Meni osobno igra koja mi je podjelila dojmove te jako rastužila, jer je ovo mogla biti potencijalno najbolja igra ikad, naravno da je u rukama sposobnog developera koji bi ju napravio kompletnom.
Grafički je jedna od najimpresivnijih grafičkih dostignuća, no ono što rastužuje je neiskorišten potencijal, atmosfere, gameplaya, settinga, baš je mogla biti 90+ kategorija igre.
Osim grafičke perverzije ipak mislim da igra zaslužuje da se odigra zbog bolesno dobrog prikaza borbe, iako se igra loše, tj. također neiskorišenost na vrhuncu.
Kretanje, tj. kontroliranje glavnog lika Mariusa, je nezgrapno i loše. Automatsko preskakanje, penanje, saginjanje samo je jedna od zaglupljujućih stvari u igri. Velika šteta.
Igra konstantno vuče za rukav. Kod borbe me smeta, što već kada je nekakav polu QTE segment ubačen u igru, što ne kažnjava krivi potez igrača.
Tragikomična stvar je također u tome, što ako uđete u interaktivnu scenu, ma šta god pritisnuli, ta scena je isprogramirana i krivim odabirom, dobit ćete samo manje bodova, a ne i krivi potez.
Užas jedan, što se mene tiče. Još to nebi ni bilo toliko sve užasno, da prilikom borbe konstatno neprijatelj s kojim se borim ne svijetli u bojama tipaka koje igra želi od mene da stisnem.
Na stranu to što vas igra smatra za kretena, vrijedi igrat zbog vizualne perverzije i settinga, te zbog manjaka igra u Rimskom okruženju (barem igara ovakvog tipa).
Da su dali slobodniju borbu bez ikakvih pomoći, da su dozvolili igranje bez sugestivnih sranja, ovo je lako mogla biti apsolutno vrhunska igra, te pravo osviježenje u moru igara.
Trenutno sam prešao 4 "misije" od osam i mojem jadikovanju nema kraja.
Ovo je moralo biti bolje i beskrajno sam tužan radi toga...