HCL.HR

Krenulo je otvoreno testiranje zombi pucačine Back 4 Blood

Zoran Žalac 13.08.2021.   •   17 komentara


Najavljeno je otvoreno beta testiranje pucačine Back 4 Blood koje će se odviti dva mjeseca prije izlaska same igre.

UPDATE: Zatvoreno testiranje Back 4 Blooda bilo je iznimno obećavajuće za developere – igru je istovremeno igralo više od 100 tisuća igrača. Taj bi se broj mogao povećati već ovoga vikenda jer je krenulo testiranje za sve zainteresirane. Testiranje je otvoreno za PC, PS4, PS5, XBO i XSX/S platforme, a trajat će do ponedjeljka, 16. 8. do 21:00.

Izvorna vijest (29. 7.): Kooperativna pucačina Back 4 Blood bit će jedna od istaknutijih igara ove jeseni – kakva god da bude. A moći ćemo ju ponjušiti već sljedećeg mjeseca jer je najavljeno slobodno isprobavanje igre, odnosno otvoreno testiranje beta verzije.

Beta testiranje bit će otvoreno i dostupno na PC, PlayStation 4 i 5 te Xbox One i Series konzolama. Ako igru naručite, pristup beta testu dobit ćete od 5. do 9. 8. Svi ostali igrači testiranje će imati u periodu od 12. 8. do 16. 8. 

U testiranju će biti dostupno sljedeće:

  • dvije PvE mape iz kampanje
  • dvije PvP mape Swarm moda
  • pet igrivih “čistača” odnosno likova
  • šest igrivih Riddena iliti zombija
  • sva oružja i oprema
  • podrška za cross-play

Komentari (17)

  • LetMeBeFrank

    29.07.2021 - 14:28

    Ova igra me bas nekako u zadnje vrijeme vuce, a prije nisam bio previse zainteresiran. Definitivno cu isprobat kad dode beta.

  • Hummer21

    13.08.2021 - 12:37

    Nije loša za razbibrigu samo šoraj.

  • DjokaBA

    13.08.2021 - 12:59

    Probao sam closed betu. Ima taj Left 4 Dead osecaj, moze biti dobra igra.

  • Saren

    13.08.2021 - 13:34

    Isprobao betu sinoc i podjeljenog sam misljenja. Igra definitivno ima taj LF4D osjecaj, neprijatelji su ok i dosta dobro napravljeni. Svidja mi se sto oruzja sada imaju attachmente pa mozes nadogradjivati i kupovati/kupiti razne dodatke od ciljnika, do spremnika za streljivo itd. Ono sto mi se jedino za sad ne svidja jest to da tezina varira sama od sebe ponekad. Ima dionica gdje smo prijatelj i ja se setali ko da smo u parku, na drugim djelovima pak igra ga pretjera i posalje ti hordu kao da imas cijeli tim, a ne 2/4 igraca. Odigrat cu jos da razmislim da li da kupim ovo ili ne, no i dalje se ne mogu otresti osjecaja da mi nesto fali naspram starih LF4D naslova.

    • funky0308

      @Saren, 14.08.2021 - 15:27

      Fali balans, dobro si rekao. Ja sam odigrao par meceva, u nekima sam cak pronasao i ekipu koja zna igrati i ne trce ko manijaci nego taktiziraju, paze sto rade, obilaze one jbne pticurine da ne podignu horde prerano i opet smo dosli do dijelova koje je super tesko proci. Kao da se neprijatelji spawnaju bez nekog odredjenog redoslijeda, bace na nas tri, cetiri ona lika s toljagama, u isto vrijeme ona dva debela sto eksplodiraju i valjda milion obicnih zombija. Koliko god smo pokusavali – ne ide ili ide jako tesko, a igramo na prvoj tezini. Mozda su tezine krivo postavljene, mozda igra jos nije izbalansirana kako treba ali tocno to sto kazes, seces se kroz neke dijelove dok kroz druge ne ide nikako. U jednom trenutku smo se svi naslonili jedni na druge i svatko je pokrivao svoj dio, razvukli bodljikavu zicu, bacili bombe i zapalili svu burad ali jednostavno ih je previse, prebrzi su i prebrzo se penju na sve i svasta tako da ni taktika s visih prepreka ne prolazi. Igra je dobra, zabavna ali malo iskomplicirana sa kartama i gluparijama koje nismo ni koristili niti skuzili kako funkcioniraji (OK, par meceva smo odigrali samo ali bas su sustavi kartica konfuzni). Treba to jos malo pojednostaviti, balansirati tezine i brzine nekih neprijatelja i biti ce igra odlicna. Vrti se super, ja sam je u epic postavkama i 1440p uz DX12 i HDR bez problema vrtio u 160fpsa sa 3070RTX . Samo nazivcira ta nedovrsenost pa te u jednom trenu napada milijardu svega i to ubije zabavu ali do 10mj bi moglo biti sve OK. Treba feedback obavezno ostaviti, dobro su odradili ono s QR codom pa se brzo da ostaviti feedback i reci im sto je OK, a sto nije. Ako tih par stvari rijese, kupuje se ovo obavezno.

