HCL.HR

Recenzija

Burnout

Srđan Vulić

Dugo iščekivani i napokon dočekani Burnout za uređaje sa J2ME podrškom je izašao, nakon upoznavanja sa igrom smo došli do zaključka da današnji mobiteli nisu sposobni prikazati high fps dvoboj auta sa specijalnim efektima, komadićima metala po zraku i puno vatre te se dalo naslutit da ova igra neće ni približno pokriti njeno zvučno ime.

Malo starije igrače, koji se još sjećaju igre Grand Theft Auto za prvi PlayStation, će ova igra podsjetiti lagano na spomenuti naslov zbog kamere koja vaš auto snima odozgo, pomalo čudno ali što je tu je. Igra me i nije ništa posebno očarala, iza zvučnog imena Burnout stoji World Tour sa samo tri različite lokacije ( ukupno 18 utrka), tri različita auta i četiri gametype-a koji baš i nisu dostigli visok stupanj igrivosti. Imate booster kojem još uvijek nisam shvatio svrhu jer vozite po ravnoj cesti, bez zavoja i bez micanja, tj. screen je statičan i vi možete samo lijevo, desno, gore, dolje dok se promet oko vas kreće. Eventualno vam može pomoći kad vas protivnik prignječi uz zid.

Gametypes

Prvi gametype je Dominate. U njemu imate krug na ekranu u kojem se morate određen broj sekundi nalazit bez svog protivnika, oboje imate isti cilj te jedini način da dobijete dobitne sekunde jest, da razlupate protivnika i ostanete sami u tom krugu. Prilično lagano.

Drugi gametype od vas očekuje da svog suparnika u 60sec što više puta razlupate, u kasnijim fazama igre zna nervirat.

Treći gametype vas stavlja na cestu punu prometa, tj. drugih auti koje vi trebate razbiti, i to što više njih. Posao vam otežava suparnik koji ima isti zadatak te ga poprilično uspješno izvršava, pogotovo u kasnijim utrkama.

Posljednji ali ne i najlošiji gametype od vas očekuje da preživite na cesti što duže. Problem vam predstavlja suparnik koji ima jako veliku želju razbiti vas, a osim toga cesta je puna kamiona i radova na njoj. Na jednoj stazi se čak nađe pokoja skakaona, koja je dobro osvježenje od monotone ceste, ali imate samo 1 život i ovo je jedan od najiritantnijih Gametype-ova u igri.

Kao i njegov kvalitetniji brat na konzolama, i ovaj Burnout vam ocjenjuje svaku utrku zvjezdicama te vas nagradi broncom, srebrom ili zlatom, ovisno o vašem skill-u pokazanom tijekom utrke.

Igra, iako je kratka, pruža u početku dosta zabave ako ju igrate samo na 5min svaki dan na wc-u ili u tramvaju. Grafika je i više nego dobra, ne trza i ima solidan broj detalja te donosi priličnu dozu osvježenja u racing žanru za mobitele, no ipak igru ne bi preporučio fanovima verzije za konzolu jer će se najvjerojatnije jako razočarati.

Electronic Arts prebacio je još jednu svoju franšizu na platformu mobilnih telefona. Kako se Burnout snašao na J2ME platformi? Pročitajte samo kod nas…

0 Naša ocjena

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!