memento mori 2, danas ću riješit Yesterday (navodno traje tipa 4h), al sam zapeo za novog Sherlocka pa će to vjerojatno doć na red prije BOUT2
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 06. Listopad, 2015., 00:43
BoUT2 ti je popriličnu dugačak; govorimo o 25+ sati. Ali definitivno se isplati jer je igra odlična u svim aspektima...
Chapter 4 je najteži...

(https://c2.staticflickr.com/6/5777/21987222901_7683e059d4_z.jpg) (https://c2.staticflickr.com/6/5777/21987222901_39d8a52890_o.png)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: Mzehn - 06. Listopad, 2015., 22:05
Na Kickstarter (https://www.kickstarter.com/projects/983397390/the-journey-down) plasiran The Journey Down: Chapter Three -  zadnji dio sage.

! No longer available (http://www.youtube.com/watch?v=OhL50_ewDm4#)

! No longer available (http://www.youtube.com/watch?v=ev-82CLxMUI#)
Citat:

Inspired by oldschool Lucasarts adventures like Grim Fandango and Monkey Island, The Journey Down follows a down on his luck mechanic, Bwana, as he gets pulled into a web of corruption in a glamourous jazzy metropolis.

Citat:
Developer Theodor Waern, who provided The Journey Down with its story and art, spent some time in Zambia in his youth while writer and programmer Mathias Johansson lived in Chonyonyo, Tanzania where he worked on his Master's thesis.

Pretpostavljam da je doktor ovo odigrao, a svima ostalima tople preporuke. Jedna od rijetkih p'n'c avantura koje sam završio proteklih godina, i to skoro u jednom igranju.

Cilj je skupiti točno $35,748 putem kickstartera. Mojih 5$ su zaslužili.

Trailer za Chapter Three se može pogledati ovdje (https://www.kickstarter.com/projects/983397390/the-journey-down)

Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: skipp - 09. Listopad, 2015., 11:08
Eee kako mi je drago što nisam odma kupio The book of unwritten tales 2 - evo ga na humblebundleu skupa sa još tonom igara za svega 10$!!

Skočite jer za tu lovu dobijete još sva 3 black mirrora koji spadaju defintiivno u jedan od najboljih point'n'click serijala i tonu drugih igara
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: Cole - 09. Listopad, 2015., 11:49
:thumbs:
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: 9mlg9 - 09. Listopad, 2015., 16:57
taman sam to za humble htio reći, ali me nažalost ostale igre ne zanimaju/imam ih pa gledam dal da kupim i hoću li ih uspjeti sve zamijeniti :mrgreen:
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: Wyzard - 21. Listopad, 2015., 00:00
Došla finalna epizoda Tales from the Borderlands.

Moram priznat, očekivao sam za Telltale da će to rješit uz nekakav cliffhanger na kraju. Ali zapravo sam jako zadovoljan kako su to sve zaokružili. Nadam se da neće raditi nove sezone. Tj. može, al ne sa istim likovima. Iz ovih su već izvukli sve što su imali.

U smislu kompozicije priče, izgradnje napetosti i misterija - čista petica, zaslužili.
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: 9mlg9 - 21. Listopad, 2015., 00:33
koliko je bitno predznanje iz prijašnjih borderlands igara?
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: zg_rider111 - 23. Listopad, 2015., 13:33
Odlično su završili sa zadnjom epizodom Borderlandsa, ona pjesma na kraju mi je vrh.
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: Wyzard - 23. Listopad, 2015., 18:34
koliko je bitno predznanje iz prijašnjih borderlands igara?

Nimalo. Dobro, ima tu i tamo referenci na prijašnje igre i nekoliko likova se pojavljuje iz oba Borderlandsa, ali ovo je baš zasebna priča.
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 25. Listopad, 2015., 14:39
Day of the Tentacle Remastered
(Day of the Tentacle Adventure Gamers recenzija - 5/5 (http://www.adventuregamers.com/articles/view/17809))

(https://cdn0.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/4193339/dott-remastered-001.0.jpg)

(https://cdn0.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/4193343/dott-remastered-003.0.jpg)

(https://cdn0.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/4193345/dott-remastered-000.0.jpg)

(https://cdn0.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/4193337/dott-remastered-004.0.jpg)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 26. Listopad, 2015., 10:49
Pošto je nedavno na portalu bio trailer za Asylum evo jedna diskusija u kojoj sudjeluje i sami tvorac igre... (http://www.adventuregamers.com/forums/viewthread/6536)

