HCL.HR

Fable III otkriven

Zoran Žalac 19.08.2009.   •   2 komentara


Lionhead Studios i Peter Molyneux proteklih su nam dana golicali maštu o svom sljedećem naslovu. Intrigantnoj najavi danas je srećom došao kraj, a nova igra je ni više ni manje – Fable III.

Lionhead Studios i Peter Molyneux proteklih su nam dana golicali maštu o svojoj sljedećoj igri teaserom na sajtu koji je otkrivao citate povijesnih ličnosti poput Che Guevare i Maximiliana Robes Piera. Poprilično intrigantnoj najavi danas je srećom došao kraj, a nova igra je ni više ni manje – Fable III. Ipak, ne onaj Fable na koji smo navikli. Naime, kraljevstvo Albiona se promijenilo i otpočela je utrka za prijestolje. Naravno, u utrku se uključujemo i mi, te ćemo tako po prvi puta uzeti ulogu budućeg vladara, za razliku od heroja i anti-heroja kakve smo vodili u prva dva dijela.

Što se tiče noviteta u samoj igri, nije otkriveno mnogo toga, no zna se da će Fable III ipak donijeti dva nova sustava. Sustav procjene, odnosno prosudbe, usko će se vezati za vašu ulogu vladara, određujući pritom i njegovu osobnost. Hoće li vaš lik usvojiti liberalne poglede ili pak diktatorske navike – izbor je na vama. Drugi sustav, kojeg Lionhead naziva ‘dodirom’ zapravo je nadogradnja prethodnog sustava izražavanja. Stvar radi tako da će svi likovi koje upoznate prema vama isprva biti rezervirani, što znači da ćete se s njima moći tek rukovati. No kada s vremenom zaslužite njihovo poštenje, otkrit će vam se i mnogo drugih interakcija potrebnih za rješavanje raznoraznih zadataka. Upravo je sustav dodira prva naznaka da će Natal tehnologija biti ugrađena u samu igru, no Lionhead je vješto izbjegao takva nagađanja. S druge strane, potvrđeno je da unatoč Fableu III, tim nastavlja rad na Milo projektu. Fable III planiran je za kraj 2010. godine ekskluzivno na X360 konzoli, a prvi trailer pogledajte pod opširnije.

Komentari (2)

  • lovrocro

    21.08.2009 - 14:04

    još nisam ni igral dvojku a već fable 3 šteta što nema fable 2 za pc jer nemam xbox

  • king of oblivion

    18.09.2009 - 08:46

    meni se dvica dobro pokazala valjda ce trica bbiti bolji

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?