Cuo sam da je igra komplicirana pa sam odma procesljao Tutorial. Ljepo objasni sta je sta i to... Obavezno se to mora napravit jer se inace ne snalazis i svim opcijama.
E sad, kolko sam shvatio... shvatio sam toliko da si polako istrazujem za razne manifakture i za obicno ratovanje. Ratovanje je ono, napadnes neprijatelja sa brojnijom vojskom (sve se svodi na to dal imas brojniju vojsku) pa ga pobjedis... ne potuces sve vojnike vec ostatak ide na neku tvoju obliznju provinciju ili u neku susjednu drzavu gdje ima Military Acces. Uglavom, ratovanje se svodi na to da pametno raspodjelis divizije te da kad se neprijatelj miče, i ti se moras micat s njim... Prednost ima branitelj pa je puno lakse ako se branis. Shvatio sam i donekle kolonizaciju. Za ostale opcije treba proc nekoliko godina, desetljeca itd. da ih dobijes na raspolaganje.
E sad, tu postoje jos neke finte ko Sveto Rimsko carstvo, pa kandidiranje za papu sta otvara razna vrata itd... Uglavnom, time se bas ne bavim pa nit neznam puno. Ima finte kao da potplatis kardinala da te podrzi za papu il nes slicno... Neznam.