HCL.HR

Gaming kalendar: G-Police – policijska brutalnost

Zoran Žalac 15.10.2018.   •   1 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan, prije točno 21 godinu, izašla je igra G-Police u kojoj su tvorci Wipeouta prezentirali nešto mračniju budućnost.

Pojava 3D grafike u videoigrama bila je izrazito pogodna za futurističke SF naslove. Jedan od takvih bio je G-Police, proizvod studija koji je prethodno napravio Lemmingse i Wipeout. Ta igra, koja je izašla prije točno 21 godinu, u svoje je vrijeme bila jedna od tehnički najambicioznijih 3D igara.

Radnja se odvijala na koloniziranom mjesecu Calisto u 2097. godini gdje smo u ulozi policajca Slatera tražili istinu o misterioznom ubojstvu njegove sestre. U igri smo kontrolirali VTOL letjelicu s pogledom iz prvog ili trećeg lica. Neprijatelji su nas čekali i na tlu i u zraku, a na raspolaganju je bilo 35 misija smještenih uglavnom u urbani okoliš.

Igra je po izlasku dobila pozitivne kritike i u verziji za PlayStation i u verziji za PC. Dakako, PC verzija izgledala je znatno bolje i dan danas izgleda bolje nego većina igara iz devedesetih. Prodaja je bila dovoljno dobra da opravda razvoj nastavka zvanog G-Police: Weapons of Justice koji je izašao dvije godine kasnije. Studio Psygnosis poslije je pripao Sonyju te je pripojen njihovom londonskom ogranku.

 

Označeno sa:

Komentari (1)

  • Ducktective

    15.10.2018 - 15:56

    Psygnosis…Drakan order of the flame,kako sam samo guštao u toj igri,nenormalno.G-Police mi jednostavno nije bio po mjeri.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?