HCL.hr forum

Gaming => Platforme za gaming => Xbox konzole => Autor teme: Đođo_Mođo - 18. Srpanj, 2010., 01:55

Naslov: Xbox 360 - česta pitanja i odgovori
Autor: Đođo_Mođo - 18. Srpanj, 2010., 01:55
Dakle, ovo će pomoći budućim kupcima ove konzole da pronađu sve odgovore na jednom mjestu. Lista pitanja i odgovora će se s vremenom popunjavati. Ako imate kakvo pitanje, slobodno pitajte.

Trenutno dostupni modeli
ARCADE - Najsiromašniji model - bez harda, internet kabla i headseta.
ELITE - Razlika između Arcade-a i Elite modela je hard disk od 120 gb, internet kabel i headset, te boja konzole (crna).
SUPER ELITE - Uočavate prefiks ''super'' koji označava da se uz ovaj model dobije više prostora na HDD, tj. 250. Još se dobije i dodatni kontroler.
SLIM - Najveći odmak odmak od ostalih modela napravio je slim. Slim koristi Vallhala matičnu koja se gotovo ni ne grije, te je konzola jako tiha. Slim posjeduje i HDD od 250 gb, te ima ugrađenu WiFi mrežu. Ostala oprema naspram drugih modela je ista.
SLIM 4GB - Jasno, S model sa ugrađenim HDD-om od 4 GB.
SLIM 250GB - Također, S model uz koji se dobije HDD od 250 GB.

Gdje kupiti Xbox 360 u Hrvatskoj?
Preporuka je Sophos Lab. Konzola košta 1500 kn (iako u ostalim državama EU košta 900 kn) što je dosta jeftinije od ostalih prodavaonica. A ako poželite modificirati konzolu, cijena je nevjerojatnih 5 kn ali samo ako kupite konzolu kod njih. Isplati se.

Može li moj Xbox dobiti RROD?
...ilitiga Red Ring Of Dead. Ne, ne može dobiti RROD. Od kada su na tržištu Jasperi koji su potpuno uklonili ovaj kvar, odsad nije zabilježen niti jedan slučaj. Zato pri kupnji pazite da kupite Jaspera (mislim da se više ni ne proizvode Xenoni i Falconi, tako da ste sigurni).

Gdje modificirati Xbox?
Kao što sam to par redaka ispred i rekao, preporuka je Sophos Lab. Modifikacija bez garancije je 5 kn (ukoliko ste konzolu kupili kod njih) ili 300 kn (ukoliko ste konzolu kupili u nekoj drugoj trgovini), a sa garancijom je 600 kn. Vrlo dobra cijena s obzirom da su prije peglali i za tisuću kuna.

Mogu li instalirati igru na hard disk?
Da, može se, no disk od igre i dalje mora biti unutri. Prednosti instalacije su brže učitavanje, konzola manje bruji, štiti se laser...

Čemu služi Xbox Live?
Xbox Live služi prvenstveno za online igranje. Također, sa XBL-a možete skidate Demo-e, Arcade igre i slično, a dostupni su i mnogi servisi i mreže tipa Facebook, Twitter, Last.fm, Sky... Jedina mana XBL-a je što se mora plaćati i što nije podržan u Hrvatskoj.

Mogu li igrati piratsku igru preko Xbox Live-a?
Možete, no ne isplati se. Zašto? Zato što će vas banat. Naigrat ćete se dva-tri mjeseca i hvalit kako niste popili bananu, što je i moguće, jer banhammeri dolaze tri puta godišnje (uglavnom pred kraj ljeta, početka godine i oko proljeća). Dakle, banovi ne dolaze na individualnoj bazi nego kada se skupi dosta ''ilegalnih igrača'', onda M$ napravi ono što mora napraviti.

Može li se ikako izbjeći ban sa Live-a?
Nije sto posto sigurno ali možete probati ako ste dovoljno hrabri. http://www.xboxcroatia.com/viewtopic.php?f=20&t=890 (http://www.xboxcroatia.com/viewtopic.php?f=20&t=890)

Kako spojiti Xbox sa monitorom?
Potreban vam je ovaj kabel (http://www.sophoslab.hr/?kablovi/32/x360-kabel-vga-hd/572), koji je podosta skup no radi kako treba.

Xbox je vani puno jeftiji, pa zašto ga onda tamo ne kupiti?
Zato što se ne isplati. Nakon carine i poštarine sigurno će vas izaći preko 3000 kn.

Odakle naručivati igre za Xbox?
http://www.game.co.uk/ (http://www.game.co.uk/)
http://www.sendit.com/home.dept (http://www.sendit.com/home.dept)
http://www.shopto.net/ (http://www.shopto.net/)
Samo pazite na carinu jer od 1.1.2010. godine je na snazi novi zakon - carini se svaki paket kojem je vrijednost preko 160 kuna. No iskustva su pokazala da to nije nužno tako i da carina ovisi od carinika do carinika.

