HCL.HR

External Power (Vanjsko Napajanje)

Teo Petrić 28.12.2006.   •   0 komentara


Izvrsna i jeftina solucija ukoliko trebate napajanje za dodatne uređaje izvan vašeg kućišta.

Ime moda: External power
Cijena: oko 60kn
Težina: 2/5

Ukoliko ovo čita neki hardware početnik, da vas upoznamo s par možda nerazumljivih riječi ovdje:

Slot = utor na kučišču za CD, DVD, floopy itd.

Ovo je izvrsna I jeftina solucija ako trebate napajanje za dodatne stvari izvana vašeg kućišča. Jednostavno, iznesete +12V i +5V linije van. Možete staviti na kućište za PCI slot ili na 5.25″ i 3.5″ slotove. Ja sam odlučio da ću staviti na 3.5″ slot zato što ne volim ići okolo kučišča i spajati dodatne stvari od iza. Sada pogledajte što sam koristio za ovaj mod:

Možete vidjeti da ću koristiti DC utičnice ( dvije ) , 3.5″ slot, 4-pinski muški molex konektor i toplinsku izolaciju. Odlučio sam da ću imati jednu +5V i jednu +12V utičnicu. Možete odabrati koliko god želite utičnica. Prva stvar koju morate učiniti je izbušiti rupe (Moje utičnice su bile 77mm promjera). Kada ste završili s bušenjem, stavite utičnice unutra.

Kada ste završili s lemljenjem, tada stavite toplinsku izolaciju preko kablova. ZAPAMTITE: Centar kontakta je + a izvan tog kontakta je -. Koristite fen za kosu da otopite toplinsku izolaciju. Ovako to izgleda s toplinskom izolaciju preko konektora.

Ali budite oprezni ako radite s praznim PCI slotom, jer morate paziti na koju stranu stavljate utičnicu. Možete staviti i kabel sleeving kit preko žica.

Tada samo stavite molex konektor i imate besplatno i jednostavno riješenje za vaše dodatno napajanje. Ovako to izgleda na mom kućištu (kvaliteta slike je užaš ,znam).

Možda se pitate što je to veliko okruglo u sredini. To je prekidač za neonku koji nema veze sa ovim modom 😉 .

Ovaj tekst je preveden s bivšeg sajta CRO-Moddersa uz njihovo dopuštenje. CRO-Modders je bila stranica koja se bavila moddanjem kompjutera, ali zbog tehničkih problema stranice više nema. HCL.hr ima pravo objavljivanja njihovih tekstova, te se ti tekstovi smatraju vlasništvom HCL.hr-a.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?