HCL.HR

Midnight Club 2 – sjećate li se Rockstarovog “Undergrounda”?

Zoran Žalac 08.04.2024.   •   7 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije 21 godinu Rockstar je izbacio drugi i ujedno najuspješniji dio svog racing serijala zvanog Midnight Club.

Prije dva desetljeća tržište videoigara bilo je dovoljno veliko za više različitih arkadnih vožnji, uključujući Need for Speed, Burnout, Test Drive i Midnight Club. Ovaj zadnji bio je uzdanica Rockstar Gamesa, izdavača GTA serijala, koji je u San Diegu uposlio bivši tim Angel Studios. Dotični je ranije radio na igri Midtown Madness, a dio ideja iz nje prenijeli su i na serijal Midnight Club. Drugi, najuspješniji dio serijala, izbacili su na tržište prije točno 21 godinu.

Ulične utrke u Midnight Clubu 2 odvijale su se na tri lokacije: Los Angelesu, Parizu i Tokiju. Po prvi put u serijalu osim automobila mogli su se voziti i motocikli. Sva vozila imala su sustav oštećenja, ali on je bio isključivo vizualan te nije ostavljao traga na samom gameplayu, tj. upravljivosti. Vozila nisu bila licencirana, ali su baš kao i u GTA igrama oponašala stvarne modele. Moglo ih se nadograđivati različitim spoilerima i drugim dodacima.

Igra je osim single-player kampanje imala i mrežni multiplayer koji je bio pomalo čudan za današnje pojmove. Naime, u tom su se multiplayeru mogle koristiti šifre za varanje, a igrači su slobodno mogli mijenjati korisnička imena u bilo kojem trenutku te tako izbjeći bilo kakvu kaznu za sabotiranje utrka i sl.

U multiplayeru ove igre mogle su se slobodno koristiti šifre za varanje.

Midnight Club 2 isprva je izašao za PlayStation 2 konzolu, a nešto kasnije za Xbox te PC. Pokupio je dobre ocjene i prodao se u milijunskoj nakladi, dovoljnoj da Rockstar odobri još dva dijela. Zadnji smo vidjeli 2008. godine, a njegov developer od tada se fokusirao na izradu igara iz Red Dead serijala. Ovo je ujedno bila prva i zadnja igra iz serijala Midnight Club koja se pojavila na PC-ju. Prodavala se i na Steamu, ali je 2021. godine povučena iz prodaje po isteku licence za glazbu.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (7)

  • vragec25cro

    09.04.2018 - 13:03

    Jedna od dražih igara na ps 2.

  • ILoveGaming

    09.04.2022 - 09:37

    Midnight Club 3 Dub Edition je mnogo bolja igra. Dvojka je nekako ukočena i spora sa dosta manje sadržaja.

    • Jozy463

      @ILoveGaming, 09.04.2022 - 10:50

      Ali…muzika je puno bolja.

    • kebbab

      @ILoveGaming, 09.04.2022 - 11:56

      Meni je omiljeni Midnight Club Los Angeles i želim remaster 😁😁

    • seizure91

      @ILoveGaming, 09.04.2022 - 13:03

      Da da, predobar nastavak, koliko sati i sati igre

  • lepiakadodo

    09.04.2022 - 18:33

    Al naslovi su vam strava …. Hahahahaha

  • 312AE

    08.04.2024 - 11:03

    Ohh dobar je Midnight Club 2 ,ali i djelomice dosta teški. Ponavljaš kasnije puno puta neke utrke,te uvijek samo pred tebe izađe kamion. 😁

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?