USB kao Hard Disk. Kako?
Skinete ovaj update (http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=d7b1a7d8-846b-4ff4-8810-25356ec2c2aa). Raspakirate. Dobijete folder imena $SystemUpdate_9199. Prebacite taj folder u root USB-a (Usb mora biti FAT 32). Ispiknete USB iz PC-a i prebacite u XBOX. Konzola će sama izbaciti obavijest i dalje ćete znati sami.

Imam Hard Disk od 300 GB. Mogu li ga iskoristiti kao Hard Disk na Xboxu?
Da, ali maximalna iskoristivost je 16 GB.

Koji je najkvalitetniji medij za Xbox360?
Daleko najkvalitetniji je Verbatim. Jedini je problem što je teško nabavljiv izvan Zagreba po nekim normalnim cijenama. Sljedeći je Traxdata. Također vrlo kvalitetan. Od 15 ih se pokvari jedan. I da, koristiti samo DVD+R DL. Daklem, samo plus. Nikako ne minus.


Izašao je novi AP 2.5, pa evo malo informacija o njemu koje valja znati - Budući da su se pocele pojavljivati prve igre koje nece sljakati na trenutnom iXtreme LT-u (kao Assasin's Creed: Brotherhood) samo cu ukratko objasniti zasto i sto trebate uciniti.

1.) 4.11.2010 je izasla nova verzija Xbox 360 dashboarda (operativni sustav konzole). Novosti su podrska za Kinect, novi, dotjeraniji izgled, puno sitnijih poboljsanja i Anti-Piracy 2.5 zastita.

2.) AP2.5 zastita u potpunosti onemogucuje pokretanje kopija na trenutnoj verziji iXtreme-a AKO igra podrzava AP2.5. Stare igre ce i dalje raditi, ali nove nece.

3.) Rjesenje za ovaj problem ce biti nadogradnja na novi iXtreme LT+ koji bi trebao izaci prije kraja godine. U medjuvremenu nema nacina da se igre pokrenu na obicnoj iXtreme konzoli osim ako se ne radi o starim Xenon i Zephyr verzijama konzole koje su dolazile sa Hitachi i Samsung dvd citacima, koji nemaju podrsku za AP2.5 te oni jednostavno ne mogu očitati novu 2.5 zaštitu.

4.) Ako cak i pokusate pokrenuti AP2.5 igru na trenutnom iXtreme-u bit cete automatski oznaceni za ban (ako vec niste). Nema metode koja bi omogucila igranje tih igara nekakvim patchiranjem dvd-a ili bilo kakvim slicnim glupostima, nemojte ni pokusavati.

Može li se modificirati Slim?
Može. Slim je probijen. Samo što u rvackoj još to nije moguće napraviti. Bude uskoro nadamo se.

Gdje kupiti Kinect i kolika mu je cijena?
Sophos Lab, Crash, Informark prvenstveno. Preporučena cijena je 1450 kn. Vani je to naravno manje - 1100 kn.

Kako znati jesam flagan?
Program se zove XVal. Skinete, pokrenete, ukucate Xboxov serijal broj i X vrijednost. Ako vam je rezultat brdo nula, onda nećete biti banani. Ako je sve osim nula, onda se pozravite sa Live-om.
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Mr. Freeze - 18. Srpanj, 2010., 15:27
Odlično napisano. Nego da te pitam ti kupuješ originale ili? :D
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Đođo_Mođo - 18. Srpanj, 2010., 17:03
Ne. Odlučio sam se naigrat online sad dok sam na praznicima, iako će me banat sigurno. Live mi je smećast dosta tako da ništa ni ne gubim.
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: ReFlex - 19. Srpanj, 2010., 00:42
U ovim str.sto si naveo vidim igre i za PS3 po 40,50 (u eurima)...Znas li jesu li to koristene ili full nove igre?
Sto mislis o kupnji X.B.Slim,(mislim samo originale igrati)...Dobra ili losa investicija?
Sto predlazes,kakvo spajanje na X.B.Live..?
Hvala.
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Mr. Freeze - 19. Srpanj, 2010., 14:40
Te igre za ps3 su nove. Ja ti preporučam da uzmeš x360 slim i ja igram samo originale. Na xbox live se spajaš preko kabela, a sad na ovom slimu možeš i bežično. Btw live je bolji od psn-a. :)
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: progabbeing-ixy - 19. Srpanj, 2010., 19:39
Je, al se plaća. ;(

Nego, GG za topic.
Pokrivene više-manje sve informacije, al dalo bi se još toga napisati. ;D

