HCL.HR

netKar Pro – simulator za ozbiljne vozače

Zoran Žalac 10.04.2021.   •   1 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan, prije točno petnaest godina, prvi put se pojavila realistična simulacija vožnje zvana netKar Pro.

 

Kad govorimo o realističnim simulacijama vožnje često se spominju serijali kao što su Gran Turismo, Forza Motorsport, GTR, a u novije doba i Project CARS. Međutim, već 2006. godine jedan je naslov stršio iznad ostalih. Bio je to netKar Pro – igra talijanskog tima Kunos Simulazioni koji je kasnije razvio Assetto Corsa.

netKar Pro bio je mrežna igra utrkivanja za PC s izraženim naglaskom na realistično ponašanje vozila. Imao je kompleksan sustav guma, potpuno interaktivan kokpit te mješavinu stvarnih i izmišljenih staza. Igra je bila rađena u suradnji s brojnim proizvođačima opreme za trkaće automobile, a ljubitelji vožnje prepoznali su to na tvrdom, ali poštenom voznom modelu.

netKar Pro bio je mrežna igra utrkivanja za PC s izraženim naglaskom na realistično ponašanje vozila.

Kako je igra bila ekskluzivna za PC platformu i nije bila baš pristupačna za svakoga, njezin uspjeh bio je ograničen. Talijanskom timu trebale su tri godine da izbaci tražene nadogradnje, a od 2014. godine potpuno su prešli na novi serijal Assetto Corsa. netKar je na kraju dogurao do verzije 1.3 te je u konačnici povučen iz prodaje.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (1)

  • lepiakadodo

    10.04.2020 - 18:35

    Vau, ovo nisam znao za kunosa, tj da su izdali ovu igru. Počeo sam ih pratiti nakon izlaska AC-e. A i smiješno je kad napišete da su Gran Turismo i Forza Motorsport realistične vožnje. Arkadetine na najjače.. Al ajde grafički su superiorne nad ostatkom družine.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?