HCL.HR

Games for Windows dobiva veći update

Zoran Žalac 21.09.2009.   •   2 komentara


Prije nekoliko dana na Windows Experience Blogu osvanuo je post o nadolazećem ažuriranju Games for Windows programa u skladu sa skorim izlaskom Windowsa 7.

Prije nekoliko dana na Windows Experience Blogu osvanuo je post o nadolazećem ažuriranju Games for Windows programa u skladu sa skorim izlaskom Windowsa 7. Rečeno nam je da update tako uključuje 22 tehničke izmjene koje poboljšavaju podršku za 32 i 64-bitne platforme, olakšavaju instalaciju igara, unapređuju funkciju ažuriranja te sadrže sitnije popravke za stabilnost, sigurnost i kompatibilnost. Dakako, na papiru je sve to lijepo i bajno, a ni sama usluga nije toliko loša. No sudeći po komentarima i osvrtima na ovu objavu, korisnici su sve samo ne sretni.

Naime, od svog debitantskog nastupa prije dvije godine, Games for Windows program ubilježio je samo 24 igre s podrškom za Live, od kojih je svega devet izašlo ove godine. Čak i naslovi koji se vode kao GFW igre (Fear 2, Empire: Total War, CoH: Tales of Valor) svoju multiplayer komponentu radije drže odvojenu od Live-a, a single player naslovi koji na X360 konzoli imaju podršku za achievement sustav, u PC inačicama pod GFW etiketom lišeni su te podrške iz potpuno neopravdana razloga. Sve nas to dovodi do zaključka da GFW program treba manje ažuriranja i više igara ukoliko Microsoft stvarno ima ozbiljnu namjeru da PC gaming podigne na noge i pokupi poštenu zaradu od toga.

Komentari (2)

  • Shimmy

    23.09.2009 - 19:16

    Meni je najviše žao što su one ocjene hardvera od početka za qrac. ideja je bila dobra, ali realizacija katastrofa. ok, meni to ni ne treba jer imam brutalnu zvjerčinu od kompa, nije da se preseravam, ali ima ljudi…

  • wyzard

    23.09.2009 - 20:23

    yup, experience index je totalni promašaj.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?