Sticky.
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: duksy - 26. Srpanj, 2010., 20:19
Uputit ću ovdje jedno pitanje, čini mi se relativno prigodan topic ;D

daklem, posudih konzolu od cijenjenog šjor lewke, koji je često znao imat red light problematiku, popravljao je metodom sa ručnicima. iskoristih i ja navedenu metodu al radio je tkao biće 15 minuta. ima kvalitetnijih savjeta? Smotan sam vjerojatno za otvaranje konzole i jebanje s tim :(
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: progabbeing-ixy - 28. Srpanj, 2010., 19:29
Bez otvaranja konzole ništa, nažalost (osim tog s ručnicima).
Zapravo, sad konzola vjerojatno ne bi nešto puno dulje funkcionirala ni uz pomoć kompleksnijih "zahvata". ;(

Mogu ti potražiti neki tutorial, al uključivat će otvaranje konzole i sve to.
Što se tvoje smotanosti tiče, s tim nemaš problema - svi ti tutoriali imaju masu slika i detaljne opise, tako da ne moraš biti električar da bi napravio išta od toga.

Jedino što ćeš sigurno izgubiti jedno popodne na to, a upitno je hoće li i koliko raditi.  :(
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Đođo_Mođo - 28. Srpanj, 2010., 21:17
Duje, zguglaj XClamp Fix. Ali mora se otvarat konzola.
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: LRusso465 - 21. Studeni, 2011., 23:01
Da li mi neko može od vas reći o modificiranju slim konzole. Od kojeg datuma se mogu modifikovati, da li modifikovanjem konzole mogu igrati sve igre, bez obzira da li su novije ili starije i sl.?
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: TOM1 - 05. Ožujak, 2012., 21:43
Vidim da članak nije najnoviji iako izvrstan, te me zanima vaše mišljenje dal se isplati trenutno kupiti xbox360. Iako sam dugogodišnji pc gamer htio bih isprobati neku konzolu i odigrati neke igre koje nisu toliko dobre na PC-u ili ih nema. Serijal COD-a je po meni prestao postojati za PC jer ga onako gadnog nemogu igrati barem ne na PC-u. Trenutno sam zaluđen assassins creedom i najavom trojke, volio bih kupiti original ali se bojim da neće biti dobar za pc kao za konzole odnosno mislim da će ga dosta manje ljudi kupiti na PC-u. A multy bih volio igrati. Također sam velik fan fife street te mi je žao što je nisam igrao otkako mi crko ps2. Konačno me zanima što mislite koliko će xbox360 biti još aktualan i dal ga se isplati kupiti zbog navedenih igara, te po vašoj procjeni što će još dobro biti na njemu u budučnosti.
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Đođo_Mođo - 05. Ožujak, 2012., 23:07
Ako želiš igrati multiplatform igre koje ne možeš na svojem PC-u, onda zasigurno da jer ih na Xboxu ima na pregršt.

Gle, nova konzola će doći najvjerojatnije krajem sljedeće godine. Doduše, još je nisu ni najavili, no takve su špekulacije. Tako da bi ova generacija trebala biti aktulana do sredine 2014, prema mojem skromnom mišljenju.
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Car:) - 29. Travanj, 2012., 16:08
Evo jedno pitanjce,gdje u Rijeci kupit novi xbox 360 za neku normalnu i pristupačnu cjenu? :D
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Dragster - 29. Travanj, 2012., 16:36
U...dućanu?  :wildboy:

1800 kn je u sophosu, 250GB model.

ako ti je to previše - njuškalo (http://www.njuskalo.hr/xbox/xbox360-120gb-povoljno-oglas-4957937)
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Glitch - 29. Travanj, 2012., 16:38
Prođi Next Level i Gameplay forumom periodički, prodaju se velike količine konzola i igara.

Ja sam prošle godine kupio svoj box sa dva joypada, par igara i garancijom za 1800kn.
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Car:) - 29. Travanj, 2012., 16:39
Hvala  :D
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Celeber - 16. Svibanj, 2012., 13:50
Evo jedan mali update, Live poene možete kupovati odsad preko paypala kreditnom. Tako da više nema onog ograničenja da ne možete kreditnom kupiti MS points jer nismo u Njemačkoj, Britaniji il nekoj većoj EU zemlji.
Kupovinu lako obavite na www.xbox.com (http://www.xbox.com) stranici
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Pajko - 11. Lipanj, 2012., 21:12
Jedno pitanje.
Za tjedan-dva sto posto dobivam X360 Slim.
Odlučio sam se za 4 GB model jer neću instaliravat igre na njega niti stavljat filmove, a i dođe jeftinije.
U planu mi je uzet Slim+Kinect bundle za 2400 kn u Sophosu.
Ali ima jedna caka... :hiha:...

