HCL.HR

Nightmare Creatures II – prekrila ga tama

Zoran Žalac 23.05.2021.   •   6 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan, prije točno 21 godinu, izašla je jedna od najmračnijih igara za prvi PlayStation. Prisjetite se kako je izgledao Nightmare Creatures II.

Početkom ovog stoljeća nije bilo baš mnogo prilika da se horor igre probiju na tržištu pokraj Resident Evila i Silent Hilla. No, nekim čudom francuski je developer Kalisto Entertainment uspio sakupiti budžet za Nightmare Creatures II, nastavak relativno nepoznate survival horor igre iz 1997. Nastavak je bio dovršen i lansiran na današnji dan prije 21 godinu.

Igra nas je stavila u ulogu Herberta Wallacea, pacijenta jedne bolnice u kojoj su se stvarali mutanti. Zavojima omotani Wallace kreće u osvetničku misiju u kojoj traži Adama Crowleya, okultista i glavnog negativca prošlog dijela. Nightmare Creatures II imao je poprilično brutalan gameplay te je igrače vodio prema različitim egzekucijama sličnim fatalityjima iz Mortal Kombata.

Sve to pratila je nabrijana glazba Roba Zombieja, barem u animiranim sekvencama. Nažalost, ni kultni Rob Zombie nije uspio spasiti igru od prosječnih ocjena.

Neuspjeh igre označio je smrt serijala, premda se činilo kako će isti uskrsnuti kada je 2017. najavljeno da se radi na preradi prvoga dijela. No, prema informacijama iz 2020. godine, taj je projekt na kraju stavljen na čekanje i upitno je hoće li se na njemu više ikada nastaviti raditi.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Označeno sa: ,

Komentari (6)

  • Ducktective

    24.05.2018 - 11:15

    Kako sam jednom strašne batine dobio zbog ove igre, kad me mama zatekla kao desetogodišnjaka da igram ovo, a poslije cmizdrim da ne mogu spavati u sobi sam.

  • Deus

    24.05.2018 - 11:23

    Zbog ovog traila poceo slusati Rob Zombia 😀

    • ukek

      @Deus, 23.05.2021 - 18:33

      Tru 🙃 Inace jedna od najjebenijih igara iz starih dana 👌

  • darijoman

    24.05.2018 - 11:54

    Ovo sam igrao ali nikada odigrao. Bila mi je preteška. Sjećam se da je glavnog lika znao uhvatiti napad straha koji mu je oduzimao energiju 😀

  • hexagram

    24.05.2021 - 08:51

    obožavao gejm ko klinac. ovo mi je preteča danas najdražem Bloodborneu

  • Adam Jensen

    24.05.2021 - 22:26

    Glavni lik strašnjiji od većine čudovišta 😛

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?