HCL.HR

Prodano preko 60 milijuna Gran Turismo igara

Vedran Geček 10.12.2010.   •   1 komentara


Gran Turismo 5 prodaje se odlično, a njegove brojke zamjetno su pomogle i cijelom serijalu da dostigne vrtoglavih 60 milijuna prodanih primjeraka GT igara.

Točnije, 61.41 miljuna primjeraka raznih Gran Turismo igara prodano je do 6. prosinca ove godine. Zamjetni doprinos ovom fantastičnom uspjehu serijala donio je u kratkom vremenu Gran Turismo 5, koji se je do sada prodao u čak 5.5 milijuna primjeraka. Brojke govore kako to u prijevodu znači 423 tisuće prodanih primjeraka po danu, računajući od dana izlaska. Time je Gran Turismo 5 već nadmašio prodaju svog “uvoda”, odnosno GT5 Prologuea, koji je vani gotovo dvije i pol godine, dok je PSP inačica nadmašena dvostruko.

Pitanje je vremena kada ce “pasti” i GT1, GT2 te GT4, koji imaju svaki po približno 10 milijuna prodanih primjeraka. Jedino GT3, koji se prodao u 14.8 milijuna, za sada sigurno živi, da se tako izrazimo. Polyphony Digital i Kazunori ne znaju za recesiju, no i ne želimo im je – tko bi nam onda radio na omiljenom racing serijalu.

Komentari (1)

  • Corbel

    11.12.2010 - 15:21

    Važno je znati da 5.5 milijuna, koliko je objavio Sony, ne znači prodanih 5.5 milijuna primjeraka, već isključivo cijelu globalnu isporuku.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?