A i po nekim komentarima na portalu čini mi se da mnogi niti neznaju kakva je ovo igra...
Nema ovo veze sa Outlastom i sličnim igrama...
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: progabbeing-ixy - 27. Listopad, 2015., 01:19
jel igrao tko na kraju technobabylon? jel bar na razini resonancea i gemini ruea?
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 27. Listopad, 2015., 08:44
Je.
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 04. Prosinac, 2015., 20:32
The Walking Dead The Game: Michonne

http://youtu.be/Xcr--asersc (http://youtu.be/Xcr--asersc)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: skipp - 06. Prosinac, 2015., 21:25
Davno već ima od kad je ovo izašlo, al za one koji ne znaju - postoji fan-made verzija Broken Sworda koja je u potpunosti besplatna i dostupna s engleskim i njemačkim voiceoverima i tonom titlova od čega i hrvatski

http://www.brokensword25.com/ (http://www.brokensword25.com/)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: bartul_9 - 18. Prosinac, 2015., 22:45
http://youtu.be/Vo8O2h2daE8 (http://youtu.be/Vo8O2h2daE8)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 30. Prosinac, 2015., 20:47
Nova Daedalicova avantura izgleda odlično - The Pillars of the Earth
The Pillars of the Earth transforms from a novel into a video game (http://www.polygon.com/2014/11/27/7299297/pillars-of-the-earth-video-game-ken-follett-daedalic)

http://youtu.be/wUS7q4-wh_Q (http://youtu.be/wUS7q4-wh_Q)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 05. Siječanj, 2016., 12:44
Neke, meni zanimljive avanture koje dolaze u 2016 godini:

Gibbous: A Cthulhu Adventure (http://gibbousgame.tumblr.com/)
(http://i.imgur.com/DuhSgnS.jpg)
In an alternative present day, where death cults are popping out everywhere, all in competition to awaken Cthulhu, grizzled P.I. Don R. Ketype is hired by a mysterious patron to locate the dreaded Necronomicon. How bad could things go, really? After all, it aint nothin’ but a book of some sort.

Tacoma (https://tacoma-game.com/)
(http://i.imgur.com/z5H1p0o.jpg)
The makers of Gone Home are taking us out of the house and launching us into space. In Tacoma there’s a mysterious, seemingly abandoned space station to explore...

Kelvin and the Infamous Machine (http://www.infamousmachine.com/#Home)
(http://i.imgur.com/7B1x9lX.jpg)
Enraged when his life’s research is ridiculed by the media, Dr. Edwin Lupin decides to become not merely the greatest genius ever, but the only genius ever, by stealing credit for humankind’s most appreciated works. Now spacetime is being altered and humanity needs a hero. Can the bumbling Kelvin, driven by a basic understanding of right and wrong, repair the unravelling timeline? Or will he totally blow it and doom the universe to oblivion?

Kathy Rain (http://rawfury.com/games/kathy-rain/)
(http://i.imgur.com/9tPbyNx.jpg)
Kathy Rain, a sassy rocker chick with a knack for detective work, returns to her hometown after being gone for many years. Joined by her enthusiastic roommate Eileen, she starts investigating a local mystery, the legacy of her recently deceased grandfather. As they follow a trail of clues he left behind, questions will emerge… What was Joseph Rain really looking for that night all those years ago? What turned him into a mere shell of a man, confined to a wheelchair? What secret did a young artist suicide take with her to the grave, and why are so many people in Conwell Springs going mad? The truth is dark and sinister, and as things come to a head, bizarre events start to occur with a striking resemblance to Kathy’s childhood nightmares.

Yesterday Origins (http://www.adventuregamers.com/news/view/28694)
(http://i.imgur.com/hWtHSXP.jpg)
Origins continues the adventures of its hero, John Yesterday, simultaneously with events that link the modern times with events from the Spanish Inquisition period.

1979 Revolution (http://inkstories.com/1979RevolutionGame/)
(http://i.imgur.com/6hUgCSQ.jpg)
Reza is a young photojournalist in Tehran during the electrifying early days of the revolution in 1978. Without political or religious motivation, Reza begins his heart of darkness journey into social upheaval. Surrounded by a group of impassioned key figures involved in overthrowing the regime, Reza’s engagement becomes a high stakes chess match of decision making, whereby everything is at risk. Based on actual events and real testimonials.

Memoranda (http://www.yoyogames.com/showcase/24/memoranda)
(http://i.imgur.com/IfxIkyh.jpg)
Memoranda tells the tale of a young woman who can’t remember things very clearly, especially her own name. In order to restore her memories, players must guide her through a surreal adventure that leads even into her own dreams.

Realm of the Turtle King (http://mindbreakergames.com/realm-of-the-turtle-king/)
(http://i.imgur.com/ZQgvRW9.jpg)
Hero Neustadt is a wannabe adventurer whose grandfather disappeared 13 years ago during an expedition in search of the elusive Turtle King, a mythical land turtle carrying a map leading to infinite wealth on its shield. Now 1930, Hero has graduated as an anthropologist and rallies the remaining four members of the expedition to follow in his grandfather’s footsteps, a pursuit that will take them along several islands within the kingdom of Tonga and the Cook Islands, ultimately ending at the Valley of the Giants.

