HCL.hr forum

Gaming => Platforme za gaming => Xbox konzole => Autor teme: Ementaler - 19. Svibanj, 2013., 18:52

Naslov: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 19. Svibanj, 2013., 18:52
(http://www.hcl.hr/images/xbox-next-event.jpg)

U utorak, 21. svibnja s početkom u 19 sati po našem vremenu, Microsoft će u svom Xbox Campusu u Redmondu otkriti novu generaciju Xbox konzole, nasljednika vrlo uspješnog Xboxa 360.

Taj događaj imat će i prijenos uživo putem interneta, a mi ćemo sve to pratiti i uživo komentirati upravo u ovoj forumskoj temi gdje ćemo vam dati i link za live stream.

Za vas koji prvi put radite ovakvo praćenje nekakvog eventa s nama, običaj je da u jednome tabu svog browsera otvorite live stream, a u drugome otvorite ovu forumsku temu koju zatim povremeno refreshate da vidite komentare forumaša i nas iz uredništva HCL-a te i sami ostavite kakav komentar kada na live streamu vidite nešto što je vama zanimljivo.

Detalji o tome što će se točno na eventu otkriti, tj. kako će izgledati novi Xbox i igre za njega, relativno se dobro čuvaju, ali bilo je i nekoliko curenja informacija za koje ćemo tek u utorak čuti koliko su bile istinite. Ono što znamo za sigurno je da će Activision biti prisutan na eventu i da će tamo predstaviti novi nastavak Call of Duty franšize - Call of Duty Ghosts. Dapače, prikazati će tamo next-gen verziju igre na 'next-gen Call of Duty engineu'.

Sve ostale tračeve pratili smo u obliku vijesti na HCL-u pa evo ukratko nekih članaka o tome što bismo mogli vidjeti i čuti na eventu:

- Procurili tehnički detalji novog Xboxa (CPU, GPU, RAM, Blu-ray itd.) (http://www.hcl.hr/vijesti-procurili-i-detalji-o-next-gen-xboxu-7811-15.html)
- Procurjeli detalji o dizajnu sučelja nove konzole, nekim ograničenjima i mogućnostima novog Kinecta (http://www.hcl.hr/vijesti-xbox-720-navodno-voli-internet-ne-voli-rabljene-igre-posuduje-od-windowsa-i-prica-poput-siri-7911-15.html)
- Navodno je novi kontroler za next-gen Xbox praktički identičan onome za Xbox 360 (http://www.hcl.hr/vijesti-novi-xbox-kontroler-skoro-je-identican-starome-8231-15.html)
- Cijena nove Xbox konzole mogla bi biti 500 dolara, ili manje uz pretplatu na Live, a mogla bi se zvati samo 'Xbox' (http://www.hcl.hr/vijesti-xbox-720-mogao-bi-kostati-500-dolara-8257-15.html)
- Prvi ekskluzivni launch naslovi biti će Crytekov Ryse, nova Forza i dvije neimenovane igre (http://www.hcl.hr/vijesti-nova-forza-i-ryse-su-prve-ekskluzive-novog-xboxa-8280-15.html)
- Microsoft će navodno novu konzolu izbaciti na tržište u mjesecu studenom ove godine (http://www.hcl.hr/vijesti-novi-xbox-bit-ce-lansiran-u-studenom-ove-godine-8355-15.html)
- Xbox Live trebao bi dobiti nove mogućnosti, približiti se konceptu društvene mreže i promijeniti malo sustav achivementsa (http://www.hcl.hr/vijesti-novi-xbox-navodno-prosiruje-live-uslugu-8366-15.html)
- Ovo je dosta nategnuto, ali možda na samome eventu čujemo i ponešto o igri Respawn Entertainmenta (http://www.hcl.hr/vijesti-prvijenac-respawn-entertainmenta-je-online-sf-pucacina-i-xbox-ekskluziva-8383-15.html)
- Novi Xbox navodno neće zahtijevati stalnu konekciju na internet (http://www.hcl.hr/vijesti-novi-xbox-ipak-ne-zahtijeva-stalnu-vezu-s-internetom-8415-15.html)
- Neki izvori još tvrde da bi ime nove konzole moglo bi biti Xbox Infinity (http://www.hcl.hr/vijesti-novi-xbox-mogao-bi-se-zvati-infinity-8448-15.html)

Slobodno već sada pišite u ovu temu stvari poput svojih predviđanja o tome što ćemo vidjeti na eventu, kako će izgledati taj novi Call of Duty, kako će izgledati sam Xbox (valjda će nam ga pokazati, za razliku od Sonya), hoće li konzola ipak biti "always-on"... a mogli bi pokrenuti i malu kladionicu o tome kako će se konzola zvati :) - Xbox 8? Xbox Infinity? Samo 'Xbox'? Hmm.

Uglavnom, bit će zanimljivo - budite ovdje u utorak u 19 sati.

LIVE STREAM

Vrlo sporo im se učitava site, no ovo je prvi live stream za koji vidim da je već aktivan, GameTrailers:
http://www.gametrailers.com/netstorage/xboxcountdown/live.html (http://www.gametrailers.com/netstorage/xboxcountdown/live.html)

Tu bi trebao pre-show početi oko 18 sati, zatim Reveal u 19 sati i onda sat vremena nakon toga 'post-show', što nam zapravo daje do znanja da očekuju da će glavni Reveal show trajati oko sat vremena.

Ovo je službeni stream na Xbox.com:
http://www.xbox.com/en-GB/hub/reveal (http://www.xbox.com/en-GB/hub/reveal)

IGN-ov live stream će biti ovdje:
http://www.ign.com/articles/2013/05/08/watch-the-xbox-reveal-event-live-on-ign (http://www.ign.com/articles/2013/05/08/watch-the-xbox-reveal-event-live-on-ign)

Evo i na Gamesindustry.biz, iako je samo embed službenog streama:
http://www.gamesindustry.biz/articles/2013-05-20-watch-microsofts-xbox-a-new-generation-revealed-live-here (http://www.gamesindustry.biz/articles/2013-05-20-watch-microsofts-xbox-a-new-generation-revealed-live-here)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 19. Svibanj, 2013., 20:28
Eh da, napokon bi na ovoj konferenciji dobiti odgovor na par bitnih pitanja koja kruže u zadnje vrijeme, a vežu se uz novu Xbox konzolu:
1.   Zloglasni always-on: hoće li Microsoft, nakon što je čuo negodovanje gamera diljem svijeta, nastojati u ostvarivanju ovog plana ili će se ipak urazumiti i prekrižiti ovu nepotrebnu funkciju. Jer hej, svatko želi za vrijeme praznika ponijeti svoju omiljenu konzolu sa sobom na more/kod djeda i bake gdje nema pristup internetu. Također tu se proteže i pitanje stabilnosti, tj. pucanja veze zbog koje bi moglo doći do prekida igre. Stoga se iskreno nadam da je always-on samo lažna glasina.
2.   Mogućnost preprodavanja: izravno na prvu točku nadovezuje se i druga, mogućnost preprodavanja igara za novi Xbox. Tako pojedini izvori tvrde da ćemo uz sve naslove dobiti i potrebni ključ kojeg je moguće aktivirati preko interneta samo za našu konzolu, čime se onemogućuje preprodaja i zamjena videoigara. Zamislite samo da je ovo istina. Dakle, ne samo da ostajemo bez mogućnosti mijenjanja igara, uz ovo se poteže i pitanje što ako dođe do kvara konzole, hoće li igre biti vezane za naš xbox račun? Hoćemo li moći prijaviti taj račun na novu konzolu?
3.   Mogućnost pokretanja starih naslova: u Sonijevom taboru smo već doznali da igre sa starijih generacija PS-a neće biti kompatibilne sa novim PS4. Kakvo je stanje u Microsoftovom taboru. Sigurno bi pokupili ogroman broj kupaca ukoliko bi najavili mogućnost pokretanja xbox360 naslova na svojoj platformi
4.   Očekujemo više od Live usluge: Mogućnost plaćanja mjesečne naknade radi korištenja mogućnosti igranja multiplayer segmenata više ne može proći, pogotovo od kada je Sony uveo svoju PS+ opciju. Stoga želimo da nam Microsoft, ukoliko želi zadržati svoju praksu mjesečnog naplaćivanja, omogući neke nove mogućnosti, poput besplatnih videoigara za stalne članove, specijalne popuste i slične pogodnosti zbog kojih bi osjećali da mjesečna pretplata nije uvedena tu samo radi mužnje novca od nas, sirotih gamera ;)
5.   Želimo vidjeti konzolu: ne, nemojte se igrati glupe Sonijeve politike sakrivanja izgleda nove konzole. Onog časa kad je konzola predstavljena želim otići do susjeda/prijatelja/kolege, pokazati mu sliku konzole i reći: Ovo je novi Xbox i kupujem ga tada i tada
6.   Ekskluzivni naslovi: boljka trenutnog Xbox 360 je upravo mali broj ekskluzivnih naslova. Jer rijetko kome je stalo do toga hoće li zaigrati određeni DLC tjedan dana prije ili poslije, bitan je što veći broj ekskluzivnih videoigara koje možemo zaigrati upravo na toj konzoli. I ne, nije dovoljno samo obnoviti trenutni rooster Haloa, Forze i sličnih naslova, želimo kvalitetne nove AAA IP-ove.
7.   Prilikom predstavljanja, smanjite dozu Kintect i Kids naslova prilikom predstavljanja. Zar zbilja očekujete da se toliko djece i roditelja nalazi na streamu prilikom predstavljanja konzole? Na samom streamu se 90 % gledatelja sastoji od hardcore gamera, stoga želimo i toliko gaming sadržaja.

To su lagano moja očekivanja i nadanja, a sve odgovore ćemo dobiti za 2 dana, stoga nam se pridružite ovdje na forumu u zajedničkom komentiranju :piva:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 20. Svibanj, 2013., 00:06
Zloglasni always-on: hoće li Microsoft, nakon što je čuo negodovanje gamera diljem svijeta, nastojati u ostvarivanju ovog plana ili će se ipak urazumiti i prekrižiti ovu nepotrebnu funkciju.

Nisu oni nikad ni rekli da će konzola biti always-on; može biti i da nikad nisu ni razmišljali o tome na taj način. Zašto onda nisu demantirali glasinu čim je počela kružiti internetom? Zato jer - besplatni marketing. U ovoj situaciji totalno je nebitno je li negativan ili pozitivan marketing, bitno je da se priča o next-gen Xboxu; da je udarna tema sve do otkrivanja. Zapravo, još je bolje da ton oko konzole negativan zbog tog jednog aspekta u ovom slučaju, jer na taj način imaju prozor prilike ispasti dobri na otkrivanju konzole i to na temelju nečega o čemu se inače uopće ne bi ni pričalo.

 Uglavnom, mislim da je sasvim logično da te 'always-on' inicijative neće biti, jer im ne koristi na nikoji način, niti mogu to predstaviti kao nešto što će korisnicima koristiti.

Prilikom predstavljanja, smanjite dozu Kintect i Kids naslova prilikom predstavljanja. Zar zbilja očekujete da se toliko djece i roditelja nalazi na streamu prilikom predstavljanja konzole? Na samom streamu se 90 % gledatelja sastoji od hardcore gamera, stoga želimo i toliko gaming sadržaja.

Ne radi se samo o internet streamu, novinari su pozvani na sam event; ne znam jesu li specijalistički gaming mediji samo pozvani ili i FOX news i ekipa, ali ako su i ovi drugi - onda će biti Kinect i kids stvari, naravno.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 20. Svibanj, 2013., 00:14
Ementaler, zato sam na kraju i napisao
Citat:
Stoga se iskreno nadam da je always-on samo lažna glasina.
:ementaler:
a što se tiče novinara i Kinect/kids predstavljanja, bez obzira na FOX news, CNN i slične novinare, sami navedeni novinari će pokriti tu vijest u nešto "šturijem" obliku, pa samim time i neće biti mjesta za puno priče u vezi samih igara, a samim time i Kinect/Kids igara, za razliku od IGN-a, GameSpota i sličnih gamerskih novinara koji će odvojiti desetke stranica upravo na tu najavu. Mislim OK je ubaciti i mali dio toga u samo predstavljanje, no odvojiti 30-40% predstavljanja na Kinect je po meni razbacivanje minutama u kojima bi mogli pokazati neke puno zanimljivije stvari.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: disc0 - 20. Svibanj, 2013., 10:58
Ajme, evo opet neki ''moj je veci od tvog'' rumori:

novi box ce imat 12gb memorije :loludara:
4 gddr5 za gpu i 8gddr5 za procesor koji je navodno IBMov
i da navodno ce se moc probat na eventu!

evo malo opsirnije na maxconsole-u (http://www.maxconsole.com/cgi-bin/maxconsole/rknewz.pl?function=detail&id=RKSID00000000000000000871&cat=UNDERGROUND-XBOX%20360)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 20. Svibanj, 2013., 11:14
Bome, dosta sumnjivo. Mislim, nije nemoguće da su išli mijenjati specse nakon PS4 najave (ili prijašnji specsi nikad nisu bili točni), ali ovo je već nategnutno malo... bilo bi preskupo sve to zajedno. I još se spominje GDDR5 i za GPU i CPU... nema smisla baš, drugih 8GB bi komotno moglo biti DDR3.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 20. Svibanj, 2013., 23:05
Op, op... još jedna potvrđena igra za #XboxReveal.

(https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/970397_10151620246564288_113461301_n.jpg)

VIJEST: EA će prikazati next-gen FIFA-u 14 na otkrivanju Xboxa (http://www.hcl.hr/vijesti-ea-ce-prikazati-next-gen-fifa-u-14-na-otkrivanju-xboxa-8508-27.html)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Freddy - 21. Svibanj, 2013., 00:16
može može :hug
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Cole - 21. Svibanj, 2013., 11:18
:hiha:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: RoboWarrior - 21. Svibanj, 2013., 12:58
Jedna od stvari koja je često zaboravljena kada dođe do razgovora o novom boxu (čast izuzecima - kaiser) je backwards kompatibilnost iliti podržavanje igara sa X360. Koliki ljudi, uključujući mene, će željeti igrati kojekakve zaostatke ili malo starije igre (Sada nove, onda će biti stare... duuuh) koje sam propustio ili jednostavno želim opet odigrati. Mogao bih zadržati ovaj svoj sadašnji X360, ali elegantnije bi to puno ispalo da sve bude u jednoj, svefunkcionalnoj, konzoli.

"Moj je veći od tvog" nadmetanja su glupost, isto kao što su bili glupost sa PS3 i X360. Ko da će sada tu nekih 500 MB RAM-a ili procesor jači za 0.2 GHz puno značiti developerima koji će tako i tako igru za obje platforme napraviti GOTOVO identičnu. Većina ljudi (Osim picajzla koje namjerno zabadaju nos u takve stvari) neće niti skužiti razliku.

Always-on glasine su čista bezvezrija koja bi im bez pol' frke smanjila broj kupaca.

Kinect je je*eno smeće koje treba zaboraviti (Isto kao i PS Move i ostale motion senzorski orijentirane proizvode). Jer, prilično je očito da to nije ni blizu onomu čemu su se oni nadali kada su započinjali razvoj.

Nažalost, neću moći pratiti uživo večeras, ali ću vjerojatno pogledati snimku ili tako nešto.

Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: disc0 - 21. Svibanj, 2013., 18:22
Da, ''unazadna'' kompatibilnost bi npr meni dobro dosla, nisam ovu genraciju imao ni ps3 ni x360, i bilo bi npr fino odigrat gearse ili uncharted!
Ali, unosniji biznis su ''HD rimejkovi'' (mislim da je to jedan od razloga zasto se izbjegava BC), ono stara igra sa samo dignutom rezolucijom, prepakirana i prodaje se kao nova :hiha2:
Npr re1 za gamecube/wii bi bio najbolji primjer superkvalitetnog rimejka, a ne ove metal gear, god of war gluposti sa samo povecanom rezom.

Ali ajde vidit cemo veceras oce ista rec u vezi toga i nadam se da ce pokazat sve, i konzolu i kontroler.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: progabbeing-ixy - 21. Svibanj, 2013., 18:31
Backwards compatibility nije baš lako ostvariti.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 18:41
Sumnjam da će biti backwards kompatibilna ako su one hardverske specifikacije koje su procurile prije još par mjeseci točne... a sve nekako upućuje na to da jesu. Jer teško bi bilo 'emulirati' X360 igre na takvom hardveru. Jedino ako ne odluče nekakav poseban čim za 'unazadnu kompatibilnost' ubaciti u konzolu... dapače, bilo je tračeva koji su govorili da nas upravo to i očekuje. Vidjet ćemo.

Inače, evo još malo hype materijala za event koji kreće za manje od sat i pol:

Ovo je Microsoftov dan i sve to, ali Sony pokušava ta svjetla next-gen pozornice usmjeriti i na svoj PS4 pa iskorištavaju next-gen hype vezan uz ovaj event za promociju PlayStationa 4. Pametni ljudi. Znate kako nakon ovakvih eventova na Twitteru određeni hashtag vezan uz taj event postane popularan? E pa Sony je baš danas odlučio da #PS4 bude trending topic na Twitteru - primjetili su neki ljudi iz Italije, a čujem da je tako i u nekim drugim zemljama, da je #PS4 hashtag sponzorirani trending topic. To bi moglo značiti da će unatoč tome što će svi pričati o Xboxu nakon otkrivanja, najviši trending topic na Twitteru zapravo biti PS4 :)

Osim toga, jučer su izbacili ovaj video. (http://www.hcl.hr/vijesti-sony-teaserom-najavio-otkrivanje-playstation-4-konzole-na-e3-u-8507-21.html) Baš jučer, tko bi rekao :)

OSIM TOGA, pokrenuli su i Adwords kampanju (oni plaćeni, preporučeni rezultati koji se pojave prvi kada tražite nešto na Googleu), tako da kada tražite informacije o Xboxu, dobijete oglas za PlayStation 4 koji vam kaže da izađete iz kutije... get out of the box... ili nešto takvo.

Što se tiče samog eventa, pučeni iskustvom s Microsoftovih prezentacija, možemo očekivati neke fine ekskluzive i sve to, ali i ovo: dječje stvari za Kinect, par malih laži, loš i forsiran humor i neke poznate osobe... nije to to ako nema celeba na eventu :) Ovaj video od Eurogamera, koji se prisjeća prošlih Xbox eventova, najbolje sve to prikazuje:

http://youtu.be/sUISCJDmw5o (http://youtu.be/sUISCJDmw5o)

I da, računajte da ćemo na eventu vidjeti i UFC igru od EA-a za novi Xbox... jučer je EA objavio kako će novu UFC igru otkriti 21. svibnja - vjerojatno će se to desiti na samom eventu.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Wyzard - 21. Svibanj, 2013., 18:47
Za backwards compatibility će najvjerojatnije ponuditi opciju starog xboxa za 99 baksa. Pa tko voli nek izvoli. A tih stotinu baksa uopće neće bit puno kad activision digne cijenu za cod sa standardnih 60 na 70$. :hiha2:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Wyzard - 21. Svibanj, 2013., 19:04
Počeli pre-showovi na gametrailersu, ignu...
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Dragster - 21. Svibanj, 2013., 19:06
Ako netko očekuje dobru prezentaciju prilažem još jedan video Microsoftovog eventa da si spustite standarde na vrijeme :hiha:

Steve Ballmer going crazy (http://www.youtube.com/watch?v=wvsboPUjrGc#)

Ali da, ovaj ementalerov video me podsjetio na prošlu prezentaciju. Usher je bio ili nešto... prd

počelo je neko odbrojavanje na linku za službeni stream
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 19:15
Dodao neke linkove za live stream u prvi post, još 45 minuta :piva:

Na GameTrailers.com već imate pre-show, no nije nešto osobito zanimljivo.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 21. Svibanj, 2013., 19:24
(http://abload.de/img/xboxyqzc2.png)

čini se da se zove samo Xbox
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: franjo 10 - 21. Svibanj, 2013., 19:46
ima li naznaka da će UFC biti i na PC-u???
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 21. Svibanj, 2013., 19:51
teško.

inače, gdje gledate, ja sam trenutno na GameTraileru, do sada stream ide bez ikakvih problema
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Wyzard - 21. Svibanj, 2013., 19:53
kad je to pre-recorded show, a ne live stream  :hiha:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 19:55
(http://abload.de/img/xboxyqzc2.png)

čini se da se zove samo Xbox

Ma ne mora to značiti ništa. Neće otkriti ime u reklami.

