HCL.HR

Microsoft nije zainteresiran za Killer Instinct 3

Zoran Žalac 22.08.2012.   •   2 komentara


Bivši zaposlenik razvojnog tima Rare otkrio je kako je Microsoft bio prepreka na putu povratka kultne tabačine iz devedesetih godina – Killer Instincta.

Talentirani momci razvojnog tima Rare krajem prošlog stoljeća napravili su neke od najboljih igara na Nintendovim konzolama, ali su se nakon prelaska pod Microsoft fokusirali na trivijalne naslove poput Viva Piniate i nedavnih Kinectimalsa. Doduše, kako se moglo i pretpostaviti – nije to bila njihova odluka.

Bivši zaposlenik Rarea otkrio je kako je tim želio napraviti igru koju su njihovi vjerni fanovi nestrpljivo očekivali – nastavak uspješne tabačine Killer Instinct. Međutim, u Microsoftu su bili zainteresiraniji za širenje gamerske demografije kroz mlađu publiku, pa Killer Instinct nikada nije došao na red, a bivši zaposlenik ne vjeruje da će ikada i doći.

O odnosu s Microsoftom bivši je zaposlenik rekao sljedeće: „Osobno mislim da to nije bio dobar spoj. Isprva se nije činilo da će se [Microsoft] miješati u posao tima, ali je uskoro postalo jasno da namjeravaju iskoristiti Rare za privlačenje mlađe publike. Time su ugušili mnogo kreativnosti – Rare je nekad bio poznat po svojoj raznovrsnoj ponudi igara, pa je udaljavanje od izrade ozbiljnijih naslova bio pravi udarac za tvrtku.“

Komentari (2)

  • kaisersephirot

    22.08.2012 - 12:14

    Killer Instinct mi je sigurno jedna od najdražih SNES igara, šteta za ovu vijest 🙁

  • mariocro

    27.08.2012 - 09:44

    wii u wii u! ajde oni ce vas sig prihvatit 😀 😛

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?