Wailing Heights (http://www.wailingheights.com/)
(http://i.imgur.com/Mx449rT.jpg)
Set in a peaceful, blood-curdling village blessed with gorgeous panoramic mountaintop views and the blissful stench of rotting corpses, Wailing Heights is home to the likes of vegan werewolves, hipster vampires, gossiping ghosts and all manner of well-adjusted supernatural taxpaying homeowners. You play a washed-up musician (the human type), who is invited to the town for a gig, only for his soul to be ripped from his body by unknown assailants. You spend the game completing lyrics (based on personal items found) that allow you to body-hop and control other characters in the game, allowing access to monster-only areas in your quest to find your own body and get out of town.

Silence: The Whispered World II (http://www.silence-game.com/)
(http://i.imgur.com/gkN13VO.jpg)
The original Whispered World starred a clown named Sadwick with an infuriatingly annoying voice. This sequel takes place in the same world but changes the protagonists. It looks beautiful but, sadly, Sadwick is due to return as a non-playable character.

The Devil’s Men (http://www.daedalic.de/en/game/The_Devils_Men)
(http://i.imgur.com/IZixE3W.jpg)
From the writer of Memoria, this adventure game tells the story of two women attempting to solve a series of murders and find a lost father in a dark, steampunk world. It’s promised that solving puzzles in different ways will significantly alter the flow of the plot.

The Interactive Adventures of Dog Mendonça and Pizzaboy (http://store.steampowered.com/app/330420/)
(http://i.imgur.com/1AhkJMz.jpg)
Based on an independent comic book of the same name, this point and click explores a supernatural underworld while cracking a few jokes. It’s very prettily drawn too.

Samorost 3 (http://samorost3.net/)
(http://i.imgur.com/edXJ3Eq.jpg)
Samorost 3 is the third title in the Samorost series of adventure games. One day, the little space gnome will find a strange flute (magical, of course) which fell down from the sky and with its help he'll be able to build a new spaceship, explore five different planets and four moons, solve many mysteries and also find out where the flute came from.

Starr Mazer (http://www.starrmazer.com/)
(http://i.imgur.com/T3KnUMr.jpg)
Starr Mazer is an upcoming PNC + SHMUP game by Imagos Softworks and TOO DX.

Oxenfree (http://nightschoolstudio.com/oxenfree/)
(http://i.imgur.com/KkwaAE6.jpg)
A supernatural teen thriller about a group of friends who unwittingly open a ghostly rift.

Shardlight (http://www.wadjeteyegames.com/games/shardlight/)
(http://i.imgur.com/ZcHNM3W.jpg)
Wadjet Eye Games, the Studio behind the brilliant adventure games Golden Wake and The Blackwell Series are once again going to release what looks to be another fine point and click adventure game titled "Shardlight". This latest adventure release looks to be of very high quality as you play as Amy and with the help of a mysterious figure to work to unite the oppressed, bring down the Caligula and find a cure for the plague.

A Playwright’s Tale (http://dreamcauldrongames.tumblr.com/)
(http://i.imgur.com/t4w1JGu.jpg)
A charismatic Viking named Daniel Trondhjemsfjord has a burning desire to return to his Viking heritage and join the ranks of this legendary yet clandestine group. Michael and Jack, two wanderers and freelancers, join him on his quest. But what begins as a simple job turns out to be much more than any of them has bargained for.

Thimbleweed Park[/b]]Thimbleweed Park (http://[url=http://[b)]Thimbleweed Park[/url]
(http://i.imgur.com/230nNY8.jpg)
A spiritual successor to Maniac Mansion, Kickstarted by Maniac and Monkey Island creator Ron Gilbert. 2014 was the year of point-and-click revival, but Thimbleweed Park is aiming to steer much closer to the source material in both art style and interface.

Day of the Tentacle: Special Edition (http://dott.doublefine.com/)
(http://i.imgur.com/oHQrDYz.jpg)
At the PlayStation Experience event in December 2014, Schafer announced that a special edition of Day of the Tentacle was being developed by his studio, Double Fine Productions. The special edition is expected to be released in 2015 simultaneously for the PlayStation 4, PlayStation Vita, Microsoft Windows, OS X, and Linux platforms.

The A.B.C. Murders (http://www.microids.com/EN/news/first-screenshots-from-abc-murders-new-adventure-game-based-on-agatha-christie-s-novel,44)
(http://i.imgur.com/CHnoTKP.jpg)
Hercule Poirot receives typed letters signed by A.B.C., giving the date and location of the next murder. The killer is working their way through the alphabet, leaving an ABC railroad guide with each victim. Why would A.B.C. write to Poirot instead of the Scotland Yard or any reputable newspaper? With Britain panicking, the fate of the nation is now in your hands!