EDIT: Još pet minuta
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 21. Svibanj, 2013., 19:57
kad je to pre-recorded show, a ne live stream  :hiha:
koji se svejedno live streama  :hiha:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: disc0 - 21. Svibanj, 2013., 20:01
ukljucio sam titlove na gejtrejlersu i ocajni su, kasne nekih pola minute...:hiha2:

A nemore se zvat samo xbox, tako se zvao prvi ;)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:02
Krenulo je :ementaler:

EDIT: Imaju Kojimu! :hiha:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: disc0 - 21. Svibanj, 2013., 20:03
super meni krnkuo strim :wildboy:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:05
Don Mattrick na pozornici, otvara show

(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-1.jpg)

Btw, spomenuli su 'cloud' u uvodnom videu.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:06
Xbox One?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 21. Svibanj, 2013., 20:07
all-in-one entertaimnent system- xboxone
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Kent67 - 21. Svibanj, 2013., 20:08
Sviđa mi se kontroler ili ti ga "Džojstik"
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: seymour - 21. Svibanj, 2013., 20:08
mnogo je ružan

ali kao da je bitno...
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Wyzard - 21. Svibanj, 2013., 20:08
Xbox One... ajd dobro
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: disc0 - 21. Svibanj, 2013., 20:08
ajme sta je ruzan
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 21. Svibanj, 2013., 20:09
izgleda ružno, kao stari kazetaši :hiha2:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: WEAPONX - 21. Svibanj, 2013., 20:09
Lajkam ime.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:09
Jej, pogodio sam prije nego je to rekao :ementaler:

Evo slika

(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-2.jpg)

(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-3.jpg)

(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-4.jpg)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: BsTyLer - 21. Svibanj, 2013., 20:10
Ma daj di je Ballmer :wildboy:...zanima me samo šta je u toj kutijici ...
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:11
Nova Forza ekskluzivna za Xbox One. Uskoro će pričat o njoj.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Mile_Ronhill - 21. Svibanj, 2013., 20:12
Kontroler kao pola konzole.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Kent67 - 21. Svibanj, 2013., 20:12
Nije sve u izgledu :D
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:13
Bome, djeluje stvarno instantno to prebacivanje između tv-a, igre, internet explorera itd. Treba vidjet koliko je to stvarno... realno zapravo.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Haribo - 21. Svibanj, 2013., 20:13
Dizajn je odličan. Dobrim dijelom su prekopirali Sony i njihovo black piano kućište.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Mirkec23 - 21. Svibanj, 2013., 20:13
Sad ga je Jusuf preuzeo!
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Kent67 - 21. Svibanj, 2013., 20:14
dosada mi se zaista sviđa
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: *Vato* - 21. Svibanj, 2013., 20:15
lol za nekog stranca ljudi ce pricati sami sa sobom i mahata tjst. plesati sami po stanu... fuck yeah :clap:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:16
Gluma i forsanje humora FTW :hug
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Mile_Ronhill - 21. Svibanj, 2013., 20:16
Ovaj preko skajpa isto kao robot.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Kent67 - 21. Svibanj, 2013., 20:16
jedva cekam da vidim igre,to je ono sto nas ovdje zanima :D  \:D/
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Dragster - 21. Svibanj, 2013., 20:17
> predstavljanje gaming konzole

> skype i espn podrška
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:17
Ovo sve vezano uz gledanje TV-a putem Xboxa djeluje dosta kao Nintendo Tvii zapravo...
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: disc0 - 21. Svibanj, 2013., 20:18
Hebala ih tv i ove glasovne gluposti, jer je ful tesko stisnut tipku na daljinskom/gamepadu....
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Mile_Ronhill - 21. Svibanj, 2013., 20:19
Pola ovih funkcija opet neće biti dostupno kod nas.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Kent67 - 21. Svibanj, 2013., 20:19
Sada postaje zanimljivo \:D/
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 21. Svibanj, 2013., 20:19
OK, ovo je zbilja entertaimnent system, pitam se još da li je gaming konzola :hiha:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:19
Valjda će pričati o hardveru sada, Mark Whitten na pozornici.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Mile_Ronhill - 21. Svibanj, 2013., 20:20
Počeli su o hardveru.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Kent67 - 21. Svibanj, 2013., 20:21
Mmmm 8 GB rama nice :clap:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:21
8GB RAMA, 500GB hard (ako se dobro sjećam) i BluRay - potvrđeno.

Tri Operativna sustava u jednom? Interesantno.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Radim247 - 21. Svibanj, 2013., 20:21
Ovaj "DOMINATE" fistpump niotkud....gaming ljudi neugodni :hihi:

Ali tko misli da su ove geste rukama imalo praktičnije od kontrolera/daljinskog...apsolutno beskorisna eye-candy tehnologija.

"XBOX...ANSWER CALL"

...je jednostavnije od prisnut jednu jebenu tipku.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: disc0 - 21. Svibanj, 2013., 20:22
windows jezgra u OSu...
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Mile_Ronhill - 21. Svibanj, 2013., 20:22
3 OS-a zvuči zanimljivo.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: HCL_user1000 - 21. Svibanj, 2013., 20:22
Jesam sta vazno prpustio (nije na temu, ali sretan rodendan)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:23
Svaki Xbox One dolazi s novim Kinectom. Tri OS-a će omogućiti brzo i bezbolno prebacivanje između raznih aplikacija (uključujući i između igara i filmova itd.)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Mile_Ronhill - 21. Svibanj, 2013., 20:23
Valjda će uskoro počet pričat o kontroleru.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 21. Svibanj, 2013., 20:24
zar to ne povlači određenu količinu RAM-a podjeljejog na 3 OS-a, čime dolazimo i do manje RAM-a za videoigre
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Kent67 - 21. Svibanj, 2013., 20:25
Pocinju o Smartglas-u
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:25
Kinect i novi Xbox One kontroler - slike:

(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-5.jpg)

(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-6.jpg)

(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-7.jpg)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Mile_Ronhill - 21. Svibanj, 2013., 20:25
Ajme koliko sliči novom dualshocku.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Wyzard - 21. Svibanj, 2013., 20:25
Još pola sata šanse za prikazat neku... IGRU
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Kent67 - 21. Svibanj, 2013., 20:25
Cuj ovo uzmes kontroler i prepozna te,zanimljivo
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Mile_Ronhill - 21. Svibanj, 2013., 20:27
Koliko će ovo trajat?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:27
300 000 servera će stajati iza novog Xbox Livea za Xbox One. Impresivno.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Mile_Ronhill - 21. Svibanj, 2013., 20:28
GAMES, GAMES, GAMES pa dajte pokažite ih više.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 21. Svibanj, 2013., 20:28
Dolazi EA
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Mile_Ronhill - 21. Svibanj, 2013., 20:28
Evo FIFE
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Deadwalker - 21. Svibanj, 2013., 20:29
Konačno nešto o igrama :wildboy:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:29
(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-8.jpg)

EA Sports na pozornici - četiri igre u razvoju za Xbox One

FIFA

MADDEN

NBA LIVE

UFC
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:30
(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-9.jpg)

Ignite - novi engine za next-gen iz EA Sportsa.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Mile_Ronhill - 21. Svibanj, 2013., 20:31
messi ma ja
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:33
10x više detalja u animacijama, kažu.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 21. Svibanj, 2013., 20:34
Ultimate Team samo na Xboxu?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:34
Ultimate team za FIFA-u 14 samo na Xboxu? Šta? Ide video...
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Mile_Ronhill - 21. Svibanj, 2013., 20:34
mislio sam kupit fifu 14 zbog UT-a ali sada nista opet piratska
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 21. Svibanj, 2013., 20:37
Forza 5
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:37
(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-10.jpg)

(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-11.jpg)

(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-12.jpg)

(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-13.jpg)

(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-14.jpg)


Malo shotova iz Xbox One EA Sports videa.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Mile_Ronhill - 21. Svibanj, 2013., 20:38
Forza izgleda savršeno.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: BsTyLer - 21. Svibanj, 2013., 20:39
Da mi je znat koliko ih platilo  da plješću 100$ na ulazu :mrgreen:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:40
Forza Motorsport 5 na Xbox One

(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-15.jpg)

(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-16.jpg)

(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-17.jpg)

(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-18.jpg)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Haribo - 21. Svibanj, 2013., 20:40
Sve sami traileri:hiha2:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: civiks33 - 21. Svibanj, 2013., 20:40
ovo zasada je pre pre dobro :D
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 21. Svibanj, 2013., 20:42
15 ekskluzivnih igara, od toga 8 novih IP-ova
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:42
Quantum Break od Remedy Entertainmenta

(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-19.jpg)

Da, to je bio live action trailer... s malo nekih čudnih in-game snimki... čudna igra.

15 ekskluziva za Xbox, od kojih su 8 potpuno nove franšize.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Freddy - 21. Svibanj, 2013., 20:43
Jel Nancy Tellem najbolje ime ikad ili što? :hihi:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Dragster - 21. Svibanj, 2013., 20:44
šta je ovo kriste :wildboy:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:45
(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-20.jpg)

343 Industries na Stageu... novi Halo!? :ementaler:

EDIT: TV serijal neki... Steven Spielberg ga radi. Opa.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: disc0 - 21. Svibanj, 2013., 20:46
Halo, live action serije, spielbberg umjesan...
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: overrun - 21. Svibanj, 2013., 20:47
1. XBOX One izgleda glomazno, preveliko. No ako uzmemo u obzir veličinu PC-a, nije to neki problem.
2. Glasovno iliti zvukovno upravljanje je zapravo minus, zašto? Zato što je podosta nepraktično.
3. OS je, kao i W8, loše riješen, ima neki svoj dizajn koji realno nije ugodan za korištenje. Barem zasada tako izgleda.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: disc0 - 21. Svibanj, 2013., 20:48
Pa oni siluju li ga siluju sa tim tv-om...
ne kuzim...ocito cemo za igranje morat kupit ps4 :solidus:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 21. Svibanj, 2013., 20:49
baš me zanima koliko ćemo ovog sadržaja dobiti mi, stanovnici izvan SAD-a :ementaler:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: overrun - 21. Svibanj, 2013., 20:49
TV, TV, TV..., a taj TV će raditi samo u SAD-u. XD Bubam, možda neće, ali ne bih se čudio. :D
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Haribo - 21. Svibanj, 2013., 20:51
Prednost XONE-a: Visok stepen interakcije i mnoštvo aplikacija. Sony mora nagazit sa app storeom. Ne bi me čudilo da Google play stave na 4-ku :mrgreen:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: disc0 - 21. Svibanj, 2013., 20:51
i to je to izgleda....lose... zivio TV i Skajp :clap::clap::piva:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:51
Jel to Don 'zatvara' prezentaciju?

Pa nismo vidjeli ništa još...
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:52
Više na E3 sajmu... ništa više od igara čini se :S

(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-21.jpg)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:52
Op, ipak Call of Duty
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: BsTyLer - 21. Svibanj, 2013., 20:53
OOO yeeeehhh :clap::clap:=D>=D>  pričaju o COD-U riga mi se.

Hardver ništa pfff..
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: snowblind - 21. Svibanj, 2013., 20:53
Konzola za US tržište.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: l)oolvl - 21. Svibanj, 2013., 20:53
iako još nisam vidio kako izgleda PS4, ovo podsjeća na stare VHS playere, a dimenzijama je jednak PC kanti.   :tired:
nadalje,  Xbox One ?    a što je onda prvi Xbox ?  Xbox Zero ?   :tired:

 što se tiče grafike i ostalih 'featura'...  ništa što već nismo vidjeli prije par mjeseci kod Sony-a   :tired:

 dakle kao i dosad, ostaje borba sa ekskluzivama -  GT vs Forza, Halo vs Killzone, itd.   :tired:

 
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Dragster - 21. Svibanj, 2013., 20:54
:ave::ave::ave: :hihi:

zašto su ljudi oduševljeni s ovim pizdarijama?  :ave:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:55
DLC sadržaji ekskluzivni za Xbox One... vremenski ekskluzivni. Evo Erica iz Activisiona, počinje nešto o Ghostsu.

Pokazat će video kako ljudi reagiraju na neke scene iz igre. Vidio sam ovo već ranije danas čini mi se...
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:57
(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-22.jpg)

(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-23.jpg)

Gameplay drives tech kažu... ovo je grafika iz COD: Ghosts.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: snowblind - 21. Svibanj, 2013., 20:58
Sad kada stvarno dignu cijenu igre na 70$ zbog novog enginea.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 20:58
Još jedan screen:

(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-24.jpg)

I dalje guraju '60 fps low latency gameplay'... to je fino, ajde. Grafički ne izgleda baš previše impresivno doduše.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: disc0 - 21. Svibanj, 2013., 21:01
grafika je fantasticna! :clap:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Mile_Ronhill - 21. Svibanj, 2013., 21:02
ghost gameplay
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 21:02
Op, ide gameplay iz COD: Ghosts - svjetska premijera.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: snowblind - 21. Svibanj, 2013., 21:02
grafika je fantasticna! :clap:

To sarkazam il si ozbiljan?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Mile_Ronhill - 21. Svibanj, 2013., 21:04
wtf? oj boze sranja
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Aves - 21. Svibanj, 2013., 21:04
Jesam ja jedini koji nije nešto posebno impresioniran? Možda je to samo rezolucija videa, no gameplay izgleda... isto. :s
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: HCL_user1000 - 21. Svibanj, 2013., 21:05
To je to?
Mislim boze...
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Haribo - 21. Svibanj, 2013., 21:06
Kakvo sranje od prezentacije, niti jedan jebeni gameplay. Sony kapa dole!
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: LRusso465 - 21. Svibanj, 2013., 21:06
odlicna prezentacija. prikazali su manje vise sve sta novi xbox donosi. Ok, bili su kratki sa igrama, ali vise dolazi na E3, kao da znamo nesto vise o PS4 sa njihove konferencije
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: disc0 - 21. Svibanj, 2013., 21:07
grafika je fantasticna! :clap:

To sarkazam il si ozbiljan?
Pa svidja mi se, da :ementaler:
Detalji na djukcu npr.
Btw u treaileru nema gempleja kolko se meni cini  ;)

Potvrdjeno upravo da nije ''allways on-line''.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 21. Svibanj, 2013., 21:14
Gotovo je, dosta razočaravajuće ako mene pitate - niti su išli u detalje o hardveru, niti su se fokusirali na igre nego na TV funkcije koje će nama u Hrvatskoj vjerojatno ionako biti nedostupne... nit su rekli cijenu. Ajde barem znamo da dolazi prije kraja ove godine. Ostavljam vas s par COD: Ghost shotova koje sam uspio uhvatiti:

(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-30.jpg)

(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-31.jpg)

(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-33.jpg)

(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-34.jpg)

(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-35.jpg)

(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-36.jpg)

(http://www.hcl.hr/images/xbox-reveal/xbox-reveal-37.jpg)

I da, ni taj COD: Ghost next-gen engine nije djelovao pretjerano impresivno zapravo... nije ni čudo kada i dalje ciljaju na 60fp gameplay, još ako to žele pri 1080p rezoluciji - ne treba očekivati baš čuda u grafičkoj kvaliteti.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Mile_Ronhill - 21. Svibanj, 2013., 21:17
Ne znam ono svaki noviji pametni tv ima sve ove funkcije.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: progabbeing-ixy - 21. Svibanj, 2013., 21:18
Nema. Baš nez... nema.
Druga je stvar što će 90% tih funkcija biti ograničeno na Ameriku.

Prezentacija očekivano meh. :kava:
Nisam ni očekivao previše igara jer su i sami rekli da će igre prikazati na E3-ju.
Dobra je stvar što mooožda (ali vjerojatno ne) neće previše smarati s TV-om, multimedijom i sličnim na E3-ju.

15 ekskluziva u prvih godinu dana? To, recimo, zvuči odlično.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 21. Svibanj, 2013., 21:19
Potvrdjeno upravo da nije ''allways on-line''.
gdje to?

inače, i ja sam realno razočaran, mislim rugby, serije, tv ovo ono, sve namjenjeno američkoj publici :( i ono što su pokazali, nije bilo prave in-game snimke, onako bezveze totalno
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: disc0 - 21. Svibanj, 2013., 21:22
geoff sa gametrailersa je obavio kratki intervju sa ovim donom matikom ili kako se vec zove odmah nakon prezentacije i prvo pitanje je bilo to, jer to uopce nisu spominjali.

Btw evo kopi-pejst jednog meni simpaticnog komentara sa gejmtrejlersa: ''xbox one has a game pad why it should just come with a tv remote lol''

Btw, ekipa je komentirala da je Sony-eva dionica upravo skocila za 9% navodno nakon ove prezentacije...:geek:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Mile_Ronhill - 21. Svibanj, 2013., 21:23
ma kakvo ovo japanac se kupuje
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: overrun - 21. Svibanj, 2013., 21:25
Prikazali su CoD kao nekakvo grafičko dostignuće... Igru koja je već godinama na grafičkom dnu. Da je barem je novi engine revolucinaran, ali izgleda osrednje. Takve kvazi novosti su trebali uvesti još 2010-e.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: disc0 - 21. Svibanj, 2013., 21:27
Evo dionice uzivo (https://www.google.com/finance?q=NYSE%3ASNE&ei=orebUYiJCumFwAOXTw)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 21. Svibanj, 2013., 21:31
a razumljivo, a Microsoftove lagano padaju

usput me zanima da li je potrebna internet veza za glasovne naredbe :solidus:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Mile_Ronhill - 21. Svibanj, 2013., 21:34
Najgore je što će se poznavajući Microsoft pola ovih funkcija koje ionako neće raditi kod nas morati dodatno plaćati.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: zg_rider111 - 21. Svibanj, 2013., 21:39
(http://sadpanda.us/images/1611967-29BLD5L.png)
:hihi:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: snowblind - 21. Svibanj, 2013., 21:42
CEO Kaz Hirai @KazHiraiCEO

The PS4 is clearly the better than the XBOX ONE as 4 is greater than 1. This graph will make it clearer:

(https://pbs.twimg.com/media/BKzx_GWCQAAQuUO.png)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: ThOr VeLikI - 21. Svibanj, 2013., 21:45
Pa najveća fora u svemu tome je da su stavili
malo jači hardver u staru kutiju, i sad bi oni to nama
prodali pod budućnost, Wtf.. :solidus:  Stvarno su inovatori!  :ave:
Grafika novog Xboxa će biti na razini prosječnog PC-a, isto kao i PS4, i to je to..
Te konzole su trebale izaći tek za dvije godine,
tek onda bi se dobilo ono što su igrači očekivali..  :fpalm:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: WEAPONX - 21. Svibanj, 2013., 21:46
@snowblind

:hihi:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Facaa - 21. Svibanj, 2013., 21:51
Forza 5.
Niiice.

Prag <3
METALIKL BOJA NA MEKLARENU SE LEPO PRESIJAVA.

(http://i1081.photobucket.com/albums/j343/SatansReverence/fm5_zps05e8dffe.png)



Ostalo meh. Konzola mega meh.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: disc0 - 21. Svibanj, 2013., 21:59
Nista ni od BC (http://www.ign.com/articles/2013/05/21/xbox-one-not-backwards-compatible)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 21. Svibanj, 2013., 22:00
CEO Kaz Hirai @KazHiraiCEO

The PS4 is clearly the better than the XBOX ONE as 4 is greater than 1. This graph will make it clearer:

(https://pbs.twimg.com/media/BKzx_GWCQAAQuUO.png)
:ave:

EDIT: potvrđeno blokiranje korištenih igara
Citat:
There’s one feature of Xbox One from which we can infer quite a few conclusions: You can install any game from the disc to the console’s hard drive, and then play that game whenever you like without having to put the disc in.

 Wired asked Microsoft if installation would be mandatory. “On the new Xbox, all game discs are installed to the HDD to play,” the company responded in an emailed statement. Sounds mandatory to us.

 What follows naturally from this is that each disc would have to be tied to a unique Xbox Live account, else you could take a single disc and pass it between everyone you know and copy the game over and over. Since this is clearly not going to happen, each disc must then only install for a single owner.

Microsoft did say that if a disc was used with a second account, that owner would be given the option to pay a fee and install the game from the disc, which would then mean that the new account would also own the game and could play it without the disc.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Mile_Ronhill - 21. Svibanj, 2013., 22:06
(https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/919317_10200605354409226_1572994762_o.jpg)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 21. Svibanj, 2013., 22:08
osim što se blokiraju korištene igre, također očekivano nema ni podrške za stare naslove

Citat:
There’s one feature of Xbox One from which we can infer quite a few conclusions: You can install any game from the disc to the console’s hard drive, and then play that game whenever you like without having to put the disc in.

 Wired asked Microsoft if installation would be mandatory. “On the new Xbox, all game discs are installed to the HDD to play,” the company responded in an emailed statement. Sounds mandatory to us.

 What follows naturally from this is that each disc would have to be tied to a unique Xbox Live account, else you could take a single disc and pass it between everyone you know and copy the game over and over. Since this is clearly not going to happen, each disc must then only install for a single owner.

Microsoft did say that if a disc was used with a second account, that owner would be given the option to pay a fee and install the game from the disc, which would then mean that the new account would also own the game and could play it without the disc.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: progabbeing-ixy - 21. Svibanj, 2013., 22:14
lol

nadam se da se šale s ovim da blokiraju korištene igre :hihi:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 21. Svibanj, 2013., 22:16
ixy, evo ti link (http://www.wired.com/gamelife/2013/05/xbox-one-analysis/)

usput
(http://i.imgur.com/e0cIP2E.jpg)
(http://i.imgur.com/DvilFfz.png)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Mile_Ronhill - 21. Svibanj, 2013., 22:17
Kako će disk bez internetova prepoznat da je neki drugi akaunt na konzoli?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: progabbeing-ixy - 21. Svibanj, 2013., 22:19
@kaisersefirot
Nisam rekao da se ti šališ. Rekao sam da se nadam da barem netko u Xbox diviziji ima mozak.

