HCL.HR

IR Prijemnik

Teo Petrić 28.12.2006.   •   0 komentara


Predobra stvar ako želite gledati filmove ili slušati muziku na računalu, i sve to kontroilirati vlastitim custom made daljinskim.

Ime moda: IR prijamnik
Cijena: Oko 20-25 kn
Težina: 3/5

Prije nego krenemo ako je netko početnik pa se pita što znači IR, to znači infracrveno. A sada krenimo.

Napravio sam ovaj mod zato što sam htio imati kontrolu kompjutera preko daljinskog. Ova stvar je predobra ako hoćete gledati filmove ili slušati muziku I kontrolirati sve preko daljinskog. Shema je jako jednostavna, tako da se ne morate bojati ako ne znate elektrotehniku jako dobro.

Kao što možete I vidjeti, LED je opcionalan, tako da ne morate ništa oko toga raditi. Pogledajte na dijelove koje sam koristio:

Koristio sam COM konektor, pločicu, otpornike, diode, LED I SFH5110. Samo da kažem par riječi o SFH5110. Preporučavam vam da odaberete SFH5110-36kHZ, isto će napraviti izvrstan posao. Pripremiti ću mjesto na kompjuteru. Možete vidjeti da sam je izrezao na jako mali dio zato što nema više mjesta za kontektore. Vi možete odabrati bilo koje drugo kučište koje želite. Ja volim ovaj jer je malen i praktičan.

Sada, kada ste pripremili sve potrebno, uzmite vaše stvari i šemu i počnite raditi. U međuvremenu, pripremite COM konektor. Ja sam koristio dijelove koji su mi ostali od otpornika koje sam rezao prije da konektiram COM konektor i ostale elemente.

Sada možete izvaditi pinove koje ste trebali, uvjeravam vas da će biti lakše raditi kasnije. Sada kada ste sve pripremili, uzmite pločicu I elemente. Ja sam bio gotov u 10 minuta, tako da uzmite si vremena i ne žurite. Ovako je moja pločica izgledala:

Sada moram napraviti mjesta za kontektore. Nije teško iako imam malo mjesta.

Vidite da su oni ostaci od rezanja otpornika dobro došli. Ostalo je još samo da izbušimo preostale tri rupe na drugoj dijelu konektora zato što ću staviti IR diodu gore. Evo ga, finalni produkt, bez extra LED:

A evo ovdje i sa extra LED, jako lijepo. Preporučavam vam da potrošite 7-10kn više I kupite jednu poštenu ultra svijetleću LED. Ove će vam slike pokazati zašto.

A sada na red dolazi I software za kontrolu. Možete skinuti program “Girder” ako kliknete ovdje.

Isto možete I skinuti “Igor Plugin” za Girder ako kliknete ovdje.

Da biste saznali nešto više o Girderu i kako ga podesiti kliknite ovdje.

Ovaj tekst je preveden s bivšeg sajta CRO-Moddersa uz njihovo dopuštenje. CRO-Modders je bila stranica koja se bavila moddanjem kompjutera, ali zbog tehničkih problema stranice više nema. HCL.hr ima pravo objavljivanja njihovih tekstova, te se ti tekstovi smatraju vlasništvom HCL.hr-a.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!