HCL.HR

Call of Duty TPS koji nikada nećemo zaigrati

Zoran Žalac 22.02.2012.   •   6 komentara


Call of Duty: Devil’s Brigade naziv je TPS igre koja je otkazana još davne 2007. godine, taman prije nego je CoD serijal uz Modern Warfare doživio vrtoglavi rast popularnosti.

Poznata nam je priča kako Activision zapravo nije želio Call of Duty naslov smješten u moderno doba, no nešto je manje poznato da su također radili na interesantnom spin-offu koji bi akciju gledao iz trećeg lica, i to davno prije nego je Sledgehammer Games ponovno pokušavao istu stvar.

Call of Duty: Devil’s Brigade bio je u produkciji paralelno s prvim Modern Warfareom, pet mjeseci prije nego je MW pobrao svjetsku slavu. Za igru je bio zadužen Activisionov interni studio Underground Development. Igra je navodno bila u odmakloj fazi razvoja te je demonstrirana igrivim petnaestominutnim materijalom. Isti je prikazao timski shooter smješten u Italiji za vrijeme 2. svjetskog rata, s fokusom na strateški pristup i davanje naredbi svojim suborcima.

No spajanjem Activisiona i Blizzarda/Vivendija, projekt je otkazan, a razvojni tim Underground doslovno je i otišao pod zemlju. Ostalo je povijest. Infinity Ward je TPS segment ubacio u Modern Warfare 2, no isti se nije pokazao pretjerano popularan. Nedugo nakon toga Sledgehammer Games je također pokušao odvesti CoD u smjeru TPS žanra, no rezultat je bio identičan, pa se tim nakon još jednog otkazivanja prebacio na Modern Warfare 3.

Komentari (6)

  • UltimateXioni

    22.02.2012 - 14:37

    -.-

  • infokod

    22.02.2012 - 17:43

    volio bi vidjeti nesto kao battlefield u cod serijalu, tada bi mozda odigrao jednu cod igru za pravo…

  • Mc Nane Uvijek u fazonu

    22.02.2012 - 19:17

    CoD je iskreno bila najzabavnija igra , ali ljudi su je igrali bez prestanka i svima je naravno dosadila , ja sam citavo ljeto kada je izasao COD MW2 provodio ovako, ustanem se ujutro 3 sata koda , pogledam film , idem sa drugom velik maraton , biciklom , vratim se 2 saata koda , izadjem vani fudbala raspalim na malom terenu ,turniri uvijek bili, vrattim se u 11 odvalim do jedno 1 , 2 navece i pogledam film 😀 i naravno da mi je predojadio i nikad ga vise necu moci zaigrat

  • Vujkan

    24.02.2012 - 12:04

    battlefield je mi nimalo nije realna igra samo dobra grafika i efekti!! daleko cu od CoD-a!!!vi misliste sta zelite,jedino me zanima medal of honor sta ce uraditi od toga 🙂

  • Jaime Lannister

    @shocker, 22.02.2012 - 17:45

    cemu , ako zelis battlefield igraj battlefield !!

  • VaMp73

    @shocker, 22.02.2012 - 18:07

    hahaahhahah

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?