HCL.hr forum

Gaming => Videoigre => Autor teme: snowblind - 02. Kolovoz, 2013., 19:14

Naslov: Rogue Legacy
Autor: snowblind - 02. Kolovoz, 2013., 19:14
(http://www.roguelegacy.com/gamelogo.png)

Zašto nema teme o ovoj igri? Isuse, ovo je savršeno nešto. Počeo igrati prije koji dan i prezabavna je stvar, iako umrem u roku od tri minute, ajd sada je četiri kada sam otključao nekoliko nadogradnji.

Najbolja stvar je sustav s likovima. Kada jedan lik umre, onda se odabiru njegovi nasljednici i tako cijelo vrijeme dok se ne završi, iako ne znam da li je to moguće s obzirom kakve su određene sobe u dvorcu, a možda sam ja prenesposoban za 2D igre na tipkovnici.

U igri se nalazi i lijep broj traitova od kojih su određeni totalna zajebancija. Recimo Vertigo okrene stvari, odnosno sve što je dolje bude gore ili Far-sighted koji stavi blur oko lika dok Dyslexia izmiješa slova u tekstovima.

Mogu reći dosta je teška igra ili nemam sreće s rendom generiranjem dvorca. Nekada dvorac u početku bude lagan, odnosno nema previše protivnika niti šiljaka i ostalih stvari, dok nekad već četvrta soba bude prepuna svega. Meni je više ovo drugo, jučer kada sam igrao, u drugoj sobi na podu šiljci i morao sam skakati po platformama ispod kojih su bili protivnici koji ispaljuju sve i svašta. Naravno da sam umro.

Novaca za otključavanje nadogradnji treba hrpa, al doslovno hrpa i još kada se umre i opet krene u dvorac, svi novčići se moraju dati nekom duhu. Dobra stvar je što se može otključati arhitekt koji ima mogućnost da zaustavi rendom generiranje dvorca pa se igra po starom rasporedu ali tada se dobiva 60% manje zlatnika. Možda griješim za postotak.

Do sada sam našao samo jednog bossa neko ogromno oko ali budući da tad bio dosta slab, nisam dugo bio živ. Čak sam jednom bio u šumi gdje su neprijatelji bili preko 20 lvl, a u podzemlju su bili iznad 25 koliko sam uspio vidjeti jer me jedan udarac ubio.

tl;dr

Prezabavna igra, i preporuka svakome. Iako se brzo umire, toliko je zabavno da nema razloga za živciranjem.

Tko ima vremena, neka pogleda TB video.

► WTF Is... - Rogue Legacy ? (http://www.youtube.com/watch?v=FSe8z_FB7iw#ws)
Naslov: Odg: Rogue Legacy
Autor: PhSxX! - 02. Kolovoz, 2013., 19:20
Igram vec dosta dugo i savrseno nesto zbilja, iako je Shinobi OP, 1 hit kill je gotovo sve u dvorcu i pola sume one.
Naslov: Odg: Rogue Legacy
Autor: snowblind - 02. Kolovoz, 2013., 19:28
Tek sam sad nadogradio mage dio dvorca da njega otključam. Morat ću dovoljno dugo poživjeti da uspijem skupiti oko 550 novčića ako se ne varam.
Naslov: Odg: Rogue Legacy
Autor: PhSxX! - 02. Kolovoz, 2013., 20:00
Meni je rekord 3000 cini mi se. Cesto kupuj rune, ali obavezno imaj jednu dash i jednu double jump, ostale neka ti budu siphon ili lifesteal onaj.
Naslov: Odg: Rogue Legacy
Autor: snowblind - 02. Kolovoz, 2013., 20:30
Prvo ih trebam pronaći da ih kupim, ne?
Naslov: Odg: Rogue Legacy
Autor: PhSxX! - 02. Kolovoz, 2013., 20:51
Da, u fairy chestovima, kad god dobijes lika koji ima onaj no foot pulse poremecaj - uzmi ga. Cesto su fairy chest objectivei puni spikeova, a spikeovi ti se ne aktiviraju ako imas taj no foot pulse perk.
Naslov: Odg: Rogue Legacy
Autor: snowblind - 03. Kolovoz, 2013., 01:40
Nemam taj perk pa te fejri čestove niti ne mogu otvoriti, eventualno ako mage s zaustavljanjem vremena može zajebati pikice. Baš sam gledao, niti jedan od nasljednika nije imao to za šiljke.