Još dolaze Kentucky Route Zero - Act V (http://kentuckyroutezero.com/), King’s Quest Epizode 3, 4 i 5 (http://redthreadgames.com/games/chapters/), Dreamfall Chapters - Book 5 (http://redthreadgames.com/games/chapters/), The Journey Down: Chapter Three (http://www.thejourneydown.com/), nastavak Adventures of Bertram Fiddle (http://www.bertramfiddle.com/) avanture itd. A svjetlo dana bi trebala ugledati i Syberia III.
Treba spomenuti i The Witness (http://the-witness.net/news/), Firewatch (http://www.firewatchgame.com/), Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter (http://www.frogwares.com/game/sherlock-holmes-the-devils-daughter.html), Telltale avanture itd. No te igre zaslužuju posebnu temu.
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 07. Siječanj, 2016., 12:21
Gameplay iz Oxenfree (http://nightschoolstudio.com/oxenfree/) avanture koja 15.01 dolazi na X1 i PC; djeluje fantastično.
Tvorci igre su Night School Studio čiji su osnivači bivši zaposlenici Telltale i Disney stidija.

A supernatural teen thriller about a group of friends who unwittingly open a ghostly rift.
You are Alex, and you’ve just brought your new stepbrother Jonas to an overnight island party gone horribly wrong.


http://youtu.be/fwmcTbx3VyQ (http://youtu.be/fwmcTbx3VyQ)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 15. Siječanj, 2016., 22:24
(http://i.imgur.com/fN2NUV8.jpg)

Oxenfree - Desturctoid - 9/10 (http://www.destructoid.com/review-oxenfree-334593.phtml)
Oxenfree - IGN - 8.2/10 (http://www.ign.com/articles/2016/01/15/oxenfree-review?utm_source=IGN%20hub%20page&utm_medium=IGN%20%28front%20page%29&utm_content=4&utm_campaign=Coverstory)
Oxenfree - Gamespot - 8/10 (http://www.gamespot.com/reviews/oxenfree-review/1900-6416329/)
Oxenfree - Videogamer - 8/10 (http://www.videogamer.com/reviews/oxenfree_review.html)

Robert Kirkman Expanding Oxenfree IP to film, merch and more (http://www.relyonhorror.com/latest-news/robert-kirkman-expanding-oxenfree-ip-to-film-merch-and-more/)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: bartul_9 - 14. Veljača, 2016., 19:38
dobro izgleda

http://youtu.be/GjGxzU4u0hg (http://youtu.be/GjGxzU4u0hg)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 04. Ožujak, 2016., 12:01
Od nikud je došla Deponia Doomsday; nastavk odlične Daedalic triologije...

! No longer available (http://www.youtube.com/watch?v=WYCc176Hl_4#)

A došao je i Downfall (http://www.quiethavenhotel.co.uk/)
4/5 - Adventure Gamers (http://www.adventuregamers.com/articles/view/30066)

Ovo će biti odlično...

http://youtu.be/HnjqcITQ6wY (http://youtu.be/HnjqcITQ6wY)

Samorost 3 dolazi 24.03... (tvorci Machinariuma)

http://youtu.be/d-b-wpPM7yA (http://youtu.be/d-b-wpPM7yA)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: malimicek - 05. Ožujak, 2016., 20:33
Yes!

Hvala na obavijesti jedva čekam treći Samorost
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 23. Ožujak, 2016., 09:10
Puno avantura za fanove...
Nedavno je izašo Shardlight (http://www.wadjeteyegames.com/games/shardlight/); 4/5 Adventure Gamers (http://www.adventuregamers.com/articles/view/30108)
Jučer su došli Day of the Tentacle Remastered (http://dott.doublefine.com/); 8.8 IGN (http://www.ign.com/articles/2016/03/21/day-of-the-tentacle-remastered-review) i Nelly Cootalot: The Fowl Fleet (http://www.nellycootalot.com/); The overall result is a delightful, charming, and relaxing affair. It’s a Sunday afternoon television of a game, and goodness me, does that have a place. Rock, Paper, Shotgun (https://www.rockpapershotgun.com/2016/03/22/nelly-cootalot-the-fowl-fleet-review/)
A sutra izlazi Samorost 3 (http://samorost3.net/)...

