HCL.hr forum

Gaming => Videoigre => Autor teme: Đođo_Mođo - 22. Veljača, 2010., 23:18

Naslov: Xenoblade [Wii]
Autor: Đođo_Mođo - 22. Veljača, 2010., 23:18
Xenoblade
Pravi Wii RPG na japanski način

Ovaj japanski RPG sa čudnim imenom je kreacija Tetsuya Takahashi, autora Final Fantasya i Chrono Trigger franšize. Također, zaslužan je i za Xenogearse i Xenosagu.
Čemu taj Xeno? Xenogearsi i Xenosaga je predhodnik Xenobladea? Ne. Priča nema nikakve zajedničke veze, ali prema autorovim riječima, stavljena je da ipak vuče nekakvu vezu sa prošlim nastavcima. Što se tiče priče, ona se vrti o legendarnim bogovima. Detaljnije zvuči ovako. Prije tisuće i tisuće godina dva boga su se borili u epskoj borbi. Nakon bitke ostali su samo njihovi leševi. Tamo ste upravo vi i vaša družina. Da, na njihovim leševima. Imajte na umu da su ovo japanci koji izmišljaju sve i svašta. Iako se radnja odvija na lešinama, znajte da su to poprilične lešine koje su odvojene oceanom. Vaš zadatak je pridobiti drugu stranu svijeta, odnosno stranu drugog boga koju drže njegove pristaše.

O borbi se zna malo. Vi i vaš tim (još dvoje ljudi koje vodi AI) se slobodno krećete po otoku/lešu i borite se na dobro poznati RPG način. Umjetna inteligencija vaših protivnika je dobra te ako ih napadnete gdje je malo ''gušće'' oni će pozvati dodatnu ekipu s kojom ćete se već malo teže obračunati. Malo bezveze što drugu dvojicu ne možete vi kontrolirati, ali dobro, što je tu je.

Igra dolazi u Japan na proljeće ove godine, no za Europu nije poznat datum izlaska. Da se zna, ovo je Wii ekskluziva.