HCL.HR

Everybody’s Golf – golf za svakoga

Zoran Žalac 17.07.2023.   •   0 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije točno 26 godina u Japanu je lansirana prva igra iz serijala Minna no Golf, kod nas poznatog pod nazivom Everybody’s Golf.

Još su od ranih devedesetih godina postojale su licencirane simulacije golfa iz serijala PGA Tour Golf. No, u Sonyju su smatrali da na tržištu ima mjesta i za arkadne igre golfa pa su 1997. lansirali Minna no Golf u Japanu, a godinu dana kasnije istu igru kao Hot Shots Golf u Americi te Everybody’s Golf u Europi. Bio je to humoristični golf s ukupno deset likova, namijenjen prvenstveno mlađoj publici.

Everybody’s Golf imao je turnire, minijaturni golf, trening i Stroke Play mod. Glavni princip igre bio je taj da se osvajanjem turnira zarađuju bodovi iskustva kojim se onda otključavaju novi golf tereni. Ukupno je u igri bilo šest različitih terena. U početku su na raspolaganju bila dva lika, dok su se drugi otključavali tako da ih se pobijedi u izravnom obračunu.

Everybody’s Golf dobio je simpatije igrača te se nametnuo kao jedna od zabavnijih sportskih igara na prvom PlayStationu. Iz tog uspjeha proizašao je serijal koji je bio aktualan duže od desetljeća. U zadnjih 26 godina izašlo je ukupno 13 igara iz serijala Everybody’s Golf, od čega sedam dijelova glavnog serijala. Godine 2017. serijal je dobio svojevrsni reboot za PlayStation 4, a 2019. godine uslijedila je i verzija za PlayStation VR.

Premda je serijal ostao upamćen do dana današnjeg, razvojni tim koji je napravio prvu igru u serijalu kasnije nije radio na nastavcima nego je taj posao preuzela druga ekipa. Već od 1999. godine tvorci Everybody’s Golfa počeli su surađivati s Nintendom te su pokrenuli serijal Mario Golf.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Označeno sa: ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?