(http://www.wadjeteyegames.com/wp-content/uploads/SL-manhole1.png)
Shardlight

(http://dott.doublefine.com/img/dott-se-playstation-000.png)
Day of the Tentacle Remastered

(http://cdn.akamai.steamstatic.com/steam/apps/317320/ss_bc613b26bbf9c6f2397c21e11e311cc4c5597bac.1920x1080.jpg?t=1458696318)
Nelly Cootalot: The Fowl Fleet

(http://samorost3.net/img/big/samorost-3-home.jpg)
Samorost 3
______________

Nedavno je izašo i Heaven's Hope (http://www.heavenshope-game.com/); 4/5 Adventure Gamers (http://www.adventuregamers.com/articles/view/30116) te je Dave Gilbert iz Wadjet Eye Gaminga dao više detalja o svojoj nadolazećoj igri - Unavowed (http://www.adventuregamestudio.co.uk/forums/index.php?topic=53350.msg636532126#new)

(http://www.wadjeteyegames.com/temp/unavowed-basement.png)

(http://www.wadjeteyegames.com/temp/unavowed-shootcop.png)

(http://www.wadjeteyegames.com/temp/unavowed-alley.png)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 25. Ožujak, 2016., 00:00
Samorost 3 is so bursting with life, so lovingly crafted, that it’s impossible not to adore.  - Rock, Paper, Shotgun (https://www.rockpapershotgun.com/2016/03/24/samorost-3-review/)

And Samorost 3 is brilliant at times: Weird, wonderful, and a worthy next step in the evolution of Amanita Design. - PC Gamer (http://www.pcgamer.com/samorost-3-review/)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 21. Svibanj, 2016., 17:44
Syberia 3 - izlazak 01.12.2016

(http://orig10.deviantart.net/6c5d/f/2016/141/d/3/syberia_3_by_digi_matrix-da3ajjs.gif)

(http://media1.gameinformer.com/filestorage/CommunityServer.Components.SiteFiles/imagefeed/featured/microids/syberia3/syberia_screens_Mayl2016_02.jpg)

Dev diary #1

http://youtu.be/xiJw8JYvqGQ (http://youtu.be/xiJw8JYvqGQ)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: hrv4tin4 - 21. Svibanj, 2016., 18:30
Opa, ovom se stvarno nisam nadao! Syberia mi je uvijek bila jedna od top avantura.
Ova igra mora doći u moju kolekciju!
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: Cole - 21. Svibanj, 2016., 22:28
Syberia I i II su mi među najdražim/najboljim igrama ikad. Benoit Sokal <3 Sveeee.
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: bartul_9 - 21. Svibanj, 2016., 22:53
Slazem se stvarno jedne od boljih avantura.Nezz jesam li presao prvi dio, njega se ni ne sjecam.

Al drugi dio sam presao sa prijateljem, igrali smo ga danima, jos smo bili djeca.Na nekim smo zagonetkama bili satima, ako ne i danima.Rjesenja su uvjek bila odlicno i logicno napravljena.Stvarno top avantura, jedna od rjetkih sta sam i igrao.

Kraj drugog djela je bio teski spektakl, onaj osjecaj nakon par tjedana mucenja, ajme, ajme.

Bas sam razmisljao da ih zaigram ponovo, al posto izlazi treci dio to cu svakako napravit.
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: skipp - 21. Svibanj, 2016., 23:41
Problem kod velikog broja avantura je što su večina kompletno i totalno generic. Ti si random lik/cura koja mora nešto otkrit. bla bla... trči ljevo desno, skupljaj iteme i pričaj s ljudima. okolina u kojoj se nalazite je također generic. stanovi, ulice, zgrade, kolodvori, sobe, dućani...

Syberia I i II su igre koje su prikazale totalno drugačiji svijet sa fenomenalnom pričom, predivnom grafikom (za to vrijeme) i jako pamtljivim likovima. zbog tog vjerojatno i je među top 5 avantura ikad. obje syberije sam prošo čim su izašle još dok sam bio klinjo i ovo kupujem čim izađe. super mi je što i avanture napokon izgledaju ko AAA naslovi u posljednje vrijeme, a S3 izgleda nimalo ne zaostaje.

Jedino me maaaaaalo plaši ovaj totalno bezlični "Katin" glas na kraju gdje kaže "My head..." koji brutalno odskače kvalitetom od svega ostalog što se da čuti u tom kratkom traileru... nadam se samo da je čudno izrezano jer je Kate bila odlično voiceoverana u originalu
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 17. Lipanj, 2016., 10:09
http://youtu.be/Aw3LCVRHqfQ (http://youtu.be/Aw3LCVRHqfQ)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: skipp - 17. Lipanj, 2016., 11:06
Malo čudnjikava animacija hoda, al zadržali su Syberia feel i to mi se sviđa. Dosta tmurne i tužne palete boja kao i u prošlim nastavcima
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 17. Lipanj, 2016., 13:29
Goetia (http://playgoetia.com/) djeluje vrhunski...

http://youtu.be/NQMfExHA0-8 (http://youtu.be/NQMfExHA0-8)

Adventure Gamers - 5/5 (http://www.adventuregamers.com/articles/view/30562)
_______

