HCL.HR

Kinect hakeri ipak bez kazne

Zoran Žalac 22.11.2010.   •   2 komentara


Microsoft se nakon tvrdnji o uspješnom hacku, odnosno dostupnom open-source driveru prijetio sudskim tužbama, no čini se kako su u međuvremenu promijenili mišljenje.

Podosta prašine diglo se oko probijanja Kinecta, odnosno omogućavanja povezivosti tog kontrolera s osobnim računalima. Microsoft se nakon tvrdnji o uspješnom hacku, odnosno dostupnom open-source driveru prijetio sudskim tužbama, no čini se kako su u međuvremenu promijenili mišljenje. Naime, u MS-u sad tvrde kako korisnički driver nije isto što i hack:

“Hack bi značio da je netko došao do algoritama u uređaju i shvatio kako ih koristiti, a to se nije dogodilo. Ili bi značio da netko koristi treći uređaj između senzora i konzole kako bi varao u igrama, što se također nije dogodilo. To je ono što bismo mi nazvali hakiranjem i zato smo uložili dosta truda da se takvo što ne dogodi. Open-source driver otvara tek USB konekciju, što ionako nismo zaštitili, i omogućuje prepoznavanje pokreta pomoću senzora.” – izjavio je Microsoftov Alex Kpman. Shodno tome, razjašnjeno je kako tzv. Kinect hakeri neće biti kažnjeno gonjeni. Eto, toliko buke nizašto.

Komentari (2)

  • KingMortal

    22.11.2010 - 21:13

    Vjerojatnije su shvatili da nemaju pravne osnove za tužbu pa se ovom izjavom pokrivaju.

  • patafix

    22.11.2010 - 22:47

    imaju pravne osnove, al su svatili da im se ne isplati tražit neku dvojicu jadnika u indoneziji od kojih nebi dobili ni centa, a izgubili bi dosta korisnika, ovako će neko ipak kupit kinect za PC.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?