Kontroler je savršen. Čim sam ga izvadio iz kutije, osjetio sam koliko će to biti dobar dio hardwarea. Osjeti se da je nešto manji od prethodnog (iako nije toliko manji fizički koliko se to čini u rukama), ali predivno leži u rukama, baš je udoban i može se s njim igrati cijeli dan. Znam to, jer sam jučer cijeli dan skoro proveo uz Fifu, bez ikakvih problema.

D-pad je krasan, baš lijepo klikće i sad ga puno češće koristim nego što sam to činio na x360. Ali najveći uživat, bez sumnje su triggeri. Savršenog oblika i veličine i stvarno su spužvasti. Eto, to je najbolji način za opisati to. Zamislite da stišćete dva komadića neke fine spužve na stražnjoj strani kontrolera. Nisam još imao prilike osjetiti onaj Trigger Rumble, ali i bez toga, ovi su triggeri van svake konkurencije, kao i cijeli kontorler uopće. Definitivan upgrade Xbox 360 kontrolera koji je navodno bio savršen. E pa ovaj je još bolji.
Čitam često negativne kritike usmjerene na bumpere ili shoulder tipke, kako god ih zvali. Meni su osobno ugodni i koristim ih bez problema, ali shvaćam zašto bi nekome smetali. Svodi se sve na to kako ste ih koristili na starom kontroleru. Ako ste pritiskali vanjske krajeve (kao ja) neće biti problema, ako ste pak pritiskali unutražnje krajeve to na Xbox One kontroleru neće raditi. Ali nije to toliko strašno, baš zato što vas sam oblik kontorlera tjera da vam prst bude preko vanjske strane bumpera i na triggeru, pa ćete čim se naučite malo na kontorler pritiskati vanjski rub automatski.
Evo i dvije slike. Ovo crveno na kontroleru se inače ne vidi, to je samo IR senzor kojise vidi samo na fotografijama slikanim s blicom.