HCL.HR

Skate 3 – zadnja kvalitetna skateboarding igra

Zoran Žalac 11.05.2019.   •   5 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan, prije točno devet godina, u zrak se lansirala posljednja poštena skateboarding igra, i to u režiji nikoga drugoga doli Electronic Artsa.

Skateboarding videoigre bile su učestala pojava tijekom devedesetih godina i u prvom desetljeću 00-ih. Activision je predvodio kolo s Tony Hawk’s Pro Skaterom, a slijedili su ih Grind Session, Evolution Skateboarding, Skate and Destroy pa čak i serijal Disney Skateboarding. Nakon što je THPS počeo posustajati s godinama, na scenu se ubacio Electronic Arts sa Skate serijalom te je u četiri godine izbacio tri dosta uspješne igre. Zadnja od njih izašla je na današnji dan prije točno devet godina.

Kao i u prijašnje dvije igre, i u ovoj je glavna fora bila to što je kamera bila fokusirana na sam skejt, ne na skejtera. Skate 3 odveo nas je u gradić Port Carverton u kojemu se skateboarding slavio kao umjetnost. Ondje se naš skejter mogao susresti s brojnim drugim profesionalcima poput Erica Kostona, Pata Duffyja i Jasona Leeja. Ovaj zadnji učio nas je osnovama skejtanja u tzv. Skate školi.

Osim samog skakanja po rampama, grindanja i ostalih ludovanja na dasci, Skate 3 ponudio nam je i mogućnost izgradnje skateboarding parka. U online okružju imao je tri nova moda i zanimljivo je da je podrška za mrežni multiplayer još uvijek aktivna.

Podrška za mrežni multiplayer ove devet godina stare igre još uvijek je aktivna.

Skate 3 je po izlasku pokupio dobre ocjene te je bio jedna od rijetkih igara koje su se prodavale i četiri godine nakon izlaska, zbog čega je EA morao distribuirati nove kopije. S obzirom da se Skate 3 još uvijek vodi kao zadnja prava skateboarding igra, to nije ni čudno.

Skate 3 danas je službeno igriv jedino na Xbox One konzoli, iako se od ove godine može igrati i na emulatoru za PlayStation 3 konzolu.

Komentari (5)

  • Stjepan Fikter

    11.05.2018 - 16:37

    Ako mi je žao nekog žanra koji je jednostavno izgubio tonu popularnosti, onda je to svakako extreme sports. Zbog toga polažem nade u On a Roll barem da vratio dio popularnosti pa možda EA i vidi kako ima dovoljno zainteresiranih ljudi za Skate 4.

  • 312AE

    11.05.2019 - 10:47

    Mehh EA, fanovi si bar žele neki remaster, a kamoli ne remake ili četvorku. Ali sumljam da bude se išta od toga desilo.No 3 se još dobro drži na staroj generaciji konzola.

  • Outback

    11.05.2019 - 11:45

    Preko 2000 sati na Skate 3, a skoro 4 tisuce na Skate 2. Najbolje skate igre ikad.

  • Rakellan

    11.05.2019 - 12:30

    Skate 4 bih bio zakon, al bilo bi još bolje da skateanje bude moguće u GTA 6

  • SeaNN

    11.05.2019 - 13:44

    Koliko mi je zao sto nikada nisam zaigrao Skate serijal, nakon stotine sati provedenih na doslovno svim Tony Hawkovima….

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?