HCL.HR

U novoj vas kolumni pitamo: Smetaju li nas kontroverze u igrama?

Zoran Žalac 11.09.2012.   •   4 komentara   •   HCL


Potaknuti sve češćim negodovanjem gamerske publike nad kontroverznim elementima u igrama, pitamo vas: trebaju li developeri ostati vjerni svojoj viziji igre ili ju pak prilagođavati željama publike?

Prije tri mjeseca imali smo dva slučaja u kojima su se developeri morali ispričavati i pravdati za navodno kontroverzne dijelove u svojim igrama. Crystal Dynamics našao se pod pritiskom jer je Laru Croft odlučio prikazati kao žrtvu seksualnog napastovanja, dok je IO Interactive svojim ubojitim opaticama u traileru za Hitman: Absolution po mišljenju nekih besramno slavio fetišizam, pa i seksizam.

U oba su se slučaja developeri morali pravdati publici, a nama baš nije bilo sasvim jasno što to dežurne dušobrižnike točno smeta u kontroverzama koje nisu ništa novo u industriji videoigara. Stoga smo vas novom kolumnom željeli upitati: smetaju li vas kontroverze i smatrate li da ih industrija može nadići ako se ponaša malo odraslije?

Molimo vas da svoje komentare ostavite ispod teksta koji ćete naći na sljedećem linku.

DISKUSIJA: Smetaju li nas kontroverze u videoigrama?

Komentari (4)

 • PavleC

  11.09.2012 - 09:51

  developeri treba da prave igru onako kako oni misle da je najbolje, da se ne trude da ugadjaju nekome ili necemu, treba da prate svoju viziju do kraja.

 • goldfinger

  11.09.2012 - 11:55

  Ma koje kontroverze?!??Ova dva zadnja slučaja su ništ prema tome kaj se već godinama isfurava u igrama..Ali zato to i jesu igre,a ne stvarnost(koja je btw. čak i puno gora).Uostalom,koga to smeta-nekog ko don Antu Bakovića?

 • cwenda123

  11.09.2012 - 14:18

  Slažem se s PavleCom,developeri neka se drže svoga mlina,a ne da tjeraju na tuđi…(Valda sam se dobro izrazio xD)

 • Ementaler

  11.09.2012 - 15:14

  Ljudi, komentirajte radije u kolumni, ne u vijesti. Dakle klik na link i onda se priključit diskusiji. Može?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!