Al iskreno, osim te informacije, stvarno ne vidim što je toliko razočaravajuće koliko svi forsiraju.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 21. Svibanj, 2013., 22:20
tako što će svaku igru biti potrebno instalirati na hard disc, a prilikom instalacije prijaviti preko internetova ;)

EDIT: ixy, a što je po tebi ovdje večeras bilo dobro, osim najave novog IP-a?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Yuri - 21. Svibanj, 2013., 22:24
(http://i.imgur.com/hMJDFpk.jpg)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Radim247 - 21. Svibanj, 2013., 22:36
A baš to. Užasno me deprimira ovo forsanje motion-kuraca...tko misli da je to dobra ideja, baš nema smisla.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: progabbeing-ixy - 21. Svibanj, 2013., 23:03
ixy, a što je po tebi ovdje večeras bilo dobro, osim najave novog IP-a?


Prezentacija očekivano meh. :kava:

Kao što rekoh, jel.

Ali isto tako, ne kužim ovo rendom kmečanje po internetu.
KME KME NEMA IGRICA SAMO SPORT KME SAMO TV KMEE
Ko rendom glupa djeca.

Okej, osim što su prije par dana rekli da će današnja prezentacija biti više manje samo o konzoli samoj i osim što su danas jedno tisuću puta rekli PRIKAZAT ĆEMO PUNO VIŠE IGRICA NA E3-ju, izgleda da sam jedino ja uhvatio ono gdje su rekli da trenutno ulažu više novca u razvoj novih igara nego ikad dosad?
I da su spomenuli da će u prvih godinu dana izići 15 ekskluziva, od kojih su 8 potpuno novi naslovi? Nez, čak i da je pola tih naslova kežualna Kinect smeća (a realno, jesu), svejedno je dosta impresivno. I definitivno obećavajuće.

Plus, znamo dva launch naslova (Forza 5, Thief) i znamo neke naslove koji će izići do kraja godine (AC IV, Watch Dogs, EA Sports naslovi, CoD, BF4). I znamo još par naslova koji će izići kasnije (Quantum Break, Destiny).

Ne kažem da je rulalo. Ne kažem da sam nahajpan i da želim konzolu odmah.
Al eto, da je toliki flop koliko se forsira skoro svugdje po netu (više manje ovdje, na redditu, na 4chanu, ng-u i sličnima)... ne znam, to je smiješno.

Po meni su jedino promašili s tom najavom blokiranja korištenih igara. Sve ostalo je okej.
Odnosno, sigurno neću kmečati i govoriti OMG PLEJSTEJŠN JE TOLIKO BOLJI OVO JE SMEĆE iako još nismo ništa vidjeli, a za 20-ak dana je E3.
Prd.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: RoboWarrior - 21. Svibanj, 2013., 23:08
Uz  sve ove novosti, nisam nešto posebno oduševljen za sada. Za to krivim Microsoft koji uporno forsira Kinect i ostala motion sranja te Home entertainemnt vrijednost zbog kojih sve zajedno kupuje 15-20% ukupnih kupaca konzole. Back. Comp. nisam niti očekivao, pa nisam niti previše razočaran, koliko god tužan bio. I sad još kažu da će Kinect morati biti spojen stalno na konzolu i da će doći uz svaku konzolu (Cijena 30% gore). Ja ću spojit taj kinect i elegantno ga okrenut u zid ili ispred njega neku knjižurinu stavit da me ne ometa prilikom igranja. Naravno, pod uvjetom da kupim ovo.

Povezivanje igara sa Live Accountom je bezvezno i glupo. Ko da nemaju dosta para, i sad je njih briga hoće li Mujo Hasi prodat KOL OF DJUTI 18 za pola cijene. Doduše, nejde mi u glavu to povezivanje previše. Što ako ja kupim igru fino, a konzolu ne povezujem na internet? To znači da ja neću moći igrati tu istu igru za koju sam dao novce?

Očekivao sam baš neke prezentacije igara ne samo trailere neke. 15 ekskluziva u godinu dana... e to je sad već opasno takmičenje sa Sony-em, i bit će dobro... Forza, priznajem, izgleda odlično. No mislim da nitko neće znati kako to stvarno izgleda iz raznih internet videa, nego će se to sve kako spada raspoznati tek kad se pokrene za stvarno. Isto vrijedi i za CoD, za sada ne mogu previše prosuđivati dok ne vidim još sadržaja i u boljem obliku. Osim njih, hrpetina vijesti na internetu u igrama koje su potvrđene za X1 (Dosadit će ljudima pisanje 'Xbox One' prije ili kasnije, pa... zašto čekati sa kračenjem), pa ajde. Bez obzira na to, vjerojatno ću i dalje igrati na 360 dok god će izlaziti novi naslovi za njega.

Sam dizajn konzole je dobar, no malo mi i fali ta njihova benchmark bijela. Svi govore kako je ogromna, no ja vam kažem to samo izgleda na slikama tako. Uvijek je bilo tako sa svim novim hardverajem, i na kraju će dosta malo ispasti. Dizajn kontrolera mi se za sada na svu sreću ne čini previše drugačiji nego prije. To je odlična vijest.

Halo serija sa Spielbergom će rulati, kraj priče.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Freddy - 21. Svibanj, 2013., 23:26
Sam dizajn konzole je dobar, no malo mi i fali ta njihova benchmark bijela. Svi govore kako je ogromna, no ja vam kažem to samo izgleda na slikama tako. Uvijek je bilo tako sa svim novim hardverajem, i na kraju će dosta malo ispasti. Dizajn kontrolera mi se za sada na svu sreću ne čini previše drugačiji nego prije. To je odlična vijest.

Jel ti znaš što znači benchmark? :wildboy:
I bijela nije neka prepoznatljiva Xbox boja, bar je xbox oduvijek bio crn.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: RoboWarrior - 21. Svibanj, 2013., 23:30
Ali 360 je bio tako predivno bijel. :wildboy: Sve dok ga opet nisu sa Slim i Elite verzijama ukakali.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: nije_zvone - 22. Svibanj, 2013., 00:52
svi osim normalnog x360 su crni :(
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 22. Svibanj, 2013., 01:30
Dobio press materijale sa screensima iz igara, pa evo par galerija.

GALERIJA: Call of Duty: Ghosts [NEXT-GEN] (http://www.hcl.hr/screenshots-call-of-duty-ghosts-next-gen-1576.html)
GALERIJA: Forza Motorsport 5 [Xbox One] (http://www.hcl.hr/screenshots-forza-motorsport-5-1574.html)
GALERIJA: Quantum Break [Xbox One] (http://www.hcl.hr/screenshots-quantum-break-1575.html)

Inače, Forza 5 i COD: Ghost slike sam morao smanjivati sa 7680x4800 rezolucija na nešto normalno, jer bi inače svaka slika imala preko 10MB. Quantum Break slike su došle u FullHd rezoluciji odmah u startu - što daje do znanja da će i igra biti u FullHD-u s takvom grafikom kakvu vidite na screensima.

I evo galerija sa slikama konzole, Kinecta novog i XO kontrolera.

GALERIJA: Xbox One [HARDWARE] (http://www.hcl.hr/screenshots-xbox-one-hardware-1573.html)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Cole - 22. Svibanj, 2013., 01:59
I dalje koriste XID cip. Pa ja ne vjerujem.
Fakat su debili...
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 22. Svibanj, 2013., 07:09
Potrebno biti online barem svako 24 sata da igramo singleplayer igre (http://kotaku.com/xbox-one-does-require-internet-connection-cant-play-o-509164109)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 22. Svibanj, 2013., 10:26
Ma svi su jako zbunjeni tamo, ovo je već ne znam koji put da čitam nešto što je netko ili krivo izjavio ili novinar krivo protumačio. Ovo mi djeluje kao da se čovjek smotano izrazio, nije ni siguran za tih 24 sata što je rekao.

Uglavnom, evo dobrog sažetka cijelog eventa:

Xbox One Reveal 2013 Highlights (http://www.youtube.com/watch?v=KbWgUO-Rqcw#ws)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: RoboWarrior - 22. Svibanj, 2013., 12:28
Potrebno biti online barem svako 24 sata da igramo singleplayer igre (http://kotaku.com/xbox-one-does-require-internet-connection-cant-play-o-509164109)

Evo ga opet! Pa zašto to forsiranje njihovih gluposti bez kojih je i ranije sve funkcioniralo sasvim u redu. :wildboy::wildboy:

Doduše, evo nove nade:

Citat:
While Phil Harrison (Lik kojeg su u članku intervjuirali) discussed many potential scenarios around games on Xbox One, today we have only confirmed that we designed Xbox One to enable our customers to trade in and resell games at retail," a Microsoft rep said. "There have been reports of a specific time period — those were discussions of potential scenarios, but we have not confirmed any details today, nor will we be."
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Mile_Ronhill - 22. Svibanj, 2013., 12:34
(http://img.gawkerassets.com/img/18of8t3b9xrjujpg/ku-medium.jpg)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: disc0 - 22. Svibanj, 2013., 12:51
(http://img.gawkerassets.com/img/18of8t3b9xrjujpg/ku-medium.jpg)
To je to :loludara:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Deadwalker - 22. Svibanj, 2013., 14:02
Ne shvaćam baš cendranje interneta oko dizajna konzole - ovaj retro štih je sasvim ok.
Inače, poprilično nezanimljiva konferencija - da, odgodili su najavu igara za E3, al ono, kod Sonyja se sve vrtilo oko igara i developmenta istih. Ovdje se pretežito pričali o televizijskim mogućnostima. I sportu. I Call of Dutyju koji izgleda kao malo ušminkani BO2. Zapravo, već mi ide na neku stvar taj "next-gen" - prikazuju ga kao da smo do jučer igrali govanca, a sada ćemo dobiti nešto svemirsko. Hitman: Absolution koji sam igrao jučer s uključenom tesalizacijom izgleda svemirski prema Ghostu.
Al ajd, veseli me dosta nova Forza, četvorka je rulala poprilično. I osam novih franšiza, valjda neće biti sve Kinect govanca.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Draka - 23. Svibanj, 2013., 07:39
Bas je lijep dizajn ;)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: perisimus - 23. Svibanj, 2013., 14:07
Sve mi to smrdi na reciklažu stare konzole. Kad pogledam ove videe sa prezentacija "nextgena" stari Rage mi ima bolju grafiku nego sve ovo. Oni će zapravo tek sad ostvariti ono (govorim o grafici) što su obećavali za ovu zadnju generaciju. I tu nije sigurno da će sve biti 1080 p i 60 sus nego se , kao i kod ostalih uređaja, dodaje hrpa nepotrebnih pizdarija koje će upotrijebiti samo mali dio ljudi i tako se diže cijena. Po ovome viđenom xbox 1 će za nas biti potpuno neisplativa konzola, bar dok se ne piratizira.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: heromaster - 23. Svibanj, 2013., 14:19
Lijep je dizajn,mada ne pratim te obavijesti oko xbox 360..
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 23. Svibanj, 2013., 14:43
Lijep je dizajn,mada ne pratim te obavijesti oko xbox 360..

Ne pratiš te "obavijesti oko Xbox 360"? To nema smisla čovječe. Ajmo pričat malo suvislije.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: LRusso465 - 24. Svibanj, 2013., 01:15
Ne znam cemu ovoliki hejt i ismijavanje konzole. Slazem se da je prezentacija podbacila, ali ostaje E3 da ms popravi stvari.

Isto tako je glupo poredjenje konzola vec sada, a na kraju ce to biti jednaki hardveri. Ljudi ce kupiti ono sto njima jednostavno vise pase. Igre ce izgldati jednako dobro.
Problemi oko stalne konekcije i koristenih igri kao i stalne povezanosti sa kinectom za menei nisu toliki.

 Ako realno gledam konzolu ne planiram nigdje nositi izvan kuce(niti sam x360 igdje nosio). Internet u kuci imam stalno, jedino u slucaju nekog kvara kod provajdera, ali to traje svega nekoliko sati(imam 24h da proradi). U zivotu nisam kupio koristenu igru ne znam zasto bi sad imao zelju.

Jedini problem je sto Xone ne podrzava stare headsetove i sl. Stvari. Ovo ostalo je sasvim uredu.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Cole - 24. Svibanj, 2013., 09:06
U mojem slucaju Xone ne podrzava headset i volan u vrijednosti 4000 kn, bravo za konzolu i politiku...
Mislim da su se gadno zajebali zbog politike.
Odmah poslje predstavljanja SONY dionice skocike su za 9%...

Da su imalo pametniji mogli su pomest pod s PS4...
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 24. Svibanj, 2013., 09:50
Taj skok dionica je inače potpuno nebitan. Uvijek se takvo nešto desi i praktički nema nikakav značaj.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: LRusso465 - 24. Svibanj, 2013., 13:56
Ok vec sam navao da je to mana sto ne podrzavaju stare headsetove, ali to je bilo i za ocekivati od MS-a. Ali ne znam o cemu se radi vezano za volane. Spomenuto je samo da nece podrzavati headset, kinect i joy od x360, to je ono sto je bilo zvanicno.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: RoboWarrior - 24. Svibanj, 2013., 14:37
Ovako će izgledati kutije za X1:

(http://i.imgur.com/hiMqhhV.jpg)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Replacement - 24. Svibanj, 2013., 16:29
I tu nije sigurno da će sve biti 1080 p i 60 sus
Sve osim ovoga je fail za "next-gen" konzole.

Dizajn je OK. (Dobro se ukapa u neki moderan dnevni boravak)

XO je namjenjen definitivno za USA tržište. TV ovako kod nas ionako neće fukncionirat.
Više su se koncentrirali na entertainment nego na gaming. A takva stvar će u USA proć odlično.
24h online nije zapravo nikakav problem - ionako bi konzola bila spojena online cijelo vrijeme.
Plaćanje korištenih igara je fail. Jedini rezultat koji to može dati (osim zarade Microsoftu) je povećanje piratizacije.

Što se tiče usporedbe sa PS4: po prikazanom slabija konzola od Sonyjeve. U startu se to možda neće primjetiti, ali kasnije bi PlayStation mogao imati veliku prednost što se tiče igranja.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: disc0 - 24. Svibanj, 2013., 18:04
Taj skok dionica je inače potpuno nebitan. Uvijek se takvo nešto desi i praktički nema nikakav značaj.

A negdje sam procitao da to na kraju nema veze s boxom, nego sa nekim krivim prijevodom di je ja mislim pisalo da je neki od direktora dobiva otkaz, ili manju placu ili tako nesto...
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Tegla - 25. Svibanj, 2013., 19:01
Na xbox forumu korisnik opisuje sve probleme i lose strane nove konzole, zajedno sa izvorima i linkovima:

The Xbox One story (http://forums.xbox.com/xbox_forums/general_discussion/f/3817/t/1362841.aspx)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 25. Svibanj, 2013., 19:43
danas sam naletio na dosta zanimljivu temu na neoGAF-u, a govori o jednom zakonu unutar EU koji se izravno tiče novog XBOnea. Prema zakonu Europske unije, bilo koji uređaj za snimanje mora posjedovati funkciju isključivanja snimanja, a već je poznato da će Kintect morati biti priključen da konzola mora raditi. Hoće li ovo možda dovesti do zabrane prodaje novog Xboxa u europskoj uniji ili će možda Microsoft ipak popustiti i uvesti mogućnost isključivanja kinecta?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Wyzard - 25. Svibanj, 2013., 19:59
Nisu valjda toliko glupi. Reći će jednostavno da zgasiš konzolu i to je to. A i da Kinect snima i na nekakvom stand by-u reći će ti da iskopčaš iz struje :mrs:

Uglavnom, meni osobno je Sony bio puno jasniji sa svojom vizijom budućnosti. Rekli su fino, nećemo imati streamanje PS3 igara odmah, ali jednom kad to bude izvedivo kako treba - bit će. Microsoft je s druge strane rekao samo ono što je htio reći i što mu je odgovaralo, te još naknadno muljao s odgovaranjem na pitanja koja svi s razlogom postavljaju.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 25. Svibanj, 2013., 20:09
da, ali jasno stoji da uređaj, poput laptopa, tableta, mobitela i sličnih uređaja unutar kojih je kamera "second" opcija (dakle nije primarni cilj postojanja tog uređaja poput fotoaparata i camcodera)  mora posjedovati opciju gašenja kamerice na tim uređajima za vrijeme rada tih uređaja, ergo u te uređaja pripada i sami kinect
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 26. Svibanj, 2013., 09:43
Naravno da će imati funkciju gašenja kamere ili što god drugo je potrebno da bi bio u skladu sa zakonima različitih tržišta... i naravno da će se moći prodavati u europskoj uniji i praktički svugdje drugdje. Nisu zakoni od jučer, a nije ni Microsoft.

Nego, video sažetak predstavljanja Xbox Onea na službenom YouTube kanalu Xboxa sada ima zaključane komentare:

http://youtu.be/L0HgsIf-ps4 (http://youtu.be/L0HgsIf-ps4)

I ima 5 i pol tisuća dislajkova naspram manje od 2000 lajkova.

I ima slova "ps4" u linku :hihi:

http://youtu.be/L0HgsIf-ps4
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: nije_zvone - 26. Svibanj, 2013., 17:30
Ako je bilo, sozz, nisam aktualan zadnjih dana.

ovo dosta rula
Francis Discusses the Xbox One Reveal (http://www.youtube.com/watch?v=SyD1VlQdj2s#ws)

ovo je simpatično
Xbox One Reveal 2013 Highlights (http://www.youtube.com/watch?v=KbWgUO-Rqcw#ws)

Ocjena prezentacije:

(http://i.imgur.com/gCKn3Yv.jpg)/10
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Replacement - 26. Svibanj, 2013., 18:21
I ima 5 i pol tisuća dislajkova naspram manje od 2000 lajkova.
Vjerojatno će i to maknut.

Citat:
I ima slova "ps4" u linku :hihi:
Ovo je zakon.:D
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: LRusso465 - 28. Svibanj, 2013., 15:22
Svi govore kako je konzola glupost, ovo ono. a sa pred-narudjbama konzola obara rekord kompanije u zadnje 24 godine... :mrs:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 28. Svibanj, 2013., 16:24
a što bi trebala oboriti. microsoft miševe? surface? ono, microsoft i nije toliko hardware kompanija, pa ovo i nije neki pretjeran uspjeh
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: disc0 - 28. Svibanj, 2013., 16:29
Svi govore kako je konzola glupost, ovo ono. a sa pred-narudjbama konzola obara rekord kompanije u zadnje 24 godine... :mrs:

Inace se to nemore lazirat, kao i konstanto silovanje Samsung galaxy i Iphone mobitela, di god citam se spominju i uvijek jedan od njih najprodavaniji i obara rekorde...iskacu iz pastete, e tako i M$ sad siluj sa svojim MaxTV-om.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: n3n0 - 30. Svibanj, 2013., 16:10
Dobio sam od amazona mail promotivni za prednarudzbu xboxa, cijena 600 funti. To je oko 5300 kn u engleskoj, a pitanje koliko kod nas. Sumnjam da ce onda ps4 biti "samo" 3500 kn.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 30. Svibanj, 2013., 16:29
To je placeholder, tj. cijena koja stoji tamo dok se ne otkrije stvarna preporučena maloprodajna cijena od strane Microsofta.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 03. Lipanj, 2013., 19:03
If XBOX ONE Were A Girl (http://www.youtube.com/watch?v=r2Ug29BVEPI#ws)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: buby8992 - 05. Lipanj, 2013., 18:07
Microsoft navodno ima problema sa eSRAM, pa će izgleda morati downgreadti ionako već slabi GPU clock na Xbox One.

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=576869 (http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=576869)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Dragster - 07. Lipanj, 2013., 12:54
The Xbox One Press Release -Break Your Kinect (http://www.youtube.com/watch?v=cn_NoMjuFLc#ws)

:hiha::hihi:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: disc0 - 07. Lipanj, 2013., 21:11
Ja definitivno prekrizio xbone :
LINK (http://www.maxconsole.com/news/XBOX%20360/Xbox-One--Official-Details-on-License---Connectivity-RKSID00000000000000000961.html)

Ovo da djele djabe nece ic...bas me zanima sta ce sony rec na E3, Wii U izgleda sve bolje i bolje.

EDIT: sad vidim da ste to vec stavili kao vjest... :ementaler:
Svejedno jako jako lose od m$, oni se valjda zele pokopat na svim podrucjima.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Yuri - 08. Lipanj, 2013., 01:38
(http://www.abload.de/img/drm4yjrw.png)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Cole - 08. Lipanj, 2013., 01:41
Svakim danom me sve vise sokiraju.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Draka - 08. Lipanj, 2013., 01:55
Samo se uzdam u to da će PS da zabriljira, da se ovaj izmet ne proda u više od 2 komada.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: snowblind - 20. Lipanj, 2013., 00:15
Citat:
"An internet connection will not be required to play offline Xbox One games - After a one-time system set-up with a new Xbox One, you can play any disc based game without ever connecting online again. There is no 24 hour connection requirement and you can take your Xbox One anywhere you want and play your games, just like on Xbox 360.

