HCL.HR

Heavy Rain prodan u više od milijun primjeraka

Igor Belan 19.04.2010.   •   3 komentara


Veliki trud uložen u razvoj PS3 blockbustera Heavy Rain očigledno se isplatio – igra je prodana u milijun primjeraka u samo pet tjedana koliko je na tržištu.

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) javlja nam kako su pet tjedana nakon lansiranja interesantnog avanturističkog naslova iz Quantic Dreama, Heavy Rain, prodali čak milijun primjeraka igre. Heavy Rain je na tržište stigao krajem veljače, a brojni kričari diljem svijeta mahom su pozitivno ocijenili igru naglašavajući u svojim recenzijama kombinaciju napete radnje, provokativne teme i emotivnog angažmana kojeg igra iziskuje. Pet tjedana nakon, statistike prodavanosti pokazuju da se čak milijun igrača slaže sa njima.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo vidjeti pozitivne reakcije igrača na Heavy Rain”, rekao je David Cage, pisac i redatelj igre koji je ujedno i CEO u Quantic Dreamu. “To samo dokazuje kako je moguće stvoriti nekonvencionalne igre koje će pričati kompleksne priče te izazvati neočekivane emocije kod igrača – kao i da takve igre mogu polučiti uspjeh, kako na blagajnama tako i kod kritičara. Nadam se da će to pomoći u daljnjem razvijanju novih, revolucionarnih iskustava.“

Komentari (3)

  • [proGABBEing] Ixy

    19.04.2010 - 14:34

    Drago mi je za igru. Koliko čujem, kvalitetna je.

    Htio bih to odigrati. Eh, da mi je PS3. 🙂

  • Armor

    19.04.2010 - 16:25

    Prema malo viđenog/odigranog, ovo je mega igra

  • wozzie-

    20.04.2010 - 14:03

    igra je super i priča isto tako ali ima manu!!pre kratka je.ja sam ju ubio od 8h ujutro do 19h navečer isti dan!! to sve govori!! tko god može nek je proba,jedino će se razočarati zbog dužine igre!! 8)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?