HCL.hr forum

Gaming => Videoigre => Autor teme: Cole - 01. Prosinac, 2019., 15:32

Naslov: Sniper Ghost Warrior Contracts
Autor: Cole - 01. Prosinac, 2019., 15:32
Sniper Ghost Warrior Contracts is a well made all-around experience, that will change and infuriate – but the life of a mercenary isn't an easy one.” – Gamegrin

(https://i.imgur.com/u4tLhAu.png)

“Taking a shot in Sniper Ghost Warrior Contracts is both art and a science.” – IGN

“Sniper: Ghost Warrior Contracts is absolutely stunning, and it blows previous games out of the water. The visuals are spectacular, and the locations can be downright stunning. Graphically, this is already the best Ghost Warrior game to date.” – PCInvasion


Sniper Ghost Warrior Contracts unijet će neke promjene u odnosu na prethodni nastavak – Sniper Ghost Warrior 3. Prethodna igra imala je strukturu otvorenog svijeta, dok će ”Contracts” vratiti strukturu temeljenu na misijama s naglaskom na slobodu izbora igrača. Svaka misija imat će primarne i sekundarne zadatke u razinama koje će biti posebno dizajnirane za tu misiju. Uspješnim izvršavanjem misija igrač će zarađivati novac, a svaka od njih je dizajnirana tako da ju se može ”prijeći” na više načina, to jest da omogući igraču da načina više načina može pristupiti rješavanju misije.

Radnja igre Sniper Ghost Warrior Contracts smještena je u sibirsku divljinu, a razvojni studio CI Games obećava kako će sam okoliš igrati iznimno važnu ulogu s obzirom na mnoge izazove koje taj prirodni okoliš nosi sa sobom.

Iako je razvojni studio u medijskom priopćenju dao prilično limitiran broj informacija o samom gameplayu, obećali su kako su ozbiljno shvatili povratne informacije koje su dobili od igrača prethodnog nastavka. Prva od promjena koja je došla od strane tih povratnih informacija od strane zajednice upravo je činjenica da je CI Games odlučio odbaciti preambicioznu veličinu same mape igre te se odlučio na fokusiraniji pristup dizajnu igre, što implicira da će igra biti manje pogođena bugovima i da će imati veću razinu dorađenosti na prvom danu izlaska.

Također valja napomenuti kako će uz singleplayer misije igra imati i multiplayer komponentu o čijim ćemo detaljima eventualno saznati više.

Sniper Ghost Warrior Contracts izlazi za PlayStation 4, Xbox One i PC na još neodređeni datum iduće godine.

PS4 - Sniper Ghost Warrior Contracts Trailer (2019) - YouTube (http://youtu.be/9lrVWNQPImE)
Naslov: Odg: Sniper Ghost Warrior Contracts
Autor: Cole - 01. Prosinac, 2019., 15:32
Igram ovo i ja sam oduševljen! Ovih dana sam igrao SGW 3 i meni je to odlična snajperska igra. Ovo je odličan nastavak. Rekao bih kombinacija Sniper Ghost Warrior 3 bez open worlda i Hitmanove zadnje dvije epizodne igre. Igra ima pet mapa i u stilu Hitmana moramo riješavati mete te razno razne zadatke. Fenomenalan mi je način otključavanja skillova i napretka. Isto tako oružja, atachmente i sve ostale gadgete otključavamo po principu, rasturi level, zaradi pare i bodove i onda kupi šta ti treba. Već prva ugovor koji imamo je fenomenalno iskustvo. Snježna noć na ogromnoj lokaciji sa strašno puno mogućnosti i level design tu rastura! Ta prva misija je prezentacijski bomba. Vizualni master piece. Meele takedowni su vrh. Jedino što kod ovih igara uvijek isključim je bullet cam, što mi nikako ne paše u ovakvim igrama; štoviše nigdje mi ne paše.

(https://i.imgur.com/Tup63ey.jpg)

(https://i.imgur.com/bwSFiyf.jpg)
Naslov: Odg: Sniper Ghost Warrior Contracts
Autor: Cole - 01. Prosinac, 2019., 15:32
Nije najbolja igra serijala, no ima elemente gameplaya koji posrame i puno bolje AAA igre ovog žanra

(https://i.imgur.com/rEdBGCb.png)

Prvi level je dizajnerski masterpiece, kako izgledom tako i level designom


U trojci, priča je bila loša, no barem je bila prisutna koliko god antagonisti i protagonist bio dosadan i nezanimljiv. Ovdje imamo šest animacija, odnosno pet prije svake misije odnosno ugovora te jednu posljednju. Totalno sam razočaran kako su to izveli i misije se osim po lokacijama ništa ne izdvajaju jedna od druge. Gotovo svaka je identična i da nema prve dvije lokacije, koje su ujedno i najbolje lokacije u igri, igru bi definitivno pokopao bez obzira na fenomenalno snajpanje. Mehanika snajpanja je vrhunski napravljena, zvuk snajpera rekao bih nikada bolji, pogotovo kad okinete headshoot; do kraja igre sam se toliko ispraksirao da sam znao imat po 5-10 meta pogođenih bez grešaka iako se radilo o 300+ metara daljini između mene i targeta. Drone je često zbugiran, kao i sama igra koja povremeno pati od nekih debilana, kada tagiranje uopće ne radi. Sumnjam da će ikad ovaj serijal uspijet ugurat se nekako u AAA vode, no koliko god da su s ovom igru u odnosu na posljednju i čitav serijal napravili korak naprijed, na kraju je sve rezultitralo s dva-tri koraka unazad. Šteta, jer potencijala ima. Posljednje dvije igre zasigurno su po meni najbolje snajperske igre (iako volim ELITE serijal, ovaj mi je draži). Igra zaslužuje sedmicu i ni decimalu više, jer ima puno previše propusta, neinteresantnu i nepostojeću priču, nikakvog dodira kroz neke animacije s antagonistima (animacije u igri ne postoje). Trojka mi je definitivno bolja igra, no neki elementi ove igre će me definitivno natjerat da joj dam još puno vremena, kao i ponovne prelaske. Sve u svemu nakon 40 uloženih sati, trenutno se malo rastajem s igrom, no vratiti ću joj se. Prva dva levela su TOP NOTCH, pogotovo prvi koji je atmosferom, level designom te bojama i vremenskim uvjetima, jedan od najljepših levela ikad u FPS igrama. Dajte igri šansu ako volite snajpanje, jer nap00cavanje je vrhunsko. Debilna mi je također odluka bila da jurišne puške nemaju prigušivače, dok naš turett ima mogućnost stavljanja prigušivača. Sa sljedećom igrom želim bolje likove, boljeg našeg glavnog lika, bolji voice over i bolju priču, za ostalo se ne bojim da će biti vrhunski odrađeno.

(https://i.imgur.com/cu64ijW.png)