U međuvremenu, došlaje i Kathy Rain (http://www.kathyraingame.com/), (4.5/5 Adventure Gamers (http://www.adventuregamers.com/articles/view/30532)) te P.O.L.L.E.N (http://pollengame.com/), (3.5/5 Adventure Gamers (http://www.adventuregamers.com/articles/view/30642))....
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 18. Lipanj, 2016., 14:04
Inače tko je čekao sve epizode da zaigra Dreamfall Chapters izašla je i posljednja epizoda...

http://youtu.be/d4LZRuFu0UY (http://youtu.be/d4LZRuFu0UY)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: theth1ef - 18. Lipanj, 2016., 17:51
Inače tko je čekao sve epizode da zaigra Dreamfall Chapters izašla je i posljednja epizoda...

http://youtu.be/d4LZRuFu0UY (http://youtu.be/d4LZRuFu0UY)

Za nekih tjedan dana se bacam na ovo da vidim napokon kako će sve završiti.  :clap:
Naslov: POMOĆ - koji point'n'click?
Autor: tryon - 29. Lipanj, 2016., 21:43
Nisam u mogućnosti gejmat s obje ruke pa mi treba pomoć pri izboru p'n'c avanture. Kupio sam secret of monkey island ali me nije "uzelo" nakon nekih 4/5 sati igranja. Razmisljam o syberiji, broken swordu, deponiji... Ajmo ljudi neke konkretne prijedloge :)  :piva:
Naslov: Odg: POMOĆ - koji point'n'click?
Autor: theth1ef - 29. Lipanj, 2016., 23:32
Nisam u mogućnosti gejmat s obje ruke pa mi treba pomoć pri izboru p'n'c avanture. Kupio sam secret of monkey island ali me nije "uzelo" nakon nekih 4/5 sati igranja. Razmisljam o syberiji, broken swordu, deponiji... Ajmo ljudi neke konkretne prijedloge :)  :piva:

Broken Sword 1 i 2 su meni fantastični.  :piva:
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: general98 - 30. Lipanj, 2016., 08:44
Probaj i Life Is Strange.
http://store.steampowered.com/app/319630/ (http://store.steampowered.com/app/319630/)
Taman je ugrabiš za cijenu dvije kave.
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: bartul_9 - 30. Lipanj, 2016., 09:46
Syberia i Life is Strane, sa bilo kojim od ta dva neces pogrjesit.
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 30. Lipanj, 2016., 11:37
Ako hoćeš ozbiljnije avanture defintivno odigraj STASIS (http://www.stasisgame.com/) ioli Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition. (http://www.postudios.com/company/games/gabrielknight20th/)
Tu je joiš Black Mirror triologoija (http://store.steampowered.com/sub/54396/) i Gray Matter (http://store.steampowered.com/app/260570/)

Od fantasy definitivno preporuka za TDE: Chains of Satinav (http://www.daedalic.de/en/game/DSA_Satinavs_Ketten) i i njegov nastavk Memoria (http://www.daedalic.de/en/Game/Memoria)...
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: tryon - 01. Srpanj, 2016., 00:33
uh morat cu pregledat sve ove. ugl kupio deponiu i steam kaze 9h danas. strasno sto ruka u longeti napravi
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: skipp - 01. Srpanj, 2016., 11:48
Ako hoćeš ozbiljnije avanture defintivno odigraj STASIS (http://www.stasisgame.com/) ioli Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition. (http://www.postudios.com/company/games/gabrielknight20th/)
Tu je joiš Black Mirror triologoija (http://store.steampowered.com/sub/54396/) i Gray Matter (http://store.steampowered.com/app/260570/)

Od fantasy definitivno preporuka za TDE: Chains of Satinav (http://www.daedalic.de/en/game/DSA_Satinavs_Ketten) i i njegov nastavk Memoria (http://www.daedalic.de/en/Game/Memoria)...

Apsolutna preporuka za GK i Black Mirror trilogiju. Gray matter je fenomenalan naslov od iste autorice GKa, al mi ima totalno blentav kraj. Svejedno je odlična avantura
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 21. Kolovoz, 2016., 10:00
Silence Gamescom trailer:

http://youtu.be/CHk4tjZjavM (http://youtu.be/CHk4tjZjavM)

Thimbleweed Park Delores Trailer

http://youtu.be/oGAEaRYM5EQ (http://youtu.be/oGAEaRYM5EQ)

Syberia 3:

(http://www.keengamer.com/Image/Image/40148?Size=STANDARD.gif)

(http://www.keengamer.com/Image/Image/40147?Size=STANDARD.gif)

(http://www.keengamer.com/Image/Image/40150?Size=STANDARD.gif)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 24. Kolovoz, 2016., 17:58
Vani je nova igra od tvoraca Myst serijala - Obduction (http://obduction.com/)

(https://c1.staticflickr.com/9/8282/28914669610_f4db717d0f.jpg) (https://c1.staticflickr.com/9/8282/28914669610_b7c613d6a8_h.jpg) (https://c1.staticflickr.com/9/8273/28914665720_bbe4c5755c.jpg) (https://c1.staticflickr.com/9/8273/28914665720_602df38afd_h.jpg)

