HCL.HR

Problematično prebacivanje Dark Soulsa na PC

Zoran Žalac 07.06.2012.   •   7 komentara


Developeri From Softwarea otvoreno priznaju kako je portanje Dark Soulsa na PC platformu teže i sporije nego su očekivali, te da port neće ispraviti probleme koji su mučili konzolaške verzije.

Dolazak japanskog RPGa Dark Souls na PC platformu zasigurno je sretna vijest, no mnogi su igrači zabrinuti kako će taj port na kraju ispasti. Već je otprije poznato kako će se multiplayer odvijati kroz omraženi Games for Windows Live, da će gamepad biti preferirani uređaj za kontroliranje te da igra neće podržavati nikakve grafičke opcije i da će se vrtjeti isključivo na 30 sličica po sekundi. Vijesti nisu ništa veselije kada sam razvojni tim priznaje kako je portanje na PC problematičan posao te da će Dark Souls na PC-u također imati probleme s framerateom koji su povremeno mučili verzije za konzole.

„Iskreno rečeno, mučimo se s portanjem igre na PC zbog manjka iskustva i znanja kad je portanje na PC u pitanju. Isprva smo mislili da će to biti lagan posao, no to nije bio slučaj.“ – poručuju u From Softwareu.

„Što se tiče problema s framerateom, primjerice u Blightownu, ispričavamo se zbog toga, ali PC verzija neće ispraviti te probleme. PC verziju želimo dovršiti što prije pa stoga ne namjeravamo ulaziti u specifične optimizacije. Međutim, umjesto toga prioritet nam je bio dodati nove sadržaje za nove i postojeće igrače.“

Novi sadržaj zvan Artorias of the Abyss osim u PC verziji pojavit će se i na konzolama u obliku plaćenog DLC paketa krajem godine. Dark Souls: Prepare to Die Edition za PC u prodaju bi trebao stići 31. kolovoza ove godine. Prve gameplay snimke PC verzije možete pogledati u nastavku.

Komentari (7)

  • metalmanijak

    07.06.2012 - 18:34

    da vas odmah pitam, hoće li to raditi na: Windows 7 Ultimate 32-bit
    Intel(R) Dual CPU T2370 @1.73GHz
    2GB RAM
    Ati Mobility Radeon HD 3470 128mb?

    • wyzard

      @metalmanijak, 07.06.2012 - 18:56

      ne zna se još uvijek ništa o zahtjevima. ali ne očekuje neku optimiziranost baš…

    • Ne[c]ro

      @metalmanijak, 07.06.2012 - 18:56

      i sad ti ocekujes odgovor… umjesto da googlas i vidis specifikacije ako su ih vec izbacili. Ako nisu ista ti stvar jer ti nitko nece odgovoriti.

      Tako da GOOGLAJ -.-"

      Snađite se malo

    • Apocalypse4987

      @metalmanijak, 07.06.2012 - 19:40

      samo ako prodaš dušu vragu, ta konfiguracija je ispod današnjeg standarda

  • Pirotehnika

    08.06.2012 - 04:44

    Iz viđenog snimka se može naslutiti da ova igra nije neki poseban novitet zbog kojeg bi se patio sa lošim portom ionako problematične igre. PC platforma već u ovom trenutku ima zavidan broj RPG naslova pored kojih mi ovakvo nešto uopšte nije potrebno. U ovom trenutku je The Witcher 2 i dalje kralj žanra. Kingoms of Amalur je bolja igra od ovog smeća.

  • CAwe

    08.06.2012 - 08:25

    Da skyrim ima ovakvu borbu sa mocucnoscu dodge izbjegavanja i ovakve impresivne boseve nebi ga nikad niko skinio sa vrha rpg igara iako i je i ovako u samom vrhu!!!

  • PavleC

    08.06.2012 - 09:45

    da skyrim ima pricu i glavnog lika kao sto ima withcer bio medju najboljim rpg igrama.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?