"Trade-in, lend, resell, gift, and rent disc based games just like you do today - There will be no limitations to using and sharing games, it will work just as it does today on Xbox 360.

Microsoft reverses position on Xbox One DRM (http://www.eurogamer.net/articles/2013-06-19-microsoft-will-reverse-position-on-xbox-one-drm-today-report)

Izgleda da su shvatili kako bi masno popušili da su ostali pri prvotnim odlukama, ali ovo samo pokazuje da nemaju blagog pojma što bi s konzolom. U svakom slučaju, ovo je dobra vijest za sve one koji planiraju kupiti konzolu.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 28. Srpanj, 2013., 18:08
Michael Patcher, poznati gaming analitičar i broker, unutar svoje nove Pach-Attack! epizode (http://www.gametrailers.com/videos/8u4lvf/pach-attack--when-will-the-xbox-one-turn-a-profit-) dobio je zanimljivo pitanje: "Koliko Xbox Onea mora Microsoft prodati prije nego počne zarađivati?" Budući da je Microsoft potrošio ogromnu količinu novca na razvoj te oglašavanje (Patcher pretpostavlja da će se iznos potrošen na oglašavanje krećati od pola do jedne milijarde dolara godišnje), Patcher tvrdi da će s prodatih 10 milijuna jedinica godišnje Microsoft biti u plusu. U to treba uračunati i Gold pretplatu, prodaju first party i third party naslova, specijalne usluge poput TV programa i slično.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Mile_Ronhill - 28. Srpanj, 2013., 18:38
Ništa od toga.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 29. Srpanj, 2013., 03:52
A to si zaključio po...?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 31. Srpanj, 2013., 14:18
Michael Patcher, poznati gaming analitičar i broker, unutar svoje nove Pach-Attack! epizode (http://www.gametrailers.com/videos/8u4lvf/pach-attack--when-will-the-xbox-one-turn-a-profit-) dobio je zanimljivo pitanje: "Koliko Xbox Onea mora Microsoft prodati prije nego počne zarađivati?" Budući da je Microsoft potrošio ogromnu količinu novca na razvoj te oglašavanje (Patcher pretpostavlja da će se iznos potrošen na oglašavanje krećati od pola do jedne milijarde dolara godišnje), Patcher tvrdi da će s prodatih 10 milijuna jedinica godišnje Microsoft biti u plusu. U to treba uračunati i Gold pretplatu, prodaju first party i third party naslova, specijalne usluge poput TV programa i slično.

A mogli bi prodati 10 milijuna godišnje, ali čini mi se da je to neki vrh gledajući koliko je negativnosti okružilo One po internetu... i koliko košta... i koliko pozitivne vibre okružuje konkurenciju iz Sonya. Sve zajedno kad uračunam, ne znam... u prvih godinu dana ne bi rekao da će biti baš 10 milijuna, ali tijekom druge godine već da. Jer iako se u tim našim gaming krugovima razvila misao da je Xbox One sam đavo kojeg nitko neće kupovat, hrpa rendom ljudi koji imaju X360 nisu ni doživjeli sve te internet negativnosti oko konzole, oni bi samo rado kupili taj kul novi Xbox s tim kul novim Kinectom. I mislim na amerikance ponajprije jel.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 31. Srpanj, 2013., 22:20
A vjerovatno će i prve godine uspjeti skupiti 10 milijuna korisnika, s tim na umu da će vjerovatno ogroman postotak korisnika otpasti na amerikance i britance koji su skloni Xbox konzolama. Jedna reklama za vrijeme SuperBowla s Xbox Oneom i novim Call of Dutyjem bi trebala prodati pola milijuna primjeraka konzole. No isto tako se slažem da će PS4 uzeti puno veći tržišni kolač za vrijeme prve godine konzole, primarno zahvaljujući Europi i Aziji, kao i brojnim MS-ovim potezima kojima su širom otvorili vrata Sonyju.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: snowblind - 08. Kolovoz, 2013., 18:44
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lbrmAsxJPv4#at=164 (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lbrmAsxJPv4#at=164)

Ipak headset dolazi uz konzolu.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 13. Kolovoz, 2013., 03:15
Xbox radi bez Kinecta (http://www.ign.com/articles/2013/08/05/ask-microsoft-anything-about-xbox-one)

Nakon zaokreta od 180° što se tiče DRM-a, Microsoft je ponovno učinio jako zanimljiv potez: Xbox One moći će raditi iako Kinect nije priključen.

Očekujem uskoro i Xbox One bez Kinecta za 400$ :hiha:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 14. Kolovoz, 2013., 23:25
Xbox One ne stiže u 21 zemlju, već samo u njih 13 (http://news.xbox.com/2013/08/xbox-one-confirmed-markets)

Citat:
Our priority is ensuring our customers get the best Xbox One experience the first day it is available. To do that, and in order to meet demand, we have adjusted the number of markets that will receive Xbox One in November to 13 markets, including Australia, Austria, Brazil, Canada, France, Germany, Ireland, Italy, Mexico, Spain, United Kingdom, United States and New Zealand, in November.

We remain committed to launching Xbox One in Belgium, Denmark, Finland, Netherlands, Norway, Russia, Sweden, Switzerland, as soon as possible in 2014.

Također, ljudi koji su prednaručili konzolu iz odbačenih 8 zemalja će dobiti igru besplatno uz konzolu.

Po meni je ovo potvrda teze o ubrzanom izbacivanju konzole zbog konkurencije (čitaj Sonyja) što je dovelo do mnogih negativnih stvari omotanih oko Xbox Onea.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 16. Kolovoz, 2013., 14:24
Microsoft objasnio razlog odgađanja konzole, kao i način igranja izvan podržanih 13 zemalja (http://www.eurogamer.net/articles/2013-08-15-microsoft-explains-how-xbox-one-importing-could-work)

Prema riječima direktora marketinga Albert Penelloa, Xbox One je odgođen u 8 zemalja zbog glasovne podrške koju još trebaju odraditi, a ne zbog nedostatka konzola.
Također, zanimljiv je paragraf:
Citat:
"When the console launches this November, we will support Xbox One in 13 markets. Xbox One may be used in all countries, including the non-launched markets. In addition, Xbox One games are not region locked. Any Xbox One game purchased at retail can be used in any country on any Xbox One," said Microsoft in a statement.
"That said, there needs to be a valid payment method corresponding to a supported launch country in order for any transactions to occur over Xbox Live, and some content may not be accessible outside launch markets due to geographic content restrictions imposed by content right holders."

Dakle, igre ćemo moći igrati bilo gdje, no nećemo moći kupovati digitalni sadržaj izvan dostupnih zemalja.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 20. Kolovoz, 2013., 15:50
Evo i liste launch naslova za Xbox One:

•Assassin's Creed IV Black Flag (Ubisoft, Ubisoft)
•Battlefield 4 (DICE, Electronic Arts)
•Call of Duty: Ghosts (Infinity Ward, Activision)
•Crimson Dragon (Grounding/Land Ho!, Microsoft Studios)
•Dead Rising 3 (Capcom Vancouver, Microsoft)
•FIFA 14 (EA Sports, Electronic Arts)
•Fighter Within (AMA Ltd., Ubisoft)
•Forza Motorsport 5 (Turn 10 Studios, Microsoft Studios)
•Just Dance 2014 (Ubisoft Paris, Ubisoft)
•Killer Instinct (Double Helix, Microsoft Studios)
•LEGO Marvel Super Heroes (TT Games, Warner Bros. Interactive)
•Lococycle (Twisted Pixel, Microsoft Studios)
•Madden NFL 25 (EA Sports, Electronic Arts)
•NBA 2K14 (Visual Concepts, 2K Sports)
•NBA LIVE 14 (EA Sports, Electronic Arts)
•Need for Speed: Rivals (Ghost Games, Electronic Arts)
•Peggle 2 (Popcap, Electronic Arts)
•Powerstar Golf (Zoe Mode, Microsoft Studios)
•Ryse: Son of Rome (Crytek, Microsoft Studios)
•Skylanders: Swap Force (Vicarious Visions, Activision)
•Watch Dogs (Ubisoft Montreal, Ubisoft)
•Zoo Tycoon (Frontier Developments Ltd., Microsoft Studios)
•Zumba Fitness: World Party (Zoë Mode, Majesco)

23 naslova, fina brojka, još samo da su otkrili datum izlaska konzole :hiha2:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 04. Rujan, 2013., 15:04
Pratite Xbox Wire (http://news.xbox.com/) u 15h, trebao bi biti objavljen datum izlaska Xbox Onea. Prema nekim glasinama koje sam pročitao, 22.studenog je datum izlaska za tier 1 zemlje.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 04. Rujan, 2013., 16:12
Očigledno imam dobre insidere :hiha: budući da Xbox One zbilja izlazi 22. studenog (http://news.xbox.com/2013/09/xbox-one-launch) za prvih 13 zemalja.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Wyzard - 06. Rujan, 2013., 12:43
http://www.gametrailers.com/videos/fpa8st/mega64-what-do-you-do-with-a-kinect-
What do you do with a kinect :hihi:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Me666 - 07. Listopad, 2013., 09:42
Xbox one controller close up and headset 8,212 views (http://www.dailymotion.com/video/x15ms8h)

Headset i kontroler

XBOX ONE UNBOXING-1080p 31,564 views (http://www.dailymotion.com/video/x15ms9k)

Headset, kontroler, konzola, Kinect 2

Bacite oko dok Microsoft ne ukloni

_________________________


EDIT: Osobni dojam - sve izgleda stvarno prelijepo i kao nešto što bi se savršeno uklopilo u jedan moderan dom... ne znam, sad želim :wildboy:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Freddy - 07. Listopad, 2013., 18:00
Zašto on ima Dev kit? :wildboy:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Cole - 07. Listopad, 2013., 18:33
Možda mu je tata netko i nešto u Microsoftu. :wildboy:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 07. Listopad, 2013., 18:50
Koliko sam čuo, dosta šefova produžnica gamerskih lanaca (BestBuy i sl) u Americi dobivaju Xbox One besplatno, pa mu možda stari radi tamo
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 07. Listopad, 2013., 18:57
Inače, šašavi Kyle o veličini konzola :hihi:

Game Trailers - Not Funny Gt: Totally Real Next-Gen Unboxing (http://www.youtube.com/watch?v=U-MJO9ZBMnU#)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: disc0 - 09. Studeni, 2013., 20:41
@kaiser...: da Kyle je bas fora lik :ave:

Neki prika iz USA dobio konzolu ranije, pa ga benali :fpalm:
Uglavnom evo LINK (http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=711673) di ima nekih zanimljivosti vezanih uz XBONE ;)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: WEAPONX - 09. Studeni, 2013., 20:45
Jel to XBONE postala službena skračenica? Užasno izgleda i zvuči. Kaj fali X1 ili XB1?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: disc0 - 09. Studeni, 2013., 20:47
Jel to XBONE postala službena skračenica? Užasno izgleda i zvuči. Kaj fali X1 ili XB1?
Naravno da je nesluzbeno :thumbs:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: WEAPONX - 09. Studeni, 2013., 20:50
Mislio sam opčenito jer sam prilično siguran da sam vidio to na više lokacija.

(http://wpmedia.business.financialpost.com/2013/05/xbox-one-called-xbone-probably-a-less-terrible-name.jpg)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 09. Studeni, 2013., 20:53
A ono, sami sebe su zahebali (mislim na Microsoft) budući da su rekli da im to nije službena skraćenica, gameri su naprosto automatski počeli koristiti taj izraz :hiha:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 21. Studeni, 2013., 18:07
Xbox One White Unboxing - Microsoft Employee Limited Edition (Launch Team 2013) (http://www.youtube.com/watch?v=BW7JFA6DJ0U#ws)

Izgleda prekrasno :wildboy: inače, ovo je za Microsoftove zaposlenike, ne može se kupiti :hiha2:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaj_god - 21. Studeni, 2013., 18:33
Vau, inače mi xbone ljepši nego ps4 :ementaler:, ali ovo izgleda j****o

Inače vidim da nitko ne komentira prve recenzije, xbone od polygona dobio 8 :solidus:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 21. Studeni, 2013., 18:45
A nez, i dalje sam skeptičan oko Onea na našim prostorima. Mislim OK u Americi, tu je kablovska, razne ponude, Netflix, NBA i šta već ne, no kod nas to ništa ne radi. Na kraju dobijemo proizvod s mnoštvom prednosti koje ne možemo iskoristiti. Bilo bi super recimo da MS Hrvatska sklopi sporazum s HT-om ili nekim drugim davateljem usluge pa tako nešto ponude i u Hrvatskoj

Inače, što se tiče samog gaminga, konzola će biti OK, sigurno ne nešto revolucionarno, no imati će sve najbitnije multplatform naslove i sigurno je dobra investicija. Još da izbace Kinect i smanje cijenu...
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: progabbeing-ixy - 21. Studeni, 2013., 19:00
Ne zna se ni hoće li konzola službeno biti u prodaji kod nas i imati podršku.
Nekakvih sporazuma s T-Comom i ekipom sigurno neće biti, bar ne još nekoliko godina.

Nemaju ni u Americi nikakve dogovore s TV kućama. Netflix, Hulu i slični su potpuno druga stvar.
Tu problem nije u Microsoftu i Xboxu. Sama TV podrška u Oneu? Tu XBO više manje glumi daljinski.
Ne radi ništa puno pametnije od toga.

A nema baš razloga zašto to ne bi radilo s našom kablovskom/MaxTV-om ili čim već.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 21. Studeni, 2013., 19:42
E pa to i jeste stvar, nema službene podrške. A ono zbog čega Xbox One i jeste specifičan je "Kinect", ono rekneš Xbox, prebaci na taj kanal i već je tamo. A naši kanali, sve te specifičnosti zbog čega i je poseban nećemo moći koristiti. Da, moći ćeš gledati TV kao i prije, ali bez ikakvih prednosti.

I da, kod nas ne postoji Hulu, Netflix i ostali servisi, dakle ograničeni smo samo na igranje, upravo to što si rekao, XboxOne postaje samo daljinski.

Dakle, sve ove prednosti iz recenzija kod nas ne vrijede. Ostaju samo igre. Microsoft treba još dosta Titanfalla da opravda visoku cijenu, pogotovo izvan SAD/UK tržišta
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: progabbeing-ixy - 21. Studeni, 2013., 19:52
E pa to i jeste stvar, nema službene podrške. A ono zbog čega Xbox One i jeste specifičan je "Kinect", ono rekneš Xbox, prebaci na taj kanal i već je tamo. A naši kanali, sve te specifičnosti zbog čega i je poseban nećemo moći koristiti. Da, moći ćeš gledati TV kao i prije, ali bez ikakvih prednosti.

O tome i govorim - daljinski. Nema tu nikakve super posebne magije i dogovora s televizijskim kućama.
To kad kažeš "Xbox, watch ESPN" i on prebaci na ESPN? To nema baš nikakve veze s ESPN-om, kablovskom kompanijom ili bilo kim drugim.
Xbox jednostavno pronađe kanal koji se zove kako si rekao i prebaci na njega. Ali kao što piše u recenzijama, ti i dalje vidiš cijeli UI overlay tog set top boxa, kablovske ili čega već. Ništa tu nije na bilo koji način integrirano u XBO sustav.
Čak i u Americi XBO trenutno služi SAMO kao daljinski.

Tak da ono, van Netflixa i sličnih servisa (koji ovdje ne rade neovisno o tome jel ideš preko xboxa ili ne), ne gubimo baš previše u odnosu na Ameriku.
Bar ne zasad.
To je sve što sam htio reći,,, nisam komentirao cijenu, igre ili bilo što drugo. xD

Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: disc0 - 21. Studeni, 2013., 20:20
E pa to i jeste stvar, nema službene podrške. A ono zbog čega Xbox One i jeste specifičan je "Kinect", ono rekneš Xbox, prebaci na taj kanal i već je tamo. A naši kanali, sve te specifičnosti zbog čega i je poseban nećemo moći koristiti. Da, moći ćeš gledati TV kao i prije, ali bez ikakvih prednosti.

I da, kod nas ne postoji Hulu, Netflix i ostali servisi, dakle ograničeni smo samo na igranje, upravo to što si rekao, XboxOne postaje samo daljinski.

Dakle, sve ove prednosti iz recenzija kod nas ne vrijede. Ostaju samo igre. Microsoft treba još dosta Titanfalla da opravda visoku cijenu, pogotovo izvan SAD/UK tržišta

Pa Titanfall nije ekskluziva, dolazi i na PC :hiha:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 21. Studeni, 2013., 20:31
Da, i na X360, ali je Xbox ekskluziva za konzole, dakle nema šanse da igru vidimo na PS3/PS4, barem što se tiče prvog nastavka.  Dakle ako je se netko predomišljao između PS4 i Xbox One, možda ga upravo Titanfall privuče na MS stranu

Ali ono, multiplatform naslovi se već potvrđeno bolje vrte na PS4, obe konzole imaju MP pretplatu, ali je PS4 jeftiniji, dakle da budu konkurentni treba im još ekskluzivnih naslova
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Deadwalker - 22. Studeni, 2013., 10:45
Mene kod Xbox Onea jedino privlači Forza 5 koja je, koliko vidim, jedini launch naslov koji vrijedi odigrati. Što se tiče toga gdje će se igre "bolje vrtiti", treba još pričekati da se developeri upoznaju bolje s novim platformama. PS4 ima kao prednost u objekitvno naprednijoj GDDR5 memoriji (što je vrlo dobro argumentirano na par mjesta na internetu), no nisu Microsoftovi inženjeri amateri da nisu mogli predvidjeti nedostatke arhitekture koje su odabrali.

Možda će kod Xbox portova trebati programeri uložiti malo više vremena u optimizaciju enginea kada je riječ o alokaciji sistemskih resursa (ponajviše kod naslova otvorenog tipa), no sumnjam da će to biti (financijski) problem za tržište koje će vjerojatno narasti na 100 milijuna ljudi, ako ne i više. Opet će se sve na kraju vrtiti oko ekskluziva što je bio slučaj i kod prethodne generacije.

Čak bi rekao da Xbox One ima dugoročno bolju perspektivu jer je dio jednog velikog ekosustava koji obuhvaća PC računala, tablete i smartphoneove.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 22. Studeni, 2013., 12:25
Ma sve to stoji, koliko sam čitao po NeoGAF-u developeri se najviše tuže na kompliciranje sa ESRAM memorijom jer im nepotrebno oduzima vrijeme, ostalo je dosta slično u oba sustava.

Zato sam i napisao, ekskluzive (i možda neke nove tehnologije, nešto se šuška oko Sonyjevog VR, možda i Microsoft nešto skriva) prodaju konzole, pitanje je samo koliko će Microsoft duboko zavući ruku u kesu (ipak uskoro dobijaju novog glavnog direktora, jedan od kandidata Elop, koji je inače uništio mi najdražu Nokiju :hiha2: , je u komentariju prije par godina rekao da bi prodao Xbox i Bing odjeljenje :chair: ) i platiti još par ekskluziva, jer Microsoft sigurno nema količinu dobih first party razvojnih timova kao Sony
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: disc0 - 22. Studeni, 2013., 16:59
Meni pak nikako nije jasno da za potpuno isti APU, Sony ima integrirano napajanje i smijesni kuler iz laptopa u jako tijesnom prostoru, dok MS ima vanjsko napajanje i posteni kuler sa  puno mjesta....
Bas me zanima ko se tu zeznuo, MS koji ce gubit lovu zbog skupljeg rijesnja ili Sony koji ce gubit lovu zbog pretjeranog umiranja konzola (kao x360 RROD) :geek:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Colu - 27. Studeni, 2013., 17:09
Pozdrav ljudi evo meni jucer stigao napokon day one edition :mrgreen::mrgreen: jako sam zadovoljan ima puno toga na sta se treba naucit trebam jos namjestit portove i neke stvari da to sve bez problema radi pa ako neko tu bude imao neku informaciju zahvaljujem unaprijed pozdrav.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 27. Studeni, 2013., 17:36
Malo slika, unboxing, dojmovi, kontroler, podjeli malo ljubavi s nama <3 :ementaler:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Cole - 27. Studeni, 2013., 17:39
Mislim da nakon ovoga ide štednja za X1 i volan.

Forza Motorsport 5 First Hour Gameplay w/ Thrustmaster Ferrari 458 Italia by Inside Sim Racing (http://www.youtube.com/watch?v=KAXB-Kp9Ays#ws)
:wildboy:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Colu - 04. Prosinac, 2013., 15:20
Pozdrav evo mene opet molio bi za pomoc ovdje oko otvaranja portova na novom boxu,isao sam ih otvarat po starom sistemu ko na  x360 ali mi varira neki put pise NAT TYPE stricted neki put open sad na kraju sam samo napravio exposed host na ruteru i tu ip adresu unio rucno u xbox i pise mi nat type open ali sav onaj portforwarding je onda bezveze molio bi pomoc oko toga jer na netu nemogu jos nista nac a stalno me izbacuje iz igre hvala unaprijed.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Freddy - 26. Prosinac, 2013., 18:01
Stigao je Xbox One pred nekoliko dana i u HCL urede. Linkat ću nekoliko slika, ali samo u obliku linka kako post ne bi bio prevelik. Ionako ćemo uskoro napraviti malu galeriju slika na portalu koju ćete moći pregledati.

