HCL.HR

Rainbow Six Vegas 2 – zadnji R6 sa single-player kampanjom

Zoran Žalac 18.03.2022.   •   6 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije točno 14 godina dobili smo zadnju šansu za spašavanje “najseksi američkog grada” od opsade terorista u igri Rainbow Six Vegas 2.

Igre Rainbow Six serijala godinama su bile poznate po svojoj izazovnosti. Nisu to bile vaše tipične pucačine – u R6 se moralo taktizirati i svaki je metak mogao biti presudan. A onda je došao Rainbow Six Vegas koji je odveo serijal prema manje realističnom napucavanju. U Vegasu se, primjerice, zdravlje igrača obnavljalo automatski, a bio je dodan i pogled iz trećeg lica za pucanje iz zaklona. Te su promjene bile dobro prihvaćene pa je 2008. godine, na današnji dan, lansiran Tom Clancy’s Rainbow Six Vegas 2.

Igra je jednim dijelom bila nastavak, a drugim dijelom prethodnik prvog vegasa. U gameplay je uvela neke interesantne novitete, između ostaloga davanje naredbi AI suborcima korištenjem mikrofona, odnosno glasovnih naredbi. U multiplayeru su se igrači mogli uslikati kamerom te prebaciti sliku kako bi lik poprimio njihov izgled.

Igralo se s likom zvanim Bishop, koji je mogao biti i muško i žensko. Za razliku od prvog Vegasa, kojega je istovremeno moglo igrati četvero igrača u timu, kooperativno igranje u nastavku svelo se na dvoje igrača.

Za razliku od prvog Vegasa, kooperativno igranje u nastavku svelo se na dvoje igrača.

Osim glavne kampanje igra je nudila još i Terrorist Hunt mod iz prijašnjih dijelova. U tom modu igra je imala podršku za kooperativno igranje do četvero igrača. Kompetitivni multiplayer imao je deset mapa i razrađeni sustav napredovanja sakupljanjem XP bodova.

Rainbow Six Vegas 2 prvo je izašao na konzolama, a zatim i na PC-u. Dobio je nešto niže ocjene nego prvi dio, ali je svejedno bio vrlo popularan. Ispostavilo se da je to bio zadnji Rainbow Six te vrste jer je Ubisoft poslije otkazao Rainbow Six Patriots te sa Siegeom serijal u potpunosti orijentirao prema multiplayeru.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Označeno sa: ,

Komentari (6)

  • fejzer

    18.03.2019 - 18:49

    A vrhunska igra ,baš mi fale takve igre.

  • Nightyx

    18.03.2019 - 19:11

    Bomba od igre!

  • Dida

    18.03.2019 - 23:20

    vrhunska igra

  • Rastmahatta

    18.03.2022 - 09:53

    Legendarna igra

  • kebbab

    18.03.2022 - 10:07

    Da, i nije ni bila baš toliko dobra. Za mene je živa legenda, što se ovog serijala tiče, Rainbow Six 3: Raven Shield.

  • Iceman73

    18.03.2022 - 16:08

    Zakon igra!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?