HCL.HR

Sonic reboot planiran za 2014. godinu?

Zoran Žalac 06.04.2012.   •   2 komentara


Unatoč financijskim problemima SEGA se ne planira odreći svog Sonic serijala, ali isto tako nema planove za povratak klasičnoj Sonic formuli viđenoj u prošlogodišnjem Generationsu.

Nove glasine tvrde kako se Sonic serijal sprema na poveći reboot kojim bi se SEGA okrenula prema novim trendovima i poslovnim modelima. Konkretnije rečeno, vjeruje se kako je reboot Sonica planiran za 2014. godinu te je još u fazi razmatranja ideja.

Ako je vjerovati glasinama, SEGA s novim Sonicom planira privući sasvim novu generaciju gamera. U tu svrhu, Sonic bi za dvije godine mogao prihvatiti model otvorenog svijeta u kojemu je svaka zona igre zaseban svijet bez linearne strukture. Kao usporedbu, anonimni izvori navode Burnout Paradise, odnosno njegov otvoreni tip gameplaya.

Prema svemu sudeći, SEGA također razmatra i Activisionov pristup proširene stvarnosti. Model koji je uspješno predstavio prošlogodišnji Skylanders: Spyro’s Adventure mogao bi tako postati i dio Sonicovog svijeta. Primjerice, uz igru bi se prodavale i figurice s likovima iz serijala, pa ukoliko biste željeli zaigrati s nekim drugim likom unutar iste igre u Segi bi vam poručili da morate kupiti figuricu sa željenim likom.

Dakako, ovo su još uvijek samo glasine, iako je jasno kako je SEGA primorana tražiti nove ideje za uspješno poslovanje u narednim godinama.

Komentari (2)

  • grgoljblaster

    07.04.2012 - 11:30

    Nadam se da su samo glasine, ne zvuci uopste dobro, narocito glupost sa figuricama

  • bombajstampa

    07.04.2012 - 13:34

    Treba razumjeti da i "stari" Sonic fanovi igru izbjegavaju ako nedostaje kvalitet. Sam koncept, temeljen na 2d Sonicu, ne funkcionira u 3D-u

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?