Nego, jel još netko nabavio konzolu? Pridružite nam se u temi o iskustvima i prvim dojmovima.

Slike:
http://i.imgur.com/speY7gW.jpg (http://i.imgur.com/speY7gW.jpg)
http://i.imgur.com/q1yiVdD.jpg (http://i.imgur.com/q1yiVdD.jpg)
http://i.imgur.com/7uk11Y7.jpg (http://i.imgur.com/7uk11Y7.jpg)
http://i.imgur.com/vJ7S3NA.jpg (http://i.imgur.com/vJ7S3NA.jpg)
http://i.imgur.com/HojPDeF.jpg (http://i.imgur.com/HojPDeF.jpg)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: LRusso465 - 27. Prosinac, 2013., 16:55
Ocetel uskoro neki unboxing konzole raditi, kao i sa PS4? Evenutalno kasnije recenzije hardvera i softvera...
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: PS-Gamer - 12. Veljača, 2014., 20:07
Ajde pisite dojmove malo :clap:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 31. Ožujak, 2014., 19:24
Phil Spencer imenovan šefom Xbox odjeljenja (http://news.xbox.com/2014/03/xbox-one-a-new-day-at-xbox)

Jedna od boljih vijesti za Xbox One, Phil je dosta prizeman tip, nadam se da će ovo značiti i neke promjene u ovom odjeljenju :hug
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 02. Travanj, 2014., 20:52
Opa, Microsoftove aplikacije (one unutar Metro sučelja) će budućom nadogradnjom biti podržane i na Xbox One :ave: Evo Vergeov live (http://live.theverge.com/microsoft-build-2014-live-blog/) prijenos Microsoftove konferencije
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Wyzard - 02. Travanj, 2014., 21:02
Zanimljivo

Sad još samo da netko i napravi korisnu metro aplikaciju... jer takvu još nisam vidio u ove dvije godine.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 02. Travanj, 2014., 21:08
Glavna aplikacija će sigurno biti neki od emulatora :hiha:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 04. Travanj, 2014., 17:24
Head of Xbox: Phil Spencer Discusses New Role (http://www.youtube.com/watch?v=AYil9yd0Dmw#ws)

Dosta dobar intervju, Phil se čini kao izvrstan izbor, čeka se E3 :piva:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Wyzard - 04. Travanj, 2014., 17:36
Ice Cool je.
I mislim da će biti veselo na E3 konferencijama.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 04. Travanj, 2014., 18:07
Da, ovo bi trebao biti najbolji E3 sajam ikad, Sony treba potvrditi svoju nadmoć, Microsoft mora uzvratiti odličnom postavom igara i nečim što će konkurirati Project Morpheusu, a tek Nintendo.... Ovo se jedva čeka :ementaler:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 13. Svibanj, 2014., 17:57
Xbox One bez Kinecta? (https://twitter.com/MCVonline/status/466227690878808064)

Navodno će sad najaviti to, pratite internetove :ave:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 13. Svibanj, 2014., 18:04
SLUŽBENO JE: Xbox One bez Kinecta 399$ (http://www.hcl.hr/vijesti-najavljeno-snizenje-cijene-xbox-one-konzole-10926-15.html)

Što vjerojatno znači da će toliko koštati i u eurima. Očekivao sam da će napasti Sony agresivnijom cijenom, barem s 350$.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Wyzard - 13. Svibanj, 2014., 19:11
Citat:
more than 80 percent of you are actively using Kinect, with an average of 120 voice commands per month on each console. Some of the most popular voice commands include “Xbox On,” “Xbox Broadcast” and “Xbox Record That.”

PRIZNALI SU DA KONZOLOM PRISLUŠKUJU LJUDE ;)  :hiha:

Dobro su se izvukli, sad jedva čekam vidjeti Sonyjev odgovor. Jer odgovora mora biti - više nije dosta to što je PS4 tehnički nešto malo snažniji.

Iako, šteta nekako što su ovo otkrili ranije. Nekako bi mi bio veći deal da su pokazali hrpu igara na E3 i onda za kraj rekli - sve to na konzoli 100 dolara jeftinije, počevši od danas.

Ali kužim zašto nisu, jer bi onda sami sebi uskočili u usta s obzirom da su prije pola godine negdje govorili kako je Kinect apsolutno krucijalan i neizostavan dio Xbox One iskustva i da ne planiraju konzolu bez njega. Tj. umanjili bi samu vrijednost Kinecta na E3 sajmu - uopće ne bi bilo važno što bi za njega najavili na konferenciji, glavna vijest bila bi da stiže jeftinija konzola bez njega...

Doduše, nije kao da će i inače biti važno sada što god najave u vezi Kinecta :hiha:  Ali glasine kažu da bi moglo biti nekoliko interesantnih igara, među kojima jedna koja se kontrolira glasom ili tako nešto.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 13. Svibanj, 2014., 19:29
Zašto bi Sony morao odgovarati? I dalje imaju tehnički jaču konzolu koju prodaju po istoj cijeni kao konkurencija. Sada su bitne samo ekskluzive, ništa više.

Inače logičan potez, iako su vrijednost Kinecta umanjili do tolike razine da će ga koristiti samo možda neka Microsoftova igra, ekskluziva i Just dance :hiha:

Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Wyzard - 13. Svibanj, 2014., 20:46
Pa moraju dati argument u vidu tih ekskluziva. Nisam mislio na sniženje cijene.

Izuzev tog tehničkog dijela, MS je sad praktički izjednačio većinu stvari, ako ne i sve.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 13. Svibanj, 2014., 21:05
Pa da, sada postaje stvarno zanimljivo, a najveći dobitnik ćemo biti upravo mi igrači :hug Jedini Sonyjev skriveni adut je VR uređaj, no treba vidjeti kako će se to odigrati, ovo ostalo je sve dosta slično
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: mtl - 29. Svibanj, 2014., 06:23
Pozdrav svima. Imam jedno pitanje, nadam se da cete mi rado odgovoriti na njega. Dakle, od PS 2, nisam koristio konzole za igranje igra nego jedino pc.. sada zelim to promjeniti. Zanimam se za kupnju xbox one. Mozete li mi reci odgovor na jedno pitanje vezano uz igre. Kako funkcionira koristenje igra na xbox one, mislim da li je moguce posuditi igru od prijatelja, instalirati i vratiti igru prijatelju a da mogu igrati bez problema bez dvd-a? Hvala
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: disc0 - 29. Svibanj, 2014., 08:30
Pozdrav svima. Imam jedno pitanje, nadam se da cete mi rado odgovoriti na njega. Dakle, od PS 2, nisam koristio konzole za igranje igra nego jedino pc.. sada zelim to promjeniti. Zanimam se za kupnju xbox one. Mozete li mi reci odgovor na jedno pitanje vezano uz igre. Kako funkcionira koristenje igra na xbox one, mislim da li je moguce posuditi igru od prijatelja, instalirati i vratiti igru prijatelju a da mogu igrati bez problema bez dvd-a? Hvala

Ne.

Mozes posudit i drzat igru kod sebe dok igras, kad nema bluray-a nema ni pokretanja igre.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 05. Lipanj, 2014., 18:02
Upravo je Major Nelson na svojoj stranici (http://majornelson.com/2014/06/05/pc-drivers-for-the-xbox-one-controller-available-now/) objavio linkove za download drivera od Xbox One kontrolera za PC. Evo da ih i ovdje nabacim:

PC driver za Xbox One kontroler (x86) (http://mjr.mn/XboxOnePCDriversx86)

PC driver za Xbox One kontroler (x64) (http://mjr.mn/XboxOnePCDriversx64)

Freddy, očekujem tvoj osvrt :thumbs:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: disc0 - 05. Lipanj, 2014., 19:35
Eh, sad bi mogao ubost i x1 kontroler .... ili ne...
Uf bas gledam 55€, pa nebi se bas moglo reci da je jeftin :hiha2:
Plus ako sam dobro skuzio, treba u njega ugurat baterije (jer u danasnje vrijeme on nema Li-Ion bateriju?!) i onda ga spojit zicom da bi radio...ono malo glupo, kontroler na baterije, na zicu.

Ajd vjerovatno ce izbacit win verziju kontrolera sa dongleom.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: HighCroGaming - 26. Srpanj, 2014., 23:44
Ljudi htio sam vas pitati ja sam uzeo xbox one i postavio sam da sam iz UK i sad kad udem u xbox.com cijene su mi u dolarima pa mi je bilo sumnjivo dali cu ja dobiti igricu na acc ?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: CroEnigma - 28. Srpanj, 2014., 02:34
Može li se ova aplikacija skinuti?
https://www.youtube.com/watch?v=Hi5kMNfgDS4 (https://www.youtube.com/watch?v=Hi5kMNfgDS4)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: kaisersephirot - 28. Srpanj, 2014., 04:16
Mislim da ovo nije aplikacija već samo Kinect SDK, neka me netko ispravi ako sam u krivu
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: LRusso465 - 19. Kolovoz, 2014., 18:47
Ja i dalje cekam recenziju konzole od HCL-a. A kako stvari stoje to se nikad nece desiti. Ipak se nadam :(
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: virty - 24. Kolovoz, 2015., 13:01
Da dignem temu iz mrtvila, kupujem novi Xbox One pa ako znate di ima za kupiti model sa 1TB hdd-a i 2 godine jamstva, pljunite linkove :)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: virty - 28. Rujan, 2015., 16:28
Nova periferija stigla :piva:

(http://compass.xbox.com/assets/1e/1b/1e1bed3e-e593-4b76-98bc-eb7d06106494.jpg?n=xbox-one-covert-forces-wireless-controller_hardware_image_960x540_01.jpg) (http://www.konzolokszervize.hu/data/picture_product/67/13767/xbox-one-wireless-controller-covert-forces--vezeteknelkuli-iranyito-szurke-alcafestessel--xboxone-box.jpg) (http://i90.photobucket.com/albums/k273/DIGAOVR/headset2__10155_zoom.jpg~original)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Cole - 28. Rujan, 2015., 23:44
Boxara ili samo kontroler za Xbox?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: virty - 29. Rujan, 2015., 16:44
Boxara ili samo kontroler za Xbox?
Nisam te razumio :)
Imam uz ovu periferiju također i Xbox One konzolu ako to pitaš :)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Proximo - 03. Studeni, 2015., 12:19
Ovako malo da kao padobranac uletim, uzeo bih klincu One, zanima me dal se da modat, kao 360 na rgh ili lt ili ne..?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: 3xp - 03. Studeni, 2015., 13:33

Ovako malo da kao padobranac uletim, uzeo bih klincu One, zanima me dal se da modat, kao 360 na rgh ili lt ili ne..?

Ne
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: disc0 - 03. Studeni, 2015., 13:33
Nemoze, ni on, ni PS4.

Za Wii U je izaslao nesto, ali mora biti na odredjenom FW-u.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Proximo - 03. Studeni, 2015., 13:40
Hvala na informaciji..
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: V87Beast - 12. Studeni, 2015., 01:55
Ima koja dobra dusa da mi pomogne na Battlefield 4  neke assignmente da se rijese ? :) vratim uslugu
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: yubs-d-rsc - 20. Prosinac, 2015., 22:48
Ljudovi gdje se moze uzeti battery pack za XboxOne - naravno mislim na accessory što se moze puniti jer MS forsira da odvojeno se kupuje. :chair:

Da me uputite u pouzdan webshop pa bi ja tu narucio u HR, hvala :* :clap: Mislim da je oko 25$ na njihovor stranici pa se nadam da necu dati vise od 150 kn za to, nedaj Boze 200.

Hvala:)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: yubs-d-rsc - 31. Prosinac, 2015., 02:10
I dalje ne mogu uredno instalirati driver za XboxOne controller na windows 7cu... ima netko ideju? I da, pokušao sam sa windows updateom par kljucnih paketa, uzalud.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: DeusNIikola - 26. Siječanj, 2016., 13:48
Ekipa koja ima XBOX ONE i Windows 10, jel mi može netko reći koliko dobro radi streamanje sa Xboxa na PC?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: virty - 28. Siječanj, 2016., 13:11
Ekipa koja ima XBOX ONE i Windows 10, jel mi može netko reći koliko dobro radi streamanje sa Xboxa na PC?
Proba sam samo jednom i radilo je uredno. Doduse, nije dugo trajalo, ali izgledalo mi je sve ok.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: bhlazio - 30. Kolovoz, 2016., 00:34
Danas sam uzeo XBox One, pa da podijelim par prvih utisaka, za eventualno one koji se razmišljaju da uzmu, jer i meni je prvi put da uzimam XBox, uvijek sam koristio PS.
Konzola je ružnija i daleko glomaznija od PS4, međutim gotovo da se nečuje u radu što nije bio slučaj sa PS4. Džojstik daleko bolji i kvalitetniji, nekako mi je sjeo na prvu.
System menu je komplikovan naspram PS4, sve je nekako raštrkano i previše stvari odjednom ima na ekranu, treba vremena za privikavanje i prilagođavanje.
Grafika u igrama mi je identična PS4, mislim da samo stručno oko može primijetiti razliku.
Sviđa mi se EA Access opcija, definitivno za par dolara (uzeo sam na akciji 1 mjesec u pola cijene da probam, 2.49$), vrijedi npr. skinuti FIFA 16 i vježbati do izlaska 17 jer nisam imao nekog susreta sa FIFA, ili skinuti BF4 ili Hardline ili NFS itd.
Kinect radi odlično, od glasovnog navođenja, pokreta itd., jedan lijep dodatak.
Da, i daleko većom brzinom downloaduje igre sa Store.

Sve u svemu prvi utisci su ok i zadovoljan sam, iako kada sam ugledao konzolu i prvi put menu pomislio sam da ću ga spakovati i prodati i ostaviti PS4. Sada razmišljam da zadržim obje, možda najbolja ideja :D :D :D
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: dilo_trasul - 30. Kolovoz, 2016., 00:49
Joystick je puno bolji,ja na pleyki igram dark souls 2,pokusavam igrat jer s ovim joystickom je uzas teski barem meni.Pa nakon tog iskustva umjesto neo ps4 kojeg planiram uzet nisam odjebao ni mogucnost uzimanja xbox-a samo zbog joysticka jer eksluzive koje izlaze za ps4 me ne zanimaju.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: bhlazio - 30. Kolovoz, 2016., 01:20
Joystick je puno bolji,ja na pleyki igram dark souls 2,pokusavam igrat jer s ovim joystickom je uzas teski barem meni.Pa nakon tog iskustva umjesto neo ps4 kojeg planiram uzet nisam odjebao ni mogucnost uzimanja xbox-a samo zbog joysticka jer eksluzive koje izlaze za ps4 me ne zanimaju.

Je, definitivno je dzojstik daleko bolji, meni se čini idealno napravljen za "pucačine", isprobao sam COD: Ghost i BF4 u ovih par sati i daleko je prirodnije i lakše igrati nego na PS4. Skinuo sam i FIFA 16 i tu se već malo lome prsti, ali očigledno mi treba vježbe i privikavanja samo.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Alan Wake - 03. Studeni, 2016., 00:32
Jel mi može tko ukratko objasnit kupovanje igri sa Xbox store, jel prihvaća naše kreditne (VISA) kartice ili moraju bit registrirane vani ?
Pretpostavljam da treba napravit prije toga xbox account s adresom u americi ili engleskoj, tak je bar bilo prije na 360...
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: bhlazio - 03. Studeni, 2016., 03:44
Jel mi može tko ukratko objasnit kupovanje igri sa Xbox store, jel prihvaća naše kreditne (VISA) kartice ili moraju bit registrirane vani ?
Pretpostavljam da treba napravit prije toga xbox account s adresom u americi ili engleskoj, tak je bar bilo prije na 360...

Ne prihvata kartice izvan rezidentne države accounta (USA account mora imati USA karticu i tako i ostali), možeš jedino kupiti bonove ili kodove za download, kao što ja radim jer mi je jednostavnije.
Ovo sa karticama me ljuti jedino jer ne mogu skinuti XBox 360 igre koje dođu sa Gold pretplatom, fakat glupost, jer iako ne odbija ništa traži potvrdu kartice.
Account praviš USA ili EU (GB, DE ...), a preporuka meni sa njihove chat podrske je bila da pravim EU account zbog mogućeg laga u nekim online igrama na US accountu, pa sam napravio GB account.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: bhlazio - 09. Studeni, 2016., 09:10
XBox One S + BF1 + GTA V + COD: Infinite Warfare 299 € u Njemačkoj, nisam mogao odoliti, jedva čekam da vidim to čudo od tehnologije :D
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: dilo_trasul - 09. Studeni, 2016., 10:53
XBox One S + BF1 + GTA V + COD: Infinite Warfare 299 € u Njemačkoj, nisam mogao odoliti, jedva čekam da vidim to čudo od tehnologije :D

Stani jel to taj novi xbox scorpio ?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: bhlazio - 09. Studeni, 2016., 15:03
Ma ne, taj još nije ni izašao, ovaj novi, slim, redizajnirani model.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: c0bra123 - 10. Studeni, 2016., 01:29
A ovog prodaješ? Mslm, logično je.  :D
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: bhlazio - 10. Studeni, 2016., 12:07
Naravno, za Kinectom nemam potrebe tako da za ovaj bundle koji imam (konzola, Kinect i 2 igre) računam u BIH da mogu dobiti 299 € koliko košta nova igračka :)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: bhlazio - 10. Studeni, 2016., 17:57
Zabava na vidiku, još samo dostava do BIH :)


(http://i.imgur.com/gWYvP1q.jpg)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: joky007 - 08. Prosinac, 2016., 11:54
dal koristite full rgb ili standard postavke, i dali kod kalibracije ono zatvoreno oko se mora vidjeti ili ne
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: bhlazio - 13. Prosinac, 2016., 13:32
Ja koristim standard, a kalibraciju na taj način ne radim.
XBox One S podržava HDR i moram reći da sada na novom 4K TV sa upscalingom i hdr igre izgledaju fenomenalno.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: elvismusicte - 04. Siječanj, 2017., 14:12
Može li mi neko objasnit da li ja mogu kupiti sa svojom VISA karticom iz Bosne na xbox one GOLD preplatu, i imam jos jedno pitanje , a to je , ja sam takode kupio kod za GOLD 12 mjeseci i kad ga upišem izbaci mi da jest to GOLD12 M ali kad treba da ga očita onda mi izbaci Something went wrong
Sorry about that. Give it a try in a while.     i onda još piše dole ispod       XBOS1005
4cc5d8be-38fb-4c20-865a-8fa7d118d7f1
2017/01/04 - 12:10:30 UTC                        VOLIJO BI DA MI NEKO MOŽE POMOĆ       
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: xbox_one_360 - 04. Siječanj, 2017., 19:49
napravi mail s UK adresom ili US. ili postojeci mail preko microsoft podrske neka ti stave na US ili UK regiju
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: sickboy13435 - 11. Lipanj, 2017., 16:29
Pozdrav, planiram nabaviti xbox one s, no muci me to sto xbox nije sluzbeno podrzan u hrvatskoj te malo ducana prodaje konzolu a i igre, pa bi mi trebale informacije od nekoga tko ima xbox: 1. Gdje je najbolje kupovati igre i gold membership? 2. Na koju se drzavu prijaviti pri kreiranju accounta? 3. Radi li online normalno s obzirom da je potrebna prijava na drugu drzavu? Unaprijed hvala na odgovoru:)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: delko - 19. Lipanj, 2017., 03:40
Pozdrav! Poznanik prodaje XBOX ONE S sa FH3 za 180 Evra pa se razmisljam da ju uzmem. Trenutno imam PC i PS3 pa ne znam da li da prelazim na XBOX ili da ganjam PS4 ? Interesuje me koliko je godisnja pretplata za LIVE i da li ove mjesecne igre ostaju u trajnom vlasnistvu ? Takodje me interesuje da li na XBOX ONE S mogu da se gledaju filmovi 4K ili samo FHD ? Hvala :)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: ScouseCafu - 26. Lipanj, 2017., 14:14
Pozdrav. Nedavno sam kupio Xbox one, prezadovoljan sam, ali imam par pitanja. Vidio sam već da se raspravljalo o registraciji na EA Access i Live gold. Ja sam mislio stavit kao državu Njemačku i regat se na bratićevu adresu. Jel bi mogao imat problema, jel se provjerava to ili nešto slično?
I da, jel gejmate zajedno? :D
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: bhlazio - 12. Srpanj, 2017., 01:51
XBox One S je odlicna strojka sa milion opcija. Godisnja pretplata je oko 40 dolara, moze se naci i nize. Nema veze sto nije podrzana rezidentna zemlja, odaberes drugu i cao. Mozes gledati 4k filmove, 4k Youtube klipove itd. Drzavu je svejedno koju ces uzeti, ja sam uzeo Veliku Britaniju.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Dizzdy - 29. Kolovoz, 2017., 23:38
Pozdrav! Uskoro putijem u ameriku i razmsljam o kupnji xboxa one s. Igre su koliko sam skuzio region free ali me brine situacija sa napajanjem jer koliko sam skuzio prvi xbox one je u sad-u ima napajanje od 110w a u europi je standard 220 pa bih volio znati kakav je power supply u one s. Ima li 110 ili 220 w ?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: draganmkd - 30. Kolovoz, 2017., 01:00
Pozdrav! Uskoro putijem u ameriku i razmsljam o kupnji xboxa one s. Igre su koliko sam skuzio region free ali me brine situacija sa napajanjem jer koliko sam skuzio prvi xbox one je u sad-u ima napajanje od 110w a u europi je standard 220 pa bih volio znati kakav je power supply u one s. Ima li 110 ili 220 w ?
Prvi XO je imao vanjsko napajanje slicno kao laptope, ali S model je drugaciji i ima unatrasnjo napajanje unatoc tome sto je fizicki manji, pretpostavljam da to ce biti problem, takodje osim struja sto je druhacija u SAD,oni koriste u drugaciji tip na outlet tip A and B ako se ne varam. Pokusaj naci ovakav uredjaj kao Samsonite https://www.bestbuy.com/site/samsonite-converter-adapter-kit-red-black/9419572.p?skuId=9419572 (https://www.bestbuy.com/site/samsonite-converter-adapter-kit-red-black/9419572.p?skuId=9419572) samo vice versa.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: DeusNIikola - 30. Kolovoz, 2017., 01:50
Moja ti je preporuka da ne kupuješ u SAD-u XO. Prvo moraš se brinuti o transportu, a tu je i garancija. Nisam previše upućen, ali mislim da ne možeš kutiju staviti u kufer i unijeti u RH, naplatiti će ti carinu. ( uvijek možeš nešto smuljati, ali ... ) Druga stvar je garancija, ovisno od koga ćeš kupiti, od njega ćeš dobiti garanciju, u RH, XO nije službeno podržan pa nema ni službene podrške. A slati u SAD, i nazad i možda opet morati platiti carinu i/ili PDV, nije isplativo, pa čak i ako gledaš samo poštarinu. I nakraju nema brige oko 110V ili 220V :)

