HCL.HR

Lord of the Rings Online profitabilniji no ikad

Zoran Žalac 07.01.2011.   •   7 komentara


Tko kaže da besplatne MMO igre nisu isplative? Otkako je od rujna prešao na free-2-play model, Lord of the Rings Online pridobio je znatno veći broj korisnika, a od njihovih mikrotransakcija ubrao je trostruko veću zaradu.

Tko kaže da besplatne MMO igre nisu isplative? Otkako je od rujna prešao na free-2-play model, Lord of the Rings Online pridobio je znatno veći broj korisnika, a od njihovih mikrotransakcija ubrao je trostruko veću zaradu od one koju je imao dok je na snazi bilo plaćanje mjesečne naknade. Dakako, u razvojnom timu Turbine izuzetno su zadovoljni ovakvim rezultatima, a posebno su sretni činjenicom da je svijet LOTRO-a življi no ikad. Kao nagradu za takav odaziv igrača, istima se za ovu godinu sprema nova ekspanzija zvana Rise of Isengard.

Komentari (7)

  • ReFlex

    07.01.2011 - 17:42

    Igra itko ovaj LOTR od vas..?

  • Shimmy

    07.01.2011 - 19:02

    Ja do sad nisam, ali nisam iskrneo ni bio u toku sa ovime, tj, da je igra već nekoliko mjeseci bez pretplate. A jel zna netko što se onda točno plaća u igri? Nisam do sad nikad igrao nijedan MMORPG, no LOTRO od kad je najavljen me je zaintrigirao za taj žanr, a sad kad znam da je i bez pretplate, razmišljam si o tome da mi to bude igra sa kojom bih isprobao i online RPG gaming.
    Dakle, zna li tko što se točno plaća? Kakve su to mikrotransakcije, tj, je li riječ smao o kozmetičkim dodatcima, ili je nešto krucijalno za igru?

  • wyzard

    07.01.2011 - 19:28

    pa možeš platit za neke “eskluzivne” iteme ili oružja, a imaš i niz drugih pogodnosti kao što su bonus character slotovi, xp boostovi i tako. ništa krucijalno za samu igru, praktički DLC model dodatnog sadržaja. ono glavno je besplatno u potpunosti.

  • Domco19

    07.01.2011 - 21:07

    ja igram igru,ne dugo,igra mi se jako svida i najbolje od toga je to sto je besplatna,a mozes i besplatno dobit te sadrzaje i pojacavanja no to je tezi nacin,moras ispunjavat deeds(djela) kada dobijes taj deed moras ga napunit dokraja,onda dobis od 5 pa na dalje tih posebnih bodova kojima mozes kupovati stvari u lotro storeu,sve u svemu igra ubija,meni je draza i od WoW-a a imomo sam ga org,samo sam ga prodo,jer stvarno nije ok placat 100kn mjesecno

  • Shimmy

    07.01.2011 - 22:18

    Hvala Wyzard. Čini mi se pošteno, tj, kao dobra kupnja. Sad je frka oko faksa, no možda onda i kupim te počnem igrat to oko 2. mjeseca 🙂

  • ALG

    08.01.2011 - 08:28

    Plaća ti se doslovno sve od dodatnih bag slotova, slotova za likove, ovog i onog.
    Uglavnom već sam napisao da su se lukavo mrcine sjetile prodat foru pod besplatno, ali ustvari ako želiš bit top a nemaš vremena za prat 16h/dnevno, moraš utrošit mjesečno 20-30$.

    Uglanom ja ti LOTRO perem jako slabo jer sam na WoW-u, ali da ne igram WoW definitivno bi si LOTRO acc. prebacio na sistem mjesečne pretplate(mislimd a se to sad zove VIP acc.) jer kupovat svaku stavr za živu lovu is Store ispadne ko da plaćaš 3 pretplate mjesečno, a s druge strane ako ćeš do svega na teži način da ti bude više manje stvarno free LOTRO ti mora posat prva obaveza u životu.
    Čisto primjera radi ja imam acc na usa serverima(ako je to bitno) i praktički mi 2-3 maila dnevno stižu di mi se nude po par dolara stvari za kupit i ako ne ideš za tim ni ne primjetiš kako lova curi jer nisu to neke skupe stvari pojedinačno ali u mjesec dana se boga mi nabere kakvih 30$.
    Prema tome ako misliš ozbiljno prat moj savjet ti je da uzmeš klasičnu pretplatu i plaćaš u šestomjesečnim razdobljima karticom(tako ja plaćam WoW) i ispadne te negdje 450kn za pola godine a sve ostalo je samo navlakuša, čisto bacanje love i gubljenje vremena.

  • Shimmy

    08.01.2011 - 11:33

    Prvo, hvala na tako detaljnom komentaru:)
    A sad, skupo je meni i to za početak. Kako rekoh, nisam još igrao MMORPG nikad, i prvo bih htio početi s nečim, da vidim je li to uopće za mene (fanatik sam za RPG-ovima, ali opet, nisam neki MP i online igrač, tako da nisam siguran hoće li mi se svidjeti ta kombinacija. Zbog toga do sad nisam još ni zaigrao nijedan, neka skepsa)
    Ma dobro, onda ću najvjeojantije kada nađem vremena za igranje malo proguglati, pročitati tu po forumu, te ispitivati vas ostale tu kojom igrom početi (što jeftinije, a što kvalitetnije – znam i prase i kobase bi 😀 )
    U svakom slučaju, hvala na infu 😉

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?