Danas sam skoknuo do Spohosa da se malo raspitam. Lik je rekao da ne prodaju flešovane/čipirane/piratizirane/xy naziv X360 konzole.
Gdje mogu alternativno kupiti čipiran Slim+Kinect bundle u Puli? Ako neko zna.
Ako ne, koja mi je alternativa jer ne želim davat pare glupom majkrosoftu za XBL.

Ako je ilegalno, odgovorite na PM. :hiha:
Hvala unaprijed :hug
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Đođo_Mođo - 11. Lipanj, 2012., 21:48
Vjerojatno je mislio da ne prodaju X360 sa gotovom modifikacijom. Ti kupiš kod njih konzolu i kažeš im još da ti ga modificiraju, al to ti je još 150 kn (u vrijeme kad sam ja modificirao bilo je 5 kn). Možda su nekaj mijenjali, ne znam, al tako je bilo kad sam ja kupovo.
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Pajko - 11. Lipanj, 2012., 22:47
Aha, kužim, kad kupim box odmah im to dam da modificiraju.
To ukida garanciju ili?
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Glitch - 11. Lipanj, 2012., 22:53
Ako kupuješ direktno kod njih u paketu konzolu i modifikaciju to ne ukida garanciju, tj. tako je ranije išlo. Raspitaj se direktno u dućanu o mogućnostima, moraju ti tamo reći.
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: bazinga - 12. Lipanj, 2012., 11:47
Jep ja kupio kod njih i odmah modificiro i ostala je garancija.
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: disc0 - 12. Lipanj, 2012., 12:10
Aha, kužim, kad kupim box odmah im to dam da modificiraju.
To ukida garanciju ili?

Pa kad si vec iz pule imas u trstu u gamestopu: x360 4gb plus kineckt plus neka kinect igra plus jos 5 igara za 280€ (cca 2100kn)...Jedino ode garancija kad modificiras...
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Đođo_Mođo - 12. Lipanj, 2012., 15:57
Vau. 300 kn razlike. To ti je praktički gorivo do trsta i nazad.
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Pajko - 12. Lipanj, 2012., 16:07
A najvjerovatnije budem kupio u Sophosu i pitao ih da mi ga modificiraju. Prodat ću neke igre koje imam za box jer se ne želim igrat onlajn.
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Celeber - 12. Lipanj, 2012., 17:39
A onaj dole Infomark ili kako već? oni su mi dosta okej cjenovno isto? Samo su ti oni u rijeci ako se ne varam. Ementaler bi u to trebao biti bolje upucen i ostali rijecani
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Pajko - 12. Lipanj, 2012., 17:53
riječke pičke :hiha:

Pogledao, imaju modificiran Slim 4 GB + Kinect bundle + Kinect Adventures za 3000 kn, što mi je iskreno malo previše. I ne vjerujem da bi moj čale imao volje ić do Rijeke samo zbog konzole.
Doduše, imaju isti taj bundle, samo nemodificiran, koji opet dođe 2400 kn. Al realno, šta će mi taj Kinect Adventures.
Dakle, jedino rješenje ostaje Sophos. :(
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Celeber - 12. Lipanj, 2012., 20:33
A Kinekt bas hoces hoces? Ja svoj palim jedino kad mi netko dodje pa da zaigramo dance central, plus sto trebam razmjestat dnevni samo radi igranja lol...inače ga ne koristim nešto pretjerano. Ja bi ti radije kupio XB bez kinekta i jos ti ostaje para za kupit gold il nešto..
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: disc0 - 12. Lipanj, 2012., 21:33
Vau. 300 kn razlike. To ti je praktički gorivo do trsta i nazad.
300kn benze ako vozis bager, i zaboravio si na 5 igara gratis, a usput uzmes i spezu i u plusu si vjeruj mi ;)
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Pajko - 12. Lipanj, 2012., 23:37
A Kinekt bas hoces hoces? Ja svoj palim jedino kad mi netko dodje pa da zaigramo dance central, plus sto trebam razmjestat dnevni samo radi igranja lol...inače ga ne koristim nešto pretjerano. Ja bi ti radije kupio XB bez kinekta i jos ti ostaje para za kupit gold il nešto..

Ja i familija Kinect baš hoćemo hoćemo.
Rula mi taj princip. Mami fitness, čaletu ona boksanje sranja, a ja bilošta ostalo.
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Celeber - 13. Lipanj, 2012., 02:38
Ahaaa gamerska familija  :ementaler: to je lepo. Ae, onda razumljivo. Uzmite Dance Central, daleko najbolja kinekt igra i mozete u više igrat, jos dobis uz kinect i Kinect Adventures sto je kulno isto (iako brzo dosadi).. a za fitness Your Fitness od ubisofta. 
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Pajko - 13. Lipanj, 2012., 15:31
Hvala na savjetima za igre.
Inače nije neka gejmerska familija, ali kad je tako nešto drukčije ko Kinect, svi su nahajpani. :hug
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Pajko - 18. Lipanj, 2012., 10:31
Danas dobivam iz Infomarka modificiran s Kinectom i valjda Kinect Adventuresom za 3000 kn.
Budući da je 4GB model, jel se može kupit neki vanjski HDD i njega koristit za igre?
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: LRusso465 - 19. Lipanj, 2012., 15:32
Danas dobivam iz Infomarka modificiran s Kinectom i valjda Kinect Adventuresom za 3000 kn.
Budući da je 4GB model, jel se može kupit neki vanjski HDD i njega koristit za igre?

