HCL.HR

Railroad Tycoon 2 – štrajk željezničara

Zoran Žalac 31.10.2023.   •   0 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije 25 godina, igrali smo se željezničara, konduktera i skretničara u tajkunskoj igri Railroad Tycoon 2.

railroad tycoon 2

“Kroz tunele, kroz kanjone, sprijeda para, straga tone”. Ni 25 godina poslije nije mi jasno kako “Štrajk željezničara” Darka Rundeka nije završio na soundtracku Railroad Tycoona 2. Šalu na stranu, Railroad Tycoon 2 lansiran je na današnji dan prije četvrt stoljeća, isprva samo za PC platformu. Za razliku od prvog dijela, u razvoju nastavka nije sudjelovao kreator serijala Sid Meier.

U igri smo sudjelovali u povijesnom razvoju željezničkog prometa tijekom 19. i 20. stoljeća, povezivali gradove, prevozili teret, istraživali nove lokomotive, branili se od špijunaže te povremeno zapadali u recesiju. Igra je izvorno imala kampanju s 18 misija te još 12 dodatnih scenarija. Kasnije je dobila ekspanziju The Second Century, a potom i Gold izdanje s 50 mapa, čime je ukupan broj misija došao na 126.

Igra se prodala u milijunskoj nakladi, postavši najuspješnija u serijalu, a naknadno je dvije godine kasnije dobila verzije za PlayStation i Dreamcast kozole. Godine 2003. uslijedio je Railroad Tycoon 3, a tri godine nakon toga i spiritualni nasljednik Sid Meier’s Railroads! koji je bio i posljednji nastavak za PC. Kasnije je Railroad Tycoon dobio svoje mobilne aplikacije, no one nikada nisu ponovile kvalitetu ni uspjeh glavnog serijala.

Danas se Railroad Tycoon 2 može pronaći u prodaji na Steamu i GOG-u.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?