HCL.HR

Dominantni Steam

Zoran Žalac 21.11.2009.   •   5 komentara


Ako je vjerovati Brad Wardellu, šefu tvrtke Stardock, Valveov servis za digitalnu distribuciju igara, znan kao Steam, drži dvije trećine tržišta digitalne distribucije.

Kada je riječ o digitalnoj distribuciji igara, teško je govoriti o prodajnim rezultatima u brojkama jer ih nitko od izdavača zapravo ne želi otkriti. No svi dakako znamo da je Valveov Steam prvi i najpoznatiji online servis za digitalnu distribuciju, što je danas potvrdio i konkurentski tabor u Stardocku. Brad Wardell, šef studija koji je prošle godine lansirao Impulse servis, priznao je tako da su uvelike zasjenjeni Steamom koji drži oko 70% tržišta, te shodno tome kupi i najveću zaradu. Ali da ne bi ostao previše samokritičan prema sebi, Wardell se pohvalio kako Stardock zauzima drugo mjesto iza spomenutog Steama, ispred ostalih servisa kao što su Direct 2 Drive i GamersGate, pravdajući taj rezultat činjenicom da Impulse, baš kao i Steam, ima prednost ekskluzivnih sadržaja za igre koje stižu iz matičnih razvojnih timova (Half Life, Sins of Solar Empire itd.).

Komentari (5)

  • DragonSoul

    21.11.2009 - 19:04

    Steam je super… Osobno ga koristim i vrlo sam zadovoljan s njim.

  • Tola

    21.11.2009 - 19:27

    Super je al je isto malo skup u odnosu na game.co.uk.

  • xGAME

    21.11.2009 - 21:09

    Bio bi bolji da su cijene razumne za europu, npr. evo sad MW2 amerikancima na steamu kosta 60$, a nama u europi 60€, samo valutu promijene nista drugo…100kn skuplje…to mi se jedino ne svidja

  • PacoPG

    22.11.2009 - 18:51

    Odlican je al ima par mana, prva je cijena igara, da je jeftiniji imali bi vise kupaca itd. -.-

  • Deadwalker

    23.11.2009 - 08:52

    Da, ove besramno iste cijene za europljane i amere me jedino više smetaju. Glede ostalog, vrlo sam zadovoljan, stvarno fenomenalan servis
    I drago mi je da konkurencija raste. Mislim da je puno jednostavnije lijepo iz svog naslonjača kupit igru i imati jedan odličan klijen za mutiplayer:)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?