Skupo si ti to nešto platio  :geek: Mozes prikaciti obicni HDD, ali ako koristis obicni HDD od 500GB ili bilo koliko, samo 16GB od njega ces moci iskoristiti.
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: disc0 - 19. Lipanj, 2012., 17:14
Danas dobivam iz Infomarka modificiran s Kinectom i valjda Kinect Adventuresom za 3000 kn.
Budući da je 4GB model, jel se može kupit neki vanjski HDD i njega koristit za igre?

Skupo si ti to nešto platio  :geek: Mozes prikaciti obicni HDD, ali ako koristis obicni HDD od 500GB ili bilo koliko, samo 16GB od njega ces moci iskoristiti.
Nije on, caca je kolko sam ja skuzio ;)

Evo i najnovije cjene samo bez kinekta:
http://compraonline.mediaworld.it/webapp/wcs/stores/servlet/LoadCategory?storeId=20000&categoryId=60615648&catalogId=20000&langId=-1&content=/html/loadcategory/volantino/videogame.html (http://compraonline.mediaworld.it/webapp/wcs/stores/servlet/LoadCategory?storeId=20000&categoryId=60615648&catalogId=20000&langId=-1&content=/html/loadcategory/volantino/videogame.html)

Kome se neda klikat:
nintendo 3ds 129€ -970kn
xbox 360 4gb 139€ -1045kn
vita wi-fi 199€ -1500kn
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: house - 20. Lipanj, 2012., 15:59
Danas dobivam iz Infomarka modificiran s Kinectom i valjda Kinect Adventuresom za 3000 kn.
Budući da je 4GB model, jel se može kupit neki vanjski HDD i njega koristit za igre?

Lega oderali su te i to jos za 4GB model.
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Pajko - 20. Lipanj, 2012., 16:37
Nisam imao druge opcije. Najnovija modifikacija + X360 Slim + Kinect + Kinect Adventures. Sophos u Puli ne modificira.
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Pajko - 22. Lipanj, 2012., 22:49
Dabl ;(

Jel se može s modificiranim xboxom ići recimo na internet tipa Facebook i YouTUbe?
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Đođo_Mođo - 23. Lipanj, 2012., 00:11
Ne. Tj. možeš, al nije preporučljivo.
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: LRusso465 - 23. Lipanj, 2012., 03:05
Ako imas ovu najnoviju modifikaciju i ako igre snimas pravilno onda mozes. Tako barem ja znam.  :solidus:
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Glitch - 23. Lipanj, 2012., 03:55
Za koristiti appove poput Facebooka i Youtubea treba ti Gold Xbox Live. Zašto bi itko uzimao Gold, ako ima tek kupljenu MODIFICIRANU konzolu, ne znam. Ionako svakih par mjeseci pobannaju ljude ako im se potrefi ijedna loše patchirana igra.
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: LRusso465 - 23. Kolovoz, 2012., 20:24
Postoji li nacin tj. neki kabal sa kojim bi mogao prikljuciti X360 sa monitorom?
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Dragster - 23. Kolovoz, 2012., 20:26
koje ulaze u monitor imaš i imaš li xbox s hdmi-em
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: LRusso465 - 24. Kolovoz, 2012., 15:25
Trebam sad da kupim monitor novi pa zato i pitam da li trebam imati neki posebni ulaz na monitoru. Nemam.
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Dragster - 24. Kolovoz, 2012., 15:44
HDMI/DVI za sliku, defaultni video kabel iz xboxa za zvuk (trebat će ti nekoliko adapterića za spojiti to na vanjske zvučnike)
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Razer 911 - 02. Veljača, 2013., 15:50
Ljudi,sljedi jedno noobovsko pitanje,znaci imam xbox 360 250 gb slim koji je dosta tih i to sve i ima dobar sistem hladenja pa me zanima da li se moze npr, staviti na njega nesto,tipa dvd player ili ruter jer mi ovako sve jedno kraj drugog zauzima puno mjesta,pa dal ce to smetat xboxu mozda da ce se pregrijavat?
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Cole - 02. Veljača, 2013., 16:01
Nemoj nista stavljat na njega pusti da struji zrak normalno.
Samo ces mu skratiti zivot bespotrebno :)
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Razer 911 - 02. Veljača, 2013., 16:06
Oukej morat cu onda neka alternativna rjesenja tipa polica il nesto naci za sva ova sranja :)
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: DUKEPS1 - 19. Veljača, 2013., 23:38
Pozdrav evo planiram uzeti polovnu konzolu očuvanu ali modificiranu i imam jedno pitanje u vezi tog xbox live ja ne mislim igrati online nego uzimam jedino konzolu da igram single player.......i mogu li dobiti ban s xbox live ako ga ne koristim ili kako to vec ide molim barem neki odgovor sto se tice toga
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Celeber - 20. Veljača, 2013., 01:00
Dakle, ako se ne mislis spajati na Live sa modanim xboxom MS nema nacina otkriti jel ti konzola modanna i banna nece biti. Nis ne gubis.
U principu ban se nece dogoditi (rijetko se dogodi) ako igras starije igre sa ukljucenim netom i Liveom.
Ban se jedino i sigurno dogodi (u 99% slucajeva) ako igras prerelease verzije igara kao sto se meni dogodilo sa Halo 4 s kojim sam se spojio na live prije sluzbenog izlaska igre.

Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: DUKEPS1 - 20. Veljača, 2013., 01:24
Da ne mislim igrati mutiplayer jer me to puno ne zanima iskljucio uzimam konzolu radi malo zabave na single playeru i par naslova da odigram poput red dead redemption i nekih ekskluziva za xbox............hvala na odgovoru :)
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Celeber - 20. Veljača, 2013., 12:38
Onda mozes biti miran, a u slucaju da te i benaju, benaju se samo sa livea. Ti i dalje mozes offline igrati single player igre :) No prob.
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: DUKEPS1 - 22. Veljača, 2013., 14:33
I da vas pitam još jedno pitanje mogu li snimati igre na dvdove s običnom pržilicom sa osobnog računala?
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Cole - 23. Veljača, 2013., 01:23
Ne.
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: DUKEPS1 - 23. Veljača, 2013., 03:02
S kojom mogu jel treba samo imati duallayer ili šta već molim odgovor ako može
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: 3xp - 01. Ožujak, 2013., 20:35
Bok,

vjerujem da je ovo pitanje vec bilo, ali ja ne mogu nac odgovor. :ementaler:

Upravo sam kupio 2.000 MS bodova preko PayPala, i odmah mi se balanc od 2.000 bodova pokazao na xboxu.

Kada sam htio kupiti igricu, javio mi je poruku da kupnja nije moguca zbog moje lokacije.
Lokacija u postavka mi je namjestena na United Kingdom.
Nisam nikada do sada tako kupovao, pa bi vas zamolio za pomoc ako se uopce ista da napraviti.

Hvala :mrgreen:
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: Celeber - 02. Ožujak, 2013., 12:52
Postoji mogucnost da taj sadrzaj koji si kupovao jednostavno nije dostupan i u UK ( dogadja se i to :D ). Ne pada mi na pamet ista sto bi to moglo promijeniti osim promjene same lokacije al moras raditi onda novi acc na kojem neces imati Pointsove.
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: 3xp - 04. Ožujak, 2013., 21:44
Postoji mogucnost da taj sadrzaj koji si kupovao jednostavno nije dostupan i u UK ( dogadja se i to :D ). Ne pada mi na pamet ista sto bi to moglo promijeniti osim promjene same lokacije al moras raditi onda novi acc na kojem neces imati Pointsove.

Hvala na odgovoru.

Uglanom, nisam uspio kupiti ni jedno 10tak igrica koje nisu na sale-u, i onda mi je odjednom dao da kupim Assassin's Creed 2 :geek:
Nemam neko objasnjenje, al eto bar mi bodovi nisu propali.
Sumnjam da cu se opet tako skoro upustiti u tu avanturu :mrgreen:
Samo hard copy :D
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: coksa - 10. Ožujak, 2013., 12:04
kratko pitanje, jel moguće kupovat igre/bonove/ms bodove s paysafe karticom ako sam registriran na neku drugu zemlju? hvala :)
Naslov: Odg: FAQ: Xbox 360
Autor: coksa - 23. Ožujak, 2013., 19:16
anyone?
Naslov: Odg: Xbox 360 - česta pitanja i odgovori
Autor: Maxy100 - 20. Kolovoz, 2013., 00:45
ljudi trebam pomoc imam slim 4gb kojem je vec laser jako slab pa sam kupio usb stick da na njega instaliram igre dok ne kupim novi laser.xbox ima mod lt3.0.ja sam instaliro gta eflc i texture su lose kad letim s helicem zgrade se ucitavaju par sekunda... jel to zbog lasera ili nema veze ako preko usb-a igram ili je moguce da je lose sprzena igra pa da povuce lose texture kad ju instaliram ili je zbog lasera.također i skyrim mi ima lose texture koje se uopce ne ucitavaju.jel mozda u boxu problem??? molim pompc :ave::ave::ave:
Naslov: Odg: Xbox 360 - česta pitanja i odgovori
Autor: Emperor Ghaleon - 04. Rujan, 2013., 22:39
Pitanje.

