HCL.HR

Pravi ID, pravi problem

Igor Belan 09.07.2010.   •   6 komentara


Blizzard je na svojim službenim forumima jučer objavio veliku i značajnu obavijest o novoj forumskoj politici koja je postala tema loših kritika i diskusije.

Blizzard je na svoj službeni forum jučer bacio poprilično veliku bombu u obliku velikog zida plavoga teksta. Glavni problem u tom “zidu teksta” je sljedeći: “Prva i najznačajnija promjena koju uvodimo je ta da će u bliskoj budućnosti, svi koji postaju ili odgovaraju na post na službenim Blizzardovima forumima, činiti to koristeći svoj Real ID – odnosno svoje stvarno ime i prezime, sa opcijom da uz to prikažu i ime svog primarnog in-game lika.” Naravno, ovakva izjava Blizzarda pokrenula je val nezadovoljstva i sveukupno oko 13 000 forumskih postova koji se mogu sažeti na riječi “Vidimo se”. Ipak, ima i onih koji smatraju kako je ovo odlična ideja koja će uozbiljiti igrače i ono najbitnije – smanjiti razinu spama na Blizzardovim forumima. Što vi mislite o ovoj vrućoj temi?

Komentari (6)

  • Bela

    09.07.2010 - 11:06

    Mislim da malo pretjeruju sa sigurnosnim postavkama.
    Ovo je više-manje kršenje slobode, ali da definitivno će smanjiti spammanje.

  • Ementaler

    09.07.2010 - 11:19

    Točnije, kršenje privatnosti. Hrpa ljudi je nezadovoljna, druga hrpica (manja) se slaže sa odlukom. Ali sve u svemu čini mi se kako je ovo ipak malo prebrzopleta odluka Blizzarda, nekako nepormišljeno mi se čini.

  • DynixX

    09.07.2010 - 14:14

    Meni ovo baza
    al opet postaje ka facebook, ono napises sta radis, potpuno nepotrebno

  • ALG

    09.07.2010 - 19:43

    Ne vidim tu nikakav problem jer normalan gamer nema što skrivat ime a s druge strane ovo bi praktički eleminiralo lvl1 trollove s foruma budući da ti realID stoji uz svakog lika na accu.

  • MrVivi

    09.07.2010 - 20:54

    ja osobno neželim prikazivat svoje ime i prezime i tko zna kakve još podatke cijelom svijetu

  • ALG

    10.07.2010 - 07:05

    @MrVivi
    Onda izbjegavaj postat na forumu jer ovo bi mogla bit dobra stvar da se konačno riješimo trollova, jedino što su to trebali uvest malo prije a ne tek nakon 5 godina.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?