HCL.HR

Microsoft radi na controller-free gaming uređaju

Duje Kozomara 24.05.2009.   •   1 komentara


Xbox 360 sistem, koji bi trebao izaći sljedećeg mjeseca, omogućava korisnicima da samo pokretanjem tijela voze virtualno auto, udaraju virtualnu loptu ili pucaju po virtualnim protivnicima. Uređaj koristi infra crveno svijetlo kako bi pratio pokrete u

Xbox 360 sistem, koji bi trebao izaći sljedećeg mjeseca, omogućava korisnicima da samo pokretanjem tijela voze virtualno auto, udaraju virtualnu loptu ili pucaju po virtualnim protivnicima. Uređaj koristi infra crveno svijetlo kako bi pratio pokrete u sve tri dimenzije, a dizajniran je da prekine dominaciju Nintenda Wii, koji je revolucionizirao gameanje koristeći pokrete igrača za kontroliranje događaja u igri. Ipak, Wii koristi motion-sensitive kontrolere, dok će Microsoftova spravica koristiti samo svijetlo kojim će pratiti kretanje. Sonyev EyeToy bio je u stanju detektirati pokrete igrača u dvije dimenzije, a za ovo tehnološko čudo, koje razvija Izraelski 3DV Systems, očekuje se da će to raditi u 3D-u. „Kada oduzmete čitav sustav kontrola, igre postaju tako lagane za igrati da ih čak i vaše bake mogu savladati“, izjavili su momci iz 3DV-a. Očekuje se da će uređaj izaći već sljedećeg mjeseca na E3-u.

Komentari (1)

  • Bruce Lee

    25.05.2009 - 17:07

    jos malo cemo dozivljavat pravi rat u igricama.. jos fali da stave neke pain detectore pa cemo osjecat i bol kad nas metak sprasi… ili cut i osjecat miris u igri.. i vjetar… smeh.. daj mi r6:raven shield i furaj…!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?