Već se neko vrijeme cijene na Marketplace-u prikazuju u funtama (nema više m. pointsa), ali me zanima do kad se još ti pointsi mogu ukucavati? Jer, koliko vidim, nijedna trgovina kod nas to više nema, ali lokalni forumski dobavljači to još nude.


Koji je uopće omjer? 1 funta = ?? m. points?
Naslov: Odg: Xbox 360 - česta pitanja i odgovori
Autor: 3xp - 06. Rujan, 2013., 21:00
Pitanje.

Već se neko vrijeme cijene na Marketplace-u prikazuju u funtama (nema više m. pointsa), ali me zanima do kad se još ti pointsi mogu ukucavati? Jer, koliko vidim, nijedna trgovina kod nas to više nema, ali lokalni forumski dobavljači to još nude.


Koji je uopće omjer? 1 funta = ?? m. points?

Ne znam ti tocno do kada ce se moc iskoristiti kartice sa bodovima, ali jos neko vrijeme ce se moc.
Mislim da sljedecih 6 mjeseci to nece dirati.
Moci ces ih zamjeniti dok god ce se tu prodavati: http://www.electronicfirst.com/ (http://www.electronicfirst.com/)
A i ovo si prouci: http://support.xbox.com/en-US/billing-and-subscriptions/account-management/microsoft-points-retire-faq (http://support.xbox.com/en-US/billing-and-subscriptions/account-management/microsoft-points-retire-faq)

Ovdje mozes provjeriti kolko bodova je kolko funti (ili neka druga valuta), i obrnuto: http://thawtful.com/mspcalc/ (http://thawtful.com/mspcalc/)
Naslov: Odg: Xbox 360 - česta pitanja i odgovori
Autor: Emperor Ghaleon - 06. Rujan, 2013., 22:02
Nisam ni znao za ovu stranicu koju si linkao (sa valutama). Puno hvala! Sad već imam neku računicu u glavi.
Naslov: Odg: Xbox 360 - česta pitanja i odgovori
Autor: SteineX - 08. Prosinac, 2013., 16:47
jel netko zna kako da spojim Xbox i kompjuter
Naslov: Odg: Xbox 360 - česta pitanja i odgovori
Autor: Emperor Ghaleon - 08. Prosinac, 2013., 17:49
Ethernet kablom, možda?

http://www.wfe-online.de/images/ethernetcrossovercable.gif (http://www.wfe-online.de/images/ethernetcrossovercable.gif)
Naslov: Odg: Xbox 360 - česta pitanja i odgovori
Autor: SteineX - 08. Prosinac, 2013., 18:10
imam ja taj kabel ali mi nece spojit 
Naslov: Odg: Xbox 360 - česta pitanja i odgovori
Autor: tito_4323 - 13. Svibanj, 2014., 16:39
Ovako prodajem box sad mene zanima ja kad ga budem prodo ako ga budem prodo, ja cu se odlogirat sa svog profila e sad mene zanima dali ce taj netko ko ga kupi kad napravi svoj profil i npr kupi si gold moc imat ono sta sam ja imo na hardu neke igre sta sam skido i kupio isto vrijedi za bf3 premium oce li sve to ostat na njemu i hoce li taj netko moc to koristit
Naslov: Odg: Xbox 360 - česta pitanja i odgovori
Autor: disc0 - 13. Svibanj, 2014., 19:47
Ovako prodajem box sad mene zanima ja kad ga budem prodo ako ga budem prodo, ja cu se odlogirat sa svog profila e sad mene zanima dali ce taj netko ko ga kupi kad napravi svoj profil i npr kupi si gold moc imat ono sta sam ja imo na hardu neke igre sta sam skido i kupio isto vrijedi za bf3 premium oce li sve to ostat na njemu i hoce li taj netko moc to koristit

