HCL.HR

Raspberry Pi uskoro na Androidu 4.0

Nikola Bunjevac 02.08.2012.   •   0 komentara   •   Tehnologija


Android Ice Cream Sandwich bi trebao stići na Raspberry Pi već sljedeći mjesec te time otvoriti vrata tehnologijama i prednostima koje donosi naspram Linux distribucija.

Raspberry Pi, jeftino računalo veličine kreditne kartice namijenjeno onima plićeg džepa uskoro će dobiti “pojačanje” u vidu Android OS-a u verziji 4.0 (Ice Cream Sandwich). Na portu ICS-a se radi već neko vrijeme, a momci iz Raspberry Pija potvrdili su kako je podrška za grafičku i video akceleraciju u potpunosti implementirana što znači da će igre i aplikacije moći u potpunosti iskoristiti grafički procesor koji ovo mini-računalo sadrži. Release candidate verzija novog Android OS-a za korištenje s Raspberry Pi računalom trebala bi biti dostupna u periodu od mjesec dana.

Dosadašnji pokušaji prebacivanja starijih verzija Androida na Raspberry Pi nisu bili pretjerano uspješni pa ovo predstavlja prvi uspješniji pokušaj. No predviđa se kako će navigacija izbornicima biti ipak ponešto trzavija od optimalnog zbog same snage računala jer ono ipak sadrži nešto stariji jednojezgreni ARM procesor koji radi na svega 700 Mhz, što znači da je većina novih smartphonea boljih specifikacija od njega. Unatoč tome, ovo je hvalevrijedan projekt koji će zasigurno dodatno doprinijeti popularnosti Raspberry Pi projekta. Kako se Android ICS izvršava na Raspberryu provjerite putem videa priloženog ispod, a ukoliko želite saznati više o ovom mini-računalu cijene 25$, posjetite službenu stranicu.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?