Da ne duljim, imaš u UK, ili Njemačkoj, jako dobre ponude za XOS, bliže je, u EU je i garancija vrijedi na područiju EU, da ne spominjem da smo na neki način i “zaštićeni“ i da možemo ostvariti puno lakše naša prava nego što bi bio slučaj sa SAD-om. Nema carine i “PDV-a“, niti dodatnih troškova, dođe ti na kućnu adresu kao da si naručio i iz RH.
Ovdje imaš par dobrih ponuda, sa igricama :
http://www.game.co.uk/en/hardware/xbox-one-consoles/xbox-one-1tb-consoles/?inStockOnly=false&merchname=TopNav-_-XboxOne_Consoles-_-XboxOneS1TB (http://www.game.co.uk/en/hardware/xbox-one-consoles/xbox-one-1tb-consoles/?inStockOnly=false&merchname=TopNav-_-XboxOne_Consoles-_-XboxOneS1TB)
Ja sam više puta od njih naručivao i moram priznati da su pouzdani.
Ako kupiš i bude kakvih nepoznanica, slobodno se javi. ( oko Gold pretplate...)
I ja bih put u SAD iskoristio više za kupnju iPhone-a, Macbook-a ili tako nekih stvari koje su tamo povoljnije.
Ali hej, ti najbolje znaš što ti treba i kako ćeš to napraviti, ovo je samo mala sugestija.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Dizzdy - 30. Kolovoz, 2017., 11:03
Zahvaljujem se na odgovorima. Cini mi se da cu pricekati sa kupovinom xboxa kupit cu gavtamo negdje oko Bozica u Njemackoj ili Engleskoj a u americi cu mozda neki novi mobitel ili tablet. Pozdrav.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: x18x05x - 01. Rujan, 2017., 17:17
Dal postoji dućan u hr da prodaje one bonove za 12 mjeseci igranja online.?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: DeusNIikola - 01. Rujan, 2017., 18:10
Ne bi trebao postojati. Ti kada si pravio račun za Xbox, morao si odabrati određenu regiju/državu, većina odabere UK, pa kupuješ bonove ili gold pretplatu iz UK, naravno, dobiješ kod na mail i aktiviraš ga.
Uglavnom bonovi vrijede globalno, ali se mogu kupiti u državama koje službeno podržavaju Xbox.

Možeš ih naći na Amazonu ili G2A: https://www.g2a.com/?p=583 (https://www.g2a.com/?p=583)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: x18x05x - 06. Rujan, 2017., 20:55
Hvala na odg.
Imam još jedno pitanje.

Mogu li se igrati EA Access igre na Xbox-u, stim da nije Access aktiviran na Xbox-u već na Originu preko web-a.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: x18x05x - 10. Rujan, 2017., 10:43
Sve manje ljudi igra se na Xbox-u? Forum kao da je umro.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: bhlazio - 10. Rujan, 2017., 11:54
Ne mogu, moras aktuvirati EA Access na XBox. Igraju se ljudi na XBox, sve vise i vise, a to zakljucujem prema multiplayeru na igrama koje igram, npr. na PES-u se i ne sjecam kada me spojio sa nekim izvan Europe, najvise me spaja sa pòljacima, madjarima, njemcima... dok prije svaka treca sa nekim iz Juzne Amerike.  XBox One S se nudi u bundleovima po super cijenama, bolje Gold igre, EA Access, XBox game pass su stvari koje privlace a izlaskom X1 X ce sigurno baza igraca jos debelo da se nadopuni.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: x18x05x - 29. Rujan, 2017., 21:38
Kupio Live gold preko g2a i nemogu ga dodati na konzoli a ni na webu, something went wrong error.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: bhlazio - 02. Listopad, 2017., 14:36
Kupio Live gold preko g2a i nemogu ga dodati na konzoli a ni na webu, something went wrong error.

Da nije neispravan kod?

Ili mozda pogresan region, iako mislim da je Gold worldwide.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: delko - 10. Listopad, 2017., 01:34
Kupio Live gold preko g2a i nemogu ga dodati na konzoli a ni na webu, something went wrong error.

Da nije neispravan kod?

Ili mozda pogresan region, iako mislim da je Gold worldwide.

Ako je neispravan kod ili iskoristen, obrati im se e-mailom i mislim da ce ti poslati novi. Imao sam slican problem i odmah su poslali novi :)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: DeusNIikola - 10. Listopad, 2017., 02:05
Imaš odmah mogućnost ocijeniti kod, ako ga ocjenis negativno, pozalis se prodavaču ili samom g2a i on će ti u većini slučajeva vratiti novac. Čak i bez one njihove “zaštite“.

Ako to ne upali, blokiraj transakciju na paypalu, tj. objasni im problem i oni će ti vratiti novac.

Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: delko - 07. Studeni, 2017., 19:21
Bundle: XBOX ONE S 500GB sa Call of Duty WW II  + AC Origins = 220 evra

To bi valjalo uzeti jel da ?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: DeusNIikola - 07. Studeni, 2017., 19:54
Gdje?

Itekako bi valjalo uzeti!
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: bartul_9 - 07. Studeni, 2017., 20:09
Gdje to? Mogao bi i ja uzet.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: delko - 07. Studeni, 2017., 20:10
Gdje?

Itekako bi valjalo uzeti!

U Austriji u Libro-u, do 9.11. vrijedi akcija pa se razmisljam :D

edit: vratio se ja u market :D

(https://i.imgur.com/XG6sUs4.jpg)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: DeusNIikola - 07. Studeni, 2017., 23:55
Evo link :

https://www.libro.at (https://www.libro.at)

Ima ta ponuda, samo neznam može li se naručiti online. Ne znam njemački.

EDIT:

Ima i na Amazonu, ali ne dostavljaju u RH.

https://www.amazon.de/Xbox-One-500GB-Konsole-Assassinss/dp/B076QLGRCF/ref=sr_1_5?s=videogames&ie=UTF8&qid=1510092085&sr=1-5&keywords=xbox%2Bone&th=1 (https://www.amazon.de/Xbox-One-500GB-Konsole-Assassinss/dp/B076QLGRCF/ref=sr_1_5?s=videogames&ie=UTF8&qid=1510092085&sr=1-5&keywords=xbox%2Bone&th=1)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: delko - 08. Studeni, 2017., 00:21
Evo link :

https://www.libro.at (https://www.libro.at)

Ima ta ponuda, samo neznam može li se naručiti online. Ne znam njemački.

EDIT:

Ima i na Amazonu, ali ne dostavljaju u RH.

https://www.amazon.de/Xbox-One-500GB-Konsole-Assassinss/dp/B076QLGRCF/ref=sr_1_5?s=videogames&ie=UTF8&qid=1510092085&sr=1-5&keywords=xbox%2Bone&th=1 (https://www.amazon.de/Xbox-One-500GB-Konsole-Assassinss/dp/B076QLGRCF/ref=sr_1_5?s=videogames&ie=UTF8&qid=1510092085&sr=1-5&keywords=xbox%2Bone&th=1)

Moze se u Libru uzeti online, ali ne vjerujem da ce je dostaviti u RH :/
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: DeusNIikola - 08. Studeni, 2017., 00:33
Ima način preko https://www.mailboxde.com (https://www.mailboxde.com)

Ali nisam do sada to radio.
Možda bi me na tih 230e došlo još 20e usluge i poštarine.

Razmislit ću još sutra pa odlučiti, samo igre koštaju 130e.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: delko - 15. Studeni, 2017., 01:29
Ima način preko https://www.mailboxde.com (https://www.mailboxde.com)

Ali nisam do sada to radio.
Možda bi me na tih 230e došlo još 20e usluge i poštarine.

Razmislit ću još sutra pa odlučiti, samo igre koštaju 130e.

I jesi li uzeo na kraju ??? Ja moram reci da sam prezadovoljan svojim modelom :D Probao sam i BluRay diskove - sve radi veoma dobro  :clap:  :clap:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Mariomarti - 19. Studeni, 2017., 10:21
I di se na kraju moze kupiti novi XBOX one X? Da vidimo taj 4k i te teraflope i rame...
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: hrv4tin4 - 19. Studeni, 2017., 10:33
I di se na kraju moze kupiti novi XBOX one X? Da vidimo taj 4k i te teraflope i rame...


Znaš da Microsoft nema Hrvatsku ni na karti što se tiče podrške oko XBOX-a (dok je za programe drugačija praksa u MS Hrvatska)... Znači sve ove konzole koje vidiš po dućanima nisu iz službenih kanala i ne postoji dobavljač za XBOX konzole na našem tržištu. Nemaš niti regiju HR da se možeš prijaviti i kupovati igre, ekipa uzima UK...
A sve ovo što vidiš naši dućani uvoze iz okolice (Mađarska, Italija, Njemačka, itd.)


E sad kad će netko moći dovesti je u HR je teško reći jer su zalihe dosta niske u početku. I naravno neće ti netko iz npr. Mađarske prodat tebi kad nema ni za svoje tržište.
Znači kod nas će ih biti kada se situacija malo stabilizira.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Mariomarti - 19. Studeni, 2017., 20:31
Znao sam da je situacija kritična sto se tiče Microsoft-a kod nas sa konzolama, ali žalosno je da nas nemaju bas nikako u nekoj vrsti podrške... Ima par komada u njuškalu, a sada, da li mi se zafrkancija s UK, još nisam siguran...puno je to novaca a opet se imaš za zezati i s time... Još ćemo malo pričekati pa vidjeti  :D
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: DeusNIikola - 02. Prosinac, 2017., 15:09
Ima način preko https://www.mailboxde.com (https://www.mailboxde.com)

Ali nisam do sada to radio.
Možda bi me na tih 230e došlo još 20e usluge i poštarine.

Razmislit ću još sutra pa odlučiti, samo igre koštaju 130e.

I jesi li uzeo na kraju ??? Ja moram reci da sam prezadovoljan svojim modelom :D Probao sam i BluRay diskove - sve radi veoma dobro  :clap:  :clap:


NIsam. Taman sam našao jeftino AC Origins i kupio igre za volan.
Nakraju sam se odlučio kupiti volan G29 sa mjenjačem i upustiti u taj vid gaminga i prezadovoljan sam i presretan, otkrio sam nešto potpuno novo za mene.

Ovo mi je puno veći užitak, a druga konzola mi realno ( gledajući sad ) ne treba, iako je ta cijena jako niska i povoljna i siguran sam da bi kupio da nije bilo volana :)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Kikic95 - 06. Prosinac, 2017., 22:20
Bok svima. Imam problem sa xbox one online igranjem. Nemogu nikako igrat online igrice. Imam i cod i battlefield 1 i GTA 5, nemogu nista igrat online i sada me zanima sto trebam napravit da bi mogla. Dali trebam online GOLD, mucim se s time vec tjedan dana, trebam pomoc!!!  :fpalm: :fpalm:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Tanelorn - 07. Prosinac, 2017., 10:23
Za online igranje treba biti aktivan XboX Live Gold na vašem korisničkom računu (plaća se). Nakon što to aktiirate, sve će uredno raditi. :)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: delko - 09. Prosinac, 2017., 19:33
Bok svima. Imam problem sa xbox one online igranjem. Nemogu nikako igrat online igrice. Imam i cod i battlefield 1 i GTA 5, nemogu nista igrat online i sada me zanima sto trebam napravit da bi mogla. Dali trebam online GOLD, mucim se s time vec tjedan dana, trebam pomoc!!!  :fpalm: :fpalm:

Da, treba ti Live Gold pretplata :) kao sto je PS PLUS npr. za playstation :)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Tomina - 18. Prosinac, 2017., 18:26
Evo usao i ja u svijet konzola,uzeo u tele2 uz pokucni sa GTA5 gratis.Ajd mogao sam za iste skoro pare uzeti PS4 sa 4 igre,ali htio sam biti drugaciji nego svi hahaha...I uz to Xone ide sinu pod bor, iako je vec tata probao da se sve instalira, uhvatio Hitmana besplatno i tak...Cudno mi igrati GTA na kontroler, prosao sam ga na kompu i sad mi ovo fantazija dok se ne naviknem na kontroler. Koliko sati duraju duracel baterije?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Raziel - 04. Veljača, 2018., 14:23
bok svima!
napokon završavam faks pa sam se odlučio nagraditi novim xboxom (vidim po shopovima da je xbox one x trenutno najrecentniji). s obzirom da je zadnja konzola koju sam posjedovao originalni xbox, jel mi može netko reći na što trebam paziti prilikom kupovine novog?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: DeusNIikola - 04. Veljača, 2018., 20:14
Na ništa osim da imaš dovoljno novca za igre :D

Ukratko sve se nalazi u kutiji, mislim da X ima 1TB pohrane ( sto je za dovoljno u vecini slucajeva ) , za online igre trebas Xbox Gold.
Xbox nije službeno podržan u RH, ali možeš napraviti UK račun pa kupovati igre i koristiti usluge preko njega.
Zgodna stvarčica je i EA access..

Iako je X najnovija i najjača konzola na tržištu, pitanje je imaš li 4K TV, koliko ti znači pokretanje igara u 4K, imaš li i koliko novca za igre...

Moj bi izbor bio Xbox One S sa 1/2TB pohrane i kupio igrice + Gold za cijenu Xbox One X-a.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Raziel - 04. Veljača, 2018., 22:41
Na ništa osim da imaš dovoljno novca za igre :D

Ukratko sve se nalazi u kutiji, mislim da X ima 1TB pohrane ( sto je za dovoljno u vecini slucajeva ) , za online igre trebas Xbox Gold.
Xbox nije službeno podržan u RH, ali možeš napraviti UK račun pa kupovati igre i koristiti usluge preko njega.
Zgodna stvarčica je i EA access..

Iako je X najnovija i najjača konzola na tržištu, pitanje je imaš li 4K TV, koliko ti znači pokretanje igara u 4K, imaš li i koliko novca za igre...

Moj bi izbor bio Xbox One S sa 1/2TB pohrane i kupio igrice + Gold za cijenu Xbox One X-a.

hvala puno!
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: DeusNIikola - 05. Veljača, 2018., 15:54
Možda najbolji savjet je da uzmeš konzolu sa više memorije, 500 gb se vrlo brzo napuni. :)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Raziel - 06. Veljača, 2018., 10:40
Možda najbolji savjet je da uzmeš konzolu sa više memorije, 500 gb se vrlo brzo napuni. :)

pročitao sam da se preporuča uzet eksterni hdd, jer da onda bolje vrti igre nego ako je samo veća ugrađena memorija.
jel to stvarno tako?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Kegdon - 13. Veljača, 2018., 08:36
Da li netko od vas xbox-aša  :mrgreen:
posjeduje ovu konzolu i da nam kaže nešto njenim performansima. Sudeći po sadržajima na netu ovaj xbox je stvarno moćna konzola a cijena je vrlo pristojna.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: bhlazio - 14. Veljača, 2018., 00:15
Da li netko od vas xbox-aša  :mrgreen:
posjeduje ovu konzolu i da nam kaže nešto njenim performansima. Sudeći po sadržajima na netu ovaj xbox je stvarno moćna konzola a cijena je vrlo pristojna.

Ja cu je imati ubrzo pa javim utiske. Imao sam obicni X1 pa S model, sada idem na X. Inace sam odusevljen XBoxom, ne sumnjam da ce mi nova zvijer dignuti iskustvo igranja na novi nivo.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Kegdon - 14. Veljača, 2018., 07:49
Počeo me zanimat xbox x jer nije puno skup s obzirom na performanse i snagu koju ima, ono što me zanima primjeti li se to na "obično" igrama. Jer npr. izmeðu PS4 i PS4 pro razlika je minorna ako je uopće ima.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: bhlazio - 14. Veljača, 2018., 09:47
Počeo me zanimat xbox x jer nije puno skup s obzirom na performanse i snagu koju ima, ono što me zanima primjeti li se to na "obično" igrama. Jer npr. izmeðu PS4 i PS4 pro razlika je minorna ako je uopće ima.

Ostatak opreme mora pratiti konzolu. Razlika izmedju PS4 i PS4 Pro grafickog prikaza, u mom slucaju na premium 4K 65" TV, je ogromna i vidljiva golim okom, na stranu sto se izvode ljepse i fluidnije. Vjerujem da ce razlika izmedju PS4 Pro i X1X biti manja, ali opet jako vidljiva.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Kegdon - 15. Veljača, 2018., 07:27
Lijepo da netko vidi razliku izmeðu ova dva ps4,gledao sam neke usporedbe sa PS pro i xbox x, bolja je malo Microsoft- ova konzola ako ništa drugo FPS je stabilniji.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: delko - 16. Veljača, 2018., 18:11
Lijepo da netko vidi razliku izmeðu ova dva ps4,gledao sam neke usporedbe sa PS pro i xbox x, bolja je malo Microsoft- ova konzola ako ništa drugo FPS je stabilniji.

Ja imam Xbox One S i u odnosu na PS4 Slim - sa kojim bi trebalo da se uporedjuje - smatram da je XO mnogo jaci :) Kontrolor mi se jako dopada a sama podrska za 4K filmove - cini ovu konzolu boljom od Slim-a :)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Kegdon - 18. Veljača, 2018., 12:52
Lijepo da netko vidi razliku izmeðu ova dva ps4,gledao sam neke usporedbe sa PS pro i xbox x, bolja je malo Microsoft- ova konzola ako ništa drugo FPS je stabilniji.

Ja imam Xbox One S i u odnosu na PS4 Slim - sa kojim bi trebalo da se uporedjuje - smatram da je XO mnogo jaci :) Kontrolor mi se jako dopada a sama podrska za 4K filmove - cini ovu konzolu boljom od Slim-a :)
Ne znam što podrazumijeva jači. Koliko sam vidio FPS je stabilniji na xboxone s u nekim AAA naslovima dok je ps4 ipak za nijansu bolji.
Osim ako si fan onda razumijem...
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: delko - 20. Veljača, 2018., 22:25
Lijepo da netko vidi razliku izmeðu ova dva ps4,gledao sam neke usporedbe sa PS pro i xbox x, bolja je malo Microsoft- ova konzola ako ništa drugo FPS je stabilniji.