Odlogiraj se, napravi neki novi bezveze racun pa probaj :thumbs:
Naslov: Odg: Xbox 360 - česta pitanja i odgovori
Autor: tito_4323 - 14. Svibanj, 2014., 00:48
E sve je to lako rec ali bi mi trebo gold racun da vidim dali imam neke dlc-ove za mp
Naslov: Odg: Xbox 360 - česta pitanja i odgovori
Autor: Owning20 - 13. Travanj, 2015., 13:15
Ey. u Mikornisu je totalna rasprodaja hard diskova (http://www.mikronis.hr/kategorije.48fcdaa7717442679e198412b2bf5e04.eksterni-hdd-ure-aji.aspx). Kupio sam 1Tb za 500kn i ima 24mj garancije. Pogledajte ponudu !! :D
Naslov: Odg: Xbox 360 - česta pitanja i odgovori
Autor: Mihamm - 30. Srpanj, 2015., 17:00
Novi sam na forumu planiram kupiti xbox 360 i imam par pitanja posto nemam pojma oko xbox 360 postavit cu malo cudno pitanje!!!
Dali se igre na xbox 360 mogu igrati bez xbox live te dali je on nuzno potreban!
Naslov: Odg: Xbox 360 - česta pitanja i odgovori
Autor: Homecoming! - 30. Srpanj, 2015., 18:45
Mislim da mozes igrati bez live profila,ali ne mozes igrati multiplayer

Ako napravis live profil imat ces Silver membership s njime ces moc ici na google,youtube i takve stvari ali opet neces moc igrat multiplayer

Moras kupiti Gold membership da bi ti bilo dozvoljeno igrati multiplayer,joinat xbox LIVE partye i takve stvari,mozes birati xbox gold membership u roku trajanja 1mj,3mj itd itd
ja uzimam preko njuskala xbox live gold membership 12mjeseci za 300kn
Naslov: Odg: Xbox 360 - česta pitanja i odgovori
Autor: Mihamm - 31. Srpanj, 2015., 14:25
Aha ok hvala ti na odgovoru
Naslov: Odg: Xbox 360 - česta pitanja i odgovori
Autor: Homecoming! - 31. Srpanj, 2015., 16:17
Ljudi jel tko zna dal ima Outlast za xbox360?
Naslov: Odg: Xbox 360 - česta pitanja i odgovori
Autor: Computer235 - 05. Listopad, 2015., 15:03
Vidim da tema nije aktivna baš, ali imam pitanje na koje se nadam naći odgovor. Nabavio sam  Xbox 360 koji je igrom slučaja modificiran, no ja ne mislim igrati piratske igre već isključivo originale. Zanima me mogu li bez problema napraviti update softvera (trenutno je vrlo stara verzija) i koristiti Xbox Live Silver bez ikakvog straha? Ponavljam, ne mislim pokretati piratske igre, a ne mislim ni kupiti Gold pretplatu i igrati igre online.
Naslov: Odg: Xbox 360 - česta pitanja i odgovori
Autor: DeusNikola - 05. Listopad, 2015., 17:33
Na XBox 360 ne možeš bez Gold pretplate koristiti niti youtube niti Internet Explorer, ništa vezano za internet.

Ali pretplata nije toliko skupa, oko 30$ na g2a. I godinu dana si miran ( dosta jeftinije od PS+).
Uz pretplatu redovito dobiješ sasvim dobre igre ( opet bolje nego kod PS+ ), mislim da se sada dobij 2 igre mjesečno.

Što se tiče iskustva u IE, to nije najbolje iskustvo, dosta sporije i u jednu ruku nepregledno. Youtube sadržaj se vrti dosta dobro, a kvaliteta ovisi spajaš li se preko hdmi-a na tv ili ne.

Xbox360 ima dosta dobru bazu igrica i možeš povoljno kupiti igre na game.co.uk. Uz nove postoje i preowned ( rabljene ) igre, te rabljene igre su bez ogrebotina na disku i rade kao nove, ja sam naručio nekoliko puta i samo jednom sam dobio malo napuknutu kutiju igrice ( nije napukla u transportu ).

Kontroler je jedan od najboljih koje sam koristio, jedina mala mana su baterije koje moraš kupovati pa puniti, ali to se može riješiti kupovanjem posebno kita.

Uz to taj kontroler možeš spajati na PC i raditi će savršeno, jedino ti treba adapter koji se na ebayu može kupiti za 10-15$.

Ako kupiš konzolu sa malo interne memorije, uvijek je možeš proširiti spajanjem vanjskog hdd-a preko usb-a. Mislim da sada nakon novog ažuriranja podržava i jako velike hdd.

Ali konkretno odgovor na tvoje pitanje glasi, sve se igre mogu igrati bez gold pretplate ( čak i one koje si dobio uz game with gold, za razliku od ps+ )


UPS odgovorio sam na stari upit.

Da, u pravilu bi mogao. Ne bi trebalo doći do problema sa tvojim čitačem diskova. Jedino bi moglo doći do errora prilikom ažuriranja, ali to se može riješiti na nekoliko načina, ima na netu jedan koji nisam probao, sa pritiskanjem raznih tipki, ali ima i jedan da se putem usb-a ažurira ažuriranje koje skineš sa microsoftove stranice.

Ali ako već imaš moddiran xbox iskoristi to, iako se ne zalažem za piratluk. Ipak modiranje je dosta skupo za tu konzolu.