HCL.HR

Pravi ID, pravi problem

Igor Belan 09.07.2010.   •   6 komentara


Blizzard je na svojim službenim forumima jučer objavio veliku i značajnu obavijest o novoj forumskoj politici koja je postala tema loših kritika i diskusije.

Blizzard je na svoj službeni forum jučer bacio poprilično veliku bombu u obliku velikog zida plavoga teksta. Glavni problem u tom “zidu teksta” je sljedeći: “Prva i najznačajnija promjena koju uvodimo je ta da će u bliskoj budućnosti, svi koji postaju ili odgovaraju na post na službenim Blizzardovima forumima, činiti to koristeći svoj Real ID – odnosno svoje stvarno ime i prezime, sa opcijom da uz to prikažu i ime svog primarnog in-game lika.” Naravno, ovakva izjava Blizzarda pokrenula je val nezadovoljstva i sveukupno oko 13 000 forumskih postova koji se mogu sažeti na riječi “Vidimo se”. Ipak, ima i onih koji smatraju kako je ovo odlična ideja koja će uozbiljiti igrače i ono najbitnije – smanjiti razinu spama na Blizzardovim forumima. Što vi mislite o ovoj vrućoj temi?

Komentari (6)

 • Bela

  09.07.2010 - 11:06

  Mislim da malo pretjeruju sa sigurnosnim postavkama.
  Ovo je više-manje kršenje slobode, ali da definitivno će smanjiti spammanje.

 • Ementaler

  09.07.2010 - 11:19

  Točnije, kršenje privatnosti. Hrpa ljudi je nezadovoljna, druga hrpica (manja) se slaže sa odlukom. Ali sve u svemu čini mi se kako je ovo ipak malo prebrzopleta odluka Blizzarda, nekako nepormišljeno mi se čini.

 • DynixX

  09.07.2010 - 14:14

  Meni ovo baza
  al opet postaje ka facebook, ono napises sta radis, potpuno nepotrebno

 • ALG

  09.07.2010 - 19:43

  Ne vidim tu nikakav problem jer normalan gamer nema što skrivat ime a s druge strane ovo bi praktički eleminiralo lvl1 trollove s foruma budući da ti realID stoji uz svakog lika na accu.

 • MrVivi

  09.07.2010 - 20:54

  ja osobno neželim prikazivat svoje ime i prezime i tko zna kakve još podatke cijelom svijetu

 • ALG

  10.07.2010 - 07:05

  @MrVivi
  Onda izbjegavaj postat na forumu jer ovo bi mogla bit dobra stvar da se konačno riješimo trollova, jedino što su to trebali uvest malo prije a ne tek nakon 5 godina.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!