Ja imam Xbox One S i u odnosu na PS4 Slim - sa kojim bi trebalo da se uporedjuje - smatram da je XO mnogo jaci :) Kontrolor mi se jako dopada a sama podrska za 4K filmove - cini ovu konzolu boljom od Slim-a :)
Ne znam što podrazumijeva jači. Koliko sam vidio FPS je stabilniji na xboxone s u nekim AAA naslovima dok je ps4 ipak za nijansu bolji.
Osim ako si fan onda razumijem...
Mislio sam na stabilniji FPS i svakako mogucnost za 4K :) Ostalo sve je manje-vise isto :)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: bhlazio - 21. Veljača, 2018., 12:15
XBox One S i PS4 su identicne konzole, neke igre izgledaju bolje na jednoj neke na drugoj konzoli, ali sve je to u par milimetara. XBox One S nema podrsku za 4K u igrama, tako da i ta prednost nema svrhe. Najveca prednost XBoxa nad PS4 (a imam obje konzole) je fantastican gamepad i mnostvo dostupnih igara za male novce (EA Access, Game Pass, cak i odlicni naslovi koje dijele u Gold pretplati), kao i daleko bolji i stabilniji multiplayer servis i store koji nema regionalnih ogranicenja tako da su igre daaaleko jeftinije nego na PS4.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Raziel - 22. Veljača, 2018., 16:48
ne zamjerajte kaj ponavljam upit. jel se preporuča uz xbox one s uzet eksterni hard? čitao sam negdje da bolje vrti igre u odnosu na ako je samo interna memorija. ili da zanemarim to i uzmem konzolu s 1 TB?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: bhlazio - 23. Veljača, 2018., 01:59
ne zamjerajte kaj ponavljam upit. jel se preporuča uz xbox one s uzet eksterni hard? čitao sam negdje da bolje vrti igre u odnosu na ako je samo interna memorija. ili da zanemarim to i uzmem konzolu s 1 TB?

Ja ne vidim razliku, isto sam citao i probao. Ne znam koliko planiras imati igara na konzoli, meni je 500 GB dovoljno, a razlika u cijeni zbog tog diska, barem kod nas, je da mozes uzeti externi 1TB hdd i da ti ostane nesto novca.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Kegdon - 23. Veljača, 2018., 14:02
Pa eksterni Harddisk se uvijek preporuča. Ako na konzoli imaš 500GB i to ti je malo prostora onda taj problem riješiš eksternim uzmeš do 4T, izbjegavaj Seagate.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: delko - 27. Veljača, 2018., 05:34
XBox One S i PS4 su identicne konzole, neke igre izgledaju bolje na jednoj neke na drugoj konzoli, ali sve je to u par milimetara. XBox One S nema podrsku za 4K u igrama, tako da i ta prednost nema svrhe. Najveca prednost XBoxa nad PS4 (a imam obje konzole) je fantastican gamepad i mnostvo dostupnih igara za male novce (EA Access, Game Pass, cak i odlicni naslovi koje dijele u Gold pretplati), kao i daleko bolji i stabilniji multiplayer servis i store koji nema regionalnih ogranicenja tako da su igre daaaleko jeftinije nego na PS4.

Nema u igrama ali 4K BluRay filmovi idu kao podmazani :D Ne trebas dodatni player :) iskreno ja sam zbog ovoga i uzeo XOS a ne PS-slim :)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: bhlazio - 03. Ožujak, 2018., 00:44
XBox One S i PS4 su identicne konzole, neke igre izgledaju bolje na jednoj neke na drugoj konzoli, ali sve je to u par milimetara. XBox One S nema podrsku za 4K u igrama, tako da i ta prednost nema svrhe. Najveca prednost XBoxa nad PS4 (a imam obje konzole) je fantastican gamepad i mnostvo dostupnih igara za male novce (EA Access, Game Pass, cak i odlicni naslovi koje dijele u Gold pretplati), kao i daleko bolji i stabilniji multiplayer servis i store koji nema regionalnih ogranicenja tako da su igre daaaleko jeftinije nego na PS4.

Nema u igrama ali 4K BluRay filmovi idu kao podmazani :D Ne trebas dodatni player :) iskreno ja sam zbog ovoga i uzeo XOS a ne PS-slim :)

Ne koristim bluray diskove, samo usb od tv ;)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: delko - 04. Ožujak, 2018., 07:10
XBox One S i PS4 su identicne konzole, neke igre izgledaju bolje na jednoj neke na drugoj konzoli, ali sve je to u par milimetara. XBox One S nema podrsku za 4K u igrama, tako da i ta prednost nema svrhe. Najveca prednost XBoxa nad PS4 (a imam obje konzole) je fantastican gamepad i mnostvo dostupnih igara za male novce (EA Access, Game Pass, cak i odlicni naslovi koje dijele u Gold pretplati), kao i daleko bolji i stabilniji multiplayer servis i store koji nema regionalnih ogranicenja tako da su igre daaaleko jeftinije nego na PS4.

Nema u igrama ali 4K BluRay filmovi idu kao podmazani :D Ne trebas dodatni player :) iskreno ja sam zbog ovoga i uzeo XOS a ne PS-slim :)

Ne koristim bluray diskove, samo usb od tv ;)

Da ne skidas filmove sa Torrenta na USB, koristio bi :D  :mrgreen:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Kegdon - 07. Ožujak, 2018., 17:09
Xboxaši kakav je novi onex, jel istina da je snage PC - a grafičke 1070, imal ga tko i da li ga se isplati kupovat.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: bhlazio - 12. Ožujak, 2018., 17:36
Xboxaši kakav je novi onex, jel istina da je snage PC - a grafičke 1070, imal ga tko i da li ga se isplati kupovat.

Imam ja i mislim da cu ga prodati, ne isplati. Sasvim ok mi je bio i X1S, sad ne znam ni sto sam ga prodao. Definitivno igre izgledaju dosta bolje ali neces biti zaludjen, npr. vrlo malu razliku vidim izmedju X i PS4 Pro, skoro nikakvu.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: fazlic3 - 24. Ožujak, 2018., 16:46
Podzdrav xboxaši planiram kupiti xbox one pa me zanima da li su dijelovi(rezrevni ako se pokvari nesto i sl.), igre i ostali dodaci jeftiniji u odnosu na ps4 i kakva da li je one izdrzljiviji (koliko cesto bi se citac morao cistiti ili mijenjati)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Raziel - 28. Ožujak, 2018., 15:46
vidio sam par interesantnih naslova na ovom spring sale-u. s obzirom da se dvoumim oko toga uzeti ih ili ne, jel mi može neko reći pojavljuju li se iste igre svakog proljeća tamo?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Cole - 17. Svibanj, 2018., 16:30
https://youtu.be/9fcK19CAjWM

<33333333333333333333
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: darijoman - 17. Svibanj, 2018., 17:09
Lijepo  :hug
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: bhlazio - 19. Svibanj, 2018., 18:57
Podzdrav xboxaši planiram kupiti xbox one pa me zanima da li su dijelovi(rezrevni ako se pokvari nesto i sl.), igre i ostali dodaci jeftiniji u odnosu na ps4 i kakva da li je one izdrzljiviji (koliko cesto bi se citac morao cistiti ili mijenjati)

Nisam odavno pročitao gluplje pitanje.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Ementaler - 19. Svibanj, 2018., 19:50
Daj nema potrebe za tim tonom, čovjek očito pita iz neke perspektive novog korisnika konzole ili nekog tko je zadnji put imao konzolu na kojoj se morao čistiti čitač :)

Plus, pitanje je dva mjeseca staro pa je malo čudno da sada odgovaraš.

Uglavnom, ako ikoga drugoga zanima - servisiranje konzole nije nešto što obično trebaš raditi jer se konzole i ne kvare previše, a rezervne dijelove ne kupuješ sam i ne popravljaš konzolu sam nego ostaviš u servisu ako se ikada išta dogodi. Možeš naravno uz stranice kao ifixit i youtube probat nešto sam popravit, ali nema baš smisla po meni... puno vremena iziskuje, a riskiraš si sam uništiti konzolu. Rezervni dijelovi bi u tom slučaju trebali biti tu negdje po cijeni za obje konzole.

Ali nove konzole su generalno dosta pouzdane pa nema potrebe razmišljati o tome previše. Xbox One i PS4 se tu negdje podjednako (ne)kvare.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: bhlazio - 20. Svibanj, 2018., 04:27
Daj nema potrebe za tim tonom, čovjek očito pita iz neke perspektive novog korisnika konzole ili nekog tko je zadnji put imao konzolu na kojoj se morao čistiti čitač :)

Plus, pitanje je dva mjeseca staro pa je malo čudno da sada odgovaraš.

Uglavnom, ako ikoga drugoga zanima - servisiranje konzole nije nešto što obično trebaš raditi jer se konzole i ne kvare previše, a rezervne dijelove ne kupuješ sam i ne popravljaš konzolu sam nego ostaviš u servisu ako se ikada išta dogodi. Možeš naravno uz stranice kao ifixit i youtube probat nešto sam popravit, ali nema baš smisla po meni... puno vremena iziskuje, a riskiraš si sam uništiti konzolu. Rezervni dijelovi bi u tom slučaju trebali biti tu negdje po cijeni za obje konzole.

Ali nove konzole su generalno dosta pouzdane pa nema potrebe razmišljati o tome previše. Xbox One i PS4 se tu negdje podjednako (ne)kvare.

Izvinjavam se zbog tona, medjutim pitanje je u krajnju ruku smijesno. :)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: delko - 17. Srpanj, 2018., 16:53
Nisam ni vidio sve do sada da su mi ostavili key za 14 dana besplatnog XBOX GAME PASS - koja je odlicna stvar :D

Iskoristio da odigram Limbo i Abzu, instalirao sam i Fallout 4 (ali ne znam da cu ga stici zavrsiti - mozda produzim game pass) ali u svakom slucaju ovaj game pass je  :ave:  :ave:

Ima li jos neka igra sa game pass-a da je preporucujete pa da stignem jos da odigram u ovih 14 dana ??!!  :clap:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: bhlazio - 18. Srpanj, 2018., 12:45
Nisam ni vidio sve do sada da su mi ostavili key za 14 dana besplatnog XBOX GAME PASS - koja je odlicna stvar :D

Iskoristio da odigram Limbo i Abzu, instalirao sam i Fallout 4 (ali ne znam da cu ga stici zavrsiti - mozda produzim game pass) ali u svakom slucaju ovaj game pass je  :ave:  :ave:

Ima li jos neka igra sa game pass-a da je preporucujete pa da stignem jos da odigram u ovih 14 dana ??!!  :clap:

Game pass je prava stvar. Mozda Sea of Thieves da probas ili PES 2018  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: delko - 18. Srpanj, 2018., 15:00
Nisam ni vidio sve do sada da su mi ostavili key za 14 dana besplatnog XBOX GAME PASS - koja je odlicna stvar :D

Iskoristio da odigram Limbo i Abzu, instalirao sam i Fallout 4 (ali ne znam da cu ga stici zavrsiti - mozda produzim game pass) ali u svakom slucaju ovaj game pass je  :ave:  :ave:

Ima li jos neka igra sa game pass-a da je preporucujete pa da stignem jos da odigram u ovih 14 dana ??!!  :clap:

Game pass je prava stvar. Mozda Sea of Thieves da probas ili PES 2018  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

PES ne bih jer sam FIFA fan pa ono....... :D A Sea of Thieves bih vidis mogao :) Skinuo sam jos i Bayonettu sa X360 - ne izgleda to uopste lose na XONE :) o7

P.S. sad sam vidio da ima i Rise of the Tomb Raider za dzabe :D odlicno. :) o7 XBOX <3
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: 12TwelveL - 13. Rujan, 2018., 17:58
Pozdrav, nedavno sam kupio Xbox One S i imam par (početničkih) pitanja. Treba li VPN za kupovati sa stranog microsoft store-a? Koje podatke moram promijeniti da bih iskoristio gift card? I sa kojeg store-a vi kupujete igre (koji je najjeftiniji)?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: rolac69 - 29. Rujan, 2018., 03:11
Da li se punjive baterije mogu puniti kada se nalaze u đojstiku  za xbox one i kad je đojstik spojen usb kablom na komp? Tnx
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: moordrak - 29. Rujan, 2018., 08:34
Citat:
Treba li VPN za kupovati sa stranog microsoft store-a? I sa kojeg store-a vi kupujete igre (koji je najjeftiniji)?
VPN treba ako želiš koristiti streaming servise i imati recimo US ili UK funkcionalnost xboxa. Za kupovanje digitalnih igara ne kenjkaju. Imao sam problema sa plaćanjem u US jer ne prihvaćaju naše kreditne kartice i po tome skuže da nisi u US pa moraš muljakati sa online karticama tipa entropay i takvim stvarima. Uglavnom, VPN nije nužan.
 
Nažalost, u xbox-u ne podržavaju našu regiju niti misle to promijeniti u skoroj budućnosti. Imam US i UK account. Sada, što je jeftinije, njah. Dođe ti ga na isto. Ponuda igara na popustima je drugačija. Recimo da je US nešto jeftiniji. 

Da li se punjive baterije mogu puniti kada se nalaze u đojstiku  za xbox one i kad je đojstik spojen usb kablom na komp? Tnx

Klasične punjive baterije rade sa xboxone kontrolerom ali ne možeš ih puniti u kontroleru nego u vanjskom punjaču.
Microsoft ima nešto što se zove play and charge kit. Ovaj komplet vuču još od x360 kontrolera. To ti je posebna blok baterija koju stavljaš u kontroler umjesto običnih ili punjivih baterija. Dolazi u kompletu sa kabelom za punjenje. Kada imaš play and charge kit, kontroler  možeš puniti na bilo čemu što ima USB.

 Teško je pronaći u našim trgovinama dodatne stvari za xboxone ali evo ti par linkova gdje možeš kupiti ovaj dodatak:

Instar informatika (https://www.instar-informatika.hr/battery-pack-gioteck-xb1-ultra-za-kontroler-xbox-one-s-crni/TSBXB1-11-MU/product/) ima zamjensku verziju po ok cijeni.

Tia Mobiteli (https://www.tia-mobiteli.hr/detaljan-prikaz.aspx?gid=164279&utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click) imaju origigi stvar.

Ebay (https://www.ebay.co.uk/itm/FOR-Microsoft-XBOX-ONE-Play-and-Charge-Kit-Xbox-One-Rechargable-Battery/162415551171?_trkparms=aid%3D555018%26algo%3DPL.SIM%26ao%3D1%26asc%3D20140122125356%26meid%3D5fb0ac9fc7f549fea0acf1fad7f1d29a%26pid%3D100005%26rk%3D3%26rkt%3D7%26mehot%3Dag%26sd%3D273094826676%26itm%3D162415551171&_trksid=p2047675.c100005.m1851)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: hrv4tin4 - 29. Rujan, 2018., 10:56
Da li se punjive baterije mogu puniti kada se nalaze u đojstiku  za xbox one i kad je đojstik spojen usb kablom na komp? Tnx


Ne postoji xbox joystick. postoji samo kontroler ili gamepad.


Joystick:
(https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/61F3XiCFviL._SX425_.jpg)


Gamepad:
(https://www.links.hr/content/images/thumbs/004/0043155_gamepad-microsoft-xbox-one-wireless-adapter-za-pc-650306023.jpg)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: moordrak - 29. Rujan, 2018., 12:31
Citat:
Ne postoji xbox joystick. postoji samo kontroler ili gamepad.

Picajzlo  :thumbs:  :loludara:

Dobro, valjda su svi razumjeli što je čovjek htio pitati. Malo edukacije usput ne škodi :)   :mrgreen:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: delko - 20. Listopad, 2018., 01:39
Sto se tice punjaca za Xbox Gamepad-e, ja sam sebi uzeo ovo...

https://www.amazon.de/gp/product/B01LS3ZCJG/ref=oh_aui_detailpage_o02_s00?ie=UTF8&psc=1 (https://www.amazon.de/gp/product/B01LS3ZCJG/ref=oh_aui_detailpage_o02_s00?ie=UTF8&psc=1)


i ovo je vrhunska stvar :) Izgleda lijepo kao postolje da ostavis gamepade.. (DZOJSTIKE) xD ovo Gamepad- mi mnogo lomi jezik :D

uglavnom puni se fino dok ne igras a izgleda lijepo kad stoji pored Xbox-a, Tv-a ili gdje vec :) a nije skupo :)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Tomina - 20. Studeni, 2018., 13:07
Od kako ima 5m usb kabela, nisam baterije već 2 mjeseca kupovao.

Uzeo sam preko ebaya za 120kn dodatni zamjenski kontroler (na kabel 4m), sve tipke imaju veoma približnu osjetljivost kao orginal, jedino "X" malo drugačije je tvrđi.

I da, ako kontroler ostavim spojen preko noći - XONE se zna upaliti.

Također mi se u cca 80-tak utakmica FIFE dogodilo da se xbox jednostavno restarta, dogodilo se do sada 4 puta - što možebitno pripisujem tom zamjenskom kontroloru tako da treba pripaziti. Plan mi je za Božić kupiti orginal, i punjive baterije.

 Može li se kako xbox spojiti na 2 tv-a, u smislu da igram FIFU protiv nekoga, jedan gleda jedan tv, a drugi drugi?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: delko - 22. Studeni, 2018., 15:18
Za one koji nemaju Gold pretplatu, trenutno je akcija 1 Evro - mjesec dana :) Isplati se uzeti ako nista zbog BF1   :clap:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Tomina - 23. Studeni, 2018., 09:16
znači mogu uzeti na 1 mjesec? Ček - igre koje dobiješ uz gold kad istekne gold brišu se ili su nedostupne?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: delko - 26. Studeni, 2018., 18:52
znači mogu uzeti na 1 mjesec? Ček - igre koje dobiješ uz gold kad istekne gold brišu se ili su nedostupne?

Ne brisu se, samo su nedostupne dok ne budes imao opet gold. A mozes uzeti samo taj jedan mjesec dok je evro. Dobra stvar kod golda je to sto ne moras imati igre stalno instalirane, tipa ako ih jednom imas za vrijeme golda uvijek mozes da ih brises i ponovo instaliras kad zelis sto je odlicna stvar zbog prostora na disku :)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: c0bra123 - 26. Studeni, 2018., 19:01
Ček, ček. Koliko sam skontao- kupiš igru a nemaš gold, izbrišeš ju i nemaš igru više zbog toga što nemaš gold?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: delko - 26. Studeni, 2018., 22:08
Ček, ček. Koliko sam skontao- kupiš igru a nemaš gold, izbrišeš ju i nemaš igru više zbog toga što nemaš gold?

Kako to izvuce nije mi jasno  :hihi: :hihi: mi smo ovdje govorili o igrama koje dobijas gold pretplatom i ovaj mjesec gold pretplata kosta 1 evro a igra koja se dobija je Battlefield 1 sto je dakako dobra kupnja. E sad, te igre koje dobijas goldom mozes igrati dok imas gold pretplatu (koja ti ionako treba za MP kao PLUS na PS) i one se ne brisu nego nisu dostupne dok opet ne budes imao gold. Ali mozes da ih izbrises i instaliras opet kasnije ako zelis da oslobodis prostor na disku. Npr. ovaj mjesec dobijem BF 1 izigram se, obrisem je i nakon pola godine se opet zazelim i instaliram je najjednostavije sa Store-a :) naravno moras imati gold pretplatu u tom trenutku kad zelis da igras  :) jasnije ? :D
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: c0bra123 - 26. Studeni, 2018., 22:19
Sad je kolega jasnije, ma nisam gore čitao Sry.. :hihi: :thumbs:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Tomina - 27. Studeni, 2018., 10:18
Ta gold pretplata da možeš igrati MP je čisto sranje.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: delko - 27. Studeni, 2018., 21:53
Ta gold pretplata da možeš igrati MP je čisto sranje.

Pa tako je isto na PS, ne mozes igrati bez PLUS-a ali da saglasan sam da je to glupost. U nintendu to jos nije zazivjelo ali kako rekose i oni uskoro ubacuju tu opciju tako da  :fpalm:  :fpalm:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Tomina - 28. Studeni, 2018., 19:24
Jel može meni netko pojasniti kako da ja kupim pretplatu bez stresa?

Uporno kod kupnje me registrira da sam u SAD-u i moram unijeti podatke u kojoj državi živim u SAD-u.

Inače mi microsoft račun je registriran preko gmail-a, i to sam napočetku valjda zabunom ili žurbom stavio državu SAD.

Sad odem u store na konzoli, i neće, uporno me hebe da sam u americi i upišem podatke od adrese itd.

Otišao sam na komp na svoj račun, promjenio sve na Hrvatsku, i dalje nemogu niti na kompu kupiti, stalno mi je SAD zaključan.

Koji k?

prokleti microsoft
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Tomina - 28. Studeni, 2018., 20:11
Evo provjeravam na konzoli svoje postavke od konzole, jezim mi je engleski i lokacija USA. Kod lokacije nema Hrvatske, samo neke EU zemlje.

Šta da ja sad radim?

Dakle u postavkama računa je promjenjeno na HR, ali i dalje kod kupnje me traži "state" itd, sve vezano uz ameriku.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Tomina - 28. Studeni, 2018., 20:20
Evo i dalje sranja.

Vidim da mi je kao opcija plačanja registriran pay pal i to samo za Ameriku. Wtf?
Obrišem to, registriram si na microsoft račun svoj mastercard i piše da je za plačanje u RH.

Odem u dučan, hoću kupiti i on me traži da unesem neki način plačanja - kao da nisam ništa unio.
I naravno kod unašanja i dalje je zaključan na USA.

