HCL.HR

Stigao Minecraft 1.2.5 Prerelease

Nikola Bunjevac 31.03.2012.   •   0 komentara


Stigla nam je ovotjedna doza Minecraft novosti koja uključuje i prerelease nove verzije 1.2.5. Saznali smo i neke novosti vezane uz nadolazeći modding API.

Ovog tjedna sastao se cijeli Minecraft dev tim (koji odnedavno uključuje i članove Bukkit tima), web tim te biznis tim kako bi raspravili o kratkoročnoj, ali i dugoročnoj budućnosti igre. Rasprava je uključivala teme poput modding API-a ili kako što lakše pokrenuti server i zaigrati s prijateljima. Dogovorili su se kako će modding API biti razvijan ‘otvoreno’ odnosno, da će se paziti na to da sve odgovara Minecraft zajednici te će se slušati sve prijedloge. Također je dogovoreno da će on biti razvijan od početka kako bi se ispravile prijašnje pogreške te ovisnosti koda.

Pripremili su se i na to da su neki članovi tima u različitim vremenskim zonama, pa su prešli na korištenje Git-a umjesto SVN-a (sustavi za kontrolu verzija), počeli koristiti sustave za praćenje zadataka itd. Uglavnom, napravili su puno posla u pozadini cijelog razvoja igre kako bi proces što više poboljšali i ubrzali.

Možda se pitate i zašto ovaj tjedan imamo prerelease, a ne punu verziju. Razlog takvoj odluci jest taj da bi se olakšao posao razvijateljima plugina i modova te samim igračima koji te plugine i modove koriste. Zaključeno je da je to najbolji kompromis dok se ne dovrši modding API.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?