HCL.HR

USB LED lampa

Teo Petrić 28.12.2006.   •   0 komentara


Ovaj mod naučiti će vas kako složiti LED lampu koja se napaja preko USB porta vašeg računala.

Ime moda: USB LED lampa
Cijena: oko 30kn
Težina: 3/5

Pretpostavljam da ste već ovo vidjeli, a to je USB lampa. Zašto i sami ne napravite jednu? Jednostavno je, i najbolja stvar je što možete odlučiti kako će izgledat, možete odabrati LED boju I boju lampe. Prva stvar koju morate napraviti jest da se dignete, odete do ormara, uzmete neku vješalicu te onda odete i pronađete lampu. Isto ćete koristiti USB kabel I još jedan kabel/držač koji će vam držati lampu. Ja sam odabrao metalni držač lampe za ovaj mod zato što ga mogu podesiti gdje da svijetli bez da se mučim.

USB je +5V, tako da će LED lampe biti paralelne. Ja koristim 8 regularnih zelenih LED koje su 2v, I preporučujem vam da koristite otpornike za LED lampe.

Bacite pogled na šemu. Jako je jednostavna. Najlakši način da spojite dvije LED u seriju jedan, znači +-+-, i tada samo dodate 3 paralelne LED na prvi LED i još 3 paralene LED na drugu LED. Kada ih spajate paralelno + ide na + a – na -.

Ali prvo morate izrezati ploču za LED. Morati ću rezati u obliku kruga. Najlakši način za učiniti je moj način. Prvo, izbušite rupu u sredini ploče i koristite dremel elemente za sigurnosne rezaće kotače. Držite čvrsto i uzmite malo brusnog papira. Uzmite dremel I počnite trljati ploču protiv brusnog papira. Poslije 1-2 minute biti ćete gotovi I imati ćete perfektnu okruglu ploču.

Morati ćete naći nešto što će fokusirati vaše LED svijetlo. Uzeo sam ove elemente s mojih starih baterija. Biti će korisno. Ne zaboravite spojiti prekidače (switch).

Sada, uzmite vaš držač i izolir traku. Idite s trakom okolo držača I USB kabela zajedno, inače će biti problema.

Dosadno je I traka je ljepljiva. Trebalo mi je 5 minuta da to napravim. nakon toga uzmite cable sleeving kit i stavite ga. E sada se možemo počet diviti našem uratku.

Možete vidjeti moju ploču na prethodnoj slici. Nisam imao dovoljno prostora na ploči pa sam improvizirao I spojio 2 LED na drugačiji način nego ostale. Ali, siguran sam da vi nećete imati nikakvih problema s tim. Skoro pa gotovi, sada moram to staviti u kućište starih baterija.

Napokon je gotovo, i ovo je finalni produkt. Izgleda kao cvijet, haha.

Sada vidite o čemu pričam. Možete je slučajno ogrebati, vući u svim smjerovima, ma možete raditi što god vam duša poželi, milina. Zadnja slika pokazuje kako svijetli u mraku. Nažalost, slika neče pokazati najbolji efekt LED lampe. Ako hoćete vidjeti te efekte, zašto i sami ne napravite pokoju lampu.

Ovaj tekst je preveden s bivšeg sajta CRO-Moddersa uz njihovo dopuštenje. CRO-Modders je bila stranica koja se bavila moddanjem kompjutera, ali zbog tehničkih problema stranice više nema. HCL.hr ima pravo objavljivanja njihovih tekstova, te se tekstovi smatraju vlasništvom HCL.hr-a.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?