HCL.HR

Sony nema daljnje planove za Resistance

Renato Pedišić 26.06.2012.   •   1 komentara


Jedna od najpoznatijih Sonyjevih franšiza počela je, ali će možda i završiti na trenutnoj generaciji konzola.

Nije neka novost da izdavači i veliki studiji odbacuju svoje proslavljene serijale ako isti ne donose dovoljno novca. THQ se sličnom praksom uvelike bavi u poslijednje vrijeme, a danas smo dobili vijest da Sony Computer Entertainmentu trenutno nije u planu izdavati nove nastavke Resistance serijala.

Vijest dolazi u obliku citata iz intervjua koji je Daniel Brooke iz Sony Computer Entertainment Europe Onlinea dao za OPM UK: “Bilo je uzbudljivo raditi na Resistance franšizi no što se tiče budućnosti iste trenutno nemamo konkretnijih planova”.

Razlog tome najvjerojatnije je slaba prodaja Resistancea 3, poslijednjeg na kojem je radio Insomniac Games te Burning Skiesa, najnovijeg naslova za PS Vita konzolu koji je loše prošao kod kritike, ali i kod publike.

Iako su gotovo svi Resistance naslovi bili poprilično kvalitetni te se u javnosti vjerovalo da su stekli svojevrsni kultni status među igračima, sama prodaja nikad nije ostvarila Sonyeve snove. Odustajanjem tvoraca serijala, Insomniac Gamesa, od daljnjeg rada na njemu nije mu predviđana blistava budućnost, a to se današnjom izjavom iz Sonya možda i potvrdilo. Trenutno ništa nije sigurno, ali najvjerojatnije od danas Resistance kreće na dugu pauzu dok i ako se nastavka ne prihvati neki nadobudni studio pun svježe krvi i inovativnih ideja.

„Smrt“ ovoga serijala sigurno je značajan gubitak za FPS igrače na Sonyjevim konzolama, ali vjerujemo da će nova PlayStation konzola sa sobom donijeti i nove igre pa tako i nove FPS franšize. Insomniac za vrijeme objavljivanja ove vijesti i dalje fokusira snage na svoju prvu multiplatform igru – Overstrike koja će izaći za X360 i PS3, a od koje očekujemo ništa manje od onoga što je nam je kvalitetom ponudio Resistance serijal.

Komentari (1)

  • Antimadridista9

    26.06.2012 - 20:52

    Po meni je ovo i bolje, ako nemaju nekaku novu, inovativnu ideju za Resistance, netrebaju ga ni pravit. Bez nekakave inovacije se nebi baš prodavao, što se dogodilo u gore navedenom slučaju Resistancea 3 i Burning skiesa. Samo bi još više zaronili u dugove. Bolje neka razviju neku potpuno novu igru.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?