HCL.HR

Najcrnji ravni plazma-ekran na svijetu predstavljen na CES-u

Igor Belan 13.01.2008.   •   0 komentara   •   Hardver i softver


Najnoviji koncept KURO televizora s ravnim zaslonom ovog tjedna predstavljen na Consumer Electronics Showu u Las Vegasu.

Ovog tjedna na Consumer Electronics Showu u Las Vegasu, popularno zvanom CES-u, prikazan je između ostaloga i najnoviji koncept KURO televizora s ravnim zaslonom. Pioneerov ‘Extreme Contrast Concept’ prvi je plazma-televizor koji može prikazati apsolutnu crnu bez prisutnosti mjerljive svjetlosti koja se emitira istovremeno s crnom bojom. Što vjernija reprodukcija crne boje neizmejrno je bitna kod televizora, jer što vjernije televizor može prikazati crnu boju to će življe prikazati i sve ostale boje. Pioneeru je uspijelo napraviti televizor sposoban reproducirati apsolutnu crnu time što su postigli nultu svjetlinu kod više od šest milijuna ćelija.
Koncept ekstremnog kontrasta KURO ima omjer kontrasta koji je doslovno nemjerljiv, čineći sve rasprave oko ove inače vrlo važne kategorije nevažnima. 50-inčni KURO zaslon ovoga televizora debeo je samo 9 milimetara, što ga čini trenutno najtanjim 50-inčnim zaslonom na svijetu. Pioneer je time značajno nadmašio konkurenciju – koliko točno, najbolje svjedoči činjenica da je konkurent koji mu se najviše približio upravo predstavio svoj zaslon debeo 10 mm, no dijagonale samo 27 inča. Osim toga ovaj zaslon je i vrlo lagan, tek 18,6 kg, što će zasigurno olakšati postavljanje zid. Klik na opširnije za dvije slike ovog televizora ravno iz Las Vegasa.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?