Mislim da XBOX ide na prodaju, neznam di mi pamet bila kad sam kupovao.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: moordrak - 28. Studeni, 2018., 20:29
Naj se živcirat. Morati ćeš kreirati još jedan ACC. Kada jednom kreiraš US acc UVIJEK je US bez obzira što mijenjaš na njemu. To ti je dragi Microsoft. Osobno, imam US acc i UK acc. Srećom ne veže se konzola na zemlju nego samo račun. Naravno, lažeš k'o pas kada te pita adresu stanovanja. Nađi neki post office na google mapu i prepiši adresu. Englezi imaju čude poštanske brojeve. Ako ti je draže, napravi njemački acc. Samo nisam siguran da će ti se onda nuditi igre na engleskom jerbo švabe sve živo lokaliziraju. Nisam probao jer ne šprehenzi dojč zato *ebiga neznam 100%. Kada staviš UK ne bi trebao  imati nikakvih problema sa kupovinom. Isto tako, već godinama ne koristim PayPal nego imam Entropay karticu. Nešto se valjda promijenilo jer vidim da dosta ovih virtualnih kartica više ne prima nove korisnike. Možda ima neki virtualac koji još radi. Stvarno nisam istraživao.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Tomina - 28. Studeni, 2018., 20:55
užas, užas.

I šta sad - igre koje sam kupio na ovom accountu (kupovao sam preko kodova online) ostaju samo na ovom akauntu?

Koliko uopće vrijedi bijeli xbox one 1TB, star malo manje od godinu dana, garanciju ima još 3 tjedna, 1 orginal kontroler, 1 zamjenski, GTA V na disku i još par igrica ovako na računu?

Nije puno igran, jel vrijedi to nekakve novce da se proba prodati i uzeti plejka?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: moordrak - 28. Studeni, 2018., 21:16
užas, užas.
I šta sad - igre koje sam kupio na ovom accountu (kupovao sam preko kodova online) ostaju samo na ovom akauntu?
Da. Ostati će na tom accountu. Sve dok je igra naglavnoj tj "home" konzoli, moći ćeš je igrati i sa drugim accountom.

Citat:
Nije puno igran, jel vrijedi to nekakve novce da se proba prodati i uzeti plejka?
To će vjerojatno biti Xbox One S?   1500 kn. Ajde neka bude 1800 zbog igara i dodatnog kontrolera. Puno sreće sa prodajom!  Ja sam svojeg spakirao u kutiju i čekam kakav prigodni datum da ga poklonim nećacima. Nije da te ubijam u pojam ali bio mi je na njuškalu mjesecima. Jedan lik mi se javio ako ga hoću prodati za 100 eura. ja reko: Fala. Bit' će lijep poklon. 
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Tomina - 28. Studeni, 2018., 21:36
To sam si i mislio, vidim da ih ima i po 1500kn novih zapakiranih, čak se i 1TB nađe.

Šteta što ta konzola tako propada radi loših vlasnika iz microsofta.

Budem si napravio drugi račun onda.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: delko - 28. Studeni, 2018., 21:53
Evo sad sam probao kod sebe da promijenim regiju, prateci ovaj redoslijed:

1.Sign in to your Xbox One console.
2. Press the Xbox button  to open the guide.
3. Select Settings.
4. Select System.
5. Select Language & location.
6. Select your new location from the list, and then select Restart now.

I nema nikakvih problema :) Ne znam cemu toliki hejt i frustracija xD na kraju krajeva napravi novi acc. :D
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Tomina - 28. Studeni, 2018., 22:09
Hvala na infu, ma kako nebi bio frustiran kad ne podržava Hrvatsku.

Nego ovaj xbox live gold za 1 euro - ako to kupim danas/sutra - vrijedi mi mjesec dana ili samo do kraja ovog mjeseca kako je akcija?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: delko - 28. Studeni, 2018., 22:11
Hvala na infu, ma kako nebi bio frustiran kad ne podržava Hrvatsku.

Nego ovaj xbox live gold za 1 euro - ako to kupim danas/sutra - vrijedi mi mjesec dana ili samo do kraja ovog mjeseca kako je akcija?

Vrijedi mjesec dana od trenutka kupovine :) Eto, nadam se da ces sada imati vise srece :)

P.S. a to jeste uvijek problem, sto ne podrzavaju nase krajeve :/
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: delko - 28. Studeni, 2018., 22:12
Hvala na infu, ma kako nebi bio frustiran kad ne podržava Hrvatsku.

Nego ovaj xbox live gold za 1 euro - ako to kupim danas/sutra - vrijedi mi mjesec dana ili samo do kraja ovog mjeseca kako je akcija?


Vrijedi mjesec dana od trenutka kupovine :) Eto, nadam se da ces sada imati vise srece :)

P.S. a to jeste uvijek problem sa bilo čim, što ne podržavaju naše krajeve :/


Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: moordrak - 28. Studeni, 2018., 22:39
I nema nikakvih problema :) Ne znam cemu toliki hejt i frustracija xD na kraju krajeva napravi novi acc. :D
Zna MS opasno zeje.. kod prebacivanja.  Nažalost, mi na njihovoj karti podržanih zemalja ne postojimo :(
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Tomina - 29. Studeni, 2018., 11:19
ma uspio sam jučer prebaciti se na UK, jer nisam znao za tu priču da ne postojimo za njih. Konkretno onda microsoft RH nebi trebao niti prodavati tu ništa, ili ga tužiti da kazneno odgovara za ovakva sranja.
Iskreno neznam de mi pamet bila kad sam uzeo xbox umjesto PS4. Ono - sviđala mi se konzola, kontroler pogotovo, a vidio sam da uglavnom sve igre idu i na ps4 i na xone.

Nemogu reći da ne uživam dok se zabavljam tu i tamo, no kad nešto jednostavno hočeš napraviti kao ovo jučer - pretvori se u noćnu moru.

Ugl - pošto sam vidio na nema RH kod odabira regije, mislio sam da će isto sranje biti ako odaberem bilo koju EU zemlju umjesto USA. No eto riješeno.

Battlefield se skinuo preko noći, sad ću za vikend sa klincem malo rasturati.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: hrv4tin4 - 29. Studeni, 2018., 11:30
ma uspio sam jučer prebaciti se na UK, jer nisam znao za tu priču da ne postojimo za njih. Konkretno onda microsoft RH nebi trebao niti prodavati tu ništa, ili ga tužiti da kazneno odgovara za ovakva sranja.



Pa MS HR i ne prodaje tu ništa osim licenci za Office i Windows i za to pružaju podršku. Ti si kupio iz dućana koji je robu nabavio iz Mađarske, Italije, Austrije, Njemačke gdje MS ima podršku.
Dakle oni su uzeli od njih kao što ti možeš uzet s Amazona...


Realno to je kao da sad ideš tužiti one kineske Ocean mobitele (prije su bili popularni) jer si ga ti kupio u nekom dućanu u HR koji ga je pokupio iz Kine i on nema podršku za HR jezik ili neke 3G, 4G frekvencije jer je namijenjen za Azijsko tržište...


Dakle istražiti i informirati se prije bilo kakve kupnje.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Tomina - 29. Studeni, 2018., 12:18
ma sve bi tužil :)

Usput - ako uzmem HDMI splitter i spojim konzolu preko splittera na 2 tv-a - onda mogu bilo koju igru igrati multiplayer na 2 tv-a ili samo koje podržavaju?

Tipa FIFA, ja za jednim tv-om, kolega za drugim.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Tomina - 04. Prosinac, 2018., 22:40
Evo mene opet isfrustriranog.

Još jedan problem koji se nekad javi, a najčešće kad netreba.

Jednostavno Xbox izgubi wifi mrežu, pa se moram ponovno logirati, pisati šifru itd itd.
A dogodi se kad mi ruter NE ostane bez struje. Da ostane, onda bih znao jer moram ga uključiti preko admin računa (za ruter pričam).

Danas odem na vuru od doma, klinac me zove da ne rade igre.
Dođem doma kasnije, piše da nisam logiran.

A događa se mjesečno barem 2-3 puta.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: delko - 05. Prosinac, 2018., 21:39
Evo mene opet isfrustriranog.

Još jedan problem koji se nekad javi, a najčešće kad netreba.

Jednostavno Xbox izgubi wifi mrežu, pa se moram ponovno logirati, pisati šifru itd itd.
A dogodi se kad mi ruter NE ostane bez struje. Da ostane, onda bih znao jer moram ga uključiti preko admin računa (za ruter pričam).

Danas odem na vuru od doma, klinac me zove da ne rade igre.
Dođem doma kasnije, piše da nisam logiran.

A događa se mjesečno barem 2-3 puta.

Hahahaha evo ja vise stvarno ne znam sta se tebi nece desiti   :ave: :ave: probaj da namjestis automatsko logiranje odnosno da ne moras da kucas sifre osim u slucaju recimo kupovine novih igara i eto :)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Tomina - 06. Prosinac, 2018., 11:00
ma ne to - nego jednostavno xbox ponekad se odlogira od wifi mreže i nema interneta.

Čak i šifru izbriše, sve moram ponovno pisati.

Inače kad mi se ruter resetira - internet mi ne radi dok god se ne spojim na ruter putem admin sučelja preko kompa ili mobitela i uključim net (tele2, logika).

No dešava se kad je sve u redu, ono upališ konzolu i nema interneta.

Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: delko - 06. Prosinac, 2018., 15:52
ma ne to - nego jednostavno xbox ponekad se odlogira od wifi mreže i nema interneta.

Čak i šifru izbriše, sve moram ponovno pisati.

Inače kad mi se ruter resetira - internet mi ne radi dok god se ne spojim na ruter putem admin sučelja preko kompa ili mobitela i uključim net (tele2, logika).

No dešava se kad je sve u redu, ono upališ konzolu i nema interneta.

E pa ne znam stvarno, ja takvih problema nemam :) kod mene sve radi perfektno :D
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Tomina - 06. Prosinac, 2018., 16:10
i nije ti se nikad dogodilo da si upalio xbox - i on kaže da nisi povezan na internet?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: delko - 07. Prosinac, 2018., 03:40
i nije ti se nikad dogodilo da si upalio xbox - i on kaže da nisi povezan na internet?

Nikada, tamo kad sam se logovao prvi put oznacio sam automatsko logovanje na taj W-lan i to je to, nikakvih problema nema :)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: moordrak - 07. Prosinac, 2018., 10:38
Citat:
Inače kad mi se ruter resetira - internet mi ne radi dok god se ne spojim na ruter putem admin sučelja preko kompa ili mobitela i uključim net (tele2, logika).

Čekaj, ti sam RESETIRAŠ router na ono skriveno dugme sa kakvom iglicom ili se router resetira sam od sebe?
U prvom slučaju, nemoj to raditi. Ako nešto ne radi, ne trebaš odmah resetirati ruter. Hard resetiranjem gubiš sve postavke (naziv wireless mreže i šifru, potrošeni promet, sms poruke, custom postavke za soft reset  putem sms poruke, ako koristiš WPS, brišu se svi registrirani klijenti itd. ) U slučaju WPS-a,  ruter može tražiti ponovnu prijavu korisnika odnosno drugih klijenata na wifi mrežu. 
Ako ruter pogubi sve postavke nakon gašenja iz struje, onda pravac Tele2, pitati ih za zdravlje i tražiti novi ruter. To se  nesmije događati i tvoj ruter je neispravan.
 
Imam već godinama Tele2, tri različita 4G rutera (sve njihovi) i niti jedan se ne ponaša kako opisuješ.

Inače, postoji li razlog zašto Xbox ne spajaš UTP kabelom na router? Zajebi wireless, pogotovu ako na wifi spajaš stare i nove uređaje.  UTP je najbolji način spajanja konzole na net.   
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Tomina - 07. Prosinac, 2018., 12:22
Ma ne resetiram ga ja, nego kad nestane struje ili recimo moram ga preseliti nekamo. To je onaj bežićni prenosivi od Tele 2.
I onda moram ući u postavke preko admin sučelja, i uključiti glavnu opciju, sad se nemogu sjetiti ali mislim da se zove "UTS" ili tako nešto. U biti najveći gumb kad uđeš u postavke. I tek onda internet radi.
A konzolu nemogu spojiti kabelom jer mi je ruter 10m dalje u drugoj sobi na prozoru radi slabog signala.

I to je isto debilizam od tele2, kojeg sam već htio tužiti jer su mi uvalili konzolu pod veću cijenu sa krivim lažima itd.  U biti ruter tvornički ako je 4G signal slab, prebaci na 3G. I meni je stalno šaltao signl simo tamo - brzina je bila oko 5-6 mbit/sek.
Popizdio sam, otišao u postavke i zaključao ga na 4G.
Signala kao ima jako slabo po crticama, ali uredno radi na 12-30 mbit/sek, ovisi o vremenu.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: delko - 11. Prosinac, 2018., 00:32
Konacno sam uzeo Crash Nsane Trilogy na Xbox-u i nisam pozalio ni evro :)  Kakva brutalna igra, 3 sata sam igrao bez prestanka i nimalo mi nije dosadilo :D A na ovim danasnjim se smorim za sat i pol maksimalno :D

Preporuka svima  :ave:  :ave:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Tomina - 12. Prosinac, 2018., 09:04
dakle, dobijem poruku kao "sign-up error bla bla", u prijevodu mi piše da nisam ulogiran sa dobrim računom ili nisam prijavljen u store.

A na konzoli imam samo jedan jedini račun. I jedino što pomaže je da odem pod postavke i samo ponovno se prijavim na wifi mrežu. Počelo se događati svaka 2-3 paljena konzole. Stvarno neznam koji mu k. Nažalost sa kabelom se nemogu spojiti na ruter, jer ga moram preseliti na drugu lokaciju, a onda mi mreža jako spora.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: delko - 25. Prosinac, 2018., 02:52
dakle, dobijem poruku kao "sign-up error bla bla", u prijevodu mi piše da nisam ulogiran sa dobrim računom ili nisam prijavljen u store.

A na konzoli imam samo jedan jedini račun. I jedino što pomaže je da odem pod postavke i samo ponovno se prijavim na wifi mrežu. Počelo se događati svaka 2-3 paljena konzole. Stvarno neznam koji mu k. Nažalost sa kabelom se nemogu spojiti na ruter, jer ga moram preseliti na drugu lokaciju, a onda mi mreža jako spora.

Tebi najbolje da kupis drugi i rijesis probleme  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Elem zavrsio sam sva tri dijela Crash-a konacno, fantasticna igra  :ave:  :ave:  :ave:
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Tomina - 31. Siječanj, 2019., 09:16
Skužio sam da treba pokrenuti "test network" i onda mreža radi.

Dakle mreže ima, ali konzola ne registrira mrežu. Ok, ovo se krenulo događati sve rijeđe i rijeđe, ali zato je tu nova stvar - konzola se upali, ali nema HOME ekrana.

Kad držim srednji "X" za gašenje konzole, uredno se otvori izbornik. Kad stisnem isti gumb, uredno se ljevo otvori onaj side izbornik, ali ništa više.
Onda ugasi, upali i radi.

Garancija naravno istekla (ne kužim kakva je to debilana garanciju imati godinu dana).

Eto još 10mj pretplate na internet, i otplačena konzola i sve.
Mislim da ću ju ili pokloniti ili prodati za smiješne pare i kupiti PS4.

Jel ima kakav browser koji ima add-on blokiranja na konzoli?
Mrzim kad dovedem komada doma, krenem pustiti neki film na filmovi.eu ili slično - pa mi se prvo iskoči 20 reklama sa porno stranicama, i onda nakon znojenja tek pokrenem film.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Hodak00 - 05. Ožujak, 2019., 10:56
Pozdrav svima, ja uglavnom koristim Xbox one te kupio sam preko g2a igru red dead redemption i aktivirao kljuc i igrao skoro 2 mjeseca i sada mi je igra prestala raditi tj da sam refundao preorder. Eto ak netko ima kakvu ideju nek mi kaze.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: hrv4tin4 - 05. Ožujak, 2019., 11:33
Pozdrav svima, ja uglavnom koristim Xbox one te kupio sam preko g2a igru red dead redemption i aktivirao kljuc i igrao skoro 2 mjeseca i sada mi je igra prestala raditi tj da sam refundao preorder. Eto ak netko ima kakvu ideju nek mi kaze.


Dobio si ukradeni ključ. Ili je igra kupljena s ukradenom kreditnom karticom. G2a, kinguin i mnogi druge trgovine nisu ne legalne, no nisu ni sasvim legalne i nalaze se u tzv sivoj zoni.
Jedino što možeš sada je kontaktirati G2a i dobiti povrat love, no naravno u svoj wallet na njihovoj stranici. Najbolja situacija je ako si plaćao putem PayPal-a pa kontaktiraš njih, priloži dokaze i objasniš sve.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Hodak00 - 05. Ožujak, 2019., 13:24
Hvala taman sam platio paxpalom hvala ti punooo
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Pathfinder87 - 31. Ožujak, 2019., 00:11
Sve super i sve pet game pass, live gold , ea pretplata jedino ta podrška za Hrvatsku ko da smo na Marsu ne u srcu Europe, pa moram plaćat funtama :-(
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Tomina - 10. Listopad, 2019., 08:09
Ima tko ideju na koji način najjednostavnije gledati online filmove preko xbox one?

Probao jučer dva načina:

- preko mobitela i aplikacije "XCast" pronađem film, stavim na stream - no nema prijevoda. Probao još 2 aplikacije - isti vrag.

- preko konzole odem na preglednik (probao 3 preglednika), odem na gledalicu ili slično, no samo jedan preglednik uspije otvoriti filmove, no nakon 10-15 minuta film stane, izbaci neki error.

Užas.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: personauser - 30. Siječanj, 2020., 01:20
https://www.ign.com/articles/xbox-boss-still-says-frame-rate-is-more-important-than-resolution (https://www.ign.com/articles/xbox-boss-still-says-frame-rate-is-more-important-than-resolution)
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: moordrak - 30. Siječanj, 2020., 12:20
https://www.ign.com/articles/xbox-boss-still-says-frame-rate-is-more-important-than-resolution (https://www.ign.com/articles/xbox-boss-still-says-frame-rate-is-more-important-than-resolution)

Framerate naravno :)    Realno,  povećanje FPS-a sa sadašnjih standardnih 30 na punih 60  će biti najveća "prednost" nove generacije konzola. Debela većina telki ne osvježava brže od 60hz, odnosno nemaju tako brze panele. Istina, ima na tržištu svašta. Cijene brzih panela dijagonale 55'' na dalje su još uvijek paprene (znam da Sony i Samsung u tu kategoriju trpaju premium modele pa su takve i cijene, za druge proizvođače ne znam jer me ne zanimaju).   Ostalo više-manje. Mislim na ray-tracing i HDR.  Full HD  reza je dovoljna za ugodno igranje čak i na većim dijagonalama.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: ihneacho - 02. Travanj, 2020., 09:39
Imam key za the surge 2 za xbox kojeg sam dobio na nagradnoj igri na hclu. Pošto nemogu to aktivirati a nemam xbox a ne igra mi se ta igra. Tradeao bi za psn 10 usd code ili 5 usd ako ga ima nabaviti. Key za the surge 2 više vrijedi nego psn code od 5 ili 10 usd tako da ste bolje prošli a ja nemam šta raditi sa ovim keyem ali 5 usd bi mi pomoglo da kupim ps now pretplatu za 3 mjeseca.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Tomina - 14. Srpanj, 2020., 09:06
Klinac mi je igrao Fortnite, i sad pauza od par mjeseci, ja isključio gold pretplatu jer xbox skuplja prašinu. Neki dan upalimo, ne može igrati istu igru jer nemam gold pretplate. A igra je pod free games od xboxa - kako sad to? Kaj nije ako je igra pod free games, da možeš đabe igrati multiplayer bez obzira jel imao gold ili ne, ili to važi samo za fortnite?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: moordrak - 14. Srpanj, 2020., 14:31
Kaj nije ako je igra pod free games, da možeš đabe igrati multiplayer bez obzira jel imao gold ili ne, ili to važi samo za fortnite?

Ebiga. Sitna slova. Ovo vrijedi za plejku koliko znam, ne za X. Na X-u je Fortnite klasificiran kao multiplayer a za multi moraš imati pretplatu bez obzira što je sama igra free.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Tomina - 15. Srpanj, 2020., 08:29
Kako onda ostale multiplayer igre iz free games normalno rade?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: moordrak - 15. Srpanj, 2020., 11:33
Kako onda ostale multiplayer igre iz free games normalno rade?
Sa kojom igrom si probao?  Čisto me zanima :)  Ne mogu ti ionako sada provjeriti jer sam na moru, a doma nema nikog. Gotovo ništa od  free multi igara meni nije radilo  bez Golda.
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Tomina - 15. Srpanj, 2020., 13:25
Hmm, pogledat ću, iako osim Fortnite sam imao samo tu drugu instaliranu - izometrijski pogled je bio, nekakav fantasy svijet. Možda sam zabrijao, znači niti jedna free igra koja je u rubrici "TOP FREE GAMES" ne podržava multiplayer bez golda?
Naslov: Odg: Xbox One - općenita rasprava
Autor: Tomina - 17. Srpanj, 2020., 08:07
Je, ništa ne radi online. Očito jedina prednost pc-a i gaminga na pc-u je ta pretplata.