Destructoid - 9/10 (https://www.destructoid.com/review-obduction-382029.phtml)

http://youtu.be/2wCPOTK587o (http://youtu.be/2wCPOTK587o)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: snowblind - 05. Studeni, 2016., 20:05
http://youtu.be/sPthXPdjeIY (http://youtu.be/sPthXPdjeIY)

Izašlo prije nekoliko dana. Za sada, fantastična avantura.
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 05. Studeni, 2016., 20:52
A za deset dana napokon izlazi - Silence (http://A za deset dana napokon izlazi - Silence)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 15. Studeni, 2016., 21:38
Došle su tri odlične avanture - Silence (http://store.steampowered.com/app/314790/), Candle (http://www.tekustudios.com/eng/) i Yesterday Origins (http://www.yesterdayorigins.com/)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: malimicek - 16. Studeni, 2016., 07:25
Kaj nije taj Silence kakti nastavak The Wisphered Worlda ?
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 16. Studeni, 2016., 21:07
Da, to je nastavak..

Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: snowblind - 17. Siječanj, 2017., 22:43
http://youtu.be/aX3im12d3k8 (http://youtu.be/aX3im12d3k8)

Totalno može i vjerujem kako će brzo skupiti iznos koji postave.
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 17. Siječanj, 2017., 23:01
Baš pogledo trailer danas.... Vrhunski..
Inače njihov STASIS mi je bio odličan!
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 18. Siječanj, 2017., 21:20
Kada već spominjem STASIS, za pet dana izlazi - CAYNE (http://www.playcayne.com/); avantura smještena u STASIS svijet koja će nam pobliže objasniti šta se to sve događalo u STASISu...
Igra je besplatna, (ili možda bolje reći ekspanzija za STASIS)...

(http://www.playcayne.com/img/gallery/02.jpg)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: snowblind - 18. Siječanj, 2017., 22:28
U sjećanju mi ostalo iz nekog razloga da igra stiže u trećem mjesecu. Još bolje kada dolazi za pet dana.

Inače, igram trenutačno Tormentum - Dark Sorrow.

Veoma zadovoljan za sada. Fantastičan grafički stil i zagonetke koje su možda malo prelagane, ali meni to ne spada pod minus.
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: snowblind - 13. Ožujak, 2017., 18:56
http://youtu.be/0gdzgM0id-w (http://youtu.be/0gdzgM0id-w)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 30. Ožujak, 2017., 19:51
Thimbleweed Park - 5/5 Adventure Gamers (http://www.adventuregamers.com/articles/view/32506?platform=hootsuite)

An incredible game that takes all the best parts of how classic adventures used to be made and then adds so much more to ensure it stands up to today’s standards. Thimbleweed Park is a gem that will be remembered for at least another 30 years.
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: disc0 - 01. Travanj, 2017., 21:03
Da, Thimbelweed Park ubija sa ocjenama  :thumbs:

Ron Gilbert  :ave:
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: malimicek - 02. Travanj, 2017., 04:30
U sjećanju mi ostalo iz nekog razloga da igra stiže u trećem mjesecu. Još bolje kada dolazi za pet dana.

Inače, igram trenutačno Tormentum - Dark Sorrow.


Veoma zadovoljan za sada. Fantastičan grafički stil i zagonetke koje su možda malo prelagane, ali meni to ne spada pod minus.

Kad završiš probaj bacit poneki opširniji dojam pls.
Ta igra mi je već dulje vrijeme na wishlisti i defintivno mislim uzet na popustu.
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: disc0 - 19. Travanj, 2017., 21:28

(https://i.ytimg.com/vi/kypBtz0TWL8/maxresdefault.jpg)


Isao ''samo vidit ponovo intro'' od Full Throttle-a u remasteriranom izdanju, i nepunih 3h kasnije (a ne 6h kako tvrdi IGN)...gotovo, po neznam koji put sam ovo remek-dijelo odigrao (a znam ju skoro napamet :D). Jednostavno savrseno !  :ave:
Grafika koja je tada (1995-e) bila kao crtic, odlican voice acting (Roy Conrad, Mark Hamill...), fantasticna rock muzika, savrsen intro, odlican izbornik za akciju (kako ovo uopce nazvat?), jednostavno predobra, samo malo prekratka igra.

IMHO jedna od najboljih avantura iz zlatnih vremena zanra, a i opcenito.

