HCL.HR

Sony najavio sistem dinamičkog oglašavanja u igrama

Igor Belan 05.06.2008.   •   2 komentara


Marketinško partnerstvo predstavlja PS3 kao dinamičku platformu za oglašavanje u igrama.

Oglašavanje u igrama čini se kao preodlična ideja. Naravno, samo ako ste developer ili izdavač igre i od tih in-game reklama planirate zaraditi još koju dodatnu kintu. Nama igračima ovakve stvari su sve samo ne simpatične. Čini se da Sony ima nešto drugačije mišljenje o tome. Naime oni su uvjereni kako je budućnost marketinga upravo u oglašavanju u igrama te kako će reklame unutar igre pružiti igračima još dublje i bolje igraće iskustvo. Tako su danas najavili sistem za dinamičko oglašavanje u PS3 igrama. Marketingaši zainteresirani za oglašavanje u igrama za tu platformu ili izdavači imati će na raspolaganju prostor u igrama za svoje oglase koje će moći zakupiti preko partnera. Tvrtka IGA Worldwide izabrana je za prvog partnera za Playstation 3. Kažu također kako će ovo partnerstvo unaprijediti industriju oglašavanja u igrama koja je trenutno u snažnom porastu. Očekuje se da će potonja, prema predviđanjima grupacije Yankee Group rasti 1.150 posto – na 971,3 milijuna USD – između 2006. i 2011.

“PS3 je platforma koja može najbolje iskoristiti sav potencijal oglašavanja u igrama”, rekao je Phil Rosenberg, stariji potpredsjednik u SCEA. “Oglasi koji ni na koji način ne štete okolišu korisni su ne samo developerima i oglašivačima, nego i stvaraju bogatije iskustvo za igrače.”. Moram reći kako osobno jedva čekam vidjeti kakvu reklamu Getroa dok tamburam frenda u Tekkenu 6. Jedva čekam vidjeti to “bogatije iskustvo”.

Komentari (2)

  • Armor

    05.06.2008 - 16:18

    Vjerojatno misle na PES i Fifu i oglase oko nogometnog igrališta 🙂
    Ili će Kingu na leđima pisati “Nike”!

  • frost135

    05.06.2008 - 22:31

    Fuj za reklame fuj za novu, rtl ,htv ,mtv i sve ostale koji nas maltretiraju sa tim smećem, fuj za sony i njegovu super ideju i dabogda proplali ŠTO PRIJE, pa živjeli samo od reklama…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?