HCL.HR

Blizzard i Valve riješili DOTA razmirice

Duje Kozomara 12.05.2012.   •   5 komentara


Osjećate li ljubav u zraku? Blizzard i Valve postigli su dogovor u vezi DOTA trademarka, a kao rezultat, Blizzard će ime svoje igre promijeniti u Blizzard All-Stars.

Svijet je nekad tako lijep, dobar i pun ljubavi – svi se možemo držati za ruke, brati tratinčice te zagrljeni pjevati i voljeti se. Blizzard je objavio press release u kojem nas informira kako su napokon došli do dogovora s Valveom u vezi “DOTA” trademarka. Naime, kao što znate, DoTA je “Defense of the Ancients”, popularna mapa i mod za Blizzardov Warcraft 3, koju je napravio fan igre. Developer “IceFrog”, koji je nadgledao DoTA mapu od 2005. godine, otišao je raditi za Valve na igri DoTA 2, dok je Blizzard krenuo s radom na svojoj službenoj varijanti igre, do sada zvanoj “Blizzard DoTA”.

Dogovor koji su sklopili doveo je do toga da Valve sada ima pravo komercijalno koristiti DoTA trademark, tako da se ime igre DoTA 2 neće mijenjati. Blizzard je dobio pravo da njegovi fanovi nekomercijalno koriste trademark, no službeno će se odreći imena i svoju igru preimenovati u Blizzard All-Stars, a objasnili su “kako to čak bolje reflektira dizajn njihove igre”.

Valveov Gabe Newell, koji je očito izašao kao pobjednik u ovom sporu, je, čuda li, izjavio kako je zadovoljan dogovorom.

Komentari (5)

  • BioShock 4 Life

    12.05.2012 - 13:43

    Njih to zanima, a meni je svejedno.. Promijenili ime ili ne, igra bi trebala ostati ista, zanimljiva, atraktivan i poigracu je pod bilo kojim imenom.. 😀

  • Mc Nane Uvijek u fazonu

    12.05.2012 - 16:26

    kako se zove heroj na slici?

  • Noxion

    13.05.2012 - 14:30

    m nakon svih varianti dota koje su napravite ja vec 7 godina se drzim originale varijente 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?