Sad cekam remaster neopravdano zapostavljenog The Dig-a ;)  :thumbs:
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 20. Travanj, 2017., 09:21
Da i to treba odigrat...
Sljedeći mjesec ću uzet  Thimbelweed Park jer mi se totalno svidio nakon šta sam probo pirata...
Iako možda bolje da to uzmem na jesen pošto u ovo proljetno/ljetno doba jako malo provodim sa igrama...
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: doktor1 - 27. Travanj, 2017., 15:08
(http://i.imgur.com/Ad3wUO8.png)

Napisat ću ovdje dojmove iz What Remains of Edith Finch (http://edithfinch.com/) "igre" koja me se je jako dojmila. Ali teško je napisat dojmove jer što god kažem smatram da je spoiler jer jednostavno treba doživjet tu naraciju, priču i prezentaciju.
Ovo je walking simulator tako da može pod avanturističku temu... No kada spominjem walking simulator uvjeren sam da je ova igra postavila nove standarde po tom pitanju!
Ovo nije kao Dear Esther ili Gone Home, ovo je iznad toga!

"What a wonderfully melancholic game about family, memories, surrealism, child-like imagination, weird tales, unfortunate accidents, misfortune, and the drudgery of life."

(https://c1.staticflickr.com/5/4165/33489792973_5f187fd779.jpg) (https://c1.staticflickr.com/5/4165/33489792973_94ff50bd83_h.jpg) (https://c1.staticflickr.com/5/4190/34168966581_cea52a3edf.jpg) (https://c1.staticflickr.com/5/4190/34168966581_80830b49ca_h.jpg)

Isto tako, grijeh je stavljat puno slika iz igre jer je pravi užitak otkrivat sve ono šta su autori smislili i način na koji su prezentirali. Voice acting, prezentacija priče, glazba, prezentacija, sve je za čistih 5/5. Doslovno sam odgledo creditse i blejo u ekran pod dojmom koji je ova avantura ostavila. Velika preporuka jer se definitivno isplati potrošit tri sata na ovo čudo!
Stvarno bi volio napravit jedan format c: na mozgu tih tri sata da mogu ovo ponovno odigrati!

Recenzije:

RelyOnHorror - 10/10 (http://www.relyonhorror.com/reviews/review-what-remains-of-edith-finch/)
Guardian 5/5 (https://www.theguardian.com/technology/2017/apr/26/what-remains-of-edith-finch-review-giant-sparrow)
Polygon 9/10 (http://www.polygon.com/2017/4/24/15403104/what-remains-of-edith-finch-review)
Gamespot - 9/10 (https://www.gamespot.com/reviews/what-remains-of-edith-finch-review/1900-6416666/)
Naslov: Odg: Fanovi avantura - nove i stare, klasične i moderne
Autor: delko - 27. Travanj, 2017., 18:23
(http://i.imgur.com/Ad3wUO8.png)

Napisat ću ovdje dojmove iz What Remains of Edith Finch (http://edithfinch.com/) "igre" koja me se je jako dojmila. Ali teško je napisat dojmove jer što god kažem smatram da je spoiler jer jednostavno treba doživjet tu naraciju, priču i prezentaciju.
Ovo je walking simulator tako da može pod avanturističku temu... No kada spominjem walking simulator uvjeren sam da je ova igra postavila nove standarde po tom pitanju!
Ovo nije kao Dear Esther ili Gone Home, ovo je iznad toga!

"What a wonderfully melancholic game about family, memories, surrealism, child-like imagination, weird tales, unfortunate accidents, misfortune, and the drudgery of life."

(https://c1.staticflickr.com/5/4165/33489792973_5f187fd779.jpg) (https://c1.staticflickr.com/5/4165/33489792973_94ff50bd83_h.jpg) (https://c1.staticflickr.com/5/4190/34168966581_cea52a3edf.jpg) (https://c1.staticflickr.com/5/4190/34168966581_80830b49ca_h.jpg)

Isto tako, grijeh je stavljat puno slika iz igre jer je pravi užitak otkrivat sve ono šta su autori smislili i način na koji su prezentirali. Voice acting, prezentacija priče, glazba, prezentacija, sve je za čistih 5/5. Doslovno sam odgledo creditse i blejo u ekran pod dojmom koji je ova avantura ostavila. Velika preporuka jer se definitivno isplati potrošit tri sata na ovo čudo!
Stvarno bi volio napravit jedan format c: na mozgu tih tri sata da mogu ovo ponovno odigrati!

Recenzije:

RelyOnHorror - 10/10 (http://www.relyonhorror.com/reviews/review-what-remains-of-edith-finch/)
Guardian 5/5 (https://www.theguardian.com/technology/2017/apr/26/what-remains-of-edith-finch-review-giant-sparrow)
Polygon 9/10 (http://www.polygon.com/2017/4/24/15403104/what-remains-of-edith-finch-review)
Gamespot - 9/10 (https://www.gamespot.com/reviews/what-remains-of-edith-finch-review/1900-6416666/)

jesi je uzeo na Steamu/PS Store ili ima negdje malo jeftinije tipa IG, G2A itd. ?