    • Saren

      @funky0308, 14.08.2021 - 16:26

      Da bas to, ostavio sam feedback i napisao im sto mi je ok, sto nije. Igra sto se postavki tice na mojoj konfi mi je stavila sve na medium, izgleda ok. Nista sta bih mogao reci “wow!” ali opet ne mogu reci da mi je odvratno. Karte po meni su jako los aspekt cijele igre i trebalo bi ih ili doraditi ili izbaciti totalno. Konfuzne su i ne vidim im svrhe. To mi je jedan od losijih segmenata igre. Sto se neprijatelja tice i raznovrsnosti – to mi je ok. Kako si i sam rekao, ne definirana tezina te stvarno stavi u situacije da ne znas tko pije, tko placa. Cak i kad dobijes random tim, meni osobno je bilo jos gore, a smatram da ce posebno patit oni koji nisu nauceni na multy shootere. Jer u ovoj igri se to osjeti. Weak spot na neprijateljima je takodjer konfuzan, ponekad radi ponekad ne kako bi trebao, pa ispada da bacas kamencice na tipa. Versus mod – ne znam sto da kazem. Ne mogucnost mijenjanja unapred odabranog zombija i poprilicna boljka koju taj mod ima mi vuce na Dead By Daylight. Ubacen si odmah u kaljuzu, bez da ista znas sto i kako raditi vec moras sam prokljuviti sta je najbolje. Da ne pricam o sposobnostima cudovista i o cinjenici da treba i bodove trositi na upgrade( bilo bi lijepo da ti to negdje igra kaze). Sto se survivora tice u Versus modu – cinjenica da ne mogu promijeniti oruzje datog lika prije nego pokupim nesto (mozda nisam vidio da ima negdje) mi isto nije najbolje legla. Taj aspekt mi je mlacan bio (mislim na Versus mod), doduse vidim ga opet kao kakav multy shooter tipa Siege – dok ne naucis mape i “operatore” bit ce muka i to poprilicna. Igra ima potencijala svakako, doduse nazalost stvari kao karte trebaju poprilicno posla, ponekad se i zombi zasteka u teksturi pa ga gledas kako ne zna izaci van, tako da pathing i AI treba posloziti itekako. Ni AI suborci nisu sreca takodjer – ponekad ce roknuti zombija prije nego ga i sam vidis, drugi put ce stajati kao kip na mjestu dok ga 5 zombija napada. Versus mod ce bojim se otjerati dosta ljudi koji ili nemaju zivaca/vremena poloviti sve finese da igraju ili nemaju uigrane ekipe – full team. Opet tu je poveznica sa vecim multy shooterima.

  • Iron666

    13.08.2021 - 14:10

    Versus je strašno loš, a i općenito cijela igra je daleko lošija od L4D-a… Razočaran sam

  • Darcoolio

    13.08.2021 - 14:32

    Meni je ovo teško ko đavo, neki delovi su nemogući da se prođu, dok pojedini čak i prelaki, baš loše izbalansirana igra.

  • kebbab

    13.08.2021 - 15:23

    Ovo nebi igrao da mi plate.

  • 312AE

    13.08.2021 - 15:40

    Meni dosta zabavno, no mogli bi još malo poraditi na botovima i izbalansirati ih. Za sad su nažalos jako glupi.

    • funky0308

      @312AE, 14.08.2021 - 15:28

      U jednom mecu – ekstremno glupi i padaju na svakih 300m, pucaju po nama i sl, u drugom prate sto radimo mi i imas feeling kao da igras s pravim ljudima… cudno.

    • 312AE

      @funky0308, 14.08.2021 - 16:12

      Ma rade botovi gluposti, pogotovo ona koji zadnji ostane živ. Imam uvjek feeling da taj onda više nema volje za revive niti igranje , pa počini samoubojstvo 😂

    • funky0308

      @312AE, 15.08.2021 - 18:44

      Odlučili su da bez svojih Cylonaca više nema svrhe živjeti 😂😂😂

  • $inke

    13.08.2021 - 20:19

    Igra radi na 20 fps-a na ps4 slim, neigrivo.

  • Lionhazard504

    13.08.2021 - 21:35

    Kao fan left 4 dead dvojke, koja mi je najomiljenija zombie i coop igra ikada, probao danas ovo i čini mi se ok, nije da mi se ne sviđa totalno ali me brine da će igra biti puna smetlarskih mikrotransakcija i battle passova i ostalih gluposti koje nisu potrebne ovakvoj igri
    A da ne spominjem da neće biti custom mapa i modova, to me je i držalo da igram left 4 dead 2 tako dugo, vidjet ću još, neutralno još ću gledat na ovo pa dok ne vidim na YouTube ako se bude isplatilo uzet…

  • Ascannius

    14.08.2021 - 13:47

    Overpriced L4D kopija koja ce biti puna DLCova. Kampanja je nezanimljiva, a PvP je boze sacuvaj i sakloni. Definitivno serveri nece izdrzati duze od 12 mjeseci nakon izlaska.
    (al’ dobro, svakom svoje).

  • Dovla Van Pit

    15.08.2021 - 15:59

    Probo…meni ovo teško sra..e!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?