HCL.HR

Ma tko se na PC-u igra još?

Zoran Žalac 21.09.2010.   •   9 komentara


Šef Microsoftovog ogranka za Kinect, Kudo Tsunoda, pomalo čudnom izjavom bocnuo je PC publiku, točnije hardcore FPS gamere.

Evo prilike za još jedno prepucavanje na relaciji PC vs. Konzole! Situacija je sljedeća: šef Microsoftovog ogranka za Kinect, Kudo Tsunoda (pamtimo ga po neslavnom spoticanju pri prezentaciji tadašnjeg Natala) pomalo čudnom izjavom bocnuo je PC publiku, točnije hardcore FPS gamere. Tsunoda u intervjuu za Game Informer tako kaže: “Halo je napravio odličan posao jer je izgrađen kao FPS naslov ekskluzivno za konzolu, a sada rijetko tko još igra FPS igre na PC-u. Sve se vrti oko konzola.” – ozbiljno, to je rekao, ne karikiramo.

Sad, svatko ima pravo na vlastito mišljenje, no teško je reći da Tsunoda zna o čemu priča. Složio se s time i Tim Willits iz id Softwarea, kompanije koja je praktički izmislila FPS žanr. “PC je još uvijek održiva platforma ne samo za FPS igre nego i za sve ostale žanrove. Ta platforma uvijek će biti jezgra čitave gaming industrije jer nije ograničena trajnošću i stabilnošću – developeri će se uvijek moći osloniti na nju.” – izjavio je Willits. Obzirom da je sasvim jasno kako su raznorazne pucačine uz strateške naslove zapravo najigraniji žanr na PC-u, s Willitsom se u potpunosti slažemo.

Komentari (9)

  • Blaster32

    21.09.2010 - 11:10

    Konzole i njihove jadne konverzije su uništile FPS na pc-u, sa onim svojim konzolaškim glupostima od “NO-PRONE” do mutavih kontrola, multiplayer sistema itd.

  • TazzCRO

    21.09.2010 - 11:25

    “Konzole i njihove jadne konverzije su uništile FPS na pc-u, sa onim svojim konzolaškim glupostima od “NO-PRONE” do mutavih kontrola, multiplayer sistema itd.” POTPIS ! 100%

  • Deadwalker

    21.09.2010 - 11:40

    opet ameri 🙁
    uvijek me iznenadi koliko je taj narod blesav, posebice neki pojedinci

  • xGAME

    21.09.2010 - 14:16

    “Konzole i njihove jadne konverzije su uništile FPS na pc-u, sa onim svojim konzolaškim glupostima od “NO-PRONE” do mutavih kontrola, multiplayer sistema itd.”

    +1

    To je tako vidljivo i svi znaju, al ne prizanju oni jos uvijek.

    Sportske igre, uttrke, beat ’em upovi, neke hack ‘n slash avanture,retrro arkade neka budu i na konzolama, ali FPS, TPS, Strategije, RPG, mix svega toga, neka bude iskljucivo za PC, jer takve igre izgledaju tako RETARDIRANO na konzolama, da mi padne mrak na oci. I taj njihov kinect etc, ma daj na sta to lici, ovak sa gamepadom u rukama se okreces i kreces ko robot, a sa ovime jos gore, dok bi covjek ocekivao da ce biti bolje. Da bi debili dodali “toogle lock view” na taj “gamepad” to bi i bilo super, al ovak je neprakticno. Al glavno da je njima to ok i normalno da je lag od 100ms lol.

  • Max007

    21.09.2010 - 15:58

    ja hocu da vise ljudi igra konzole ali ok…

  • supa

    21.09.2010 - 17:37

    hahaha rijetko ko igra fps na pc…

  • GrinnRipper

    21.09.2010 - 18:39

    hahhaha pa imam emulator za sve što nije PC XD (ne inteligentan način iskorištavanja 4 GB VRAMA nažalost)

  • Lazy

    21.09.2010 - 18:46

    C C C C, ma samo marketinškim trikom privlači pozornost… hmmm reka bi da će čovik njegova ugleda reć nešto pametnije, ali…

  • jinx666

    21.09.2010 - 19:30

    “Konzole i njihove jadne konverzije su uništile FPS na pc-u, sa onim svojim konzolaškim glupostima od “NO-PRONE” do mutavih kontrola, multiplayer sistema itd.”

    svaka cast na komentaru…5+

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?